Jump to content
Vesperala Forum

Aprig

Stars
 • Posts

  4,905
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Aprig

 1. La mulți ani!

  A fost un an cu bune și cu rele.  Multe chestii bune, experiențe, a fost ok inclusiv pe plan profesional, dar spre final a cam zbârcit-o.  Crăciunul l-am petrecut în pat, bântuie ceva viroze în perioada asta, mie mi-a trecut, dar Oana încă e răcită zdravăn.  Părinții au făcut Covid, mama a făcut o formă ușoară dar tata încă e în spital, sper să-l externeze zilele-astea.

  Eh, trece și-asta.  2023 va fi mai bun.

  Mâine mă întâlnesc cu un văr bun pe care nu l-am mai văzut de vreo 35 de ani.  O să avem de povestit :)

 2. Neața

  Lângă casa de la țară e o baltă care aproape a secat.  Ieri seara am luat-o pe râu în sus să văd de ce a scăzut apa, mă așteptam să o ție cineve pe undeva, să găsesc un baraj, ceva.  Nimic!  Peste tot o tristețe maximă, apa e practic o mocirlă pe mijloc și cam atât.  Dacă nu ninge serios în iarna asta nu e bine.  Zic cei din sat că nu a fost niciodată atât de jos.

 3. Avem o grămadă de chestii de făcut toamna asta.

  Ce mai faceți?

   

  Apropo, am fost la Brașov.  Am vizitat Biserica Neagră (în realitate nu e așa de neagră, e mai degrabă cenușie, probabil s-a pus praf și mai trebuie spălată).  Apoi am vizitat un muzeu fix în piața sfatului, clădirea aia din mijloc cu acoperiș țuguiat - frumos, mi-a plăcut.  Am mai vizitat Bastionul Țesătorilor, frumos și ăla, e ca o cetate mai mică.  Am văzut și Strada Sforii, Poarta Șchei și încă o poartă fix alături - Ecaterina.  (Am căutat pe google, uitasem cum îi zice).

   

  În rest m-am mai plimbat prin Brașovul vechi, am văzut și Turnul Alb, dar acolo am fost degeaba ca nu se vizitează, și m-am dat cu autobuzul ăla cu etaj pentru turiști.

   

  Una peste alta - frumos.  O să mai merg, dar data viitoare iau trenul, m-am plictisit să stau în mașină pe Valea Prahovei.

 4. Salutare!

  Da, a fost foarte cald în ultima perioadă.  Și problemă mare cu seceta.  A scăzut apa până a ieșit sorbul de la pompă și a tras aer și acum tre' să schimb supapa aia, plus pârjol cât cuprinde, aproape toate ploile au ocolit zona aia.  Cam nasol anul ăsta.

 5. S-au făcut castraveții, încă se mai fac, arată bine.  Roșiile arată promițător (o parte), aproape s-au uscat (altă parte).  Vinete nu prea.  Ardeii și gogoșarii cresc lent, nu știu dacă e normal dar mai e vară, o să vedem.  Fasolea e ok, mazărea nu prea.  A apărut o cârtiță care face mușuroi și mai scoate câte o fasole sau ce găsește, asta e, nu vreau război cu cârtițele acum.  O las în pace, poate se linștește.

 6. On 5/23/2022 at 9:45 PM, Narcisa said:

  Ma dezumflai de tot , vin vesti nu prea imbucuratoare si de la Aprig. Las orice speranta...

  Si da, sub pomi nu creste nimic.  Neudat, la fel. Apa si lumina sunt vitale.

  Si-apoi, spanac, loboda , dragavei si altele din gama asta mancati voi, Aprig si Oana, eu vreau rosii  inima boului, ardei gras si kapia, ar merge si niscaiva castraveti , treaca de la mine. Se aude?:ok:

  Astea s-au făcut mai repede, de-aia am zis de ele.  Roșiile au ieșit cât de cât, mici și pipernicite și o parte deja arse, ce am apucat să mut din răsadniță.  Vinete au ieșit foarte puține.  Ardeii au ieșit cât de cât, dar mici.  Ardei gras nu am pus, doar capia și iute.  Castraveții au ieșit mai târziu, o vreme nu au dat niciun semn.  Am pus 12 cuiburi, au ieșit 7.  Am pus 10 cuiburi de dovlecei, au ieșit 0.  Zero.

   

  În schimb au înflorit bujorii.

  Probabil pentru că erau dinainte, nu i-am pus eu :)

 7. E destul de ciudat.  Cred că am făcut niște greșeli, o să mai repar o parte din ele anul ăsta, restul anul viitor.  Plantele au crescut cumva sub formă de pâlcuri, nu mă prindeam de la ce dar e clar problemă de lumină.  În dreptul copacilor nu a crescut nimic, practic se vede unde nu a fost lumină măcar 6 ore pe zi.  Asta în solar.  Afară unele chestii au ieșit, altele nu prea, iar unde nu am irigat nu a ieșit aproaper nimic.

   

  Mai experimentăm.  O să pun ceva poze mai încolo, dar nu prea am cu ce să mă laud.

   

  Oricum, e un sentiment plăcut.  Oana s-a dus în solar cu un castron gol și s-a întors cu o ciorbă :) (lobodă + spanac)

×
×
 • Create New...