Jump to content
Vesperala Forum

Intrebari practice


Geta Petrescu

Recommended Posts

Dacă locuiţi într-o clădire sau bloc vechi, iar umezeala s-a instalat deja în toată casa ori doar în anumite spaţii, cum ar fi baia sau bucătăria, iată ce puteţi face:

Petele de mucegai se îndepărtează cu soluţie de hipoclorit, apoi se tratează zona cu o soluţie antimucegai.

Pentru prevenirea reapariţiei mucegaiului, este indicat să se aplice unu-două straturi de vopsea cu efect antimucegai.

După acest demers este necesar ca încăperile să fie încălzite şi ventilate corespunzător, deoarece, în caz contrar, igrasia se va reinstala.

O modalitate eficientă de a menţine un nivel de umiditate optim în camere o reprezintă folosirea dezumidificatoarelor. Rolul acestora este de a extrage excesul de umezeală şi funcţionează astfel: aerul este aspirat de un ventilator puternic, apoi este trecut printr-un sistem de evaporare-condensare, fără ca temperatura să se modifice. Umezeala se transformă treptat în apă şi se colectează întru-un bazin cu sistem de supraplin (cu oprire automată şi avertizare). Dezumidificatoarele conţin şi un sistem de control al umidităţii care menţine automat gradul de umiditate dorit.

Metoda electroosmotică presupune introducerea în pereţi a unor anozi electrici de joasă tensiune, realizaţi din titan. Găurile se fac cât mai aproape de fundaţia casei, în pereţii exteriori. Umezeala este respinsă spre partea inferioară a zidului şi trimisă în pământ. Această soluţie prezintă o garanţie de 30 de ani.

Batoanele congelate reprezintă o soluţie modernă şi eficientă de protecţie împotriva mucegaiului pentru o perioadă îndelungată (peste 20 de ani). Procedeul constă în introducerea acestor batoane în găuri făcute la 11 cm distanţă între ele, cât mai aproape de fundaţia casei sau a peretelui ce prezintă probleme. Adâncimea găurilor trebuie să fie cu 2,5 cm mai mică decât cea a pereţilor.

Injectarea pereţilor. Metoda constă în injectarea pereţilor cu o pastă care stopează ascensiunea umidităţii în aceştia şi care intră în masa betonului.

GDS

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...