vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Profetii

malitzia
post Jul 15 2008, 06:57 AM
Post #1


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 12,599
Joined: 2-May 08
Member No.: 172Oracolul din Delphi

Unde e localizat Delphi?

Printre lacasurile de cult grecesti un loc aparte il ocupa oracolul din Delphi, considerat drept cel mai influent si prestigios centru religios al Eladei. Orasul Delphi (Delhi) era situat in Focida, la poalele muntelui Parnas, in Grecia centrala, locul unde se desfasurau, o data la patru ani, intre Olimpiade, Jocurile Pythice. Denumirea localitatii vine de la cuvintul grecesc "delphos", care inseamna "sin", "inima" - elenii asociind acest cuvint cu forma de mamelon a locului din virful muntelui Parnas, care ducea catre o pestera intunecoasa, locuita, dupa legenda, de un sarpe urias, Pythos, care ii omora pe toti cei care cutezau sa se apropie de aceasta grota. Potrivit miturilor Greciei antice, Apolo, fiul Zeus, a ucis acest monstru si a inaugurat Jocurile Pythice.

Pe aceste locuri s-a pus temelia unui templu, inchinat zeului Apolo, a carui faima s-a dus in intreaga lume pentru faptul ca aici se puteau face previziuni prin care zeul Apolo ii ajuta pe oameni sa-si aleaga corect drumul in viata. Legenda spune ca in pestera de aici a ramas spiritul lui Python, care ii ajuta pe preotii greci (sacerdoti) sa intre in contact cu Apolo si sa raspunda la intrebarile celor care voiau sa-si afle viitorul, de la probleme legate de soarta Atenei si pina la maruntele siciieli cotidiene. Pesterea a fost descoperita, dupa cum scrie istoricul român de origine greaca Diodor din Sicilia (90 - 20 i. Chr.), de niste pastori greci, care isi pazeau caprele pe muntele Parnas. Ei au observat ca din crapatura care ducea catre interiorul muntelui se degajau niste vapori puternici care le dadeau atit lor, cit si caprelor o stare puternica de euforie. Aici a fost construit templul lui Apolo, care a fost luat sub control de catre preotii greci.

Puterea templului

Pentru ca vaporii care se degajau din interiorul pamintului aveau o putere mai mare asupra femeilor decit a barbatilor, s-a hotarit ca numai femeile sa poata intra in legatura cu spiritul monstrului Pythos, pentru a afla previziunile despre viitor, acestea primind numele de femei pythice. Ele erau selectate din rindurile tinerelor din Delphi si trebuiau sa traiasca in cinste si austeritate. Dupa cum ne informeaza istoricul grec Xenofon (430-360 i. Chr.), aceste tinere trebuiau sa fie pure, nu trebuiau sa vada si sa auda nimic care sa le compromita, adica sa ofere zeului Apolo un suflet candid, feciorelnic. Misiunea Pythiei, fata care facea previziunile, nu era un lucru tocmai usor, lipsit de primejdii, pentru ca vaporii emanati din munte ii putea provoca stari de extrema excitare, aburii ii schimbau timbrul glasului, dindu-i o nota tainica. Legatura dintre Pythia si spiritul monstrului se facea prin intermediul preotilor, care stateau pe un fotoliu mic, cu spatar inalt. Ei notau si redau cuvintele Pythiei, fiind considerati purtatorii de cuvint ai zeului, si nicidecum prezicatori ai unor evenimente viitoare. Cind un caz era mai complicat, raspunsul profetului sau al Pythiei era formulat neclar. Asemenea raspunsuri complicate erau aduse la cunostinta unor "exegeti", un fel de specialisti in decriptarea enigmelor, care nu intirziau sa-si spuna parerea.

Grecii credeau ca Delphi se afla in centrul Oikumenei, adica al lumii cunoscute in acea perioada si formata din Europa, Africa de Nord, Asia Mica si India, si numeau acest loc Omphalos, adica "buricul Pamintului", si-l considerau detinator al unor puteri miraculoase. La oracolul din Delphi slujeau trei fecioare tinere care trebuiau la inceput sa treaca printr-un ritual de purificare, ce le dadea dreptul sa patrunda in subsolul sfint al templului lui Apolo. Inainte de a face profetii, fetele dormeau pe un pat din frunze de laur, pentru a putea capata puteri magice. Dimineata erau duse de catre preoti la izvorul sfint Kastal, unde isi dadeau jos voalul si tunica scurta si se scaldau in apele reci ale izvorului de munte, pentru a se incarca astfel cu energia fortelor magice. Dupa aceea se deplasau la izvorul Kassotis, de unde inghiteau o gura de apa pentru a capata intelepciunea divina, fara de care nu puteau intra in contact cu zeul Apolo, apoi treceau prin fata zeitei Hestia si inspirau fum de tamiie, de ramuri de pin si diferite ierburi aromatice. Cind fetele dadeau semne ca s-au ametit, intrau in templu si raspundeau intrebarilor puse la vizitatori, facind previziuni despre viitor. Acestea erau facute in versuri si de multe ori aveau dublu sens, fapt care facea ca ele sa se adevereasca intotdeauna.

Continuare articol aici.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

malitzia
post Jul 15 2008, 07:38 AM
Post #2


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 12,599
Joined: 2-May 08
Member No.: 172Profetiile lui Sundar Singh depsre viitorul Romaniei.

Sundar Singh este un înțelept și iluminat indian, care s-a născut în 1889 în India, în orașul Rampur, regiunea Punjab, și a murit în anul 1933. Creștinat în urma unei experiențe spirituale deosebite, legată de apariția lui Iisus, el a făcut o călătorie prin toate țările creștine în primul deceniu al secolului nostru. Cu această ocazie el a vizitat și țara noastră, referitor la aceasta făcând profețiile ce urmează. Ele au circulat multă vreme în manuscris in vremea dictaturii comuniste.
Considerate de mulți sceptici simple presupuneri și divagații asupra viitorului României, "Profețiile lui Sundar Singh" uimește prin claritatea expunerii, prin simplitate și mai ales prin imparțialitatea datorată dezinteresului evident pe care un indian creștinat l-ar putea avea în urma unor afirmații referitoare la viitorul României.
Nu putem spune în ce proporție afirmațiile făcute de această ființă iluminată sunt adevărate, deși părerea noastră este că ele sunt veridice "cel puțin în mare parte". Veridicitatea lor nu va putea fi verificată decât în timp și de aceea decizia de a crede sau nu cele spuse de Sundar Singh vă aparține în totalitate. Și totuși, dacă veți citi cu atenție, veți sesiza că anumite profeții s-au împlinit deja.

Misiunea spirituală a ROMÂNIEI

Să nu vă surprindă acest mod de adresare deoarece fac aceasta pentru a nu vă lăsa înșelați de această înscenare satanică atât de bine pusă la punct. Eu știu că România are o misiune Dumnezeiască de redresare spirituală ce o va face să se înfățișeze ca un veritabil model demn de urmat întregii umanități. Este necesar să fac această mărturisire-profeție în fața popoarelor întregii lumi, creștine sau de alte religii, fiindcă toate semnele marchează schimbările spirituale uluitoare ce vor avea loc în curând. Spusele mele nu trebuie să vă determine să mă considerați un fanatic simpatizant al românilor ce își imaginează himerice plăsmuiri, căci cea care mi-a inspirat, fără putință de tăgadă, aceste profeții este Prea sfânta Născătoare a lui Iisus, și reamintesc din nou că, din câte simt, locul de cinste în ocrotirea României îl ocupă Maica Domnului și apoi marile puteri cerești, la toate acestea mai adăugându-se și majoritatea sfinților din cer.

În curând aproape toate popoarele neamului omenesc vor deschide ochii contribuind la îndeplinirea realității orânduite de Dumnezeu și se vor supune voinței divine mult mai bine decât altădată deoarece atunci vor lua sfârșit într-o mare măsură manifestările îndărătniciei omenești care au făcut cu putință atâtea acțiuni de rea interpretare a voinței divine. Perpetuarea răului se va stăvili, revelațiile divine ajungând să acopere pământul și făcând ca tot ceea ce este plăcut înaintea lui Dumnezeu să iasă la lumină, pentru a-i ajuta pe oameni să atingă înțelepciunea și să se desăvârșească.
Acum, când fac cunoscute aceste profeții, dacă aș fi român de origine, probabil că aș putea fi învinuit de părtinire națională, iar dacă aș fi european din comunitatea latină, ar fi fără îndoială unele motive să fiu judecat într-un fel omenesc, cu patimă omenească; însă deoarece sunt un indian iluminat prin intermediul lui Iisus Cristos și ferm stabilit în credința creștină pot vorbi cu toată ușurința, încredințându-vă că acum nu fac altceva decât să exprim voia lui Dumne zeu.

Continuare articol aici.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Dec 18 2008, 06:31 PM
Post #3


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,491
Joined: 30-December 07
Member No.: 9Înainte de sfârșitul acestui an, celebrul astrolog de origine rusă Pavel Globa, care a prevăzut otrăvirea lui Viktor Iușcenko, înainte ca acesta să ajungă președinte al Ucrainei, a împărtășit unele dintre prezicerile sale de viitor, presei ruse.

Globa spune că:
- anul 2009 va fi unul extrem de dificil, iar evenimentele nefericite vor începe din primele clipe ale trecerii în noul an.
-lumea în ansamblu urmează să traverseze o perioadă marcată de o criză de sistem, care va culmina în 2012, precizând că încercările cele mai grele prin care va trece vor fi abia în 2016-1017.
- pe plan mondial, țările vor ieși complet din criză abia câtre sfârșitul anului 2019-începutul anului 2020.
- America urmează să se confrunte cu reîmpărțirea proprietății, falimente, criminalitate. “Mari speranțe sunt legate de Obama, însă acesta nu le va realiza, așa cum nici Gorbaciov nu le-a satisfăcut pe ale noastre”, remarcă astrologul, care îi prezice o carieră politică de succes actualului premier ucrainean Iulia Timoșenko. “Femeia cu cosițe a venit pentru multă vreme în Ucraina și are toate șansele să devină președinte”.

Alte preziceri celebre pe care și le-a asumat Pavel Globa au fost destrămarea URSS, catastrofa nucleară de la Cernobâl sau atentatele din SUA de la 11 septembrie 2001.

Libertatea


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jan 9 2009, 07:07 PM
Post #4


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,491
Joined: 30-December 07
Member No.: 9O ascultai pe Simona Varzaru, alias Urania. Previziuni astrologice foarte sumbre pentru Romania in 2009. Si, ceea ce este mai dureros, este numai inceputul, 2010 va fi si mai dur. Apogeul in 2012. Efecte de lunga durata. Dezintegrare morala, scadere economica drastica, schimbari radicale in plan politic, degringolada, nerespectarea legilor, lupta apriga pentru supravietuire.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

malitzia
post Jan 10 2009, 01:27 AM
Post #5


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 12,599
Joined: 2-May 08
Member No.: 172Am privit si eu emisiunea. M-a apucat durerea de cap. Se pare ca vin timpuri grele.

Am urmarit un documentar despre disparitia albinelor. Numarul albinelor in SUA a scazut la jumatate. Se pare ca ablinele se imbolnavesc de o bola cum ar fi sida la oameni. Oamenii de stiinta estimeaza ca in acest ritm, prin 2035 albinele vor disparea . Vanga a prezis ca ablinele vor disparea .
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post May 3 2009, 05:21 PM
Post #6


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,491
Joined: 30-December 07
Member No.: 9Nu demult, unul dintre cei mai cunoscuti mediumi spiritisti in viata, Elisabeth Baron, a fost solicitata sa-si dezvaluie predictiile privind soarta omenirii in viitorii zece ani. In toate privintele, viziunea ei a fost inspaimantatoare: "Va fi iadul pe pamant..."


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

malitzia
post May 3 2009, 05:33 PM
Post #7


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 12,599
Joined: 2-May 08
Member No.: 172Eu stiu ca cei mai multi prezicatori nu pot trece de 2012. O fi iadul, dar sigur nu sfarsitul.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Cryss
post May 3 2009, 05:45 PM
Post #8


RisingStar
****

Group: Guests
Posts: 660
Joined: 1-March 09
From: Iasi
Member No.: 883QUOTE (malitzia @ May 3 2009, 06:33 PM) *
Eu stiu ca cei mai multi prezicatori nu pot trece de 2012. O fi iadul, dar sigur nu sfarsitul.


Nu cred ca o sa fie iadul.. cred ca trecem intr-o alta etapa.


User's Signature

foryouforyou
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Gliphy
post May 3 2009, 06:43 PM
Post #9


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,853
Joined: 3-May 09
From: Medias
Member No.: 956QUOTE (malitzia @ May 3 2009, 06:33 PM) *
Eu stiu ca cei mai multi prezicatori nu pot trece de 2012. O fi iadul, dar sigur nu sfarsitul.


SFÂRȘITUL? Wake up! emo-lol.gif Nu vine sfârșitul... Look, nici Isus nu știe când va fi sfârșitul, și știm noi? emo-imao.gif http://www.vesperala.com/index.php?showtopic=517&st=20


User's Signature

Stiu ca nu ma consideri atat de talentata la arte plastice, dar sa pictez sufletele in rogvaiv este hobby-ul meu. Nu poti sa-mi iei asta. Recunoaste ca la final imi ies niste lucrari reusite!
P.s : I love you..
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

malitzia
post May 3 2009, 07:10 PM
Post #10


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 12,599
Joined: 2-May 08
Member No.: 172Bine ai venit! emo-bienvenue.gif

Eu n-am vorbit de sfarsit. Nu cred ca va veni apocalispa. emo-imao.gif Am citi doar ca in ceea ce priveste clarviziunea, in 2012 este un fel de protectie peste care nu poate trece oricine. Pentru mai multe detalii despe 2012:

http://video.google.com/videoplay?docid=-19789395453285455
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Gliphy
post May 4 2009, 02:13 PM
Post #11


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,853
Joined: 3-May 09
From: Medias
Member No.: 956emo-thanks.gif

Hm..nu am inteles eu prea bine inseamna. However, am intalnit persoane care la fiecare anunt de pe otv cum ca murim in 2 ore, isi sunau toate rudele si isi spuneau "ADIO". emo-coffee.gif E jenant smile.gif))... Si, ma bucur sa intalnesc oameni care nu cred ca vine Apocalipsa in 2012. Nu sunt in stare sa vorbesc despre asta, dar poate vine Isus pentru prima data. (Sti, sa-si ia mireasa.) Sau poate toti incercam sa gasim o explicatie, fara logica, si fara cale de pornire. Fiecare merge pe piste gresite. Cineva leaga anul 2012 de astrologie, altcineva de numerologie, altcineva de Bilbie, si asa mai departe. Eu astept sa vad mousquetaire.gif

Edited by Gliphy: May 4 2009, 02:15 PM


User's Signature

Stiu ca nu ma consideri atat de talentata la arte plastice, dar sa pictez sufletele in rogvaiv este hobby-ul meu. Nu poti sa-mi iei asta. Recunoaste ca la final imi ies niste lucrari reusite!
P.s : I love you..
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

malitzia
post May 4 2009, 03:26 PM
Post #12


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 12,599
Joined: 2-May 08
Member No.: 172Din punct de vedere astrologic nu exista o configuratie iesita din comun. emo-ping.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Gliphy
post May 4 2009, 09:04 PM
Post #13


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,853
Joined: 3-May 09
From: Medias
Member No.: 956Da, dar exista si alte puncte de vedere.


User's Signature

Stiu ca nu ma consideri atat de talentata la arte plastice, dar sa pictez sufletele in rogvaiv este hobby-ul meu. Nu poti sa-mi iei asta. Recunoaste ca la final imi ies niste lucrari reusite!
P.s : I love you..
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

malitzia
post May 4 2009, 09:12 PM
Post #14


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 12,599
Joined: 2-May 08
Member No.: 172CITEAZA(Gliphy @ May 4 2009, 09:04 PM) *
Da, dar exista si alte puncte de vedere.


Care sunt acelea?
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gabita_7
post May 9 2009, 05:32 PM
Post #15


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 20
Joined: 9-May 09
From: Ireland-Bray
Member No.: 971Adevaratele profetii sunt cele scrise in Biblie referitor la sfarsitul lumii..Isus ne-a avertizat cu privire la profeti mincinosi care vor specula revenirea lui Isus sau care se declara a fi chiar Isus Hristos.
In Matei cap.24 Isus spune: Caci se vor scula Hristosi mincinosi si proroci mincinosi:vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele,daca va fi cu putinta chiar pe cei alesi.
Deci nu e de mirare ca cei de la N.A.S.A vor simula revenirea lui Hristos in asa fel ca majoritatea oamenilor sa fie dusi in eroare crezand ca s-a reintors Isus Hristos.
Ceea ce ISUS a spus IATA CA SE VA IMPLINI CAT DE CURAND.

Attached File(s)
Attached File  773.jpg ( 4.42K ) Number of downloads: 0
 
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

malitzia
post May 9 2009, 05:46 PM
Post #16


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 12,599
Joined: 2-May 08
Member No.: 172Eu cred ca tu intelegi Biblia dupa ureche. Ce treaba au profetii mincinosi cu simularea revenirii lui Iisus? blink.gif

PS: ISUS se scrie cu doi de ii , adica Iisus.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gabita_7
post May 9 2009, 06:18 PM
Post #17


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 20
Joined: 9-May 09
From: Ireland-Bray
Member No.: 971Vroiam sa spun ca si acestia(profetii falsi) joaca un rol important in ce priveste inselarea omenirii referitor la sfarsitul lumii, cat si cei de la N.A.S.A care asemenea lor induce lumea in eroare ...pana la urma tot despre Hristos e vorba .
Attached File(s)
Attached File  773.jpg ( 4.42K ) Number of downloads: 0
 
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 14 2010, 02:18 PM
Post #18


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,491
Joined: 30-December 07
Member No.: 9Vin vremuri grele.

Marea Depresie

"Primul val al crizei va dura pâna în 2012, dar apogeul va fi în vara anului 2010. În acest an se va ajunge la stagnare, o anumita stabilitate, situatie în care multi vor fi tentati sa creada ca aceasta criza a ajuns la fundul prapastiei si ca economia va începe sa creasca în curând. Dar nu va fi asa. În 2010, va reveni situatia anilor 1990. În tara se asteapta o crestere a banditismului, o redistribuire masiva a proprietatilor, rafuieli dintre clanuri pe strazile din orase, utilizarea mai accentuata a armelor de foc în tot felul de jafuri si tâlharii, furturile de bunuri de la persoane si din apartamente vor creste. Dupa 2011, criza va începe sa scada si se va termina la finele lui 2012. Dar acesta este doar primul val.
Începând din 2013 va începe un al doilea val al crizei, chiar mai puternic si mai distructiv. Trebuie subliniat faptul ca 2013-2014 este foarte interesant din punct de vedere al paralelei istorice si astrologice. Anume în 2014, constelatiile planetare ating punctul critic. În conformitate cu analizele numerologice, România, în perioada 2014-2016, se vor produce mari schimbari, asociate cu socuri puternice de cele mai diverse origini.
Al treilea val al crizei, care va avea loc în 2017-2020 si nu va avea consecinte atât de severe, dar se va manifesta factorul uman, oboseala oamenilor de pe urma tuturor acestor evenimente care afecteaza viata, oboseala permanenta si stresul presiunilor sociale. Numai la sfârsitul anului 2020, umanitatea se va desparti în sfârsit de al treilea si ultimul val de criza, care va fi mai târziu cunoscut sub numele de Marea Depresie. Sfârsitul crizei este asociat cu proximitatea Jupiter si Saturn, care are loc la fiecare 20 de ani si marcheaza o schimbare pozitiva. Având în vedere ca Jupiter se va apropia de Saturn în primul grad al Varsatorului - constelatie asociata cu Rusia, indica faptul ca anume în Rusia la acel moment îsi va reînvia puterea imperiala si este cel mai probabil ca Rusia sa devina noul lider mondial, Noua America. Treizeci de ani de dupa perioada de criza 2020-2050 va fi o perioada pentru renasterea Rusiei. Este de asteptat ca, în 2010, Barack Obama sa dezlantuie un nou razboi regional sau chiar doua. Iranul ar putea deveni urmatoarea tinta a SUA. În foarte scurt timp, acest presedinte va arata lumii o cu totul alta fata."


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Eonica
post Feb 14 2010, 07:37 PM
Post #19


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,669
Joined: 30-December 07
From: jud. Covurlui
Member No.: 8Pesimist. Dar cine profeteste toate astea?
Cum speranta moare ultima, eu sper sa fie totusi un profet mincinos. huh.gif


User's Signature

"Exista ceva mai rau decat oamenii rai, indiferenta oamenilor buni!"
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 15 2010, 11:14 AM
Post #20


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,491
Joined: 30-December 07
Member No.: 9Eonica, si eu sper, multe previziuni nu s-au indeplinit!

http://www.soim.ro/story.php?title=previzi...ordine-mondiala


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

8 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 16th September 2019 - 02:55 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum