Vesperal News Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Venitul familiei influenteaza capacitatea de exprimare a copiilor, cei din familii mai instarite putand transmite mai multe sensuri prin limbaj gestual si dezvolta un vocabular mai bogat fata de cei din familiile cu venituri modeste, arata un studiu al Universitatii din Chicago (SUA), transmite MEDIAFAX. Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au studiat 50 de familii din zona, diferite ca statut social, axandu-se pe carierele adultilor si activitatile cotidiene pe care le desfasurau acasa... vezi intregul articol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightShift Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Eu zic ca de data asta, cercetatorii au tras o concluzie gresita. NU veniturile parintilor imbunatatesc capacitatea de exprimare a copiilor, ci nivelul lor intelectual. Dar nah ... asta o fi valabil totusi in SUA, unde castigul este direct proportional cu studiile. Imi amintesc de o faza din facultate, cand un coleg a fost intrebat ce masina are. Asta a raspuns "Pai cum ce masina? DACIE. ... masina de intelectual" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 eu cred că lucrurile sunt altfel ambii mei părinţi provin din familii fără prea multă şcoală, că pe vremea aia 4 clase era lucru mare deja, pe la ţară... în ciuda acestui lucru, copiii au studiat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightShift Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Legatura dintre veniturile familiei si capacitatea de exprimare a copiilor de varsta medie de 1 an si 2 luni.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Legatura dintre veniturile familiei si capacitatea de exprimare a copiilor de varsta medie de 1 an si 2 luni.... Offtopic. In conditii normale daca citeam editarea sigur intepam pe cineva. In stire exista descrisa varsta in cauza. Taxam drept superficial un post care nu tinea cont de cititul stirii. Inutila editarea facuta de NightShift daca se citea articolul. Insa! As fi gresit. Si eu am lacune si momente cand is superficial. Dese in ultimul timp. Totusi stilul meu de a taxa scaparile cuiva, absolut egoist, ii daunator. Ii descalificant pentru oricine. Incep cu mine. Nu glumesc. Ma simt rau din cauza asta. Adica mic. Stiu ca nu ajuta la nimic, totusi am scris. Iertare de off. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts