vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Sfaturi practice

Narcisa
post Aug 5 2008, 06:05 AM
Post #41


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Atunci când folosiți ceaiul în bucătărie trebuie să respectați două reguli: nu folosiți niciodată resturile de ceai preparate cu o zi înainte și, de asemenea, nu infuzați frunzele mult timp, ci doar unu-trei minute.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 5 2008, 07:56 AM
Post #42


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Pentru ca florile puse in vaza sa reziste mai mult timp, nu folositi apa prea rece, schimbati des apa si, atentie, puneti in apa respectiva hipoclorit, in proportie de 1 lingurita/ 1litru apa. Nu va speriati, hipocloritul nu le face rau , ci distruge eventualele bacterii care se formeaza .


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 6 2008, 06:51 AM
Post #43


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Fripturile la grătar conțin compuși toxici, cancerigeni. Pentru o friptură sănătoasă, se recomandă să lăsăm carnea să se marineze înainte de preparare. Acest lucru reduce compușii toxici care se formează în timpul prăjirii sau frigerii la temperaturi mari.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 6 2008, 07:23 PM
Post #44


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Zatul de cafea este un excelent ingrasamant pentru flori.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Orpheus
post Aug 6 2008, 09:03 PM
Post #45


.
Group Icon
**********

Group: Stars
Posts: 25,928
Joined: 2-January 08
From: Bacovia's city
Member No.: 32



Durerile reumatismale se diminueaza mult sau chiar dispar complet frectionand usor locul dureros cu o lotiune obtinuta prin macerarea timp de 9 zile in jumatate litru de spirt medicinal, a doua lingurite de sare de lamaie si doua lingurite sare fina de bucatarie.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 9 2008, 07:27 AM
Post #46


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Pasta de mere - foarte sănătoasă pentru copii - se obține din fructe nu prea coapte, curățate de coajă, tăiate felii mai groase, acoperite cu apă și puse la fiert, cu capac. Se lasă să dea în clocot, apoi se micșorează focul și se mai lasă pe flacără 15 minute, amestecând. Când e gata, se îndulcește după gust cu miere.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 11 2008, 07:00 AM
Post #47


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Lichid pentru desfundat chiuvetele

Ingrediente: 3 linguri de soda de menaj, 1 ceasca de apa, 1/2 ceasca de otet. Dizolva materiile care infunda tevile de scurgere si evita depunerile noi. Se dizolva soda in apa fierbinte si se toarna in orificiile infundate. Se toarna apoi si otetul. Se lasa sa actioneze 10 minute, apoi se clateste cu apa fierbinte.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 12 2008, 01:00 PM
Post #48


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Unele metode de coacere a cărnii tind să o deshidrateze. De asemenea, expunerea la temperaturi prea ridicate poate afecta consistența sau gustul acesteia. Anumite tipuri de carne, în schimb, au tendința de a se usca în momentul prăjirii (vânatul), iar altele trebuie să fie tratate în prealabil, pentru a scăpa de gustul neplăcut (carnea de oaie).

Marinatele reprezintă cea mai bună soluție pentru a da o aromă deosebită cărnii sau peștelui. Puteți prepara, în funcție de preferințele dumneavoastră culinare, dar și de produsele pe care le aveți în bucătărie, marinate condimentate, picante, dulci sau exotice.

Pentru o marinată simplă este suficient să amestecați plante aromate cu ulei de măsline. Puteți, de asemenea, să adăugați condimente precum muștar, usturoi, piper, ghimbir sau boia. Totodată, vă puteți folosi de legumele pe care le aveți la dispoziție (morcovi, roșii sau țelină), pe care să le tăiați în bucăți mici și care vor aroma și mai mult marinata dumneavoastră.
Cu cât se lasă mai mult carnea la marinat, cu atât ea se va impregna mai bine cu savoarea produselor pe care le-ați folosit.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 16 2008, 08:46 AM
Post #49


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Condimentele din plante verzi se toacă numai cu cuțite inoxidabile, pentru a nu deveni toxice.

- Condimentele adăugate în mâncarea fierbinte își pierd calitățile nutritive și aroma în timpul fierberii, de aceea se pun în mâncare atunci când aceasta este gata.

- Afinele însoțesc întotdeauna preparatele din vânat: căprioară, iepure, fazan, mistreț.

- Frunzele de dafin se folosesc la preparatele din vânat, la sosurile din carne și la ciorbele din carne de vită sau porc.

- Busuiocul verde nu trebuie să lipsească din sosurile cu roșii.

- Boabele de ienibahar se folosesc cu succes la preparatele din carne, pateuri cu carne, tocături.

- Cimbrul se dozează cu mare atenție în mâncăruri, deoarece aroma lui puternică poate da preparatelor un gust amar.

- Menta conferă un gust plăcut salatelor de fructe, precum și umpluturilor din curcan, dacă e combinată cu maghiran și cimbrișor.

- Tarhonul verde sau conservat cu sare și oțet este un condiment ideal pentru ciorbele cu carne afumată, drese cu ou și smântână.

- Chimenul este un ingredient de bază al prăjiturilor sărate: bețișoare, plăcinte, pogaci.

- Hasmațuchi (pătrunjelul creț) dă un gust minunat supelor de găină și papricașului de pui cu smântână.

- Paprica iute se folosește la tocănițe, la felurile cu brânză și pește. Trebuie folosită cu precauție, fiindcă e iritantă pentru stomac.

- Ardeiul iute, nelipsit de la ciorbe, se folosește și în prepararea sosurilor iuți.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 19 2008, 12:42 PM
Post #50


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Praful de copt și bicarbonatul de sodiu sunt ingrediente esențiale pentru coacere, dar nu pot fi folosite unul în locul celuilalt.

Primul este un amestec de bicarbonat și un acid, iar proprietatea sa de a dospi aluatul funcționează atunci când praful este amestecat cu ingrediente umede și când amestecul este copt în cuptor.

Bicarbonatul de sodiu, în schimb, se combină cu ingrediente acide precum untul, iaurtul sau melasa și produce „bule“ de dioxid de carbon, care fac produsul copt ușor și aerat.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 23 2008, 08:03 AM
Post #51


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



- Supele, sosurile și mâncărurile de zarzavat au un gust mai bun dacă imediat ce le luăm de pe foc adăugăm în ele puțin unt.

- Merele pentru plăcintă se curăță mai ușor dacă în prealabil sunt ținute două minute în apă clocotită.

- Uleiul în care au fost prăjiți cartofii se poate refolosi, fără să i se modifice culoarea și gustul, dacă în vasul unde se păstrează se pune o coajă de ou.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

illudere
post Aug 23 2008, 08:53 AM
Post #52


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 6,907
Joined: 28-February 08
Member No.: 108



isi pastreaza gustul si culoarea dar nu ne-ai spus cum eliminam acroleina
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

bibik
post Aug 23 2008, 09:29 AM
Post #53


ShiningStar
Group Icon
***

Group: Stars
Posts: 262
Joined: 18-August 08
From: over the rainbow
Member No.: 320



apropo de sfaturi practice
stie cineva cum se scot petele de transpiratie de pe camasi sau tricouri?
mama intreaba biggrin.gif


User's Signature

the same

I flap my wings and climb up to the sky to the world where I belong;where frogs are princes and pigs fly
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 23 2008, 10:43 AM
Post #54


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Incearca cu o solutie de apa si otet. Sau dizolva 2 aspirine intr-un pahar cu apa (plin pe jumatate) si toarna solutia pe pete. Dupa ce s-a uscat freaca petele cu putin detergent lichid si apoi spala normal.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 23 2008, 07:33 PM
Post #55


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Spalati foarte bine fructele inainte de a le folosi pentru a indeparta nu numai praful dar si chimicalele utilizate impotriva daunatorilor.

Daca dorim sa pastram fructele zemoase si intregi in dulceturi atunci se va proceda astfel: se pun fructele in cratita, deasupra zaharul si se lasa pina ce acestea au lasat zeama. Apoi se dau pe foc sa fiarba la foc mic. Cind a dat primul clocot se ia vasul deoparte si se acopera cu un servet de in curat si umed. Se lasa zece minute apoi se pune din nou dulceata la fiert. Operatia se repeta de inca doua ori.

Gemul de prune este mai bun daca veti pune la fiert si nuci proaspete si curatate de pielita amara precum si o parte din simburii fructelor.

Fructele de padure se pot pastra fara a utiliza fierberea daca veti folosi miere de albine. Acestea de pun in borcane peste care se adauga miere de albine. Borcanele se vor pastra la loc uscat si rece.

Salatale cu otet se pastreaza mai bine daca veti opari legumele inainte de a fi puse in borcane.

Folositi numai otet din vin de 9 grade.


***



Recomandarea specialistilor in alimentatie ar fi sa nu se puna legumele sau orice altceva in acelasi timp cu uleiul. Mai intai, asteapta ca uleiul sa se incinga putin (pana la 180grd.C) si apoi adauga si legumele sau carnea. Dupa cinci-sase folosiri ale friteuzei este mai sanatos sa inlocuiesti uleiul. Pentru prajire, este bine sa se foloseasca tigai teflonate sau sferice si sa se puna putina grasime.

Edited by Narcisa: Aug 23 2008, 07:45 PM


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 24 2008, 11:20 AM
Post #56


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



- Castraveții murați rezistă mai mult dacă în saramură se vor pune semințe de muștar.

- Vinetele trebuie alese la cumpărare după mărime - mijlocie și culoare - mov foarte închis.

- Avocado trebuie cumpărat cu cinci zile înainte de folosire. Alegeți legumele care cedează ușor la codiță, când le apăsați. E semn că sunt coapte.

- Bananele se coc la temperatura camerei. Abia după aceea se pot pune la frigider. În contact cu aerul se înnegresc.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 25 2008, 07:28 AM
Post #57


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Produs natural anti-pete. Inlatura tot felul de pete, mai ales daca il folositi imediat. Reteta: 1 lingura de glicerina vegetala, 1 lingura de lichid de spalat vasele natural, 125 cl de apa. Mod de preparare: amestecati toate ingredientele, scuturati bine flaconul, apoi frecati petele cu putin amestec. Spalati ca de obicei.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 25 2008, 12:35 PM
Post #58


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Blatul de tort

Din clipa cand incepeti sa amestecati toate ingredientele, nu faceti nicio pauza, iar cand aluatul e gata, bagati-l imediat la cuptor.
Cerneti faina de doua ori, ca sa devina fluida si bine aerisita.
Topiti untul inainte de a-l pune rece in faina.
Scoateti blatul din forma dupa ce s-a racit.
Preparati aluatul seara si tineti-l la frigider pana a doua zi. Se va taia mai usor in felii.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 26 2008, 07:45 AM
Post #59


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Cârnații și carnea pentru grătar pot fi îmbibate în bere înainte de a fi prăjite. Capata o savoare aparte.În plus, berea poate fi folosită la prepararea pâinii sau a supelor.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 30 2008, 03:00 PM
Post #60


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,891
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



- Budinca fiartă (pe aburi) e gata atunci când, introducând o lingură în ea, conținutul rămâne pe dosul lingurii, fără să mai curgă.

- Cocoloașele din budinci se înlătură în felul următor: se ia preparatul de pe foc și se toarnă într-un vas rece, pus pe un pat de cuburi de gheață. Se amestecă bine conținutul, până se înmoaie.

- Budinca pregătită la cuptor nu trebuie expusă la o temperatură prea ridicată, pentru că ingredientele se despart și lasă lichid.

Laptele fiert nu trebuie păstrat la lumină, căci vitamina B conținută în el se distruge.

- Perele coapte, înainte să fie culese din pom, trebuie încercate. Răsuciți-le ușor, cât sunt încă pe creangă. Dacă se desprinde codița, e vremea să duceți fructele în cămară. Ele se conservă în locuri bine aerisite, așezate pe rafturi, fără să se atingă între ele, și învelite în ziare.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

15 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th September 2017 - 05:50 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum