Vesperal News Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Hidrologii au emis o avertizare Cod galben pe Dunare, pe sectorul Gruia - Zimnicea, incepand de marti, ora 6.00, pana in 15 aprilie, ora 16.00, fiind atentionate prefecturile Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman, transmite MEDIAFAX. Hidrologii au instituit, luni, codul galben de inundatii pe sectorul Gruia-Zimnicea al Dunarii, asteptandu-se ca, de luni de la pranz, nivelurile fluviului sa depaseasca valoarea cotei de atentie cu pana la 20 de centimetri, informeaza Institutul National de Hidrologie... vezi intregul articol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 eu încă mai am coşmaruri de la inundaţii nu serios, dacă alte catastrofe nu se pot evita, aşa ceva stă în puterea omului să evite... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 eu încă mai am coşmaruri de la inundaţii nu serios, dacă alte catastrofe nu se pot evita, aşa ceva stă în puterea omului să evite... s-ar putea evita dacă autorităţile nu ar fi nepăsătoare ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightShift Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 EU nu prea sunt in tema cu subiectul asta,, deci nu radeti la intrebarea mea: CUM se pot evita inundatiile? Bine .... ma refer la solutii aplicabile PE LOC, si nu la programe de impadurit mii de hectare nu stiu unde, prin munti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 EU nu prea sunt in tema cu subiectul asta,, deci nu radeti la intrebarea mea: CUM se pot evita inundatiile? Făcând diguri, NightShift Făcând diguri Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightShift Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Aaaa, pai asta oricum nu e solutie aplicabila pe loc. Deci in situatia de fata, hidrologii au facut tot ce le-a stat in putere. Au emis codul galben si si-au vazut mai departe de treburi. Cat despre diguri... Doar nu ti-ai imaginat ca ar renunta guvernul la huzur, sau sa nu mai arunce cu miliarde de euro in firme auto franceze si americane (Renault si Ford),, doar ca sa ridice in niste diguri. get real Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Aaaa, pai asta oricum nu e solutie aplicabila pe loc. nu am zis nicio clipă de aplicabil pe loc am zis că dacă nu putem opri cutremurele şi vulcanii şi meteoriţii , putem opri apele astea pe loc zici? au trecut vreo 2-3 ani de la ultimele inundaţii aici se cheamă că era timp să se facă diguri sau să se refacă , consolideze etc se ştie unde sunt necesare diguri, se ştie unde sunt slăbite etc e ceva ce stă în puterile oamenilor şi autorităţilor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Nu-s foarte sigur insa amenajarile hidrologice nu fac parte din infrastructura? Imi vine in cap o treaba. Componenta planului american de creare de locuri de munca dezvoltand infrastructura si mai ales sustinerea UE financiara legat de asemenea proiecte. Si unii si altii is fraieri? Un santier hidrologic ridica o zona pe termen mediu, am vazut cu ochii mei asta. Si protejeaza acea zona pana la coada. Pe termen scurt diminueaza somajul. Asta daca e cum cred. Ca face parte din infrastructura. Oricum, Dumnezeu cu mila. Daca nu-s borduri sau asfalt nu se pune. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 cert e că inundaţiile înseamnă oameni care au nevoie de asistenţă socială iar construirea de diguri înseamnă locuri de muncă până şi politicienii pot să vadă în asta un avantaj: mai mulţi bani la bugetul din care fură Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 cert e că inundaţiile înseamnă oameni care au nevoie de asistenţă socială iar construirea de diguri înseamnă locuri de muncă până şi politicienii pot să vadă în asta un avantaj: mai mulţi bani la bugetul din care fură Din fondurile europene nu prea se poate fura. Nu fara pedeapsa. Vedeti cazul H. Puvak. Trist este ca e un motiv suficient de bun ca sa fie evitate asmenea afaceri. Politicul la nivel inalt nu ii in cauza asta. Ai mici, administratiile locale, au ceva de spus. Vedeti reactia conslierilor locali PSD din bucuresti fata de pasajul Basarab. Chiar credeti ca Geoana are timp de Dolj? Poate peste patru ani. Sau poate dom Costel de la PDL era solutia. Ma duce gandul la maghiari si la sustinerea autonomiei financiare a judetelor. Nu vad dezastru mai mare. Mi-e groaza de un experiment de natura asta in Calarasi de exemplu. Adica bani pe mana localilor. Calarasiul e judet mort in momentul asta. Si nu e singurul. Experimentul se poate si trebuie facut in Bucuresti. E singurul loc care poate rezista socului. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Din fondurile europene nu prea se poate fura. Nu fara pedeapsa. Vedeti cazul H. Puvak. Trist este ca e un motiv suficient de bun ca sa fie evitate asmenea afaceri. se poate fura din impozitele plătite de cei care lucrează şi din banii economisiţi dacă nu dai ajutoare sinistraţilor lasă, că nu ies ei în pagubă Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 se poate fura din impozitele plătite de cei care lucrează şi din banii economisiţi dacă nu dai ajutoare sinistraţilor lasă, că nu ies ei în pagubă Is sigur ca e folclor. Sau nu erau fonduri europene. Sau daca erau, nu doarme linistit hotul. Chestie de abordare a problemei, Sefa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts