Jump to content
Vesperala Forum

Recommended Posts

Posted

Voi vreti sa intelegeti ceva cu o logica care tine de pamant, dimensiunea noastra, de material, fizic, palpabil ... cu o asa abordare nu veti putea intelege

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Ca sa "traiesti pe propria piele" reincarnarea, d trebuie sa fi inviat.

trebuie doar să te mai naşti o dată..:)

Posted
Voi vreti sa intelegeti ceva cu o logica care tine de pamant, dimensiunea noastra, de material, fizic, palpabil ... cu o asa abordare nu veti putea intelege

Deci nu e nimic de inteles. :D:

trebuie doar să te mai naşti o dată..:)

Da. Ma gandeam ca reincarnarea e tot un tip de inviere. :) Sau ar fi, daca ar fi adevarata.

Posted
Deci nu e nimic de inteles. :D:

apoi o explicaţie trebuie să existe...

pentru că unii zic că îşi aduc aminte lucruri pe care de fapt nu au de unde să le ştie

ba chiar îşi amintesc lucruri vechi a căror existenţă a fost pe urmă confirmată

cumva trebuie să existe o explicaţie asupra felului în care au dobândit acea informaţie

plauzibilă a părut reîncarnarea. dacă nu asta, atunci ce?

Posted

Acum intreb si eu ca prostu: Suma sufletelor de pe Pamant plus cel din Rai, Iad, si alte locuri intermediare este FINIT?

Altfel de ce ar fi nevoie de ''reciclarea'' lor? ... dar degeaba intreb, fiindca stiu sigur ca raspunsul va fi ''apoi nu poti merge dupa logica asta''.

:rolleyes:

Posted

am o prietena care avea o carte cu niste chestii ciudate in ea, dupa ce a facut ea niste analize/cercetari acolo mi-a dat verdictul:acum 500 de ani aproximativ am fost tot femeie, eram comerciant , am trait singura pana la sfarsit, atunci m-a amuzat chestia insa acum ma gandesc ca nu as vrea sa ma mai nasc, cine ar mai vrea si a treia viata , cele doua asta de acum si cea de acum 500 de ani sunt izbitor de asemanatoare...si nu pot spune ca uneori nu raman uimita,fac cate ceva si stiu dinainte rezultatul sau ma duc in locuri unde nu am mai fost si le cunosc perfect....orice ar fi sper sa nu se mai repete....

Posted
Acum intreb si eu ca prostu: Suma sufletelor de pe Pamant plus cel din Rai, Iad, si alte locuri intermediare este FINIT?

Altfel de ce ar fi nevoie de ''reciclarea'' lor? ... dar degeaba intreb, fiindca stiu sigur ca raspunsul va fi ''apoi nu poti merge dupa logica asta''.

:rolleyes:

:lol:

Acuma.. eu nu stiu asa de multe, dar din cate am auzit sau am mai citit pe ici pe colo, sufletele trebuie sa evolueze. Si asta se face prin lucrurile pe care le inveti din fiecare viata pe care o traiesti. Te nasti intr-o anumita familie, si ai anumite trairi, si expriente tocmai pentru a invata ceva din ele. Iar sufletele care nu reusesc sa invete, sau sa evolueze deloc, de-a lungul mai multor vieti, se distrug. Acum, nu stiu cum, sau cine decide asta. Probabil ca Dumnezeu.

Nu am dovezi palpabile, pentru ca eu la randul meu, mai am o multime de invatat. Asa ca nu ma astept sa ma luati prea in serios. :P:

Posted
sufletele trebuie sa evolueze.

:) şi care ar fi sensul ca unii să îşi amintească şi alţii nu?

sau evoluaţii îşi amintesc? :doh:

Posted

Nu stiu.. Stiu ca spiritul este la un anumit nivel de evolutie. Inainte de reincarnare el singur isi alege parintii, si viata pe care urmeaza sa o aibe pentru a invata si a trece la un nivel superior de evolutie. Dar in momentul cand te nasti, memoria asta spirituala ti se sterge.

Dar eu nu stiu chiar atat de multe. Am citit ft ft putin despre domeniul asta. Poate Malitia stie mai multe.

Posted
in momentul cand te nasti, memoria asta spirituala ti se sterge.

dacă s-ar şterge... n-am avea ce povesti şi teoria reîncarnării nu se inventa :)

Posted

nu obligatoriu evoluatii pentru ca problema nu se pune de evoluat involuat ... ci ca un fel de scoala si clasele ei unii sunt in clasa 1 unii in a 12-a altii la facultate ... toti trec prin aceleasi etape, nimeni nu sare nici o clasa, toti vor ajunge la facultate ( sa zicem ) dar de ei depinde daca drumul va fi mai scurt sau mai lung, daca vor lua in considerare semnalele pe care le primesc ..

Posted

Eu cred ca doar pe mine m-a creat Dumnezeu , unic in toata istoria si viitorul Terrei

Nu cred in reincarnare .

Eu zic ca asta cu reincarnarea e din alta religie care nu are de a face cu Dzeu sau cu crestinismul . :)

Posted

Pai reincarnarea nu exclude unicitatea.

In religia crestina e drept ca nu se vorbeste de reincarnare ca la budhisti de exemplu, dar poti gasi si la noi mici urme. Problema e ca poate deveni o informatie cu doua taisuri

Posted

dacă teoria ar fi adevărată, a-ţi aduce aminte nu ar putea fi o experienţă suportabilă de psihicul omului.

cel puţin nu cred că e ok să încerce să îşi aminteasă, ci dimpotrivă, cred că amintirea ar fi un caz excepţional şi o mare nefericire.

Posted
dacă teoria ar fi adevărată, a-ţi aduce aminte nu ar putea fi o experienţă suportabilă de psihicul omului.

cel puţin nu cred că e ok să încerce să îşi aminteasă, ci dimpotrivă, cred că amintirea ar fi un caz excepţional şi o mare nefericire.

Si eu cred la fel. Cine stie prin ce traume ai trecut in vietile anterioare, plus ca pentru cine nu crede in asa ceva, probabil ca ar fi un soc.

Posted
Si eu cred la fel. Cine stie prin ce traume ai trecut in vietile anterioare, plus ca pentru cine nu crede in asa ceva, probabil ca ar fi un soc.

mie mi se pare periculos faptul de a "trăi în trecut" şi de ai fi fost cleopatra... :imao:

pentru simplul fapt că te desprinde de prezent într-un mod ireversibil

• 2 years later...
Posted

Cabala explica reincarnarea (metempsihoza) ca fiind o pedeapsa pentru existentele anterioare. Cu cat sunt mai multe pacate, cu atat mai multe reincarnari. Aceste pedepse sunt pe masura pacatelor savarsite. De exemplu, daca o persoana a pacatuit cu ochii, acea persoana se va naste oarba in urmatoarea viata.

Posted
eu cred ca am fost Zeus si o caut pe Corina ... Atena :dance:

Piciule, te poti urca pe orice piedestal nerevendicat , dar, din cate stiu, Zeus avea alte caracterisici, ca sa ma exprim elegant... :think:

Posted
Cabala explica reincarnarea (metempsihoza) ca fiind o pedeapsa pentru existentele anterioare. Cu cat sunt mai multe pacate, cu atat mai multe reincarnari. Aceste pedepse sunt pe masura pacatelor savarsite. De exemplu, daca o persoana a pacatuit cu ochii, acea persoana se va naste oarba in urmatoarea viata.

Narcisa, imi poti spune cum se pacatuieste cu ochii? Eu, desi am ceva ani in carca, tot nu am aflat. :D: Asa o sa stiu cum sa evit cecitatea in urmatoarele vieti , cate vor mai fi fiind ...

Da Doamne cat mai multe ! :D:

Posted
Narcisa, imi poti spune cum se pacatuieste cu ochii?

illule, cu ochii pacatuim cel mai mult, orice gand sau fapta rea in ochi isi are inceputul.

Exista un canon bisericesc care cere expres : "Ochii tai sa priveasca cele drepte si cu toata paza..."

Un principiu evanghelic spune ca "atunci când păcătuiesc îmi pierd pacea.

Indiferent ca este vorba de furt, minciună, curvie, mândrie, beţie, gânduri sau priviri murdare. Indiferent ca mă delectez cu imagini asupra cărora n-ar trebui să-mi opresc ochii ..."

Orice pacatos are nevoie de pedeapsă sau de iertare. Altfel nu mai are pace.

Matei 18:9 „Şi dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine. Este mai bine pentru tine să intri în viaţă numai cu un ochi, decât să ai amândoi ochii, şi să fii aruncat în focul gheenei”.

Ca sa nu mai vorbim de deochiul premeditat, deci practicat cu rea credinta de catre cei cu "ochi rai", de hipnoza impotriva vointei celui hipnotizat...