vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Cum se poate face o rețea cât mai simplă cu doar 2 calculatoare?

vesperala
post Jun 12 2008, 11:23 AM
Post #1


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,096
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



Mă interesează practic o legătură directă între ele... cât mai simplu de făcut...

smile.gif

Ce îmi trebuie și cum se face?


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

periratus
post Jun 12 2008, 11:27 AM
Post #2


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 9
Joined: 6-January 08
Member No.: 41



Ai nevoie de:

Hardware
- placa de retea in fiecare calculator
- cablu UTP cross-over

Software
- configurare IPs la fiecare calculator (sugestie 192.168.1.1 / 255.255.255.0, si 192.168.1.2 / 255.255.255.0)

Asta e tot.
Cablu cross-over gasesti la magazin. Numai sa ceri in mod special din asta, ca altul nu merge.
Software nu iti mai trebuie nimic. Configurarea IP se face normal, din windows, control panel, network connections, Local Area Network (cel mai probabil).
Daca vrei sa conectezi un calculator prin celalalt la internet e putin mai complicat. Pe scurt, pe unul il pui cu dinamic IP, celalalt il configurezi ca Internet Gateway (router).

Edited by periratus: Jun 12 2008, 11:33 AM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

IDMAN
post Jun 12 2008, 11:28 AM
Post #3


10410214
Group Icon
**

Group: Stars
Posts: 108
Joined: 3-February 08
Member No.: 89



QUOTE (vesperala @ Jun 12 2008, 12:23 PM) *
Mă interesează practic o legătură directă între ele... cât mai simplu de făcut...

smile.gif

Ce îmi trebuie și cum se face?




Ai nevoie de un cablu de retea mufat CROSSOVER (sunt in comert gata facute de 3,5,10m depinde de care vrei)

La PC1 pui ip-ul : 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0
La PC2 pui ip-ul : 192.168.0.2 netmask 255.255.255.0

Daca vrei sa copiezi ceva de pe PC1, pune acel folder la Share si de la PC-ul 2 Start -> Run : \\192.168.0.1 -> OK
si de acolo te descurci !
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

crysty2k5
post Jun 12 2008, 11:29 AM
Post #4


Malware Defender
Group Icon
***

Group: Stars
Posts: 305
Joined: 19-April 08
From: Bucharest[Ro]
Member No.: 160



Crossfire e solutia: http://www.home-network-help.com/crossover.html


User's Signature



Powered by Windows 7 Ultimate x64
Protected by BitDefender 2009 Total Security x64
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

NightShift
post Jun 12 2008, 11:32 AM
Post #5


Scârțar
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 3,586
Joined: 1-March 08
From: Paradise City
Member No.: 110



Cablu crossover. Este un cablu UTP, cu mufe RJ 45 la capete.
(baietii de la orice firma de calculatoare stiu sa confectioneze unul)

-Se infig capetele in placile de retea a abmelor calculatoare,
-Se stabileste un protocol de comunicare (IPX e cel mai simplu, dar merge si TCP-IP)

Avantajul protocolului IPX este ca nu cere atata configurare. ... iar la TCP-IP e clar: Workgroup, clasa IP si subnet mask.
Nu uitati sa dati share la discul C: (dau macar la unele directoare de acolo), si sa configurati (sau chiar dezactivati) firewallul.


User's Signature


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Jun 12 2008, 11:33 AM
Post #6


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,096
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



auzeam ceva despre un fel de stick și un progrămel....

nu știu...emo-sadwalk.gif cât mai simplu posibil, dacă aveți idei.


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

NightShift
post Jun 12 2008, 11:38 AM
Post #7


Scârțar
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 3,586
Joined: 1-March 08
From: Paradise City
Member No.: 110



Brin bluetooth dongle?

Ai nevoie de 2 adaptoare BT si de software (parca Bluesoleil ii spune).
Nu am configurat niciodata asa ceva, deci nu stiu ... poate e simplu.

... dar CLAR e o solutie mai scumpa.


User's Signature


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

IDMAN
post Jun 12 2008, 11:59 AM
Post #8


10410214
Group Icon
**

Group: Stars
Posts: 108
Joined: 3-February 08
Member No.: 89



QUOTE (NightShift @ Jun 12 2008, 12:38 PM) *
... dar CLAR e o solutie mai scumpa.


Si mai lenta, in comparatie cu LAN.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Orpheus
post Jun 12 2008, 09:43 PM
Post #9


.
Group Icon
**********

Group: Stars
Posts: 25,928
Joined: 2-January 08
From: Bacovia's city
Member No.: 32



Ok, insa intreb si eu, daca vrei si retea intre doua calculatoare dar si internet in continuare pe ambele calculatoare, internet pe care provider-ul il furnizeaza pe IP-uri automate, cum se va putea seta vreun IP pentru efectuarea retelei, cata vreme facand asa ceva ar inseamna sa pierd internetul ?

Intreb si eu...
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post
Guest_pnv_*
post Jun 12 2008, 11:20 PM
Post #10





Group: Guests






QUOTE (Orpheus @ Jun 12 2008, 09:43 PM) *
cum se va putea seta vreun IP Intreb si eu...

intrebi Bine ..nu se va putea,si asa ceva nu se face decat cu un router.
(sigur ca Vesperala asta isi dorea,si nu sa faca transfer de fisiere intre computere)
Go to the top of the page
+ Quote Post

Folderaș
post Sep 1 2008, 06:09 AM
Post #11


YAN
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 587
Joined: 27-August 08
From: WWW
Member No.: 368



QUOTE (NightShift @ Jun 12 2008, 01:08 PM) *
Brin bluetooth dongle?

Ai nevoie de 2 adaptoare BT si de software (parca Bluesoleil ii spune).
Nu am configurat niciodata asa ceva, deci nu stiu ... poate e simplu.

... dar CLAR e o solutie mai scumpa.

Prin Buletooth m-am jucat eu cu doua calculatoare . Problema cea mai mare era distanta . Bateau cam 10m metri in linie dreapta . Daca mai aveai si pereti interiori distanta scadea . In orice caz am reusit sa iau net prin bluetooth , sa fac share ... Ideea este ca a mers .


Dar cea mai simpla solutie eu zic ca este cablul crossover .

Edited by FolderBulk: Sep 1 2008, 06:09 AM


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Jan 18 2009, 07:46 PM
Post #12


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,096
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



se dau: niște pc-uri (minim 2 biggrin.gif )
cum fac , fără internet, să le leg în rețea?

mai exact ce componente trebuie și ce fel de programe?

am senzația că am mai întrebat...dar nu dau de acel topic Invision-Board-France-653.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Rares_CRM
post Jan 18 2009, 08:00 PM
Post #13


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,382
Joined: 16-December 08
From: Cluj Napoca
Member No.: 668



Pai, pentru 2 calculatoare, prin cablu LAN. Se leaga intre ele, dupa care se fac niste setari.
La My Network Places, dai create new connection, Set up a home or small office connection, Next, Finish.
Next, Next, Next, scrii numele calculatorului, next, finish, restart. Dupa restart se pun niste IP-uri apropiate. IP-urile se pun in felul urmator smile.gif Click dreapta pe my network places, propretis, propretis pe conexiunea LAN, internet protocol --> Propretis, si acolo.
Eu deobicei pun IP-urile urmatoare:
IP: 192.168.1.100 (la fiecare calculator pui alt sfarsit intre 1 si 255, de exemplu 192.168.1.103, 192.168.1.104 etc)
255.255.255.0
Gataway: 192.168.1.1

Pentru mai mult de 2, se foloseste router, deobicei setarile sunt pe automat. smile.gif

Nu iti trebuie nici un programel smile.gif. Eventual daca nu merge, incearca sa scoti Firewall-ul!


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

try_to
post Jan 18 2009, 08:10 PM
Post #14


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 1
Joined: 6-December 08
Member No.: 643



QUOTE (vesperala @ Jun 12 2008, 11:23 AM) *
Mă interesează practic o legătură directă între ele... cât mai simplu de făcut...

smile.gif

Ce îmi trebuie și cum se face?

Ai nevoie de un router,il poti cumpara de la orice mag de calculatoare,cu doua porturi pt doua calculatoare nu prea se mai gasesc,acum sunt cu mai multe, undeva peste 100 RON unul decent,si bagi mufa de la calcul principal in portul de intrare (are unul singur) si are mai multe de iesire in care poti conecta mai multe calculatoare acum in general toate routerele au peste 4 portuti de iesire,iti va trebui si un cablu de retea pt cel de-al doilea calculator,(ca si cel de placa de retea pe care iti merge netul),si gata treaba

Aceeasi chestie se face cu un switch,mai ieftin,iarasi la fel ca router-ul functioneaza ca un splitter,insa recomand varianta cu routerul.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Rares_CRM
post Jan 18 2009, 08:17 PM
Post #15


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,382
Joined: 16-December 08
From: Cluj Napoca
Member No.: 668



Pentru 2 calculatoare router, doar daca vrei internet pe amandoua. Dar sa legi in retea 2 pc-uri, fara net, doar pt un joc, sau un transfer de fisiere, ajunge un cablu LAN, si cateva setari. smile.gif


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Orpheus
post Jan 19 2009, 12:54 PM
Post #16


.
Group Icon
**********

Group: Stars
Posts: 25,928
Joined: 2-January 08
From: Bacovia's city
Member No.: 32



QUOTE (vesperala @ Jan 18 2009, 05:46 PM) *
am senzația că am mai întrebat...dar nu dau de acel topic Invision-Board-France-653.gif



Pai asta e ala de care nu mai dai, aici ai intrebat in vara biggrin.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th November 2018 - 02:11 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum