Jump to content
Vesperala Forum

Aprig

Stars
 • Posts

  4,915
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Aprig

 1. Ce consecințe are înghețul de anul ăsta la culturile mari?  Mai ales în Moldova, nu cred că le-a făcut bine să se pună zăpada pe ele.

   

  Am fost ieri la țară și se plângeau localnicii că le-au degerat răsadurile în solarii.  Mie nu mi-au degerat pentru că nu ieșiseră încă, le-am pus mai târziu.  Deci și lenea ajută uneori.

 2. Neața.  Am înțeles că în jumătatea nordică vine Crăciunul, nu Paștele.  Mă duc în weekend la țară să văd dacă mai am recoltă anul ăsta.

  On 3/30/2023 at 8:01 PM, samsara said:

  Se numește Schitul Oituz. E lângă Onești județ Bacău. Pe dealurile de aici s-au purtat celebrele batalii din cel de-al doilea război mondial.

  E schit de călugări. Adevărat, e liniște. Schitul e sus pe unul deal si nu se ajunge chiar așa lesne. 

  Onești se numea pe vremuri Gheorghe Gheorghiu-Dej, deși Dej nu era din Onești, nici din Dej, de fapt nici măcar nu-l chema Dej, și-a adăugat el numele ăla.

 3. La mulți ani!

  A fost un an cu bune și cu rele.  Multe chestii bune, experiențe, a fost ok inclusiv pe plan profesional, dar spre final a cam zbârcit-o.  Crăciunul l-am petrecut în pat, bântuie ceva viroze în perioada asta, mie mi-a trecut, dar Oana încă e răcită zdravăn.  Părinții au făcut Covid, mama a făcut o formă ușoară dar tata încă e în spital, sper să-l externeze zilele-astea.

  Eh, trece și-asta.  2023 va fi mai bun.

  Mâine mă întâlnesc cu un văr bun pe care nu l-am mai văzut de vreo 35 de ani.  O să avem de povestit :)

 4. Neața

  Lângă casa de la țară e o baltă care aproape a secat.  Ieri seara am luat-o pe râu în sus să văd de ce a scăzut apa, mă așteptam să o ție cineve pe undeva, să găsesc un baraj, ceva.  Nimic!  Peste tot o tristețe maximă, apa e practic o mocirlă pe mijloc și cam atât.  Dacă nu ninge serios în iarna asta nu e bine.  Zic cei din sat că nu a fost niciodată atât de jos.

 5. Avem o grămadă de chestii de făcut toamna asta.

  Ce mai faceți?

   

  Apropo, am fost la Brașov.  Am vizitat Biserica Neagră (în realitate nu e așa de neagră, e mai degrabă cenușie, probabil s-a pus praf și mai trebuie spălată).  Apoi am vizitat un muzeu fix în piața sfatului, clădirea aia din mijloc cu acoperiș țuguiat - frumos, mi-a plăcut.  Am mai vizitat Bastionul Țesătorilor, frumos și ăla, e ca o cetate mai mică.  Am văzut și Strada Sforii, Poarta Șchei și încă o poartă fix alături - Ecaterina.  (Am căutat pe google, uitasem cum îi zice).

   

  În rest m-am mai plimbat prin Brașovul vechi, am văzut și Turnul Alb, dar acolo am fost degeaba ca nu se vizitează, și m-am dat cu autobuzul ăla cu etaj pentru turiști.

   

  Una peste alta - frumos.  O să mai merg, dar data viitoare iau trenul, m-am plictisit să stau în mașină pe Valea Prahovei.

 6. Salutare!

  Da, a fost foarte cald în ultima perioadă.  Și problemă mare cu seceta.  A scăzut apa până a ieșit sorbul de la pompă și a tras aer și acum tre' să schimb supapa aia, plus pârjol cât cuprinde, aproape toate ploile au ocolit zona aia.  Cam nasol anul ăsta.

 7. S-au făcut castraveții, încă se mai fac, arată bine.  Roșiile arată promițător (o parte), aproape s-au uscat (altă parte).  Vinete nu prea.  Ardeii și gogoșarii cresc lent, nu știu dacă e normal dar mai e vară, o să vedem.  Fasolea e ok, mazărea nu prea.  A apărut o cârtiță care face mușuroi și mai scoate câte o fasole sau ce găsește, asta e, nu vreau război cu cârtițele acum.  O las în pace, poate se linștește.

×
×
 • Create New...