vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Polii magnetici ai Pământului se inversează

malitzia
post Oct 3 2008, 06:26 PM
Post #1


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 12,599
Joined: 2-May 08
Member No.: 172Intensitatea câmpului magnetic al globului pământesc se modifică în orice moment. Reducerea acesteia se produce, în mod normal, în sute sau chiar mii de ani. Un studiu realizat la Centrul de Studii Geofizice din Postdam arată însă că modificările din interiorul Pământului au devenit mult mai rapide și au loc în decurs de câteva luni. "Cele mai intense schimbări au loc în sudul Atlanticului, acolo unde câmpul magnetic și-a redus capacitatea la o treime din valorile sale normale", declara în luna iulie românca Mioara Mandea, unul dintre specialiștii implicați în proiect. Câmpul magnetic este direct afectat de schimbări bruște în mișcarea nucleului magmatic al Pământului. Cea mai importantă modificare ce se poate produce este inversarea polarității magnetice: polul Nord devine polul Sud și invers.

Continuare aici:
http://www.antena3.ro/stiri/stiinta/polii-...rrei_54825.html
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pufonel
post Dec 1 2008, 12:09 AM
Post #2


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 7,424
Joined: 23-July 08
From: țara pisicilor negre
Member No.: 246Macar asta sper ca n-am facut-o noi, oamenii angel_not.gif


User's Signature

"Don't rush me, I'm a-thinkin'... and my head hurts..."
(Yosemite Sam)
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 16 2009, 09:19 AM
Post #3


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,466
Joined: 30-December 07
Member No.: 9Inversarea polilor magnetici ai Pamantului constituie noua spaima mondiala. In acceptiunea oamenilor de stiinta, inversiunea reprezinta "Punctul Zero", pe care unii cercetatori il situeaza la sfarsitul anului 2012.
Multa lume gaseste o similitudine intre mitul celui de-al cincilea Soare mayas si Apocalipsa lui Ioan din Noul Testament, care prevesteste aparitia, la sfarsitul mileniului al doilea, a unui "cer nou si a unui pamant nou, pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera si marea nu mai era".
Sistemul cosmogonic mayas vorbeste de patru lumi diferite, incarnari ale Soarelui, care ar fi existat inaintea celei prezente si care au fost distruse de catastrofe in urma carora omenirea aproape a disparut. Pe calendarul mayas mai exista un soare, cel de-al cincilea, numit "Soarele celor 4 cutremure" si care prevesteste sfarsitul civilizatiei actuale,User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Orpheus
post Feb 16 2009, 09:39 PM
Post #4


.
Group Icon
**********

Group: Stars
Posts: 25,928
Joined: 2-January 08
From: Bacovia's city
Member No.: 32Campul magnetic al Pamantului scade intr-una de un secol si jumatate, nu stiu acum, daca intradevar ar trebui sa constitue o spaima mondiala, dar nici o liniste totala, in timpul ultimilor 160 de milioane de ani au avut loc sute de asemenea inversari, ultima acum 780 000 de ani. O inversare completa dureaza cateva mii de ani si are consecinte ingrijoratoare care includ punerea in dificultate spre exemplu a pasarilor migratoare sau a altor animale (precum rechinii), care se folosesc in exclusivitate aproape, de campul magnetic al planetei, in navigatiile lor si posibila expunere a Pamantului la razele cosmice. Razele cosmice sunt in mod normal respinse de campul magnetic al
Pamantului, insa in timpul inversarii, la un moment dat, campul magnetic devine zero.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gbrgeorge
post Feb 15 2010, 10:11 PM
Post #5


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,699
Joined: 14-February 10
From: Bucuresti
Member No.: 1,055Polii magnetici s-au "amestecat" ultima oara acum 60 de ani si nimic nu s-a intamplat. Asa va fi si acum cu siguranta.


User's Signature

Un cer senin ii asteapta....pe toti cei ce merg spre calea dreapta.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th June 2019 - 08:41 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum