vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Clopote cu GPS la Catedrala Patriarhala

piko
post Sep 10 2008, 10:52 AM
Post #1


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 3,991
Joined: 9-April 08
From: Constanta
Member No.: 141Tehnica moderna a urcat pana in ...
Catedrala Patriarhala va inaugura, in 27 octombrie, la sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou, cinci noi clopote, care vor functiona pe baza unui sistem GPS. Cu aceeasi ocazie, lacasul de cult, aflat in renovare din luna mai, va fi resfintit.

Cele patru clopote actuale ale catedralei vor fi inlocuite cu unele fabricate la Innsbruck, in Austria. Functionarea acestora va fi supravegheata de un computer cu receptor GPS, pentru a da o precizie atomica ceasului care programeaza declansarea lor.

Pe langa clopotele cu GPS, Catedrala Patriarhala a mai primit noi instalatii termice, electrice, de sonorizare si de climatizare. Lucrarile exterioare vizeaza restaurarea acoperisului de plumb, tencuiala, treptele catedralei si aleea din piatra din jurul lacasului. Costul lucrarilor de reconstructie este estimat la un milion de euro, suportat din donatii si de Ministerul Culturii si Cultelor.

Recent, si la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia au fost montate clopote cu GPS. Acestea nu vor mai fi trase cu franghia, ci vor fi actionate prin intermediul unei telecomenzi. Clopotele vor putea fi actionate si de pe telefonul mobil, prin tastarea unui cod special.

Sursa : http://www.infoportal.ro/articol~din-actua...atriarhala.html

Edited by piko: Sep 10 2008, 10:53 AM


User's Signature

Ridicați drapelu’ sus, sus, să se vadă… Scrieți pe el “România e de pradă!"Că merg oamenii cu capu’ plecat pe stradă, apăsați de o viață de corvoadă…Bravadă în mass-media, guvernu’ face media. Trăim bine, să mor eu, asta-i concluzia...Europeni... Da’ pentru cine nu știa, europenii, pe la noi, au spor de lumea-a-treia…
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th July 2019 - 09:02 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum