vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Cum gătim fazanul

vesperala
post Nov 9 2008, 03:00 PM
Post #1


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,096
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



Hai că vă pricepeți mai bine ca mine. Datele problemei: se dă un fazan proaspăt vânat de câinele lui gabriel. Cum de pregătește? De la opărit opână la păpat JC_boogie.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Jokerbla
post Nov 9 2008, 03:04 PM
Post #2


FallingStar
Group Icon
**

Group: Stars
Posts: 65
Joined: 12-January 08
From: Iasi
Member No.: 54



Eu abia am invatat sa-mi fac piept de pui la gratar. Dar ar fi frumos sa aud de preparatul fazanului. De cand am iesit din spital am zis ca invat misterele gatitului si ma aventurez in artele culinare. JC_boogie.gif


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gabriel
post Nov 9 2008, 03:15 PM
Post #3


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 5,187
Joined: 8-September 08
Member No.: 406



nu stie nimeni huh.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

oemor
post Nov 9 2008, 03:33 PM
Post #4


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 6,586
Joined: 5-August 08
Member No.: 273



QUOTE (gabriel @ Nov 9 2008, 03:15 PM) *
nu stie nimeni huh.gif

Te-as ajuta eu cu draga inima!
Din pacate eu nu stiu sa gatesc decat ''inlocuieste o litera''
Cu fazanul n-am incercat! confused.gif

scuze pentru off topic emo-pardon.gif

Fazan la cuptor

1 fazan curatat si pastrat la fezandat 2-3 zile .
Fazanul se tine la loc uscat , cu curent de aer , temperatura intre 15-18 grade .
Pe timpul fezandarii se unge cu bait , format din otet , ulei de masline ,foi de dafin , piper alb , sare , condimente la alegere .
Se inveleste pasarea in felii subtiri de slanina sau jambon

Mod de preparare


Fazanul impreuna cu feliile de jambon sau slanina se pun la cuptor odata cu zeama in care a stat la fezandat .
Adaugam 2 linguri de miere in zeama de fierbere .
Se adauga catre sfarsit putin vin alb , sec .
Se stropeste mereu cu sosul din tava pina fazanul isi formeaza o crusta aurie .
Timp de coacere - cca 45 minute
Se serveste cu piure de cartofi si castane si un pahar de vin alb , sec si rece .

aici ar fi o alta solutie(nu stiu daca am voie sa fac trimiterea la acest link,macar am incercat confused.gif )
http://www.vinatorul.ro/index.php?option=d...ge&SubMenu=

Edited by oemor: Nov 9 2008, 03:36 PM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gabriel
post Nov 9 2008, 03:45 PM
Post #5


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 5,187
Joined: 8-September 08
Member No.: 406



multumesc Oemor
fezandare , multumesc mult iti raman dator cu pulpita de la spate a fazanului biggrin.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Nov 9 2008, 03:46 PM
Post #6


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,096
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



adică nu se poate găti imediat? huh.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

oemor
post Nov 9 2008, 03:56 PM
Post #7


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 6,586
Joined: 5-August 08
Member No.: 273



Uite inca o reteta!
Attached File  reteta_fazan_portughez.jpg ( 150.74K ) Number of downloads: 346


QUOTE (vesperala @ Nov 9 2008, 03:46 PM) *
adică nu se poate găti imediat? huh.gif

Eu din cate stiu este recomandat pentru fragezire...sa se tina 2-3 zile inainte de a fi preparat!
Poate cineva care se pricepe la prepararea vanatului ne aduce si argumente in acest sens!
De gatit se poate gati imediat..insa nu stiu daca ar fi si gustos! confused.gif
A incercat cineva?

Edited by oemor: Nov 9 2008, 03:58 PM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gabriel
post Nov 9 2008, 03:57 PM
Post #8


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 5,187
Joined: 8-September 08
Member No.: 406



da e cam la fel , deci nu il pot manca azi , totusi l-am belit de pene si intestine si l-am legat de gat ,l-am pus la fezandare smile.gif are 1 ,3 kg fara mate
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

oemor
post Nov 9 2008, 03:59 PM
Post #9


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 6,586
Joined: 5-August 08
Member No.: 273



QUOTE (gabriel @ Nov 9 2008, 03:57 PM) *
'' totusi l-am belit de pene si intestine si l-am legat de gat ,l-am pus la fezandare '':) are 1 ,3 kg fara mate

Da cu ce ti-a gresit bietul fazan? emo-ha.gif
Leaga-l bine ca astia zboara si legati de gat si fara intestine!
Sunt foarte agili! emo-lol.gif

Edited by oemor: Nov 9 2008, 04:00 PM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gabriel
post Nov 9 2008, 04:04 PM
Post #10


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 5,187
Joined: 8-September 08
Member No.: 406



QUOTE (oemor @ Nov 9 2008, 04:59 PM) *
Da cu ce ti-a gresit bietul fazan? emo-ha.gif
Leaga-l bine ca astia zboara si legati de gat si fara intestine!
Sunt foarte agili! emo-lol.gif


pai mi-a facut foame emo-imao.gif
l-am bagat in streang daca o vrea sa evadaze ar trebuie sa zboare cu tot cu candelabrul din camara emo-imao.gif

si fara pene zboara ? emo-beee.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

LIVIA
post Nov 9 2008, 05:05 PM
Post #11


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,754
Joined: 2-August 08
From: Giurgiu
Member No.: 263



eu am preparat un fazan emo-uf.gif ....un prieten de familie mi-a dat un fazan vanat de el..proaspat ...cu toate penele pe el...dupa ce m-am chinuit o ora sa-l curat si am pomenit toti sfintii, am obsrvat ca in piele are niste gauri mici, negre confused.gif ....am inceput sa-l tai si...cutitul incepuse sa scrasneasca de parca taiam in piatra...era plin de alice.....l-am pus la fragezit asa cum a spus oemor si apoi l-am preparat...va pot spune ca acea metoda de fragezire este foarte buna daca ar fragezi si alicele...oricat de atenta am fost tot am omis cateva... emo-ha.gif ...am primit *felicitari destule in acea zi incat nici in ziua de azi nu mai vreau sa aud de fazan emo-crazy.gif


User's Signature

Dacă vrei odihnă - crede. Dacă vrei adevărul - caută și suferă.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gabriel
post Nov 9 2008, 05:11 PM
Post #12


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 5,187
Joined: 8-September 08
Member No.: 406



eu am avut noroc ca l-a prins ,, hunter,, cainele meu , de gat la prins si doar gatul era afectat , si daca l-as impusca arma mea trage doar cate un glontulet ,i-as trage numai in cap , biggrin.gif

Edited by gabriel: Nov 9 2008, 05:14 PM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

laurent-III-rd
post Jul 28 2010, 02:34 AM
Post #13


Last Dandy
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 685
Joined: 13-January 08
Member No.: 56



CITEAZA(vesperala @ Nov 9 2008, 04:46 PM) *
adică nu se poate găti imediat? huh.gif

Nu prea, fiindca e carnea tare si nu este buna.

CITEAZA(oemor @ Nov 9 2008, 04:56 PM) *
Eu din cate stiu este recomandat pentru fragezire...sa se tina 2-3 zile inainte de a fi preparat!
Poate cineva care se pricepe la prepararea vanatului ne aduce si argumente in acest sens!
De gatit se poate gati imediat..insa nu stiu daca ar fi si gustos! confused.gif
A incercat cineva?

Fragezirea vanatului se face prin fezandare la rece, se ppoaste tine la vant sau la rece, si asta inseamna ca nu se scot interstinele si nici nu se jumoale sau jupoaie pielea. Si asta pentru ca este foarte tare carnea.
Dupa aceea se curata de interstine si se jupoaie/jumuleste.

Apoi se marineaza, pentru ca astfel carnea se fragezeste si isi schimba mirosul si gustul.
Marinata este un bait format din :
1 I vin rosu, 50 ml otet de vin, 1 I apa, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 200 g telina, 50 g usturoi, 5-6 foi de dafin, cimbru, enibahar boabe, 2 g piper, sare, dupa gust.
Se tine

Asta cam la 10 kg de vanat. Se tine cam 2-3 zile la rece.


User's Signature

Quum adspexeris quot te antecendant, cogita quot sequantur!
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Radu_RoAp
post Jul 25 2013, 01:59 PM
Post #14


SuperStar
*****

Group: Banned by Moderators
Posts: 1,099
Joined: 20-November 12
Member No.: 1,696



QUOTE (gabriel @ Nov 9 2008, 06:11 PM) *
eu am avut noroc ca l-a prins ,, hunter,, cainele meu , de gat la prins si doar gatul era afectat , si daca l-as impusca arma mea trage doar cate un glontulet ,i-as trage numai in cap , biggrin.gif


Vad ca gustera asta de printesa stie cum se pregateste un fazan.

Aferim! Ar spune inglisul!
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Radu_RoAp
post Jul 25 2013, 03:15 PM
Post #15


SuperStar
*****

Group: Banned by Moderators
Posts: 1,099
Joined: 20-November 12
Member No.: 1,696



QUOTE (laurent-III-rd @ Jul 28 2010, 03:34 AM) *
Nu prea, fiindca e carnea tare si nu este buna.


Fragezirea vanatului se face prin fezandare la rece, se ppoaste tine la vant sau la rece, si asta inseamna ca nu se scot interstinele si nici nu se jumoale sau jupoaie pielea. Si asta pentru ca este foarte tare carnea.
Dupa aceea se curata de interstine si se jupoaie/jumuleste.

Apoi se marineaza, pentru ca astfel carnea se fragezeste si isi schimba mirosul si gustul.
Marinata este un bait format din :
1 I vin rosu, 50 ml otet de vin, 1 I apa, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 200 g telina, 50 g usturoi, 5-6 foi de dafin, cimbru, enibahar boabe, 2 g piper, sare, dupa gust.
Se tine

Asta cam la 10 kg de vanat. Se tine cam 2-3 zile la rece.


Asa ti-au spus tie maimutoii de la moeciu?

In alta ordine. Ai o lista cu neveste regulate?


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Yelle
post Jan 2 2015, 11:43 PM
Post #16


StarGazer
******

Group: Banned by Moderators
Posts: 2,815
Joined: 19-February 14
Member No.: 1,771



N-as manca asa ceva nici daca m-ai plati greutatea mea in aur. Fazanii cu fazanii, oamenii cu alte vietati. Lasati fazanii, iepurii, porumbeii si bibilicile in pace!
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 16th November 2018 - 01:58 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum