Jump to content
Vesperala Forum

Partidele politice


  

13 members have voted

  1. 1. Daca duminica ar fi alegeri parlamentare, ce partid ati vota?

    • PSD
      0
    • PD-L
      4
    • PNL
      1
    • UDMR
      1
    • PRM
      0
    • PNG
      0
    • Altul (care?)
      2
    • Nu as vota
      5


Recommended Posts

Niciunul. Ce spui de o dizolvare a Parlamentului ? :ping:

Si apoi ce urmeaza? Anarhie? Nu e si asa destula? :confused:

 

Indiferenta nu e o solutie, pentru ca astfel coruptii o sa-si vada linistiti de ale lor. Votul e singura modalitate pasnica de a schimba ceva. Daca nici de asta nu profitam, atunci ne meritam soarta.

Link to comment
Share on other sites

Care soarta ?

Cum iese la fiecare campanie acel nene blamat de multi ca a chemat minerii sa bata studentii si arunca ceva de pensii,cum urca sondajele acelui partid mai ceva ca termometru in fonta incinsa,iar la vot stiu toti cu cine sa voteze,mai ales cei de la tara si iese tot o apa.

Au fost destule partide pe la putere,stiu toate cine,ce,cum s-a facut banca aia care ne indemna sa dormim linistiti si au crezut multi,acu' parca Doamne nu vor sa se mai trezeasca.

Eu vreau dizolvarea parlamanetului,sunt satul de orice partid,dovezi ca nu s-a rezolavat vad si acum.

Chiar credeti ca ei sunt legati la ochi si urechi ?

Stiu despre nenea de virsta a-III-a care este la inchisoare doar pentru ca a scos niste araci din pamant pusi de un executor,stiu de ala care a facut violuri,sechestare de persoane,de ixulescu care a condus fara permis si este liber ca nu prezinta pericol public.

Se stie ca sunt pe scaune "bune" si cu 10 clase si cu dosare penale,lista ar putea continua la nesfirsit.

 

M-am cam saturat de 20.000 de mii de partide,au saturat massmedia audio/vizuala si toata presa scrisa cu ce mai declara nenea ixulescu,ce masuri alege doamna Ixulescu Academician Doctor Inginer etc. pentru ministeru dumneai,ce editoriale si-a tras nu stiu care nene de la nus ce partid cu vile prin Sinaia si altele de care a uitat ca's prea multe de numarat.

 

Ma tot uit la harta si se poate sa gasesc o tara pe placul meu si care-mi ofera siguranta mie si familiei,o tara care sa nu fie plina de senatori,deputati,purtatori de cuvint,deputati UE,analisti politici si mai ales gestionari de criza.

 

Aviz amatorilor-Aceste rinduri sunt un pamflet si se vor trata ca atare nici decum interpretate.

 

Semnat Mr.Emanuel D

Edited by Mr.Emanuel
Link to comment
Share on other sites

Si apoi ce urmeaza? Anarhie? Nu e si asa destula?

Nu. Ma gandeam la o alta forma de guvernare.

Indiferenta nu e o solutie, pentru ca astfel coruptii o sa-si vada linistiti de ale lor. Votul e singura modalitate pasnica de a schimba ceva. Daca nici de asta nu profitam, atunci ne meritam soarta.

Tu crezi ca votul tau va schimba ceva ? Nu faci decat sa hotarasti care grup se infrupta din cascaval in urmatorii 4 ani. Dar stai linistit,tuturor le vine randul. :ping:

Edited by Iskander
Link to comment
Share on other sites

Oricum ar fi, prefer o democratie proasta decat o dictatura "buna", pentru ca nu exista dictaturi bune.

Eu sunt adept al teoriei lui Platon,democratia nu-i altceva decat o utopie politica.

Dictaturi bune ? Hm,la inceput se porneste cu intentii demne si onorabile,insa la final toti o dau in bara. Au existat si dictatori preocupati de prosperitatea si maretia tarii,desi pretul este unul care consta in vieti omenesti.

Link to comment
Share on other sites

Eu am votat ca nu m-as duce la vot. :lol:

Iar daca s-ar supune la vot faptul ca [vreau sau nu --> GUVERN ] .... as vota NU.

 

Insa, atentie la ce urmeaza,, in legatura cu principiul majoritatii!

 

Si atunci ce facem? Exista o a treia solutie? :confused:

Nu stiu daca exista, insa Alvin Toffler a cam prevazut ca guvernele actuale (cele gandite si formate in timpul erei industriale, denumite de el ''al Doilea Val'') nu au viteza de reactie ca sa poata face fata cerintelor celui de al Treilea Val, (era informationala). Deciziile ori intarzie, ori nu mai vin deloc. Lumea sta o vreme in confuzie, insa la un moment dat nu mai sta dupa decizii,, ceea ce inseamna ca guvernele devin din ce in ce mai desuete.

 

Sistemul electoral actual se bazeaza pe majoritate. Insa noua DIVERSITATE sociala dilueaza masele electorale, ceea ce conduce la tot mai multe guverne minoritare si coalitii. Oricum, ei nu reprezinta nicidecum o majoritate, fapt care ii leaga la maini cand vine vorba de autoritatea unei decizii bazate pe voia majoritatii. (adica principiul de baza al democratiei) :D:

 

Iar daca mai punem si ca guvernele inghit o cantitate considerabila de bani,

dar se afla in incapacitate de a-si indeplini functia,, :confused:

rezulta ca sunt condamnate la moarte. E doar o chestiune de timp.

 

 

Mai mergeti la vot?

Are vreun rost?

 

:lol:

Link to comment
Share on other sites

Iar daca mai punem si ca guvernele inghit o cantitate considerabila de bani,

dar se afla in incapacitate de a-si indeplini functia,, :confused:

rezulta ca sunt condamnate la moarte. E doar o chestiune de timp.

 

 

La moarte suntem condamnati toti, insa luxul mortii lor o face pe a noastra tot mai saraca.

Link to comment
Share on other sites

Churchill a zis ca democratia , desi imperfecta si criticabila , este totusi cel mai putin rau dintre toate sistemele de guvernare .

Si mergand pe acelasi principiu de a opta pt raul cel mai mic ( in opinia mea ) , as vota tot PDL . Dar , credeti-ma , n-as face-o cu inima foarte impacata .

 

 

Link to comment
Share on other sites

Cataline, fiecare perioada a avut oranduirea ei, care la momentu respectiv era cea mai potrivita. Dintr-un motiv sau altul.

Din pacate, Churchill acu 60 de ani nu a avut cum sa prevada unele aspecte ale societatii actuale.

(formarea Uniunii Europene, globalizarea, internetul, criza economica mondiala, ter[]smul, impactul mass-media, etc)

 

Nu pot sa redau aici intreaga carte "Al Treilea Val", insa acolo sunt explicate pe larg fenomenele ce le-am expus cu cateva posturi mai sus.

Link to comment
Share on other sites

Nu si-ar face nimeni partid? Eu mi-as face dac as avea cu ce :dancing:

Un partid nou format n-are nicio sansa. Si in plus cine te mai crede daca spui ca esti de partea poporului, muncitorilor etc? :lol: Mai bine te inscrii intr-un partid existent si incerci sa schimbi ceva din interior.

Link to comment
Share on other sites

De monarhie ce zici ?

Monarhiile constitutionale (Marea Britanie, Olanda, Spania, Norvegia etc.) au un parlament, care si functioneaza. Monarhiile absolutiste nu mai exista in Europa de pe vremea lui Franz Josef si nu-si mai gasesc locul in secolul nostru.

 

Nu cred ca o monarhie e mai buna ca o republica parlamentara functionala. Regele/regina are rol decorativ, la fel ca presedintele Italiei sau Germanieiu, dar cheltuieli de protocol mult mai mari. Nu cred ca e o solutie pentru noi la ora actuala. Eventual o reforma bine gandita a Constitutiei, cu reducerea cam la jumatate a numarului de parlamentari (nu neaparat desfiintarea uneia din camere) si limitarea prerogativelor presedintelui ar fi binevenita. Cu conditia sa fie facuta cu cap astfel incat sa dureze macar 20 de ani fara alte modificari.

Link to comment
Share on other sites

Monarhiile absolutiste nu mai exista in Europa de pe vremea lui Franz Josef si nu-si mai gasesc locul in secolul nostru.

Suntem abia la inceput de secol.

Eventual o reforma bine gandita a Constitutiei, cu reducerea cam la jumatate a numarului de parlamentari (nu neaparat desfiintarea uneia din camere) si limitarea prerogativelor presedintelui ar fi binevenita. Cu conditia sa fie facuta cu cap astfel incat sa dureze macar 20 de ani fara alte modificari.

Spune-mi,ce anume semnifica pentru tine Parlamentul ?

Link to comment
Share on other sites

Suntem abia la inceput de secol.

Sper ca monarhiile absolutiste si orice alt tip de dictatura sa dispara definitiv de pe fata pamantului. Stiu ca e o utopie, dar speranta moare ultima.

Spune-mi,ce anume semnifica pentru tine Parlamentul ?

Intr-o democratie adevarata, parlamentul este una din cele mai importante 3 institutii, alaturi de guvern si justitie, si singura la alegerea careia tu, ca si cetatean, poti contribui in mod direct. Cum la noi nu este inca o democratie adevarata, parlamentul face de multe ori legi proaste, care ii favorizeaza tot pe cei imbogatiti, iar legile care totusi sunt date nu se respecta, fie de smecherii plini de bani )care saunt apoi facuti scapati de justitie), fie chiar de guvern (vezi marirea salariilor profesorilor). Din pacate romanul e obisnuit sa rabde si sa injure printre dinti, in loc sa incerce sa schimbe situatia, ori la vot, ori prin proteste de strada si greve.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...