vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Ajustarea rezoluției la Linux Kiwi

vesperala
post Jul 24 2008, 12:50 PM
Post #1


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,044
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



Am asistat aseară la o instalare a unui linux, prima pe care am văzut-o pe viu până acum...
Pur și simplu m-ar interesa să folosesc linux, mi-a plăcut smile.gif dar nu am reușit să ajustez rezoluția monitorului. Am găsit de unde, dar apăreau doar vreo două variante și acelea grosolane, nu rețin valorile. Placa video părea instalată, dar... nu am găsit o rezoluție de om normal.

Ce lipsea?


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

aiptek
post Jul 24 2008, 01:37 PM
Post #2


obiceiuri proaste
Group Icon
***

Group: Stars
Posts: 216
Joined: 19-January 08
From: cluj
Member No.: 68



Pe kiwi si ubuntu nu am reusit nici eu sa schimb rezolutia .Pe kubuntu insa a mers, desi dupa ce le-am testat pe toate trei, pot zice ca e aceeasi maria, dar cu alta palarie, dac ama intelegi ce vreau sa zic


User's Signature

This post has been edited by aiptek: A minute ago



cat e halatu, cat e halatu?
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Aprig
post Jul 24 2008, 01:48 PM
Post #3


Ce avem noi aici?
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 4,444
Joined: 13-January 08
From: București
Member No.: 55



Îți zic cînd ajung acasă.

În principiu la rezoluție contribuie și monitorul. Dacă ai un monitor mai vechi pe care nu ți l-a detectat ca lumea, X-ul folosește niște valori destul de conservatoare și nu-ți arata în listă rezoluțiile pe care presupune că nu le suporta monitorul. E un fișier /etc/X11/xorg.conf în care poți specifica cam ce suporta monitorul, pentru orizontală pui ceva gen 35-96 iar pe verticală 50-90.

O a doua cauză poate fi chiar driverul de la placa grafica, dacă nu a recunoscut-o exact poate sa mearga cu unul generic. Dacă ai ATI sau nVidia e preferabil să activezi restricted drivers si-ți instalează binarul de la producător.

Apoi poți folosi utilitarul de la placă. Pentru nVidia se numește nvidia-config sau nvidia-settings, cam așa ceva, iar pentru ATI amdcccle. Mai exact îți pot spune tot după ce ajung acasă. Ăla de la nVidia e mai meseriaș, ăla de la ATI e crîncen de prost.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Aprig
post Jul 26 2008, 08:54 AM
Post #4


Ce avem noi aici?
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 4,444
Joined: 13-January 08
From: București
Member No.: 55



Bun.

Driverele le activezi din System -> Administration -> Hardware drivers. Se presupune că-ți merge deja netul, pentru că va trebui să le downloadeze. Probabil o să-ți ceară și un restart de X.

Apoi, rezoluția o schimbi din System -> Preferences -> Screen Resolution.

Pentru ATI mai ai și mărețul amdcccle, pe care îl găsești și în meniu (Applications -> ATI Catalyt Control Center), iar pentru nVidia nvidia-xconfig.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd February 2018 - 08:17 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum