vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Reglarea unei antene parabolice ., probleme si rezolvarea lor

florin7franky
post Sep 9 2008, 06:33 PM
Post #1


Sapient
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 16,736
Joined: 27-January 08
From: Italia
Member No.: 80



Am si eu o problema , am achizitionat un decoder de la Dolce .
A fost activat in tara , functioneaza perfect .Asta pana am incercat sa il montez in Italia . Pozitionarea antenei am facut-o ca la carte cum mi-au explicat baieti ca trebui facut dupa busola dupa gradul de elevatie , tot ceea ce mi-au spus am facut si nimic nu vrea sa functioneze.

Daca se pricepe careva , imi poate explica daca am gresit undeva emo-smily.gif

Multumesc emo-hi.gif


User's Signature

Origami
         
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

claudiu
post Sep 9 2008, 07:28 PM
Post #2


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 19
Joined: 7-September 08
Member No.: 405



Cu receptorul de dolce sa faci reglaj de antena e cam dificil ,e receptor coship si softul il face sa se miste destul de greu. Mai intii ti-ar trebui un aparat de masura care sa detecteze rapid orice urma de semnal ,si nu prea cred ca vei obtine de la vreun instalator cu imprumut un aparat avind in vedere pretul (porneste de la 1000euro).
Daca nu ai si vrei totusi sa incerci sa reglezi antena cu ce ai o sa incercam impreuna sa vedem ce reusim.
Un link de ajutor http://www.dishpointer.com/ cu care poti sa te lamuresti asupra directiei si elevatiei antenei.
Apropo de montaj e bine ca suportul sa fie cit de cit drept ,ma refer la partea pe care vine prinsa antena.
Cu antena pusa pe directie si cu elevatia reglata cit de cit ,poti sa incerci sa vezi daca ai semnal pe receptor ,ceea ce presupune sa ai televizorul si receptorul in apropierea antenei .
Daca in meniul receptorului (optiuni ,selectativa semnalul )reusesti sa ai citeva liniute albe la putere semnal insemna ca mai trebuie sa ii faci reglajul fin urmarind sa obtii la calitate un procentaj cit mai mare (80-90%)
Astept sa imi spui unde nu te descurci ca sa pot sa te lamuresc prin poze asupra reglajului.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

florin7franky
post Sep 9 2008, 08:07 PM
Post #3


Sapient
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 16,736
Joined: 27-January 08
From: Italia
Member No.: 80



QUOTE (claudiu @ Sep 9 2008, 06:28 PM) *
Cu receptorul de dolce sa faci reglaj de antena e cam dificil ,e receptor coship si softul il face sa se miste destul de greu. Mai intii ti-ar trebui un aparat de masura care sa detecteze rapid orice urma de semnal ,si nu prea cred ca vei obtine de la vreun instalator cu imprumut un aparat avind in vedere pretul (porneste de la 1000euro).
Daca nu ai si vrei totusi sa incerci sa reglezi antena cu ce ai o sa incercam impreuna sa vedem ce reusim.
Un link de ajutor http://www.dishpointer.com/ cu care poti sa te lamuresti asupra directiei si elevatiei antenei.
Apropo de montaj e bine ca suportul sa fie cit de cit drept ,ma refer la partea pe care vine prinsa antena.
Cu antena pusa pe directie si cu elevatia reglata cit de cit ,poti sa incerci sa vezi daca ai semnal pe receptor ,ceea ce presupune sa ai televizorul si receptorul in apropierea antenei .
Daca in meniul receptorului (optiuni ,selectativa semnalul )reusesti sa ai citeva liniute albe la putere semnal insemna ca mai trebuie sa ii faci reglajul fin urmarind sa obtii la calitate un procentaj cit mai mare (80-90%)
Astept sa imi spui unde nu te descurci ca sa pot sa te lamuresc prin poze asupra reglajului.

Am toate informatiile despre directie si elevatie , am folosit tot o pagina care imi calculeaza in functie de locatie toate datele necesare pentru a regla antena dupa satelit smile.gif satlex.
Si cat despre suport l-am pus pana si in boloboc(cumpana) , nestiind ce sa-i mai fac smile.gif

Multumesc mult , raspunsul mi l-ai dat mai sus am nevoie de un aparat , sau de multa rabdare in weekendul care vine avand in vedere ca mi se misca greu softul va trebui sa stau locului cu pozitia antenei ceva timp pana sa incep sa ii schimb pozitia din nou .

Inca o data multumesc. hatoff.gif


User's Signature

Origami
         
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

claudiu
post Sep 9 2008, 08:16 PM
Post #4


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 19
Joined: 7-September 08
Member No.: 405



daca ai directia si elevatia atunci ar trebui numai foarte putin sa o rotesti pe suport spre est sau spre vest ,prin miscari incete ,ca sa-i dai timp receptorului sa reactioneze la semnal . Cu un aparat de masura daca stii sa-l folosesti treaba se rezolva relativ repede 5-10 minute . Dar nici sa dai 1000euro pe un aparat sa iti reglezi antena ;se merita sa cumperi un aparat daca lucrezi in domeniu si esti sigur ca vei mai avea nevoie ,altfel mai bine cauti un instalator si pentru o suma mult mai mica decit un aparat ,iti regleaza antena.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

florin7franky
post Sep 9 2008, 08:22 PM
Post #5


Sapient
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 16,736
Joined: 27-January 08
From: Italia
Member No.: 80



QUOTE (claudiu @ Sep 9 2008, 08:16 PM) *
daca ai directia si elevatia atunci ar trebui numai foarte putin sa o rotesti pe suport spre est sau spre vest ,prin miscari incete ,ca sa-i dai timp receptorului sa reactioneze la semnal . Cu un aparat de masura daca stii sa-l folosesti treaba se rezolva relativ repede 5-10 minute . Dar nici sa dai 1000euro pe un aparat sa iti reglezi antena ;se merita sa cumperi un aparat daca lucrezi in domeniu si esti sigur ca vei mai avea nevoie ,altfel mai bine cauti un instalator si pentru o suma mult mai mica decit un aparat ,iti regleaza antena.

Culmea este ca am mai montat de Digi fara probleme in 30 minuite maxim aveam totul functional smile.gif
Am cautat instalator , si nu avea aparat emo-pardon.gif . Iar cei de la firma specializata nu vin , neavand contract cu ei .
Mi s-a promis ca intr-o saptamana vor veni cu aparat , astept asta e smile.gif .


User's Signature

Origami
         
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

claudiu
post Sep 9 2008, 09:09 PM
Post #6


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 19
Joined: 7-September 08
Member No.: 405



orientativ ,daca ai vreun vecin turc si care are antena reglata pe turksat ,poti sa-ti faci o idee cam ccit trebuie sa inclini antena . Iar daca iti este mai usor poti sa incerci cu un alt receptor sa gasesti turksat-ul ,dupa care sa mai rotesti un pic antena spre vest si sa gasesti hellassat-ul.
Cu un receptor fta e mult mai usor de reglat antena decit cu receptorul de dolce.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

florin7franky
post Sep 14 2008, 05:55 PM
Post #7


Sapient
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 16,736
Joined: 27-January 08
From: Italia
Member No.: 80



Am reușit sa reglez antena după multe eforturi emo-focus.gif . Unde am greșit emo-pardon.gif simplu in primul rand decodoarele trebuie resetate de fiecare data când sunt scoase din priza smile.gif a doua este ca paginile de calcul a unghiurilor de elevație , azimut ... etc .... nu mi-au fast de folos allwrong.gif .
Din vorba in vorba am ajuns sa cunosc pe cineva care folosește la fel serviciile Dolce m-am dus si am luat toate datele după antena deja montata .

Elevație 26° , rotația LNB-ului -25° , unghiul azimut aproximativ 42° S-E

Va mulțumesc pentru ajutorul acordat hatoff.gif


A si inca ceva merge super yahoo.gif


User's Signature

Origami
         
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Martian
post Sep 4 2011, 06:34 PM
Post #8


LittleStar
Group Icon
*

Group: Licurici
Posts: 1
Joined: 4-September 11
Member No.: 1,485



Salutare tuturor.

Am achizitionat un pachet de televiziune prin satelit de la dolce... In tara a fost montata antena si receivierul, a fost activata cartela si totul a functionat impecabil, in mai putin de 15 minute.

Acum am adus toata aparatura in Franta, mai precis in Aulnay-Sous-Bois, dar aici nu am receptionat semnal nici macar 1 linie, sau 1%... Sincer nu stiu ce sa mai fac, am reglat antena si am sucit-o in toate pozitiile 360 de grade, am folosit http://www.dishpointer.com/satellites/ si am incercat si la 39 de grade E, asa cum scrie acolo, dar tot nu am reusit. Am citit ca trebuie resetat recieverul dupa ce este scos din priza, insa nu stiu cum sa il resetez.

Va rog sa ma ajutati in cazul in care cineva se pricepe sa regleze antena parabolica.

In semn de multumire anticipatahttp://www.vesperala.com/style_emoticons/default/emo-flowers.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

florin7franky
post Sep 5 2011, 06:10 PM
Post #9


Sapient
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 16,736
Joined: 27-January 08
From: Italia
Member No.: 80



De resetat apesi cele patru sageti de pe reciever simultan si le tii apasate minim 30 de secunde , pentru a regla antena vezi de gasesti un amic care are dolce si dute de te uita cum o are el reglata ia o bussola la tine uitate la inclinatia LNB-ului incotro este stanga sua dreapta si vezi si inclinatia ligheanului . Mai mult nu stiu ce sfat sa iti dau . Dupa pagini de internet m-am luat si eu insa nu am rezolvat nimic . Aproape uitasem daca o montezi la balcon uitate de mai sunt si alte antene nu neaparat dolce daca nu sunt nu vei face nimic esti pe partea gresita a blocului .


User's Signature

Origami
         
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Aurel
post Sep 17 2011, 04:13 PM
Post #10


Userii Blestemati
**

Group: Former member
Posts: 126
Joined: 24-July 11
From: .
Member No.: 1,439



QUOTE (florin7franky @ Sep 5 2011, 06:10 PM) *
esti pe partea gresita a blocului .


asta e prea tare ca sa ramana asa
drink1.gif
era bine ca macar mie sa-mi fi pus fiola la intrare, sau macar o lampa cu carbid in bot
dar, deh..ne lasa zana si-asa nebuni cum ne-a lasat
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

mihaela
post Dec 4 2011, 10:08 PM
Post #11


LittleStar
Group Icon
*

Group: Licurici
Posts: 1
Joined: 4-December 11
Member No.: 1,549



QUOTE (florin7franky @ Sep 14 2008, 04:55 PM) *
Am reușit sa reglez antena după multe eforturi emo-focus.gif . Unde am greșit emo-pardon.gif simplu in primul rand decodoarele trebuie resetate de fiecare data când sunt scoase din priza smile.gif a doua este ca paginile de calcul a unghiurilor de elevație , azimut ... etc .... nu mi-au fast de folos allwrong.gif .
Din vorba in vorba am ajuns sa cunosc pe cineva care folosește la fel serviciile Dolce m-am dus si am luat toate datele după antena deja montata .

Elevație 26° , rotația LNB-ului -25° , unghiul azimut aproximativ 42° S-E

Va mulțumesc pentru ajutorul acordat hatoff.gif


A si inca ceva merge super yahoo.gif

am si eu nevoie de ajutor din partea ta pentru ca am si eu o antena de la dolce in italia nu reusesc sa o instalez...am tot sunat la cei de la bucuresti dar degeaba...numai date tehnice si atat...spune-mi si mie cum ar trebui sa o setez...multumesc!!!
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

creeps
post Apr 17 2012, 02:32 PM
Post #12


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 12
Joined: 2-February 09
From: Pietrele/Prundu
Member No.: 844



Sa va fac luminati, am dolce si digi gigi. Uitandu-ma pe net am vazut ca antenele se pot da pe alti sateliti chit ca au cartele in receivere, asta in cazul gigitv si focus. Am dolce reglat de ei, am digi reglat de mine, ca ei sunt cam putori!
Acu 2 luni am pus digi la treaba. Uitandu-ma dupa busola am vazut ca sunt undeva la 26 grade E.
Orientand de gatu la LNB cu mufa in jos, am depsitat ca dupa 26 grade imediat spre E data parabolica imi intra PLANETA FOLK de pa HELLAS. Uimnit am adaugat frecventa monstru de intensitate de pe turksat, aceea parca 10919V cu 24444, si am observat ca si cu 58% p POlaneta folk de pe hellas imi intra TRT1 ala de pe Turksat. Deci pentru zone spre vestul romaniei , antena va fi dusa propriuzis catre estul geografic. Antenei ii trebuie reglata elevatia
!
Daca o montam ne asiguram ca nu e data nici pe spate si nic pe fatza antena. Odata monata antena aproape putin aplecata gen Hellas cu lnb cu mufa in jos, e imposibil sa nu il nimereasa luma.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

bluesky
post Apr 21 2012, 08:10 PM
Post #13


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 5
Joined: 21-April 12
Member No.: 1,610



De 2 zile si eu ma chinuiesc sa instalez Dolce in Danemarca (Odense, Stige) si nu imi dau seama unde gresesc (Cu ajutorul site ului dishpointer.com am aflat elevatie, rotatie lnb, am setat totul dupa aceste informatii, am resetat decodorul, chiar nu mai stiu ce sa ii fac, am putere semnal 90% si nivel semnal 226, calitate semnal 0 am si lactul rosu care am inteles ca ar trebuui sa fie verde, iar pe decodor imi apare "P 35" , nu stiu ce este BER: 1.0E-0 )
Daca ma puteti ajuta o sa raman recunoscator pe veci.
Multumesc!

Edited by bluesky: Apr 21 2012, 08:13 PM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

bluesky
post Apr 22 2012, 10:34 PM
Post #14


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 5
Joined: 21-April 12
Member No.: 1,610



Azi a fost a 3 a zi de chin. Am reusit la putere semnal sa gasesc 255 ceea ce este maxim, am ramas pe 255 si am inceput usor usor sa reglez elevatia de la 10 grade pana la 45, pe urma am rotit LNB cate putin spre dreapta si pe urma am facut acelasi lucru si spre stanga dar cu nici-un rezultat, in tot timpul acesta puterea semnalului crestea si scadea in schimb calitatea semnalului a fost 0. problema este din reglaj sau poate sa fie din alta parte?
Orice sfat este bine venit.
Multumesc!
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Alex
post May 6 2012, 09:39 AM
Post #15


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 3
Joined: 6-May 12
Member No.: 1,617



Si eu am un receiver de la dolce si stau in Vorbasse, cam la 100 km de Odense.Eu nu am reusit sa ajung la mai mult de 181 putere semnal si 0 la calitate.Eu am o problema si mai grava ca mut parabola in nord sud este si vest,in toate patile si imi arata acelasi nivel la putere semnal.Si eu sunt cu moralul la pamant



Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Alex
post May 6 2012, 09:45 AM
Post #16


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 3
Joined: 6-May 12
Member No.: 1,617



Si eu am un receiver de la dolce si stau in Vorbasse, cam la 100 km de Odense.Eu nu am reusit sa ajung la mai mult de 181 putere semnal si 0 la calitate.Eu am o problema si mai grava ca mut parabola in nord sud este si vest,in toate patile si imi arata acelasi nivel la putere semnal.Si eu sunt cu moralul la pamant





Daca reusesti ceva sa prinzi anunta-ma si pe mine
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Alex
post May 12 2012, 04:28 PM
Post #17


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 3
Joined: 6-May 12
Member No.: 1,617



Da mi o adresa de facebook daca vrei.Sa vb acolo
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

octavian
post Sep 11 2012, 08:27 PM
Post #18


LittleStar
Group Icon
*

Group: Licurici
Posts: 1
Joined: 11-September 12
From: Germania
Member No.: 1,660



Reglez antene satelit Dolce, Digi, sau orice alta marca, in Germania Frankfurt, Offenbach, Main, etc.
Pentru intrebari sau alte probleme PM sau Email octavian699@yahoo.com
Reglarea se face cu SAT-Finder in 2-5 min, asta in cazul in care este totul instalat: cablu, LNB, Antena cu suport si Reciever binenteles.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd August 2014 - 03:56 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro Felicitari Online
 Vesperala Forum