vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Cum se gătește mămăliga

vesperala
post Sep 26 2008, 08:31 PM
Post #1


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,076
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



Eu aștept o gospodină să ne spună.
Întrebarea am primit-o de la yansta

e grec, vorbește românește și vrea o mână de ajutor

help.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

BeRightBack
post Sep 26 2008, 08:40 PM
Post #2


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 2,367
Joined: 11-April 08
From: departe...
Member No.: 147



Într-un ceaun sau într-o oală de circa 3 litri se pune apă cu sare, iar când apa dă în clocot, se toarnă mălaiul sub formă de ploaie și se amestecă 10-15 minute pe foc domol până se răscoace bine. Se adună apoi cu o lingură la mijloc și se toarnă pe un fund de lemn. Mămăliga se poate lăsa și în vasul în care a fost preparată, dar ca să nu facă coajă, se pun deasupra câteva bucățele de unt sau un strop de ulei, iar ca să se păstreze caldă, vasul cu mămăligă se ține într-o oală cu apă fierbinte pe plită, până se va servi.

^Nu e scris de mine, dar e usor de facut... si din cate stiu isi are originile in Moldova. Mamaliga bunicii nu se compara cu ni mic emo-wub.gif emo-lol.gif


User's Signature

Raindrops fall from everywhere. I reach out for you... but you're not there.
So I stood waiting in the dark... with your picture in my hands... Story of a broken heart.

(mulțu` )
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

samsara
post Sep 27 2008, 07:02 PM
Post #3


StarGazer
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 19,903
Joined: 8-August 08
From: Brasov
Member No.: 282



Pe bunica o vedeam ca punea apa cu sare la fiert in ceaun, apoi cand clocotea punea olecuta de faina de malai si o lasa asa sa fiarba, apoi iar mai turna faina si invartea cu melesteul. Stiu ca e facuta atunci cand incepe sa se desprinda de pe margini. Dar niciodata nu am reusit sa prind arta asta, o scotea perfect rotunda pe un fund de lemn si o taia cu ata clapping.gif


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Yelle
post Jan 2 2015, 11:51 PM
Post #4


StarGazer
******

Group: Banned by Moderators
Posts: 2,815
Joined: 19-February 14
Member No.: 1,771



Cu ceaunul si cu facaletul. emo-jester.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 16th August 2018 - 03:29 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum