![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Miradoniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: *vesperala* Posts: 37,064 Joined: 30-December 07 From: Ăn castel de treci prin colonade... Member No.: 1 ![]() |
Hai că vă pricepeți mai bine ca mine. Datele problemei: se dă un fazan proaspăt vânat de câinele lui gabriel. Cum de pregătește? De la opărit opână la păpat
![]() ![]() O raclÄ mare-i lumea. Stelele-s cuie/BÄtute-n ea Ći soarele-i fereasta/La temniĆŁa vieĆŁii Mihai Eminescu Stelele-n cer, deasupra mÄrilor, ard depÄrtÄrilor, pĂąnÄ ce pier... ![]() |
![]()
|
|
![]() FallingStar ![]() ![]() ![]() Group: Stars Posts: 65 Joined: 12-January 08 From: Iasi Member No.: 54 ![]() |
Eu abia am invatat sa-mi fac piept de pui la gratar. Dar ar fi frumos sa aud de preparatul fazanului. De cand am iesit din spital am zis ca invat misterele gatitului si ma aventurez in artele culinare.
![]() ![]() |
![]()
|
|
![]() StarGazer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Stars Posts: 5,187 Joined: 8-September 08 Member No.: 406 ![]() |
nu stie nimeni
![]() |
![]()
|
|
![]() StarGazer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Stars Posts: 6,586 Joined: 5-August 08 Member No.: 273 ![]() |
nu stie nimeni ![]() Te-as ajuta eu cu draga inima! Din pacate eu nu stiu sa gatesc decat ''inlocuieste o litera'' Cu fazanul n-am incercat! ![]() scuze pentru off topic ![]() Fazan la cuptor 1 fazan curatat si pastrat la fezandat 2-3 zile . Fazanul se tine la loc uscat , cu curent de aer , temperatura intre 15-18 grade . Pe timpul fezandarii se unge cu bait , format din otet , ulei de masline ,foi de dafin , piper alb , sare , condimente la alegere . Se inveleste pasarea in felii subtiri de slanina sau jambon Mod de preparare Fazanul impreuna cu feliile de jambon sau slanina se pun la cuptor odata cu zeama in care a stat la fezandat . Adaugam 2 linguri de miere in zeama de fierbere . Se adauga catre sfarsit putin vin alb , sec . Se stropeste mereu cu sosul din tava pina fazanul isi formeaza o crusta aurie . Timp de coacere - cca 45 minute Se serveste cu piure de cartofi si castane si un pahar de vin alb , sec si rece . aici ar fi o alta solutie(nu stiu daca am voie sa fac trimiterea la acest link,macar am incercat ![]() http://www.vinatorul.ro/index.php?option=d...ge&SubMenu= Edited by oemor: Nov 9 2008, 03:36 PM |
![]()
|
|
![]() StarGazer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Stars Posts: 5,187 Joined: 8-September 08 Member No.: 406 ![]() |
multumesc Oemor
fezandare , multumesc mult iti raman dator cu pulpita de la spate a fazanului ![]() |
![]()
|
|
![]() Miradoniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: *vesperala* Posts: 37,064 Joined: 30-December 07 From: Ăn castel de treci prin colonade... Member No.: 1 ![]() |
adică nu se poate găti imediat?
![]() ![]() O raclÄ mare-i lumea. Stelele-s cuie/BÄtute-n ea Ći soarele-i fereasta/La temniĆŁa vieĆŁii Mihai Eminescu Stelele-n cer, deasupra mÄrilor, ard depÄrtÄrilor, pĂąnÄ ce pier... ![]() |
![]()
|
|
![]() StarGazer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Stars Posts: 6,586 Joined: 5-August 08 Member No.: 273 ![]() |
Uite inca o reteta!
![]() adică nu se poate găti imediat? ![]() Eu din cate stiu este recomandat pentru fragezire...sa se tina 2-3 zile inainte de a fi preparat! Poate cineva care se pricepe la prepararea vanatului ne aduce si argumente in acest sens! De gatit se poate gati imediat..insa nu stiu daca ar fi si gustos! ![]() A incercat cineva? Edited by oemor: Nov 9 2008, 03:58 PM |
![]()
|
|
da e cam la fel , deci nu il pot manca azi , totusi l-am belit de pene si intestine si l-am legat de gat ,l-am pus la fezandare
![]() |
![]()
|
|
'' totusi l-am belit de pene si intestine si l-am legat de gat ,l-am pus la fezandare '':) are 1 ,3 kg fara mate Da cu ce ti-a gresit bietul fazan? ![]() Leaga-l bine ca astia zboara si legati de gat si fara intestine! Sunt foarte agili! ![]() Edited by oemor: Nov 9 2008, 04:00 PM |
![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() SuperStar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Stars Posts: 1,754 Joined: 2-August 08 From: Giurgiu Member No.: 263 ![]() |
eu am preparat un fazan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dacă vrei odihnă - crede. Dacă vrei adevărul - caută și suferă.
|
![]()
|
|
eu am avut noroc ca l-a prins ,, hunter,, cainele meu , de gat la prins si doar gatul era afectat , si daca l-as impusca arma mea trage doar cate un glontulet ,i-as trage numai in cap ,
![]() Edited by gabriel: Nov 9 2008, 05:14 PM |
![]()
|
|
![]() Last Dandy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Stars Posts: 685 Joined: 13-January 08 Member No.: 56 ![]() |
adică nu se poate găti imediat? ![]() Nu prea, fiindca e carnea tare si nu este buna. Eu din cate stiu este recomandat pentru fragezire...sa se tina 2-3 zile inainte de a fi preparat! Poate cineva care se pricepe la prepararea vanatului ne aduce si argumente in acest sens! De gatit se poate gati imediat..insa nu stiu daca ar fi si gustos! ![]() A incercat cineva? Fragezirea vanatului se face prin fezandare la rece, se ppoaste tine la vant sau la rece, si asta inseamna ca nu se scot interstinele si nici nu se jumoale sau jupoaie pielea. Si asta pentru ca este foarte tare carnea. Dupa aceea se curata de interstine si se jupoaie/jumuleste. Apoi se marineaza, pentru ca astfel carnea se fragezeste si isi schimba mirosul si gustul. Marinata este un bait format din : 1 I vin rosu, 50 ml otet de vin, 1 I apa, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 200 g telina, 50 g usturoi, 5-6 foi de dafin, cimbru, enibahar boabe, 2 g piper, sare, dupa gust. Se tine Asta cam la 10 kg de vanat. Se tine cam 2-3 zile la rece. ![]() Quum adspexeris quot te antecendant, cogita quot sequantur!
|
![]()
|
|
![]() SuperStar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Banned by Moderators Posts: 1,099 Joined: 20-November 12 Member No.: 1,696 ![]() |
eu am avut noroc ca l-a prins ,, hunter,, cainele meu , de gat la prins si doar gatul era afectat , si daca l-as impusca arma mea trage doar cate un glontulet ,i-as trage numai in cap , ![]() Vad ca gustera asta de printesa stie cum se pregateste un fazan. Aferim! Ar spune inglisul! |
![]()
|
|
![]() SuperStar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Banned by Moderators Posts: 1,099 Joined: 20-November 12 Member No.: 1,696 ![]() |
Nu prea, fiindca e carnea tare si nu este buna. Fragezirea vanatului se face prin fezandare la rece, se ppoaste tine la vant sau la rece, si asta inseamna ca nu se scot interstinele si nici nu se jumoale sau jupoaie pielea. Si asta pentru ca este foarte tare carnea. Dupa aceea se curata de interstine si se jupoaie/jumuleste. Apoi se marineaza, pentru ca astfel carnea se fragezeste si isi schimba mirosul si gustul. Marinata este un bait format din : 1 I vin rosu, 50 ml otet de vin, 1 I apa, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 200 g telina, 50 g usturoi, 5-6 foi de dafin, cimbru, enibahar boabe, 2 g piper, sare, dupa gust. Se tine Asta cam la 10 kg de vanat. Se tine cam 2-3 zile la rece. Asa ti-au spus tie maimutoii de la moeciu? In alta ordine. Ai o lista cu neveste regulate? |
![]()
|
|
![]() StarGazer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Banned by Moderators Posts: 2,815 Joined: 19-February 14 Member No.: 1,771 ![]() |
N-as manca asa ceva nici daca m-ai plati greutatea mea in aur. Fazanii cu fazanii, oamenii cu alte vietati. Lasati fazanii, iepurii, porumbeii si bibilicile in pace!
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 26th April 2018 - 11:16 AM |