Jump to content
Vesperala Forum

Prăjituri de post


vesperala

Recommended Posts

Tort de post

 

Ingrediente: Pentru blatul de cacao: 1 cană zahăr, 1 cană ulei, 1 cană apă minerală, 1 plic praf de copt sau amoniac, esenţe, cacao, făină cât cuprinde.

Pentru blatul de mere: 150 g zahăr, 400 ml apă, 100 ml ulei, 50-100 g nuci măcinate, 4 mere rase, praf de copt sau amoniac pentru creştere, făină cât cuprinde.

Pentru crema de caramel: o cană cu zahăr, 500 ml apă, 5 linguri cu făină, jumătate pachet margarină, cacao, esenţă de rom.

Pentru crema de piersici: 1.400 ml suc de piersici, 3 plicuri de budincă, 9 linguri cu zahăr, 1 pachet cu margarină

Mod de preparare:

Pentru blatul de cacao se amestecă într-un castron apa cu uleiul şi zahărul până la topirea acestuia. Apoi se adaugă făina, cacaua, esenţele şi amoniacul. Se tapetează tava, se dă la cuptor la foc potrivit până trece testul scobitorii.

Blatul de mere se face în felul următor: se pune zahărul la caramelizat într-o cratiţă şi se amestecă. Atunci când e gata se adaugă apa fierbinte. Când apa caramelizată s-a răcit, se adaugă merele şi nuca măcinată, apoi făina, amidonul şi esenţa.

Prepararea cremei de caramel: Se caramelizează zahărul, se adaugă cinci linguri cu făină şi se amestecă bine. Peste compoziţie se adaugă apă fierbinte. Se lasă la răcit, după care se adaugă margarina cubuleţe, cacaua, aromele.

Pentru pregătirea cremei de piersici, puneţi la fiert sucul cu budinca, amidonul şi zahărul. Când compoziţia s-a răcit, adăugaţi margarina cubuleţe. Tortul va fi gata după ce veţi pune crema caramel, apoi blatul de mere, crema de piersici şi apoi blatul de cacao însiropat.

 

102927mare.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Tort de post cu ananas

 

Avem nevoie de: 1 cană de suc de portocale sau de ananas, 1 cană de ulei, 1 cană de zahăr, 1 lingură de cacao, 3 căni de făină, 4 linguri de gem de caise, esenţă de vanilie, esenţă de rom, coajă rasă de lămâie, portocală, 2 budinci de vanilie, 3 plicuri de gelatină (7 g plicul), 600 ml suc de ananas, o cutie de 500 g de compot de ananas.

 

Amestecam foarte bine uleiul cu zahărul, cacaua, făina, coaja rasă de lămâie şi portocală, gemul, într-un castron, după care se răstoarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie. Se dă la cuptor până când se coace. Se încearcă apoi cu o scobitoare. Se lasă la răcit, se scoate din formă, se spală forma şi se pune folie de plastic în ea.

Blatul se taie în două şi se împarte în două tăvi rotunde. Se pun fructele din conservă peste blatul pregătit din timp în tavă şi din sucul rămas în conservă se face un sirop (suc + 2 linguri zahăr+ esenţă de rom) care se toarnă peste fructe şi blat (nu mult, că se va înmuia prea tare).

Între timp se pune la fiert sucul de ananas cu budincile şi gelatina până se îngroaşă. Se lasă la răcit şi, când este călduţ, se toarnă peste blat. Se dă la rece câteva ore până gelatina se întăreşte, se decorează cu frişcă vegetală sau doar cu fructe, după dorinţă.

Puteti înlocui gemul de caise cu orice tip de gem care vă place.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Negresă cu nuci şi stafide

 

Ingrediente pentru aluat: trei căni de făină, 100 g de zahăr, 100 ml de apă, patru linguri de ulei, o linguriţă de esenţă de rom, un praf de copt, un zahăr vanilat, trei linguri de cacao, 50 g de stafide şi de nuci.

 

Ingrediente pentru glazură: cinci linguri de zahăr, trei linguri de apă, o lingură de margarină, esenţă de rom.

 

Se pun într-un vas făina, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat, cacaua şi esenţa de rom. Se amestecă, după care se adaugă uleiul şi apa. Se încorporează stafidele sau nucile, apoi se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu margarină şi făină. Se ţine circa 20 minute la cuptor. Pentru glazură se pun toate ingredientele la fiert, iar când dau în clocot se iau de pe foc şi se adaugă romul. Se toarnă peste prăjitura caldă.

 

thumb_612_x_0_4317-228234-bucatarieshutterstock_22451275.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...