Jump to content
Vesperala Forum

Windows 7


crysty2k5

Recommended Posts

Ce are in plus build-ul 7127 fata de 7100? :)

 

 

Mare lucru nu are, cel putin, nu vizual, insa la noul build s-au mai adaugat unele drivere pentru sunet, s-a imbunatatit nitel kernel-ul, este mult mai stabil, s-au rezolvat problemele cu driverul NVidia 185.85, detine un cod mai eficient, s-a rezolvat bug-ul in restaurarea bazei de date a feedback-ului trimis de user si o greseala in System Repair.

 

In general, noile build-uri, nu vor mai aduce schimbari decat la nivel de soft si aproape deloc, la cel de grafica-prezentare.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Un recent screenshot postat pe un portal de stiri din Rusia (via Download Squad) sugereaza ca Microsoft deja lucreaz la primul service pack pentru Windows 7. Acest lucru este cel putin surprinzator, avand in vedere ca acestia nici macar nu au lansat sistemul de operare.

 

Stirea despre pachetul service pack, s-a raspandit deja rapid pe internet.

Acest lucru ar putea convinge unii utilizatori sa astepte aparitia Service Pack-lui inainte de a achizitiona sistemul de operare.

Link to comment
Share on other sites

Se pare ca in windows 7, bowserele vor avea o viteza ceva mai mare dacat in windows vista, si asta datorita faptului ca a fost crescuta viteza SSD ( Solid State Drives ), prin optimizarea codului in viitorul sistem de operare

Cei de la Betanews, au facut un test folosind 14 browsere clasice, Firefox, Safari, Google Chrome sau Opera, etc..., la 10 dintre ele obtinand un rezultat ce pune inca un plus lui windows 7, si din acest punct de vedere. Astfel, media de viteza crescuta, in favoarea lui W7 fata de celelalt sistem de operare a fost de 11,9 %.

Ei au publicat si un printscreen cu rezultatul testului:

 

windows72400x276.jpg

 

 

 

Microsoft Internet Explorer 8 - +15%

 

Firefox 3.0.10 - +11.6%

 

Firefox 3.5 Beta 4 - +12%

 

Firefox Nightly Builds - +28-30%

 

Google Chrome 2 - +12%

 

Google Chrome 3 - +16%

 

Opera 9.64 - +2%

 

Opera 10 - +15%

 

Safari 3.2.3 - +18%

 

Safari 4 Beta - +22%

Link to comment
Share on other sites

Cei de la Download Squad, au intocmit o lista cu programele free, dar am vazut ca au strecurat acolo si unul trial, de utilitati adresate lui windows 7.

 

Capul de lista il ocupa - EnhanceMySe7en, ce vine cu o multime de optiuni incluse, peste 35 la numar, printre care registry si disk cleaning tools, programel ce lucreaza pe ambele variante de windows, atat pe 32-bit cat si pe 64-bit.

Deasemenea in lista lor mai fac parte:

 

- Ultimate Windows Tweaker, un utilitar adresat tot optimizarii sistemului.

 

- Windows 7 Little Tweaker, ca si Ultimate WT, este un utilitar de optimizare.

 

- Windows 7 Manager - functioneaza pe ambele variante 32 si 64, include system cleanup deasemenea, si un center repair tools, dar este doar trial.

 

- TweakNow Power Pack 2009 - un program free, ce include chiar mai multe optiuni decat windows 7 tweaking tool

 

 

 

 

EnhanceMySe7en

 

Ultimate Windows Tweaker

 

Windows 7 Little Tweaker 1.1

 

TweakNow Power Pack 2009

 

 

 

Iata doua screenshoot-uri cu o parte din multitudinea de optiuni al lui EnhanceMySe7en:

 

23555085.jpg

 

83731896.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dupa o indelungata disputa dintre Microsoft si Uniunea Europeana, s-a ajuns la decizia, din partea primilor, de a livra catre spatiul European, noul soft fara Internet explorer, ceea ce ar face dificil, obtinerea online, a unui alt browser, din lipsa posibilitatii de acces web.

Din acest motiv, cei de la Microsoft au mai spus ca desi vor livra europei, softul fara IE inclus, vor face asta separat si in mod gratuit, celor ce vor dorii sa opteze pentru browser-ul lor de casa. Nu se precizeaza, insa, care va fi modalitatea de oferire catre utilizator, a browserului IE8

 

Lipsa totala a unui web browser ne aduce aminte de vremea cand acestea, browser-ele, veneau pe CD-uri sau chiar dischete, din acelasi motiv si anume sistemele de operare veneau fara ele.

Link to comment
Share on other sites

Si IE8 este gratuit, nu stiu care browser este pe bani, desigur ca la dezvoltarea lui s-au facut oarece cheltuieli, si care vor trebui sa se regaseasca cota parte si in sistem, insa sunt sigur ca suma adaugata la pretul total al windows-ului este mai mult simbolica, iar ca sa se implementeze unul sau altul intr-un OS este deasemenea simplu, problema pusa de Uniunea Europeana este insa clara: Libertatea clientului in alegerea browser-ului, si dreptul egal la concurenta.

Link to comment
Share on other sites

De multa vreme cei de la Microsoft sunt interesati de un antivirus pe care sa-l integreze in windows, era ceea ce lipsea si doar windows defender nu mai era multumitor.

Astfel au dezvoltat un antivirus numit: Morro, nume care nu a rezistat prea mult, si care a fost transformat ulterior in: Microsoft Security Essentials, antivirus gratuit, ce urmeaza a fi implementat in versiunea RTM a windows 7, atat pe varianta x86 cat si pe x64.

 

O alta mentiune este faptul ca acesta cere trecerea testului Windows Genuine Advantage, asadar cei care nu au windows-ul genuine ,( original), nu vor putea sa-l instaleze, ba mai mult, vor fi si avertizati asupra copiei ilegale pe care o detin.

Personal as recomanda sa nu mai aveti un alt antivirus instalat pentru a nu intra in conflict, desi Microsoft sustine ca el poate rula alaturi de alt antivirus, preferat de noi.

 

 

 

 

Cum era de asteptat, Microsoft Security Essentials a aparut deja, separat, pe net, si poate fi download-at si instalat, atat pe Windows 7, Windows Vista SP2/SP1/RTM cat si pe Windows XP SP3.

 

x86 - http://depositfiles.com/files/5ri5wc2rs

 

x64 - http://depositfiles.com/files/z3nogppgz

Link to comment
Share on other sites

 

Microsoft a anuntat oficial preturile pentru asteptatul windows 7, se pare ca ele nu vor fi diferite de cele ale lui windows vista, in unele cazuri vor fi chiar mai scazute.

 

Mai jos se pot vedea preturile, comparative, ale celor doua sisteme de operare aparute in ultima vreme, respectiv Windows Vista si Windows 7

 

hfgjhkuy.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...