Narcisa Posted December 6, 2011 Report Posted December 6, 2011 Ritter, cum sa fie masina vinovata de accident, cum vezi tu asta? Tot soferul este vinovat, ca nu si-a verificat-o si nu si-a reparat-o. S-o luam metodic. Deci, la noi barmanii nu numai ca nu anunta , dar tac chitic si servesc minori. Deci, vinovati. Si cei care vand reviste deocheate le vand inclusiv minorilor. Vinovati. Si cei din cluburi , restaurante, discoteci, de pe internet tot vinovati. Politia, vinovata ca nu-i depisteaza si, chiar daca ii depisteaza , nu ia masuri. Popa , la fel, nu-i descoase cum trebuie la spovedanie . Si nu tine legatura nici cu parintii, nici cu scoala. Justitia, si ea in culpa pe bucatica ei. Parintii lasa totul pe seama scolii. Prea protectivi , prea ocupati, prea saraci sau cu totul indiferenti indiferenti. Profesorul tine legatura cu parintii dar cum crezi ca afla ce face elevul in timpul liber, ca la scoala pare sfant, sta cuminte in banca lui (cand nu lipseste). Ei nu se parasc intre ei, legea tacerii. Un profesor poate preda si la 200 elevi, cum crezi ca-i poate cunoaste pe fiecare? Afirmi lucruri grave , dar neadevarate. Cu certitudine, neadevarate. Nu stiu daca ai purtat vreodata crucea profesorului, daca ai fost sau daca esti profesor acum. Inclin sa cred ca nu. Ai avut vreo experienta neplacuta cu vreun profesor ? Vezi ce-a zis mesmerize mai sus, cativa copaci nu formeaza o padure. Si pe la voi sunt destule uscaturi, multe rele ne-au venit din afara. Cele mai multe si cele mai grele pacate sunt importate din asa zisele tari civilizate. Si hotaraste-te! Vorbesti cand de intronarea dictaturii, cand, dimpotriva, de necesitatea absentei ei. Nu merge si cu slanina-n pod si cu sufletul in rai. Fratioare, ce placere sadica ai sa ma faci bucatele! Mor de ciuda ca Aprig si mesmerize cauta degeaba in cutiile lor postale si nu gasesc nimica, nici macar un biletel de Sf. Nicolae, lor de ce nu le raspunzi, ca de-aia ii adusei la bara, mesme reprezinta justitia vinovata si Aprig functioneaza tot intr-o institutie culpabila, ia-i la refec si pune-i sa returneze banii , am aflat eu pe surse ca au salarii uriase, ce te legi de amaratii nostri de creitari? Quote
Ritter Posted December 6, 2011 Report Posted December 6, 2011 . Politia, vinovata ca nu-i depisteaza si, chiar daca ii depisteaza , nu ia masuri. Popa , la fel, nu-i descoase cum trebuie la spovedanie . Si nu tine legatura nici cu parintii, nici cu scoala. Justitia, si ea in culpa pe bucatica ei. Parintii lasa totul pe seama scolii Prea protectivi , prea ocupati, prea saraci sau cu totul indiferenti indiferenti. Profesorul tine legatura cu parintii dar cum crezi ca afla ce face elevul in timpul liber, ca la scoala pare sfant, sta cuminte in banca lui (cand nu lipseste). Ei nu se parasc intre ei, legea tacerii. faptul ca voi dascalii nu ati educat tineri responsabili si crescuti in cultul muncii ci al trandavelii isi arata consecintele. Nimic nu functioneaza normal in societatea voastra ... si pentru acest fapt tot EDUCATIA si prostia este de vina! Un profesor poate preda si la 200 elevi, cum crezi ca-i poate cunoaste pe fiecare? Nu trebuie sa-l cunoasca decat dirigintele, ceilalti profesori doar consemneaza devierile de comportament! Nu stiu daca ai purtat vreodata crucea profesorului, daca ai fost sau daca esti profesor acum. Am purtat crucea de elev si student din clasa 11-a in Germania si te asigur ca aici elevii au drepturi MUUUULT mai mari decat in Ro, iar profesorii nu au absolut nicio putere! In schimb societatea functioneaza, pentru elevii asociali exista scoli speciale in care nu se pune accent pe invatatura ci pe MUNCA si comportamentul social, aceste scoli au psihologi care sa se ocupe de problema! Si hotaraste-te! Vorbesti cand de intronarea dictaturii, cand, dimpotriva, de necesitatea absentei ei. Nu merge si cu slanina-n pod si cu sufletul in rai. Dictatura este doar la locul de munca, nu in institutiile de educare a tineretului cu exceptia inchisorilor speciale pentru tinerii delicventi! Dictatura la locul de munca nu este o problema politica ci o cerinta a economiei de piata. Pentru a rezista pe piata concurentiala este nevoie de ordine, seriozitate si disciplina, ca la armata! Fratioare, ce placere sadica ai sa ma faci bucatele! Mor de ciuda ca Aprig si mesmerize cauta degeaba in cutiile lor postale si nu gasesc nimica, nici macar un biletel de Sf. Nicolae, deocamdata nu am timp! le voi raspunde si lor! , am aflat eu pe surse ca au salarii uriase, ce te legi de amaratii nostri de creitari? Fals! Au salarii normale pentru o societate ca aici! Au salarii chiar mai mici decat muncitorii calificati Voi sunteti atat de ilogici incat nu pricepeti ca Romania este coada Europei , datorita voua, dar aveti pretenti ca si cum ar fi in tarile dezvoltate din top. Mai intai faceti-va treaba asa cum trebuie, adica sa scoateti pe banda rulanta numai tineri gata pregatiti pentru intrarea pe piata muncii, si numai dupa ce si Romania a aajuns dezvoltata ca acele tari din Topul Europei, numai atunci sa pretindeti salarii mai mari! O reforma prin care se pot dubla salariile este cea a reducerii programei scolare prin zile de practica la patroni, printr-un program de 8 ore zilnic si predarea a 3 materii, cu o luna vacanta de vara, iar aceasta restructurare va duce la injumatatirea prostofesorilor si astfel se pot dubla salariile celor ramasi! Quote
Aprig Posted December 6, 2011 Report Posted December 6, 2011 Foarte gresit! Sunt chiar foarte dese accidentee de circulatie din cauza masinilor defecte Cu o masina veche la care nu s-a facut in ultimii 70 de ani nicio verificare tehnica, nu ai ce sa cauti pe autostrazile planetei ! Caz în care tu, cel care circuli cu ea, eşti de vină, nu maşina. La voi in Romania este o zicala tampita care a devenit o axioma, si anume cea ca "Nu ai cei 7 ani de acasa" ceea ce este o prostie cat casa pentru ca socializarea se face numai in societate, ca doar de aia este socializare. La sedintele cu parintii in Germania aproape ca nici nu se discuta despre notele copiilor, pentru ca acesta este ceva personal, in schimb este discutat comportamentul social al evului din cauza ca comportarea sa in societate este ceva ce ne poate afecta pe toti, iar societatea unui elev este SCOALA, nu familia! Şi pentru asta avem o zicală la fel de tîmpită, se numeşte cap pătrat sau creier spălat. Societatea unui elev este în primul rînd familia, apoi şcoala. Bagă-ţi în cap că omul este mai important decît munca lui. Ştiu că e greu, dar trebuie, altfel rămîi un mic roboţel fanatic. Munceşti ca să trăieşti, nu trăieşti ca să munceşti. Nu te supara dar debitezi numai porcarii fasciste! Un profesor nici nu are de ce sa-l certe pe un copil, si nici de autoritate nu are nevoie, el trebuie doar sa steie cu ochii pe elev "ca pe buitelie" si trebuie sa-i consemneze absolut fiecare comportament nelalocul sau ca sa-l poata discuta cu parintii sau cu psihologul. Profesorul are cu totul alte parghii de a manipula elevul, si anume prin legatura stransa cu parintii, si daca aceasta nu da rezultate, ia legatura direct cu autoritatile statului respectiv cu politia sau cu biroul de tineret, iar acestia hotaresc ce se va intampla cu elevul? Hai să le luăm pe rînd. Discuţia cu părinţii nu produce niciun rezultat în 80% din cazuri. Majoritatea şcolilor nici măcar nu au psiholog, sau dacă au, au unul cu juma' de normă, plictisit şi incompetent. Biroul de tineret nu există, şi bine face. Iar autorităţile statului nu se bagă. Poliţia în cel mai bun caz, dacă chiar face ceva, dă cuiva o amendă şi cam atît, iar protecţia copilului nu face nimic, justificînd că nu sînt fonduri. Serios, cunosc un caz, o mamă drogată, copil mic, vecinii au chemat poliţia, ăia au venit cu asistenţa socială, au decăzut-o din drepturi dar au lăsat copilul la ea, motivînd că nu au locuri. Tu descrii acolo un sistem funcţional. Noi aici avem unul care s-a oprit, a ruginit, şi se opune oricărei schimbări. Ţie îţi place să cauţi ţapi ispăşitori, eventual să organizezi o vînătoare de vrăjitoare. Îţi urez succes. Şi mai ai cîteva idei greşite. Voi ca profesori nu sunteti pusi acolo sa corectati singuri pe elevi de carente educationale, ci doar sa educati, sa supravegheati si sa-i invatati pe elevi! Profesorii nu sînt puşi acolo de nimeni. Singuri s-au angajat, tot singuri pot să plece oricînd, în condiţiile legii. Am purtat crucea de elev si student din clasa 11-a in Germania si te asigur ca aici elevii au drepturi MUUUULT mai mari decat in Ro, iar profesorii nu au absolut nicio putere! In schimb societatea functioneaza, pentru elevii asociali exista scoli speciale in care nu se pune accent pe invatatura ci pe MUNCA si comportamentul social, aceste scoli au psihologi care sa se ocupe de problema! Aici ai dreptate. Însă cu munca e o problemă. Oamenii care muncesc cîştigă, apoi încep să o ducă mai bine, apoi au timp şi de altceva, încep să gîndească, şi în final nu mai votează cum trebuie. Nu de asta are ţara nevoie, ţara are nevoie de beţivi abrutizaţi care fac ce le spune statul şi atît. Şi tot restul se mulează pe această nevoie a ţării. Vrei să schimbi ceva? Succes. Vezi că mai era unul, Don Quijote, tot aşa. Quote
Narcisa Posted December 6, 2011 Report Posted December 6, 2011 Ritter , una si cu una pe la noi fac doua. Iti atrag atentia ca educam la tine gratis inca din luna octombrie, asa de capos si inflexibil esti, ca am deconspirat o parte din avutia informationala a sistemului pedagogic roman, ca ne-ai imbolnavit de nervi si taman s-a introdus coplata. Daca nu ne platesti , nu-ti mai dam nimic pe gratis, nici sfaturi, nici meditatii, nici informatii, nici indicatii! Tu zici ca muncesti mult si cu spor pe aci, cu dictatura-n coasta, noi ne pregatim de concediu, mergem si protestam in Piata Revolutiei daca nu ne dau macar 2-3 saptamani libere, pana dupa Sf. Ion, mergi maine la posta si trimite-ne banii restanti daca vrei sa mai scoti ceva de la noi si sa ramanem prieteni! P.S. Apropo, ma unsesi pe suflet si-mi veni inima la loc cand vazui ca n-o sa-i lasi pe Aprig si pe mesme fara raspuns. Fratioare, ti-as ramane indatorata daca la seful Aprig ai insista ceva mai mult. Ar fi important si sa castigi. Merge si-o remiza, ca tot un succes ar fi. Quote
Ritter Posted December 6, 2011 Report Posted December 6, 2011 Caz în care tu, cel care circuli cu ea, eşti de vină, nu maşina. Poi de ce crezi ca ii fac vinovati pe dascali? pentru ca circula cu o caruta veche si nu doresc sa treaca la o masina noua! Şi pentru asta avem o zicală la fel de tîmpită, se numeşte cap pătrat sau creier spălat. Societatea unui elev este în primul rînd familia, apoi şcoala. zau ca bine o mai spui pe aiai cu cap patrat sau creier spalat! Tu stii ce e aia societate? Ia cauta tu mai intai pe DEX si dupa aia sa vorbesti! Daca nu sti unde iti dau eu linkul: http://dexonline.ro/definitie/societate Ia cauta tu in definitie ca sa vezi unde este pomenit cuvantul familie, si apoi arata-mi si mie ca sa nu mor prost! Game Over! Nu ai bagajul de cunostinte ca sa port cu tine o discutie serioasa si rationala si nu iti mai raspund ca nu am timp de pierdut! Quote
Ritter Posted December 6, 2011 Report Posted December 6, 2011 Ritter , una si cu una pe la noi fac doua. Iti atrag atentia ca educam la tine gratis inca din luna octombrie, asa de capos si inflexibil esti. Poi ati gresit in privinta mea, pentru ca lectiile despre educatie vi le-am dat eu! Voi dascali din Ro, care ati format generatii cu procentul 75% de gunoaie asociale gata ratate sunteti ultimii in Europa, drept pentru care nu aveti competenta sa pomeniti de educatie pana nu intelegeti cum se face educatia in tarile civilizate. Ieri la B1TV (ca eu va urmaresc TV-ul pe internet) un fost ministru al finantelor (cred ca Blanculescu) a afirmat ca 80% din Romanii din Italia au cazier penal!!!!! Daca nu ne platesti , nu-ti mai dam nimic pe gratis, nici sfaturi, nici meditatii, nici informatii, nici indicatii! Ha ha ha ... hai ca-i tare! Eu credeam ca ma propuneti consilierul lui Funeriu. noi ne pregatim de concediu, mergem si protestam in Piata Revolutiei daca nu ne dau macar 2-3 saptamani libere, pana dupa Sf. Ion, Puteti sa protestati si sa faceti greva tot anul! Eu daca as fi Funeriu v-as inlocui pe toti urgent cu femeia de serviciu echipata cu un casetofon si casete pentru fiecare ora ... ca ar face exact aceasi treaba ca voi profesorii. Fratioare, ti-as ramane indatorata daca la seful Aprig ai insista ceva mai mult. Ar fi important si sa castigi. Merge si-o remiza, ca tot un succes ar fi.Am incercat, dar ai vazut prea bine ca nu stie ce vorbeste, pentru el societatea este = familia! Ce zicea Basescu despre absolventii cu diplome universitare? Quote
BigDefender Posted December 7, 2011 Report Posted December 7, 2011 Ritter, Nu m-am amestecat in aceasta discutie atata timp cat a fost dusa in limita decentei si a bunului simt! Nu poti sa jignesti la gramada toata tagma profesorilor, nu uita ca orice regula are si exceptii! Si sa mai stii ca avem si elevi care ne fac cinste pe la Olimpiade si diferite firme de prestigiu din strsinatate! Pe ei cine i-au scolit? Quote
Narcisa Posted December 7, 2011 Report Posted December 7, 2011 Poi ati gresit in privinta mea, pentru ca lectiile despre educatie vi le-am dat eu! Voi dascali din Ro, care ati format generatii cu procentul 75% de gunoaie asociale gata ratate sunteti ultimii in Europa, drept pentru care nu aveti competenta sa pomeniti de educatie pana nu intelegeti cum se face educatia in tarile civilizate. - Ieri la B1TV (ca eu va urmaresc TV-ul pe internet) un fost ministru al finantelor (cred ca Blanculescu) a afirmat ca 80% din Romanii din Italia au cazier penal!!!!! -Ce zicea Basescu despre absolventii cu diplome universitare? - Fratioare, romani get-beget erau doar diferenta de 20%. Si-apoi, noi i-am trimis acolo la reeducare, ca-s scoli mai mandre , cu dascali mai nazdravani / si mai ortomani, nu stiu de ce i-or fi aruncat la zdup si n-au incercat sa-i disciplineze si sa-i civilizeze. -Pai, dom' presedinte Basescu n-are diploma universitara? Ritter, Nu m-am amestecat in aceasta discutie atata timp cat a fost dusa in limita decentei si a bunului simt! Nu poti sa jignesti la gramada toata tagma profesorilor, nu uita ca orice regula are si exceptii! Si sa mai stii ca avem si elevi care ne fac cinste pe la Olimpiade si diferite firme de prestigiu din strsinatate! Pe ei cine i-au scolit? Ritter, mi-adusei aminte cand il vazui pe Big, sorcoveste, rogu-te, si pe ingineri, stiu precis ca si ei au contribuit la degradarea invatamantului romanesc, dai de ei prin toate scolile, dupa ce au falimentat fabricile si uzinele patriei au intrat si in invatamant si l-au bulibasit de nu mai alegi nimic din el, ca nu era chiar asa de mult haos pana la venirea lor. Predau acolo tot felul de discipline tehnice, desen, masini si motoare, carucioare si avioane, chestii de-astea care-au stricat moralitatea copiilor! Majoritatea sunt si diriginti , dar nu fac ore de dirigentie ci tot despre deltaplane si motoare vorbesc , nu-i lasa sa scape , sa dea si ei socoteala , macar cateva novenele sa spuna seara la culcare, ce daca unii sunt acum la pensie, au comis-o la tinerete sa raspunda in solidar cu prostoprofesorii, c-asa prevede Codul Civil. Quote
Aprig Posted December 8, 2011 Report Posted December 8, 2011 zau ca bine o mai spui pe aiai cu cap patrat sau creier spalat! Tu stii ce e aia societate? Ia cauta tu mai intai pe DEX si dupa aia sa vorbesti! Daca nu sti unde iti dau eu linkul: http://dexonline.ro/definitie/societate Ia cauta tu in definitie ca sa vezi unde este pomenit cuvantul familie, si apoi arata-mi si mie Lol. Tu te-auzi? Mă-ndoiesc. Ăsta nici măcar nu e argument. Citez din tine: "societatea unui elev este şcoala, nu familia". Probabil ai uitat la ce-ţi răspundeam. Cuvîntul ăla, societate, poate fi folosit în mai multe sensuri, din exprimarea ta e clar că nu te refereai la societatea în ansamblul ei, ci la ceea ce se cheamă anturaj (dacă te uiţi chiar în linkul tău, o să găseşti "Grup de oameni care petrec un anumit timp împreună; tovărășie, companie", definiţie în care se încadrează în egală măsură şi şcoala, şi familia; anturajul îl găseşti mai jos, în dicţionarul de sinonime). Cu acelasi "argument", nici cuvîntul "şcoală" nu apare în definiţia societăţii (şi dacă ai citi mai mult decît dicţionarul, sînt convins că ai afla că în anumite contexte un pic mai specializate, societatea poate fi chiar sinonimă cu familia, în general în ştiinţele juridice sau în istorie). Răspunsul tău este definiţia capului pătrat (şi ca să nu o iei drept jignire, sau să vii iar cu o definiţie imprecisă din dex, asta înseamnă om extrem de inflexibil). Oricum confunzi educaţia cu socializarea, e o varză teribilă în ce spui acolo. Nu spun că nu au legătură, dar nu e acelaşi lucru. Suferi şi la plasarea ideilor în context, era vorba despre cine e mai bine să se ocupe cu educaţia, părinţii sau şcoala. Tu ai ales şcoala. Orice altceva e greşit prin definiţie, nu? Şi apropo, dacă tot sîntem la capitolul hai să ne legăm de un cuvînt, "dacă nu şti" se scrie "ştii", că degeaba ai dictionar dacă nu ştii ce să faci cu el. Sau tot profesorii sînt de vină, că nu te-au învăţat? Pentru viitor, chestia aia cu un singur i la forma negativă se aplică doar la imperativ. ca sa nu mor prost! Game Over! Nu ai bagajul de cunostinte ca sa port cu tine o discutie serioasa si rationala si nu iti mai raspund ca nu am timp de pierdut! Sorry, nu pot să te ajut. Dar dacă tot ai adus vorba de discuţia raţională, poate ar trebui să-ţi mai arat cîteva din erorile logice pe care le faci pe bandă rulantă. Game over - ăsta nu e un joc, chiar tu ai spus că vrei o discuţie serioasă. Ai reuşit să te contrazici fix un rînd mai jos. * Alegi un cuvînt din ce spune celălalt, apoi vii cu o explicatie năucitoare cum că ar fi greşit şi ignori complet restul postării. Din punct de vedere logic, asta e o prostie, deoarece chiar admiţînd (de dragul discuţiei) că argumentul tau ar fi valid şi ideea respectivă ar fi greşită, asta nu însemnă nicidecum că celelalte idei din postarea respectivă nu pot fi corecte. Este doar cunoscuta tactică "ataca omul, nu ideea", cunoscută şi ca discreditarea adversarului prin orice mijloace. Foarte răspîndită la noi din anii '50 încoace. Ca să nu mai vorbesc de altă eroare logică: dacă interlocutorul tău greşeşte, înseamnă automat că tu ai dreptate. Nimic mai fals. Puteţi greşi amîndoi. Tu trebuie să demonstrezi că tu ai dreptate, şi asta nu este o demonstraţie validă. Revin la ce spuneam mai devreme. Adu măcar un argument serios, nu lozinci. Pîna acum nu am vazut niciunul. Altfel eşti degeaba. Contrar părerii generale, abuzul de semne de exclamare nu dă putere argumentelor. Dacă vrei să-i înveţi pe profesori cum să-si facă meseria lor, demonstrează că au de ce să te asculte. Quote
BigDefender Posted December 8, 2011 Report Posted December 8, 2011 Tuturor: "Este mai usor sa darami ce au construit altii, decat sa faci tu ceva!" Quote
Narcisa Posted December 8, 2011 Report Posted December 8, 2011 Dragii mei, mesme, Aprig si Big, am asa o senzatie de deja vu vis-a vis de prietenul Ritter, si ma bantuie de la o vreme asa un gand rece , o presimtire rea cum ca avem de-a face cu nimeni altul decat cu vestitul soimos. Dupa stil, el pare a fi, dragul de el! Ma bucur de revedere. Si, daca-i asa, daca intr-adevar este Alexandru, nu se va clatina nici oparit, nici mort , nici copt, ii va face o deosebita placere sa ne-ntarate si sa se joace cu noi ca soarecele cu pisica, o sa scoata non-stop din raglanul lui cu maneci largi un suvoi interminabil de argumente, va lupta de unul singur pana vom lua-o noi toti razna si vom lasa balta afurisita asta de tema , fugind care-ncotro. Atunci , el va otravi fantanile si va incendia lanurile de grau, apoi , jubiland, va aseza gospodareste steagul victoriei la granita dintre Romania noastra jerpelita si Elvetia lui prospera . Ritter, sincer, esti sau nu esti soimos? Am un pic de fler sau nu? Quote
Ritter Posted December 8, 2011 Report Posted December 8, 2011 (edited) Ritter, Nu m-am amestecat in aceasta discutie atata timp cat a fost dusa in limita decentei si a bunului simt! Dar faptul ca in ultimii 20 de ani, de pe bancile scolii, iasa doar MILIOANE de ratati si asociali total nepregatiti pentru munca si viata in societate, o gasesti de bun simtz? Nu poti sa jignesti la gramada toata tagma profesorilor, nu uita ca orice regula are si exceptii! Nu contest ca o fi avand si exceptii, doar ca eu nu le-am vazut! Si te asigur ca nici pe TV nu au aparut si nici public nu s0au manifestat in vre-un fel! Dar am vazut ca la voi in Romania "problema invatamantului" este redusa la salariile prostofesorilor, care de fapt au salarii exagerat de mari, ba chiar URIASE fata de calitatea rezultatele muncii lor, care sunt atat de pregatite ca au starnit indignarea Europei! Si sa mai stii ca avem si elevi care ne fac cinste pe la Olimpiade si diferite firme de prestigiu din strsinatate! Pe ei cine i-au scolit? PROSTII! Pentru ca aia nu au inteles ca, scuze de cacofonie, cu o floare NU SE FACE PRIMAVARA, si daca doar acesta era rezultatul ochit, era suficient cate o scoala in fiecare municipiu, si restul lasati liber la golanie pe strada, ca tot nu se vede vre-o diferenta. Grav este mai ales faptul ca cheltuiti sume enorme ca sa pregatiti tineri pentru strainate, iar prostii chiar daca emigreaza, pana la urma tot acasa se intorc ca sa formeze noile generatii de ratati care si ei vor speria Europa la randul lor, doar din simplul motiv ca hoarda de prostofesori este atat de proasta incat nu isi intelege menirea ei de a forma oameni adaptati la cerinetele societatii de consum, cum de fapt se numeste capitalismul, si nu ratati nationalist-socialisti* bine obisnuiti cu trandavia si cu smecheria! *Nationalist-socialist se prescurteaza in NAZISM! Iar Nazismul este rezultanta scolii germane reformata de Goebels la solicitarea lui Hitler, si adaptata socialismului de Ceausescu, model pe care prostofesorii romani, in majoritatea lor il regreta si astazi! Stiu ca va afecteaza neplacut postarile mele dure care reprezinta experienta mea scolara est si vest europeana, dar tocmai ca am o asemenea experienta, si ca sunt un cetatean mereu deschis catre cunoastere si intelegerea realitatii, va pot spune ca, chiar Basescu va zice verde in fata adevarul, iar voi il huliti ca va arata oglinda, si chiar il atacati mereu si il combateti pe Funeriu, cel care intelege mult mai bine decat voi ceea ce inseamna un invatamant modern adaptat societatii capitaliste! Tuturor: "Este mai usor sa darami ce au construit altii, decat sa faci tu ceva!" Ai dreptate! De acest lucru m-am convins si eu atunci cand am daramat closetul din fundul curtii soacra-mi, si a trebuit sa-i fac o baie cu WC! Si sti ce m-a surprins cel mai mult la aceasta "actiune"? Faptul ca m-au dispretuit si injurat spunandu-mi ca un om civilizat nu se kk in casa ci doar in fundul curtii! de parca stiau ei ce e aia civilizatie si credeau ca civilizatie se leaga de par ca si coceanu! Tot asa si voi cu casele voastre de alienare a unor tineri, nascuti normal, cladiri pe care voi le numiti scoli, dar care de fapt sunt niste cazarme de inregimentat si prostit tineri, nu lacasuri ale educatiei si formare pentru VIIITORUL LOR, asa cum ar trebui sa fie! La voi educatia nu se face in scoala ca in lumea normala ci sde termina in cei 7 ani de acasa, si o continua popii ortodocsi, iar principiul dupa care fac acestia "educatia" este: sa faci doar ce zice popa si nu ceea ce face popa, .... model de succes preluat de toti tinerii care se considera ortodocsi ca si popa, deci cu acelasi drept de a pacatui ca el . Si iata ca vedem ca desi romanii sunt cel mai religios popor din Europa, totusi sunt poporul cu cei mai multi hotzi pe cap de locuitor, dar si cei mai imorali! Sau? ...gresesc cumva? Nu cumva Romania este accea care se zbate in cancerul moral care a infectat toata societatea de la vladica la opinca? Edited December 8, 2011 by Ritter Quote
Narcisa Posted December 8, 2011 Report Posted December 8, 2011 Esti soimos. Mi-ai raspuns la intrebare si-ai fost sincer pret de cateva secunde, apoi ai editat. Deci, ramane Ritter. Fratioare, nu stiu cu ce te ocupi , dar profesor nu esti. Desi lovesti orbeste in tagma asta, cu sete. Nu esti profesor, pentru ca nu cunosti nici psihologie, nici pedagogie. Nu inveti pe nimeni, absolut pe nimeni, indiferent ca-i elev, student sau un simplu interlocutor, folosindu-te la tot pasul de negatie. Spunandu-i mereu cat e de prost ca nu pricepe , cat e de lenes, de hot, de mizerabil. Celalalt, va avea mereu tendinta sa riposteze , il vei plasa din start pe-o pozitie de fronda, se va considera umilit si reactia nu va fi cea scontata de tine, ci exact opusul ei. Va cauta si va gasi si el , prostul satului, argumente sa-si sustina partea de adevar. Balanta se va-nclina cand in stanga , cand in dreapta, dar niciodata nu va sta in echilibru. Sau va gandi ca, daca tot este prost, ce rost mai are sa-si bata capul cu invatatura. Ritter, mai tii minte fabula "Boul si vitelul?" Iti este rusine cu neamul tau, cu tara ta, dar esti si tu roman si asa vei ramane, chiar daca ai avea sudiile facute la Sorbona. Tari sunt multe, dar patria este doar una. Ca si mama. Daca locuiesti si muncesti intr-o tara mai avansata , mai bogata, mai civilizata, nu te uita in urma cu manie, nici cu atata sfidare. Arata ca ne esti superior. Tu ai avut noroc mai mult, noi mai putin. Sa zicem, ca stii cum este si cu norocul asta, e relativ si urma alege cat e bine si cat e rau, cat noroc, cat nenoroc. Cati dintre marii castigatori la loto au sfarsit mai rau decat ultimul sarantoc, ai tu idee? Din partea alor tai, ramasi sau intorsi acasa, pentru tine, dragul nostru! http://www.youtube.com/watch?v=DeIT49hRdc0...feature=related Quote
Ritter Posted December 9, 2011 Report Posted December 9, 2011 Deci, ramane Ritter. Fratioare, nu stiu cu ce te ocupi , dar profesor nu esti. Desi lovesti orbeste in tagma asta, cu sete. Nu persoana mea face subiectul acestui topic, ci faptul ca eu va impartasesc din experienta mea de viata ca elev cu experienta in ambele sisteme de invatamant, romanesc si occidental, si ca parinte al carui copii invata in Elvetia, dar si ca cetatean responsabil si un atent si lucid observator in a intelege problemele societatii in care traieste. Si tocmai bazandu-ma pe aceasta experienta de scolar si de parinte, imi pot da seama care sunt cauzele principale ale cancerului moral in care se zbate societatea romaneasca, si prima cauza este "calitatea" oamenilor, care sunt prostiuti in scoli pe care le urmeaza doar ca niste profesori stupizi sa aibe salarii, dar care prin lipsa de cunostinte necesare vietii, si din lipsa socializartii corecte, si prin faptul ca nu sunt educati in cultul muncii ci al trandaviei, si al smechereli si al descurcarelii pe cont propriu, nu sunt oameni sociali asa cum ar trebui sa fie orice om normal, ci doar indivizi, egoistil lenesi, si brutali, adica niste vite cu aspect uman care a starnit, si mai starneste zilnic revolta intregii planete. Cine imi ia drept dusmanoase aceste afirmatii, care arata clar CAUZA acestui cancer moral si CONSECINTA gresitului sistem de invatamant, inseamna ca NU ESTE PATRIOT si ca isi doreste ca tara lui sa fie zilnic batjocorita de catre lumea normala! Tari sunt multe, dar patria este doar una. Ca si mama. Foarte gresit! Ceea ce zici tu au spus-o atat nazistii cat si comunistii, care v-au bagat prostii in cap. La noi in Germania "heimat-ul" nu este neaparat legat de Germania, ci de locul in care te-ai nascut si ai trait fericit. Asa ca "patria" este acolo unde te simti acasa la tine indiferent unde te afli!. Dar cand milioane de romani isi parasec casele si pleaca in lume pentru ca acasa in "patrie" nu au nicio sansa sa traiasca,macar cat de cat decent, numai de patrie nu se poate vorbi, ba chiar asemenea "patrii" ar trebui sa se interzica prin lege, pentru ca sunt exact contrariul scopului pentru care au fost create. Daca locuiesti si muncesti intr-o tara mai avansata , mai bogata, mai civilizata, nu te uita in urma cu manie, nici cu atata sfidare. dar de ce nu? Tu imi ceri sa ma resemnez si sa privesc resemnat cum tara in care m-am nascut si prietenii mei de acolo sunt victime ale saraciei datorate unui sistem bazat pe dictatura securista? Tu ai auzit de spirit civic? Arata ca ne esti superior. pentru tine superioritate inseamna cumva sa asist indiferent, ba chiar sa incurajez distrugerea tarii de catre niste securisti excroci ? Tu ai avut noroc mai mult, noi mai putin. Asta e alta tema. Eu doar va ajut sa intelegeti mai bine ca trebuie sa schimbati voi chiar in randul vostru rahatul actual cu un sistem de succes verificat in timp, de exemplu cel elvetian sau finlandez. In Germania desi societatea si invatamantul functioneaza bine, este tot mai des ridicata in parlament, necesitatea reformarii invatamantului, cu toate ca invatamantul german scoate pe banda rulanta tineri bine pregatiti, deja dupa absolvire, pentru viata economica a tarii, si asta la fiecare nivel, chiar si absolventii de scoli ajutatoare isi pot gasi servicii pentru ca au deja o anumita experienta profesionala. Sa zicem, ca stii cum este si cu norocul asta, Nu este o chestie de noroc, pentru ca noroc poti avea doar la Lotto, Este vorba de educatia unor tineri in spiritul muncii, al responasbilitatilor asumate, al competentei si al competitivitatii pe piata muncii, ca sa nu mai vorbim de seriozitate, harnicie si comportament social adecvat! Pana cand voi dascalii credeti ca in viata este vorba de noroc si nu de "pregatire pentru viata" a unei societati de tineri...inseamna ca Romania va fi condamnata ! Multumesc pentru dedicatia muzicala, dar eu prefer ceva de genul acesta: Quote
Narcisa Posted December 9, 2011 Report Posted December 9, 2011 Ritter, amesteci adevaruri cu neadevaruri . Nu ai niciun merit , traiesti intr-o tara pe care ai gasit-o gata facuta. Si care are si ea racilele si bubele ei. Sunt conditii specifice fiecarei tari, fiecarui popor. Nu multe tari au in dotare o anumita categorie de populatie de care noi " beneficiem" cu asupra de masura. Printre altele. Nu uita asta. Cat de repede crezi tu c-ai putea merge c-o ghiulea legata de picioare? Stii la ce ma refer. Te-ai adaptat si tu acolo unde ai ajuns cum ai putut, mai mult sau mai putin, n-avem cum sa stim noi asta. Poate chiar esti un inadaptat si, de aici, toate frustrarile tale. Ceea ce zici tu despre noi putem zice si noi despre tine. Cum dovedesti ca tu esti disciplinat, inteligent, harnic, spirit inventiv , responsabil, altruist ? Noi zicem ca , dupa modul tau de manifestare nu pari a fi inzestrat cu aceste calitati. Sau nu cu toate. Zicem ca te lauzi si ca , descriindu-ne pe noi, iti faci propriul portret, ai putea sa ne convingi ca nu-i asa? Esti deosebit de agresiv si de virulent cand e sa critici. Te crezi perfect. Nu convingi pe nimeni procedand de maniera asta, adica : " Ce prosti , lenesi si borfasi sunteti voi si ce minune a naturii sunt eu!" Poate esti bine intentionat si, privind de la distanta, cu oarece detasare (deci fara implicare afectiva) , vezi situatia mai clar decat noi , ca stii cum se zice, nimeni nu-i un bun profet in tara lui. Dar modul batjocoritor in care dezbati problema lasa mult de dorit si starneste iritare. Asta, in cel mai bun caz. Noi am inteles ce era de inteles si ne asumam ce trebuie asumat. Dar lucreaza si tu la partea de comunicare, de relationare. Politetea nu trebuie sa devina facultativa. Si nici selectiva. Quote
Narcisa Posted December 10, 2011 Report Posted December 10, 2011 "MINISTER, MI-AI FURAT FAMILIA !! VIATA BATE SCOALA si realitatea intrece imaginatia si sfideaza bunul-simt !! Raspunderea pentru rezultatele elevilor se-mparte la 4: MECTS, PROFESOR, PARINTE, ELEV. Pentru necunoscatori, dar si pentru rauvoitori: ROMANIA NU E TARA DE ORFANI!! "PROFESOR INVATAMANT PRIMAR, OFER, cu acordul Ministerului Educatiei si fara nicio pretentie financiara, ORELE DE EDUCATIE FIZICA oricarui profesor cu aceasta specializare. Fara nicio pretentie financiara, OFER si ORA DE ,,STIINTE'' la clasa a IV-a pentru ca nu cunosc metodica predarii fizicii si chimiei, acces la laborator n-am si sunt atehnica." Astept de la Ministrul Educatiei: 1. Sa faca din MESERIA DE PROFESOR cea mai respectata profesie, astfel incat ea SA FIE O MANDRIE, NU UN STIGMAT LA CARE SOCIETATEA ROMANEASCA O OBLIGA. 2. Parintii si elevii trebuie sa contribuie la evaluarea cadrelor didactice - comunicare, transparenta, respect - avand de partea lor: - Regulamentul de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar - PROGRAMA SCOLARA pentru fiecare obiect, la fiecare clasa - CRITERIILE DE NOTARE pentru fiecare obiect, la fiecare clasa - CRITERIILE DE PERFORMANTA pentru evaluarea profesorilor la final de an scolar 3. Sa introduca LIMBA ROMANA, disciplina OBLIGATORIE in toate liceele, la toate profilele, pana la clasa a XII-a. 4. Sa regandeasca programa scolara tinand cont de realitate, de cerintele de pe piata muncii si in asa fel incat aceasta sa puna accent pe gandirea libera, pe practica, pe competente, pe calitate, nu pe cantitate 5. Sa revizuiasca manualele scolare eliminand TOT ce e inutil si expirat si, de ce nu?, sa elimine sau sa comaseze chiar si unele dintre obiecte. 6. Sa permita elevilor din clasele a XI-a-a XII-a sa-si aleaga obiectele ce le sunt necesare, le folosesc, le plac, pe principiul FAC CE VREAU CU SI PENTRU VIITORUL MEU. 7. Sa elimine supraincarcarea elevilor cu ore si teme 8. Sa interzica patrunderea in sistem, prin examene dure, de competenta profesionala, dar si PSIHIATRICE, a necalificatilor, a analfabetilor, a dezaxatilor, a tuturor celor care vor sa se faca profesori aiurea, ca sa nu stea acasa. 9. Sa ridice la 7 nota cu care se poate patrunde in invatamant. 10. SA ELIMINE CONCURSUL PENTRU SUPLINITORII FARA STUDII CORESPUNZATOARE POSTULUI. 11. Sa treaca in rezerva cadre didactice incompetente, batrane sau tinere, si sa inregimenteze MODELE INTELECTUALE PENTRU ELEVI, oameni capabili, interesati sa formeze caractere, deschisi catre nou. 12. Sa desfiinteze unele dintre fabricile in care multime de lume e "facatoare" de facultate, desi nici liceul n-ar fi trebuit sa-l termine. 13. Sa regandeasca asigurarea securitatii elevilor in scoli. 14. Sa introduca EVALUAREA NATIONALA la clasa a IV-a. 15. DOAR INSPECTORII SCOLARI sa aiba drept de indrumare si control a activitatii profesorilor." Semnat, massy Ritter, cam asta-i zona cu probleme, astea sunt propunerile de salvare inaintate de catre un coleg de breasla ( mi-am permis sa le copiez si sa le supun analizei tale exigente). Dar cine sa auda? Ti se pare ca depinde ceva de executanti, in speta de cadrele didactice? Sau de onor Ministerul Invatamantului, de cei care-s la comanda si au butoanele pe mana? Personal, as avea amendamente la punctele 2, 6, 14. Punctul 6 nu prea se pliaza pe punctul 15, cel abilitat sa controleze face si evaluarea, nu? Facem progrese? Quote
Ritter Posted December 10, 2011 Report Posted December 10, 2011 Nu ai niciun merit , Nu te supara, dar tu iti dai seama ce vorbesti? Poi cum sa am eu merit in faptul ca in germania 90% din tineri ies de pe bancile scolii direct pregatiti pentru munca si viata? Tu crezi ca Angela Merkel are vre0un merit in asta? Sau ma crezi mai mare decat Angela merkel? >>>>> traiesti intr-o tara pe care ai gasit-o gata facuta. <<<<<< Si la ce te-ai fi asteptat ? Sa o fac eu asa cum este? Eu iti/va explic doar cum functioneaza sistemul care a facut din Germania ceea ce este, adica cea mai dezvoltata tara din Europa, deci va explic un model de succes pe care eu l-am inteles foarte bine pentru simplul motiv ca il cunosc! <<<<< Si care are si ea racilele si bubele ei. <<<<<<< Exemplifica! >>>>>> Sunt conditii specifice fiecarei tari, fiecarui popor. <<<<<< Care conditii "specifice"? Faptul ca Germania a fost total distrusa de 2 x si iata iarasi este prima datorita educatiei germane, in timp ce Romania nu a fost distrusa de nici un razboi, ci doar de romani si este ultima tara a Europei si cea mai batjocorita pentru calitatea oamenilor pe care voi ii formati! <<<<<< Nu multe tari au in dotare o anumita categorie de populatie de care noi " beneficiem" cu asupra de masura. >>>>>> Hai sa iti explic eu cum sta treaba cu tziganii in lumea normala. Si in Germania, Austria sau Elvetia sunt tzigani care s-au nascut acolo, problema este ca nu ii deosebesti pe strada, neiesind cu nimic in evidenta! Si stii pentru ce? pentru. ca traind intr-o civilizatue superioara s-au adaptat si integrat complet! Tiganii din Romania sunt produsul societatii romanesti, si tziganii refuza sa se integreze pentru ca ii considera pe romanii "gagii" adica mult inferior lor pentru ca apartin de o civilizatie inferioara, si nu vor sa se integreze in lumea voastra! Asta o stiu chiar de la tzigani care va dispretuiau atat de mult incat refuzau sa vorbeasca cu mine in limba romana. Si chiar ii inteleg, cum sa le ceri sa se integreze in ceea ce este dispretuit in toata Europa? Ei sunt produsul societatii romanesti, iar romanii se comporta in occident mai rau decat tziganii! Asta este adevaraul, chiar daca va doare! Poate chiar esti un inadaptat si, de aici, toate frustrarile tale. Nu am absolut nicio frustare ci doar satisfactii, si una dintre ele este ca sunt german din nastere, si ma simt foarte binein tara mea, ...care este bineinteles Germania! Faptul ca va dau sfaturi este doar ca vad cat de URIASA si IMENSA este prostia in Romania , si mie mila de romani pentru ca am multi prieteni ramasi in Romania, si de ei imi pasa! Ceea ce zici tu despre noi putem zice si noi despre tine. despre mine? ce eu am vorbit despre tine si ma refeream la tinecand va criticam sistemul de neinvatamant cel care ese cauza principala a cancerului moral din Romania? Ce zic eu despre Romania, zi si tu despre Germania ...sa vedem ce poti zice rau despre o tara care se afla in fruntea Europei! Zicem ca te lauzi si ca , descriindu-ne pe noi, iti faci propriul portret, ai putea sa ne convingi ca nu-i asa? Eu nu ma laud pe mine ci va prezint un model de susces iar pe voi nu este nevoie sa va descriu eu pentru ca portretul vi-l face toata Europa! Eu sunt doar acela care vreasa va explice ca voi ca si Dascali trebuie sa fiti primii care sa inteleaga ca Romania este in mizerie din cauza unui invatamant care nu ii pregateste pentru munca si viata, si cand colo tocmai voi sunteti principalele frane in calea dezvoltarii tarii! Esti deosebit de agresiv si de virulent cand e sa critici. Sunt asa pentru ca eu CONSTIENTIZEZ gravitatea faptului ca voi distrugeti anual vietile a milioane de tineri! Si asta este de o gravitate fantastica! Te crezi perfect. Nu ma cred perfect, ci ma cred un om ancorat in viata, deschis si interesat sa cunoasca realitatea, si unul care are o experienta dubla romano-germana, adica si ca elev, si ca parinte in ambele sisteme! Nu convingi pe nimeni procedand de maniera asta, adica : " Ce prosti , lenesi si borfasi sunteti voi si ce minune a naturii sunt eu!" Nu am sustinut niciodata ca eu as fi superior, asa ca nu MINTII! Iar borfasi, prosti si lenesi faceti voi in fiecare an, si o vede o lume intreaga care isi arata pe fata indignarea si aversiunea fata de produsele scolii voastre! Poate esti bine intentionat Nu poate ci sigur! Dar modul batjocoritor in care dezbati problema lasa mult de dorit si starneste iritare. Foarte bine! Exact asta mi-am si propus, sa va trag un perdaf de sa ma tineti minte, poate poate va treziti la realitate! Da pana cand sa continuati cu distrugerea vietilor unor tineri nevinovati? Politetea nu trebuie sa devina facultativa. Si nici selectiva. Politete? Poi cum sa fi politicos cu principalii vinovati care distrug Romania? Quote
BigDefender Posted December 11, 2011 Report Posted December 11, 2011 Soimos, Colegii mei ti-au dat apa la ulucul morii tale care scoate numai pleava negativa! O sa-i sfatuiesc sa te lipseasca de "obiectul muncii" adica sa te IGNORE! Si nu mai fa tu apologia Germaniei, am un fiu si nora acolo + 2 nepotele! Gasind useri pe care sa-i zgandari sa-ti raspunda, i-ai cam luat pe toti in tarboaca de la un cap la altul! Vino aici si fa ceva, nu mai sta sa critici din fotoliul strainatatii! Vezi ceva si aici: http://www.mihai-daniel.info/pericol-maxim...in-romania.html Quote
soimos Posted December 11, 2011 Report Posted December 11, 2011 Soimos, Colegii mei ti-au dat apa la ulucul morii tale care scoate numai pleava negativa! Interpretezi gresit! Eu descriu o REALITATE, ca aia este negativa, nu este ceva pentru care trebuie sa ma acuzi pe mine, ci mai degraba sa te autoacuzi tu! Si nu mai fa tu apologia Germaniei, am un fiu si nora acolo + 2 nepotele! Nu uita ca fiul tau este "made in Romania" adica un om prostit in scolile comuniste si care nu vede lucrurile decat prin "ochelari romanesti" adica prin care de vede realitatea distorsionata Gasind useri pe care sa-i zgandari sa-ti raspunda, i-ai cam luat pe toti in tarboaca de la un cap la altul! Imi cer scuze pentru ca am indraznit sa le spun verde in fata .. un adevar de care s-a convins de mult toata lumea asta larga! Vino aici si fa ceva, nu mai sta sa critici din fotoliul strainatatii! Imi propui sa ma lupt cu morile de vant? Poi nu am incercat odata si m-am convins ca asta ar fi cea mai mare prostie, pentru ca in Romania nu gasesti oameni pregatiti pentru economia de piata (citeste capitalism) pentru ca scolile formeaza si astazi "oameni de tip nou, constructori ai socialismului" si hoti. Vezi ceva si aici: http://www.mihai-daniel.info/pericol-maxim...in-romania.html Ha ha ha ! Rau au mai ajuns nemtii din moment ce toata Germania si-a propus sa vina in bogata Romania si sa va fure! Nu stiu de ce am avut impresia ca Germania este prima economie a Europei si ca este un Stat Social in care absolut toti cetatenii au asigurata existenta! Pina si boschetarii care dorm in corturi prin parcuri, au dreptul (si acest drept se acorda zilnic) la 12 EUR pe zi, adica si ultimii boschetari au asigurat un venit de cca 360 EUR pe luna, numai ca sa isi plimbe toata ziua cainele prin parcuri! (si bineinteles sa nu fie nevoit sa FURE!) Quote
Mithras Posted December 11, 2011 Report Posted December 11, 2011 nu MINTII! sefule, daca apucai sa-ti termini studiile in Romania, stiai acum sa scrii corect. e cam hazardat sa dai lectii despre invatamant in conditiile astea. s-a infiintat "A doua sansa", profita! Quote
Recommended Posts