Jump to content
Vesperala Forum
Sign in to follow this  
samsara

A venit Mosu' pe la copilasi?

Recommended Posts

Fie-mea nu prea a dormit bine, s-a perpelit toata noaptea ca vine Mosul si daca i-a adus cadouri. La 8 era in picioare :lol:

 

dsc03277tm8.jpg

dsc03279ks7.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cel mai tare i-au placut papusile Barbie in special cea roz :lol: Bebe zice mama tata plange si sforaie si mi-a zis sa am eu grija de el :imao:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lui Gruia i-a adus masinute de metal (pentru ca rezista mai mult :imao: ) , iar Rafel a primit maimutoi de plus si hainute ++++dulciuri.

 

Lui Gruia i-a mai adus o masinuta plina cu bombonele si ciocolatele. Nu s-a lasat pana n-a mancat jumatate din ele. Nu stiu cum de poate manca atat de multe dulciuri. :confused: Dar l-am lasat sa-si faca de cap macar azi.

 

Lui Rafael i-a placut un ursulet panda caruia a inceput sa-i suga nasul. :bebe: :imao: :ha:

 

Gruia n-a inteles foarte bine cine este Mos Craciun, dar s-a bucurat mult de cadouri. :babyhug:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai mei au avut noroc si anul asta :D: Mosul a trecut pe la ambii bunici, asa ca s-a cam exagerat cu cadourile. :D:

Fiica-mea, cel mai mult s-a bucurat de un ponei, iar fiul meu .... evident ... de un buldozer teleghidat. :ha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

"DragÄ MoČule,

 

OpreČte goana asta din supermarket Či ĂŽnveseleČte feČele gri din metroul de luni dimineaČÄ. ĂnvaČÄ-ne sÄ ne dÄm timp Či rÄbdare unii cu alČii. SÄ mângâiem un câine pe stradÄ. SÄ nu ne ĂŽngrÄmÄdim ĂŽn oameni. Či sÄ ne cerem iertare.

Pune-ne ĂŽn ghete amintiri Či nopČi albe. Pune-ne melodii care sÄ ne trezeasca dimineata cu chef. Či aminteste-ne sÄ sunÄm mai des acasÄ. Bunicilor cine le pune ceva ĂŽn ĹoĹoni? FÄ-le un pachet cu ciocolatÄ si pliculeČe Knorr. O palincÄ bunÄ pentru bunicul Či clasica pijama!

DragÄ MoČule,

DÄ-ne mai mulČi pÄrinČi cu copii de mânÄ Či nu cu plase. Mai mulČi colegi cu care sÄ ieČim la masÄ, nu cu farfuria peste taste. Mai mulČi prieteni cu care sÄ fim idioČi, pardon, ĂŽn largul nostru!

DÄ-ne timp Či oameni Či ĂŽnvaČÄ-ne sÄ ĂŽi preČuim. Bine! Či o ciocolatÄ. Mare. Cu alune. XXXL. CÄ suntem mai multi.

Cu drag!"

V.R.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se pare c-a venit, dar e ceva mai agresiv in acest an. Cica, la un copilas de cinci ani a venit inarmat c-o boata , ferm hotarat amarnicul mos sa-i smulga piciului promisiunea ca , pe viitor , va fi mai ascultator.

Ti-ai gasit! O tara intreaga a dat-o pe isterie! Vezi, Doamne, la puscarie cu mama, sapte ani si-o saptamana sa stea dupa gratii numai cu paine si apa, rastimp in care onor societatea se va ocupa de cel mic si-l va educa asa cum numai ea stie sa faca!

Si iarasi ma duce gandul la biata Smarandita popii, ce bataie a mai mancat ea pe Calul Balan!

 

"Ĺi ne pomenim ĂŽntr-una din zile cÄ pÄrintele vine la ĹcoalÄ Ĺi ne aduce un scaun nou Ĺi lung, Ĺi dupÄ ce-a ĂŽntrebat pe dascÄl care cum ne purtÄm, a stat puĹŁin pe gânduri, apoi a pus nume scaunului: Calul BÄlan Ĺi l-a lÄsat ĂŽn ĹcoalÄ.

 

Ăn altÄ zi ne trezim cÄ iar vine pÄrintele la ĹcoalÄ cu moĹ Fotea, cojocarul satului, care ne aduce dar de ĹcoalÄ nouÄ un drÄguĹŁ de biciuĹor de curele, ĂŽmpletite frumos; Ĺi pÄrintele ĂŽi pune nume Sfântul Nicolai, dupÄ cum este Ĺi hramul bisericii din HumuleĹti⌠Apoi pofteĹte pe moĹ Fotea, cÄ dacÄ i-or mai pica ceva curele bune, sÄ mai facÄ aĹa din când ĂŽn când câte unul, Ĺi ceva mai grosuĹŁ, dacÄ se poate⌠BÄdiĹŁa Vasile a zâmbit atunci, iar noi, Ĺcolarii, am rÄmas cu ochii holbaĹŁi unii la alĹŁii. Ĺi a pus pÄrintele pravilÄ Ĺi a zis cÄ ĂŽn toatÄ sâmbÄta sÄ se prociteascÄ bÄieĹŁii Ĺi fetele, adicÄ sÄ asculte dascÄlul pe fiecare de tot ce a ĂŽnvÄĹŁat peste sÄptÄmânÄ; Ĺi câte greĹeli va tace sÄ i le ĂŽnsemne cu cÄrbune pe ceva, iar la urma urmelor, de fiecare greĹealÄ sÄ-i ardÄ Ĺcolarului câte un Sfânt Nicolai. Atunci copila pÄrintelui, cum era sprinĹŁarÄ Ĺi plinÄ de incuri, a bufnit de râs. PÄcatul ei, sÄrmana!

 

â Ia poftim de ĂŽncalecÄ pe BÄlan, jupâneasÄ â zise pÄrintele de tot posomorât â sÄ facem pocinog Sfântului Nicolai cel din cui. Ĺi cu toatÄ stÄruinĹŁa lui moĹ Fotea Ĺi a lui bÄdiĹŁa Vasile, SmÄrÄndiĹŁa a mâncat papara, Ĺi pe urmÄ Ĺedea cu mâinile la ochi Ĺi plângea ca o mireasÄ, de sÄrea cÄmeĹa de pe dânsa. Noi, când am vÄzut asta, am rÄmas ĂŽnlemniĹŁi. Iar pÄrintele, ba azi, ba mâine, aducând pitaci Ĺi colaci din bisericÄ, a ĂŽmpÄrĹŁit la fiecare, de ne-a ĂŽmblânzit, Ĺi treaba mergea strunÄ: bÄieĹŁii schimbau tabla ĂŽn toate zilele, Ĺi sâmbÄta procitanie."

 

Oameni buni, mereu ne izbim de maluri, mereu pe extreme, numai cursul lin al raului nu-l vedem. Lasati-va copiii sa faca ce vor , nu folositi nicio metoda coercitiva , si-o sa vedeti urma. Societatea , ea insasi, are norme, reguli, legi dure, e neiertatoare si adesea nedreapta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lasati-va copiii sa faca ce vor , nu folositi nicio metoda coercitiva , si-o sa vedeti urma. Societatea , ea insasi, are norme, reguli, legi dure, e neiertatoare si adesea nedreapta.

Mare dreptate ai. Si eu consider ca, in parte, nebunia din zilele noastre se datoreaza si faptului ca nu mai au oamenii valori, totul e permis. Daca mie-mi place, foarte bine, nu ma doare capul de tine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...