vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Windows Vista, - nelămuriri -

pnv
post Oct 23 2008, 10:33 PM
Post #21


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



si fiindca..etc,nu e chiar corect sa intrebi un nebun ce-a vrut sa spuna.
vroiam,tot nu de-acum,sa putem intelege cum se pot instala si folosi 2-3,multe sisteme de operare,e bun si linux,..ubuntu,bsd,multe,magic ca orice cadou.
dar sa zicem asa,ca si eu incerc sa spun ce stiu sigur,sa zicem ca avem xp-ul si vrem sa punem pe o alta partitie,sau pe un alt harddisk,windows vista ultimate.
ultimate,ca asa stiu eu,ca ..nu doar eu,asa e bine de stiut,asta sa mai ramana.
Avem deja xp,bagam discul vista setup,el face ce stie,se invarteste pana la...
pana cand ne apare imaginea aceea cu partitiile,pe care trebuie sa-l bagam si pe el. daca aveati o singura partitie,folositi comnada aceea cu diskpart,merge in orice windows. si e o comanda acolo...doar una,select volume 0,off nu e bine asa.trebuie si imagini. ramane asa,ca eu nu propun vreun grup "MG"(moarte Gogule)cu intalniri,doar prima obligatorie, oriunde,in orice oras,la jumatea oricarui drum intre prima parnaie si ultimul cimitir.
in schimb,va rog sa incercam,desigur nu pentru noi,sa lamurim asta cu multiple boot.
adica,ca absolut oricine s-o poata face oricand.chiar nu e mare lucru si va fi bine.am gasit deja destule programe gratuite care vor face asta cat mai usor,si vista cu xp asta cu linux,fiind cam foarte rara,ramane de drag,l-am mai pus odata,inca nu e timpul lui.
fara ascunzisuri,cu amandoua instalate,nimic nu e..inca mai bun ca windows xp.incercam,atat cat stim fiecare,sa spunem,nu toate programele merg pe orice bine,sunt belele.eu stiu,am mad reputation,dar ma lepad de tot,doar sa n-o dati prea din scurt.
v1.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

sakura
post Oct 27 2008, 12:27 AM
Post #22


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 18
Joined: 26-October 08
From: milkyway, earth, europe, romania, arad
Member No.: 552



stie cineva ... care e treaba cu vista si apache? am crezut ca tampesc ... am vrut sa imi instalez apache, bine instalarea a mers ok, la fel si cea de mysql si php, dar cand a venit vorba sa pornesc serverul ... pauza ... cica portul e folosit ... inchid yahoo, ca de obicei asta asculta 80 ... cand colo same story ... am zis ca o fi de la firewall ... il inchid si pe ala ... pauza ... same story ... ma enervez, command prompt, netstat ... ma uit la pid ... apoi task manager ... cica era mozilla ... bine il inchid ... same story ... iar netstat ... pid 0 ... ahamz sigur tot aveam in task manager asa ceva ... am crezut ca tampesc ... am dezinstalat tot, am zis hai ca pun easyphp poate macar imi spune ce si cum imi blocheaza porturile ... sigur ca da cum sa nu ... ecran albastru error.gif in fine pana la urma ... cica recomandare sa dezactivez user control whatever ... am instalat xampp si acuma merge ... dar eu tot nu sunt lamurita ce imi bloca mie portul 80, ah si pe langa asta am incercat sa schimb portul da degeaba ca tot nu a mers ... so anyone any idea? why?


User's Signature

"Taina existentei umane nu sta in a trai, ci a sti pentru ce traiesti." Nicolae Iorga
"yami ni madoi shi aware na kage yo... hito wo kizutsuke toshimetem tsumi ni obore shigyou no tamashii... ippen shin de miru?" - Enma Ai

"omul si-a dat in cap cand si-a pus conducatori"
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Oct 27 2008, 01:22 PM
Post #23


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



QUOTE (sakura @ Oct 27 2008, 01:27 AM) *
nu sunt lamurita ce imi bloca mie portul 80, ah si pe langa asta am incercat sa schimb portul da degeaba ca tot nu a mers ... so anyone any idea? why?

probabil ca ceva bloca portul 80,sau ramasese cumva blocat,ceva din Vista asta
mai apar belele alandala cu permisiunile alea cand incerci sa pui ceva pe ea.
ca sa vezi in clar ce porturi sunt folosite si de catre ce procese si fisiere*
inlocuieste "taskmanager" cu "dtaskmanager",descarca-l de aici,da scrool paginii pana la el:
http://dimio.altervista.org/eng/
instaleaza-l si de la "Options:...>"Set default manager"..>Dtaskmanager
ai editat fisierul de configurare httpd.conf,ai pus portul 8080 sau 8081?
("listen port number",C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache\conf\httpd.conf)
totusi,nu prea e bine sa schimbi portul,poate ca ai serverul ala IIS,care tine portul 80
incearca sa-l scoti,Control Panel>Add or remove programs>Add or Remove Windows Components.
si de la "Components" da click pe "Application Server",next si close.
ia ultima versiune de Apache,scoate U.A.C(User Account Control)din msconfig,sau Control Panel,
asta n-are treaba cu porturile,dar daca tot nu vrea poate ai sa reinstalezi Apache fara U.A.C.
asta dupa ce te asiguri inainte ca portul 80 e liber.oricum,pana la urma trebuie sa mearga.
v1.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th April 2018 - 02:38 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum