vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

16 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Sfaturi practice

Narcisa
post Jan 29 2010, 08:35 AM
Post #161


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



La temperatura camerei, fructele își pierd jumătate din cantitatea de vitamina C, dar la rece acestea se conservă aproape intacte.

Cartofii fierți fără coajă pierd circa jumătate din vitaminele conținute. În cazul celor fierți în coajă, vitaminele sunt protejate.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jan 30 2010, 09:44 AM
Post #162


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Ca sa facem niste gogosi pufoase, în loc de lapte, în compoziție se pune lapte bătut.
Nu tineti rosiile în frigider pentru că își pierd aroma.
Carnea de porc capătă un gust deosebit de bun dacă se presară pe ea scorțișoară.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jan 30 2010, 10:28 AM
Post #163


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Pentru ca chiuveta de la bucatarie si gura de scurgere de la baie sa nu se mai infunde, varsati in ele, o data pe saptamana, apa clocotita peste un pumn de cristale de soda.

Crapaturile farfuriilor dispar daca acestea sunt fierte timp de o jumatate de ora in lapte si lasate la racit.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 2 2010, 08:56 AM
Post #164


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Daca vreti sa mancati sanatos, renuntati la prăjeli și consumati carnea și legumele doar fripte la gratar.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 4 2010, 09:40 AM
Post #165


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Un morcov pe zi este un aliment care face minuni pentru sănătate (previne cancerul, ajuta digestia, imbunatateste vederea, intareste imunitatea, infrumuseteaza epiderma intarziind imbatranirea , contine peste 20 de substanțe antioxidante) . Coaja lui nu trebuie îndepărtată, ci poate fi curățată cu o perie, iar părțile stricate se îndepărtează cu un cuțit.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 6 2010, 08:54 AM
Post #166


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Cartofii își vor păstra culoarea deschisă la piure dacă în apa în care au fiert se adaugă puțin oțet.

Lasati vinetele la scurs cam o jumătate de oră, clatiti-le cu apă rece și uscati-le cu servețele de hârtie. Abia după aceea sunt gata de preparare.

Orezul ramas de la o garnitură, combinați-l cu sos alb și cu telemea rasă, puneți-l într-o tavă și dați-l la cuptor până prinde o crustă ușor aurie.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 7 2010, 03:03 PM
Post #167


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Frigiderul se curata usor cu o solutie simpla de spalare a frigiderului: o canuta de otet de mere, doua cani de apa si doua linguri de esenta de levantica sau vanilie. Amestecati si pulverizati, apoi stergeti cu o carpa uscata.

Nu spalati legumele inainte de-a le depozita in frigifer deoarece isi pierd vitaminele si se strica de trei ori mai repede. Ele trebuie depozitate doar in pungi de hartie pentru a ramane ferme si proaspete.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 9 2010, 10:29 PM
Post #168


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Nu uitati: cand cumparati oua din magazine, uitati-va pe stampila aplicata . Daca aceasta incepe cu 0, cumparati-le. Se accepta si 1. Daca incepe cu 2 sau , mai mult, cu 3, renuntati , ca nu sunt indicate pentru consum. Inseamna ca sunt ouate de gaini foarte stresate, crescute in custi de marimea unei coli de hartie, si cu hormoni de crestere din belsug. Periculoase pentru sanatate.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 12 2010, 08:33 AM
Post #169


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Preferati ciocolata amaruie, intrucat are un continut mai mare de cacao.
Ciocolatei i-au fost „alocate“ o serie de caracteristici benefice, încât suntem tentați să uităm cât de periculos este acest desert pentru siluetă. În cursul ultimilor ani, numeroase studii au elogiat practic acest aliment pentru efectele sale benefice pentru sistemul cardio-circulator și, în general, pentru efectele pozitive induse de conținutul său ridicat de antioxidanți, mai ales dacă ne referim la ciocolata amăruie.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 13 2010, 09:52 AM
Post #170


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Daca adăugați una-două linguri cu smântână la sfârșit, in salata de vinete (fără maioneză), îi dați o culoare frumoasă și un gust excelent.

Sarmalele fierte în vin sunt nemaipomenite. Un pic de suc sau pastă de roșii, iar în loc de apă, vin și vă veți bucura familia cu cele mai bune sarmale.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 13 2010, 05:40 PM
Post #171


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Când preparați o salată, puneți sarea înaintea uleiului, căci aceasta nu se dizolvă în ulei.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 20 2010, 02:44 PM
Post #172


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Atunci când vă parfumați folosind un produs sub formă de spray, este suficient să pulverizați parfumul de două ori și apoi să treceți prin „ceața“ formată. Dacă parfumul dumneavoastră este sub formă de esență, este suficient să îl aplicați doar pe gât și pe încheietura mâinii, în locuri unde simțiți pulsul. Acestea sunt zonele care emit mai multă căldură decât alte părți ale trupului, iar mai multă căldură înseamnă un miros mai intens.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 27 2010, 05:26 PM
Post #173


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Spanacul este o legumă foarte bogată în săruri minerale și vitamine. Pentru a-și păstra culoarea verde, se fierbe într-un vas descoperit, la foc potrivit.

Pentru a evita uscarea cașcavalului pe care vream să-l păstrăm mai multe zile, se pun într-o farfurioară, alături de cașcaval, două-trei bucăți de zahăr cubic, și se acoperă totul cu altă farfurie.

Pentru a frăgezi carnea sau legumele pe care le frigeți pe grătar, folosiți diverse marinate. Cu cât stau mai mult timp la marinat, cu atât sunt mai fragede și mai gustoase.

Țelina rămâne proaspătă pentru mai mult timp dacă este învelită în folie de aluminiu și pusă în frigider.

Nu gătiți ciuperci în oala de aluminiu pentru că se vor înnegri.

Supa va fi mai bună și mai gustoasă dacă puneți carnea la fiert odată cu apa, favorizând astfel trecerea substanțelor solubile din carne în apă.

Pentru a păstra drojdia mai mult timp fără să își schimbe culoarea, va trebui să o puneți într-un pahar cu puțină făină sau sare mare de bucătărie.



User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gbrgeorge
post Mar 3 2010, 11:18 PM
Post #174


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,699
Joined: 14-February 10
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Apropo de spanac... Cand eram pici (pana in 15 ani), nu m-am atins de spanac. O palma peste fata de la o matusa mi-a schimbat radical simturile emo-rade.gif . Spanacul este acum una din mancarurile ce nu lipsesc de la masa cel putin o data la 2 sau 3 saptamani.


User's Signature

Un cer senin ii asteapta....pe toti cei ce merg spre calea dreapta.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Mar 6 2010, 10:07 AM
Post #175


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Găluștele de griș nu se mai desfac dacă în apa în care fierb adăugați puțină făină și devin mai galbene dacă amestecați grișul cu foarte puțin mălai obișnuit.

Produsele lactate nu se păstrează la lumină, deoarece aceasta favorizează distrugerea vitaminei B2.

Ceapa, cartofii și usturoiul se conservă într-un loc uscat și la o temperatură potrivită.

Legumele își păstrează culoarea în timpul fierberii dacă nu se pune capacul pe oală, iar în apă se adaugă puțin bicarbonat.

Fructele încă verzi se vor coace mai repede dacă le țineți la un loc cu câteva banane. Acestea accelerează coacerea oricărui fruct.

Sarmalele fără carne își datorează savoarea adăugării mărarului conservat cu sare.

În salata de morcovi cruzi puneți o lingură de ulei de măsline sau de floarea-soarelui. În acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai ușor de asimilat. Nu puneți zeamă de lămâie, deoarece aceasta distruge vitamina A, atât de valoroasă.

Înainte de a da la cuptor o prăjitură în care ați folosit mere rase, ungeți-o cu un amestec făcut din puțin unt, scorțișoară și zahăr. Gustul deosebit de bun va fi evident.




User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gbrgeorge
post Mar 7 2010, 07:51 AM
Post #176


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,699
Joined: 14-February 10
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Vreau sa intreb : Cum pot spala o bluza fara a exista riscul sa se micsoreze. Mai pe scurt...ce pasi trebuiesc urmati dupa scoaterea din masina de spalat.


User's Signature

Un cer senin ii asteapta....pe toti cei ce merg spre calea dreapta.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Mar 7 2010, 09:08 AM
Post #177


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



CITEAZA(gbrgeorge @ Mar 7 2010, 07:51 AM) *
Vreau sa intreb : Cum pot spala o bluza fara a exista riscul sa se micsoreze. Mai pe scurt...ce pasi trebuiesc urmati dupa scoaterea din masina de spalat.


Din ce e facuta? Depinde de material. O astfel de bluza, care prezinta astfel de risc, n-are ce cauta in masina de spalat, se spala "la mana", prin presare succesiva, in apa o idee calduta, cat sa nu fie rece. Cu un detergent de calitate. Nu trebuie nici stoarsa, obisnuit, prin rasucire, preseaz-o putin si las-o la scurs, apoi pune-o la uscat , incercand sa-i dai forma si marimea initiala.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gbrgeorge
post Mar 7 2010, 09:56 AM
Post #178


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,699
Joined: 14-February 10
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Cu hainele de firma nu am avut niciodata problema (motiv pentru care prefer sa aleg asa ceva) , dar bluzele cumparate din alte aprti, mi-au creat probleme in acest sens. Vroiam sa te mai intreb Narcisa, daca e corect ca dupa scoaterea din masina de spalat sa oo aplic un dus cu apa rece si apoi sa o las la uscat dupa o stoarcere usoara asa cum ai scris mai sus.


User's Signature

Un cer senin ii asteapta....pe toti cei ce merg spre calea dreapta.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Mar 7 2010, 10:15 AM
Post #179


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 23,972
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



CITEAZA(gbrgeorge @ Mar 7 2010, 09:56 AM) *
daca e corect ca dupa scoaterea din masina de spalat sa oo aplic un dus cu apa rece si apoi sa o las la uscat dupa o stoarcere usoara asa cum ai scris mai sus.


Daca nu renunti la masina de spalat, dusul ar putea sa ajute, intr-o oarecare masura. Adica, sa micsoreze riscul, dar nu sa-l anuleze. Oricum, rufele care " intra" la spalat, adica au tendinta sa se micsoreze , trebuie spalate in apa aproape rece, cand le pui la uscat trage oleaca de ele, sa le dai marimea si forma initiala, incearca sa le usuci pe-o suprafata plana, apoi.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gbrgeorge
post Mar 8 2010, 01:49 PM
Post #180


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,699
Joined: 14-February 10
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Explicatie corecta si exacta. O sa folosesc sfatul tau imediat.

Voi uleiul de gatit il aruncati dupa folosire ?


User's Signature

Un cer senin ii asteapta....pe toti cei ce merg spre calea dreapta.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

16 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd November 2017 - 08:37 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum