vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V  < 1 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> WEBMASTER, avem printre noi?

vesperala
post Jan 26 2008, 07:31 PM
Post #41


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,149
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



QUOTE (Neo @ Jan 26 2008, 07:29 PM) *
Astfel vei instala apache+php+mysql si o sa ai un server web chiar in calc-ul tau. :D

sună prost...dacă închid pc-ul nu mi se mai accesează pagina ? unsure.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Neo
post Jan 26 2008, 07:46 PM
Post #42


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,241
Joined: 30-December 07
Member No.: 11



constantin va avea un server web doar la calculatorul lui.
Numai el il va accesa, si daca doreste si are , cei de la el din retea. Gen: http://192.168.0.1
Iar el va accesa http://localhost

Normal ca daca inchizi calculatorul pe care e gazduit, site-ul nu va mai merge.

Daca www.vesperala.com ar fi la tine in calc si tu inchizi calc-ul, normal ca nu va mai merge site-ul.

Edited by Neo: Jan 26 2008, 07:47 PM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Jan 26 2008, 07:50 PM
Post #43


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,149
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



QUOTE (Neo @ Jan 26 2008, 07:46 PM) *
constantin va avea un server web doar la calculatorul lui.
Numai el il va accesa, si daca doreste si are , cei de la el din retea. Gen: http://192.168.0.1
Iar el va accesa http://localhost

Normal ca daca inchizi calculatorul pe care e gazduit, site-ul nu va mai merge.

Daca www.vesperala.com ar fi la tine in calc si tu inchizi calc-ul, normal ca nu va mai merge site-ul.

și tu crezi că se chinuie atât doar ca să facă un site pe care să îl acceseze uneori 3 oameni? eu nu înțeleg....la asta se referă sfaturile experților? fiecare să își facă propriul net? măi frate, omul vrea un SITE. ba mai mult, are hostare, că nu s-ar mai apuca să întrebe.


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Neo
post Jan 26 2008, 07:56 PM
Post #44


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,241
Joined: 30-December 07
Member No.: 11



Ok, atunci cauti un host , iti cumperi domeniu.
Eu vb ceva si tu intelegi altceva.
Eu nu am zis nimic de hostare !!
Am vb doar de constructia site-ului. Hostarea e altceva.

Sunt atatea oferte de hostare unde iti ofera si domeniu.
Sau iti cumperi domeniu, si iti hostezi singur site-ului.
Cumper www.domeniumeu.ro, cauti un server DNS unde sa spuna clar:

www.domeniulmeu.ro -> IP-ul calcului unde vreau sa il tin (daca il tin eu, IP-ul calc-ului meu).

Si astfel tot internetul acceseaza www.domeniulmeu.ro !

Sau te duci la un site unde iti ofera gratuit subdomenii pentru dns gen: www.no-ip.org, iti faci subdomeniu constantin.no-ip.org unde sa se duca la IP=ul calului tau si gata !
Toti de pe internet vor accesa www.constaint.no-ip.org si intra pe site, el fiind hostat chiar in calc-ul lui.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Neo
post Jan 26 2008, 07:58 PM
Post #45


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,241
Joined: 30-December 07
Member No.: 11



QUOTE (vesperala @ Jan 26 2008, 06:50 PM) *
și tu crezi că se chinuie atât doar ca să facă un site pe care să îl acceseze uneori 3 oameni? eu nu înțeleg....la asta se referă sfaturile experților? fiecare să își facă propriul net? măi frate, omul vrea un SITE. ba mai mult, are hostare, că nu s-ar mai apuca să întrebe.


Vesperala, ca sa primesti trebuie sa ceri.
Tu nu ai spus ce doresti sa sti....de unde vrei sa ghicesc ce te intereseaza pe tine?
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Jan 26 2008, 08:03 PM
Post #46


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,149
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



QUOTE (Neo @ Jan 26 2008, 07:58 PM) *
Vesperala, ca sa primesti trebuie sa ceri.
Tu nu ai spus ce doresti sa sti....de unde vrei sa ghicesc ce te intereseaza pe tine?

ba da...am spus că doresc...smile.gif




iar el dorește să construiască un site , în locul celui pe care îl are.
mie mi-e foarte clar că nu dorește un site de bloc...smile.gif

în plus, am recomandat deja aici o hostare free..smile.gif deci nu e obligatoriu să cumperi pentru a avea un loc al tău pe internet.
eu am recomandat free hostinf. cu siguranță e mai bun decât un site pentru cei din fața blocului.


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Neo
post Jan 26 2008, 08:56 PM
Post #47


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,241
Joined: 30-December 07
Member No.: 11



Bun, deci va hosta tot acolo.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Jan 26 2008, 08:57 PM
Post #48


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,149
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



QUOTE (Neo @ Jan 26 2008, 08:56 PM) *
Bun, deci va hosta tot acolo.

da, deja are hostarea aprobată..smile.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Neo
post Jan 26 2008, 08:59 PM
Post #49


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,241
Joined: 30-December 07
Member No.: 11



Bun si acolo unde are hostul va pune tot ce face el. (index.php cu toate celelalte fisiere, foldere, imagini, etc)
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Aprig
post Jan 26 2008, 09:09 PM
Post #50


Ce avem noi aici?
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 4,703
Joined: 13-January 08
From: București
Member No.: 55



Ideea e cam așa. php e scripring server-side; deci pentru a dezvolta o pagină care folosește php, ai nevoie de un server. Serverul interpretează php-ul si generează html-ul pe care-l trimite browserului.

Dacă vrei să vezi ce-ai făcut înainte de a urca situl pe serverul propriu-zis, unde ai găzduire, îți instalezi un server pe calculatorul local, pentru teste; modifici, vezi ce iese, și cînd ești mulțumit îl uploadezi. Dacă ar face dezvoltarea direct pe serverul accesibil din Internet, toți vizitatorii lui ar vedea pagina în construcție, bugurile, și alte asemenea chestii; plus că ar fi mai lent.


User's Signature

People with beards are just people without beards, with beards

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Neo
post Jan 26 2008, 09:53 PM
Post #51


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,241
Joined: 30-December 07
Member No.: 11



Multumesc Aprig, eu poate nu sunt inteles !
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Aprig
post Jan 27 2008, 11:45 AM
Post #52


Ce avem noi aici?
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 4,703
Joined: 13-January 08
From: București
Member No.: 55



Acum întrebarea mea este așa.

Formularul în sine, bucata cu <form bla bla> ... </form>, ar trebui să meargă oricum, indiferent dacă are sau nu php instalat. Php îi trebuie pentru ce se întîmplă după ce apasă submit (acel trimite.php), dar form e html chior. Deci de ce n-ar merge? În mod normal, după ce a introdus toată bucata aia undeva între <body> și </body>, ar trebui să-i apară în browser, și cînd apasă pe buton să obțină o eroare (sau sursa php, habar n-am). Din ce zice el, nu-i apare nimic.

Ai idee care ar putea fi cauza?


User's Signature

People with beards are just people without beards, with beards

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

constantin
post Jan 27 2008, 11:50 AM
Post #53


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



QUOTE (Neo @ Jan 26 2008, 07:29 PM) *
A, scuze am uitat sa iti zic ceva.
Trebuie sa iti instalezi un PHP-ul ca sa ruleze.


<a href="http://www.avramdesign.ro/how-to/tutoriale.php?tip=instalare-utilizare-apache-programare-php-mysql" target="_blank">http://www.avramdesign.ro/how-to/tutoriale...amare-php-mysql
</a>

Intra aici, citeste, downloadeaza xampp pentru widnows (daca asta rulezi), instaleaza-l.

Astfel vei instala apache+php+mysql si o sa ai un server web chiar in calc-ul tau. :D

Multumesc!
Descarc acum.
Dar pentru ca nu am mai lucrat pana acum asa ceva, si deci pentru a fi mai clar pentru voi, cei care va chinuiti cu mine, trebuie sa va mai spun un lucru.Nu stiu cat este de important dar intrucat am descarcat doua template am observat o diferenta intre ele.Primul continea un fisier cu grafica(imagini) si cate un fisier pentru fiecare pagina.Al doilea,la care am ales sa lucrez, continea un fisie cu grafica(imagini), un fisier cu pagina index din care am facut prin modificatrea textelor si realizarea legaturilor din meniu celelalte pagini de care aveam nevoie si in afara celor doua fisiere (doua tipuri acum dupa ce am facul mai multe pagini) mai exista un fisier, denumit >style/Cascading Style Sheet Document/2KB care se ocupa, din cate pricep eu, de administrarea graficii.
Nu stiu cat este de important, dar intrucat acest nu stiu se naste din nestiinta mea am considerat important sa va spun in cazul in care conteaza pentru modificarile pe care vreau sa le fac.
Pana acum am reusit sa fac paginile de care am nevoie sa modific textele din pagini, titlurile, meniul.


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Aprig
post Jan 27 2008, 11:57 AM
Post #54


Ce avem noi aici?
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 4,703
Joined: 13-January 08
From: București
Member No.: 55



Da, ăla e css-ul. Din păcate nu știu prea multe despre el; e mai bun, totuși. În principiu dacă modifici ceva în el se modifică automat în toate paginile care-l folosesc, ceea ce te scutește de munca de chinez mic (aka "hai să modificăm toate paginile ca să facem titlul mai roșu").


User's Signature

People with beards are just people without beards, with beards

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

constantin
post Jan 27 2008, 12:34 PM
Post #55


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



QUOTE (Aprig @ Jan 27 2008, 11:57 AM) *
Da, ăla e css-ul. Din păcate nu știu prea multe despre el; e mai bun, totuși. În principiu dacă modifici ceva în el se modifică automat în toate paginile care-l folosesc, ceea ce te scutește de munca de chinez mic (aka "hai să modificăm toate paginile ca să facem titlul mai roșu").

Asa am intuit si eu, de acea nu am umblat acolo.Si nici nu cred ca am nevoie.Daca vreau sa schimb ceva din grafica cred ca as putea sa modific imaginea respectiva din fisierul imagini si sa o pun la loc cu acelasi nume.Dar acum nu asta ma intereseaza.Am aflat reusit sa introduc blocuri de text, sa le modific sau sa le sterg pe cele deja existente.Am gasit si doua modalitati sa pun imagini cu icoanele si eventual, linck-uri. Ce as mai vrea sa introduc, ar fi acest formular de contact care as vrea sa apara pe pagina.Pot sa fac un linck spre el pentru a se deschide direct din fisier dar mi-as dori sa apara pe pagina.As mai vrea un "GUESTBOOK" unde eventuali vizitatori sa poata face insemnari, un contor care sa-mi numere accesarile si un fundal sonor.
cam ce am acum pe SITEUL MEU.


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

constantin
post Jan 27 2008, 12:54 PM
Post #56


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



QUOTE (Aprig @ Jan 27 2008, 11:45 AM) *
Acum întrebarea mea este așa.

Formularul în sine, bucata cu <form bla bla> ... </form>, ar trebui să meargă oricum, indiferent dacă are sau nu php instalat. Php îi trebuie pentru ce se întîmplă după ce apasă submit (acel trimite.php), dar form e html chior. Deci de ce n-ar merge? În mod normal, după ce a introdus toată bucata aia undeva între <body> și </body>, ar trebui să-i apară în browser, și cînd apasă pe buton să obțină o eroare (sau sursa php, habar n-am). Din ce zice el, nu-i apare nimic.

Ai idee care ar putea fi cauza?

Uite ce se intampla daca introduc <form bla bla>...<form> intre <body> si <body> :
Attached File  template_1.formular.JPG ( 113.2K ) Number of downloads: 15


si iata cum arata daca il deschid din fisier separat cu Mozilla;

Attached File  FORMULAR.JPG ( 58.97K ) Number of downloads: 9


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

constantin
post Jan 27 2008, 01:36 PM
Post #57


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



Dragii mei CRED că s-a rezolvat!
Din nou vina era numai a mea așa că vă rog să mă iertați dacă v-am pus nervii la încercare. Făceam, ca să zic așa, "o greseala de sintaxă".Acum formularul apare frumos in pagina de contact.Dacă completez câmpurile si "apăs" butonul TRIMITE, se deschide Outlook Expres cu câmpurile completate.
Intrebare:
După ce totul va fi la locul lui (DOMENIU, HOSTING), va funcționa_
Adică mailul, va fi lansat automat?
Mulțumiri!


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Aprig
post Jan 27 2008, 02:37 PM
Post #58


Ce avem noi aici?
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 4,703
Joined: 13-January 08
From: București
Member No.: 55



În principiu, dacă pui şi toate fişierele php (trimite.php şi eventual şi altele) corect, respectînd inclusiv structura de directoare, şi dacă hostul tău suportă php, ar trebui să meargă.

Poţi să-l încerci înainte, faci un director test pe host, uploadezi totul acolo, şi apoi îl încerci cu http://www.example.com/test/form.html; dacă-ţi place îl muţi în root şi ştergi testul. Bineînţeles, ar fi mai uşor să-ţi instalezi un server care suportă php local şi să-l încerci la tine pe calculator înainte să-l uploadezi.


User's Signature

People with beards are just people without beards, with beards

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

constantin
post Jan 27 2008, 05:24 PM
Post #59


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



QUOTE (Aprig @ Jan 27 2008, 02:37 PM) *
În principiu, dacă pui și toate fișierele php (trimite.php și eventual și altele) corect, respectînd inclusiv structura de directoare, și dacă hostul tău suportă php, ar trebui să meargă.

Scuza-ma!
Despre ce fisiere php. e vorba?Si unde trebuie puse.
Deocamdata eu am introdus pe pagina in cauza urmatoarea linie:


<form action="trimite.php" method="post"> <table border="0"> <tr><td><strong>Email: </strong></td><td><input type="text" name="email" value="" /></td></tr> <tr><td><strong>Nume: </strong></td><td><input type="text" name="nume" value="" /></td></tr> <tr><td><strong>Prenume:</strong></td><td><input type="text" name="prenume" value="" /></td> </tr><tr><td><strong>Subiect: </strong></td><td><input type="text" name="subiect" value="" /></td></tr> <tr><td><strong>Mesaj:</strong></td><td><textarea name="mesaj" cols="40" rows="20"></textarea></td></tr> <tr><td><input type="submit" name="Trimite" value="Trimite" /></td></tr> </table> </form>

si am obtinut urmarorul efect (vizual);
Attached File  contact_mail.JPG ( 85.49K ) Number of downloads: 7


In plus, daca completez campurile si "apas" trimite, primesc un mesaj de eroare de genul;
Attached File  eroare.JPG ( 70.61K ) Number of downloads: 7


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Aprig
post Jan 27 2008, 07:19 PM
Post #60


Ce avem noi aici?
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 4,703
Joined: 13-January 08
From: București
Member No.: 55



Păi acolo ai form action="trimite.php", deci acolo de unde ai luat form-ul ar fi trebuit să fie și scriptul php care-l acompaniază.


User's Signature

People with beards are just people without beards, with beards

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

5 Pages V  < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th October 2019 - 05:34 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum