vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

24 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cum gatim... Ce gătim..., reţete preferate

Orpheus
post May 22 2008, 06:43 AM
Post #41


.
Group Icon
**********

Group: Stars
Posts: 25,928
Joined: 2-January 08
From: Bacovia's city
Member No.: 32



QUOTE (illudere @ May 20 2008, 05:37 PM) *
facultativ, oua fierte taiate rondele si cuburi de cascaval smile.gif



QUOTE (illudere @ May 21 2008, 07:39 PM) *
illu a "bucatarit" in armata emo-rade.gif


Presupun ca ai facut armata in Suedia daca aveati asemenea bunatati.
Eu din fasole si tocana de cartofi nu am iesit emo-lol.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post May 23 2008, 09:55 AM
Post #42


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Pui umplut

Ingrediente:
Un pui intreg, o caserola de ficatei de pui, o mana de orez, unt si mirodenii.
Mod de preparare:
Ficateii se mixeaza dupa ce au fost rumeniti putin. Orezul fiert se mixeaza cu ficateii si se adauga mirodeniile dupa gust. Puiul intreg, bine spalat, se unge cu unt atat pe dinafara, cat si pe dinauntru. Se umple puiul cu compozitia si se pune in tava unsa, iar alaturi se aseaza si o lamaie , pentru a-l fragezi. Se serveste cu salata.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post May 24 2008, 12:17 PM
Post #43


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Orez chinezesc

Ingrediente: 1- 1/2 cești mai mari de orez cu bobul lung, 3-4 felii de șuncă tăiate cubulețe, 2-3 fire de ceapă verde tăiată bucățele, o omletă simplă (din două ouă, prăjite în foarte puțin ulei) tăiată bucățele, 100 g mazăre, 100 g porumb, morcov.

Mod de preparare: Orezul se spală bine și se ține 15-20 minute în apă rece, să se înmoaie. Apoi se toarnă într-o cratiță și se acoperă cu apă rece (cam două cești și jumătate). Se lasă la foc mic, mestecând din când în când. Când s-a evaporat apa, ar trebui să fie gata. Se încing 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și se adaugă legumele, omleta și șunca. Se călesc vreo 5 minute, până se înmoaie ceapa. Se adaugă orezul, se condimentează cu sare și piper (de preferință alb) și se amestecă bine. Se așază în boluri și se servește ca garnitură (eventual cu sos de soia).


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jun 16 2008, 07:55 AM
Post #44


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Clatite cu mere la cuptor

Ingrediente (pentru 5 persoane): 100 g faina, 800 ml lapte, 3 oua, 100 g zahar, 1 priza sare, 20 g unt sau margarina, 7 linguri rachiu de mere (sau coniac), 1 plic praf de budinca de vanilie (pentru 1/2 l lapte), ulei pentru prajit, 500 g mere, 1 lingurita scortisoara, 100 ml frisca batuta.
Mod de preparare: * Se prepara un aluat mai subtire din faina, 300 ml de lapte, 40 g de zahar, sare, untul topit si 3 linguri de rachiu si se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei. * Se amesteca praful de budinca cu restul de lapte si 40 g de zahar, se fierbe si se lasa sa se raceasca. * Intr-o tigaie, se prajesc pe rand clatitele (cat mai subtiri). * Se spala merele, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu zaharul ramas, scortisoara si 2 linguri de rachiu. Se pune umplutura la mijlocul clatitelor, se ruleaza si se aseaza intr-o forma termorezistenta. * Se amesteca bine budinca fiarta si racita, se incorporeaza frisca batuta si restul de rachiu si se toarna peste clatite. * Se dau clatitele la cuptorul incins si se lasa 8-10 minute sa se rumeneasca.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jun 28 2008, 07:58 AM
Post #45


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Dovlecei orientali

Ingrediente: Dovlecei, ceapă, roșii, ulei de măsline, usturoi și câteva boabe de piper.

Mod de preparare: Se taie ceapa rondele și se așază pe fundul cratiței după ce ați pus puțin ulei de măsline. Deasupra se pun rondele de roșii și puțin usturoi. Se adaugă dovleceii tăiați felii și la urmă câteva roșii în bulion împreună cu sarea și boabele de piper. Se lasă la foc mic, să fiarbă în suc propriu destul de mult timp. După ce s-a răcit, presărați deasupra pătrunjel tocat.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 1 2008, 07:20 AM
Post #46


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Ceva rapid...
Salata de cartofi

Cativa cartofi fierti, taiati felii, 2-3 capia in otet taiati, 3-4 cepe verzi tocate, 10 masline taiate, ulei de masline, sare si piper dupa gust.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 5 2008, 06:18 AM
Post #47


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Legume umplute

Ingrediente: 600-700 g carne de vită, 3 vinete, 3 dovlecei, 3 ardei roșii, 4 ardei galbeni, 6 roșii mai mari, 2 cepe, 3 ouă, sare, piper, 300 g orez, ulei de măsline, pesmet, mărar, pătrunjel, mentă, oregano, busuioc.

Mod de preparare: Legumele se curăță de pulpă și se păstrează într-un castron. Miezul de la dovlecei, vinete, roșii și cepele se dau prin mașina de tocat. Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline și se pune acest amestec pe foc potrivit până începe să fiarbă. Se adaugă sare, piper și toate verdețurile, proaspete, uscate sau congelate, în funcție de ce aveți la îndemână. Când legumele sunt gata, se iau de pe foc și se adaugă carnea tocată, orezul și cele 3 ouă. Dacă vi se pare că amestecul e prea moale, adăugați niște pesmet. Nu vă așteptați ca acesta să arate precum cel pentru sarmale. Umplutura pentru legume e mult mai moale și se pune cu lingura. Legumele mai scunde se așază într-o tavă care merge la cuptor, iar cele mai înalte într-o altă tavă și apoi se umplu. Se face apoi un sos din bulion de roșii sau pastă de tomate, sare, piper, ulei de măsline și apă. Se pune peste legumele din tăvi, se dă la cuptor și se lasă până sunt gata legumele, carnea și orezul.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 8 2008, 08:00 PM
Post #48


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Friptura cu sos rosu

Ingrediente
cartofi, carne de pui , bulion, suc de rosii, condimente (sare, piper, cimbru, boia), ulei , apa cam 200ml

Se aseaza carnea si cartofii in tava si se toarna deasupra putin ulei, apoi se adauga bulionul, se toarna condimentele, sucul de rosii si apa.
Se baga la cuptor cam 60 min.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 15 2008, 08:29 AM
Post #49


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Supă de dovlecei

Ingrediente: 5 dovlecei curățați și tăiați cubulețe, o omletă din 4 ouă tăiată bucăți, o ceapă medie tocată mărunt, 2 roșii mari decojite și tăiate bucăți, 3 linguri pline cu smântână, ulei pentru călit ceapa, mărar verde, piper, sare.

Mod de preparare: Bateți ouăle cu un strop de sare și puțin piper și faceți o omletă. Lăsați-o să se răcească pe o farfurie. Într-o oală căliți ceapa în puțin ulei, de preferat de măsline, și apoi adăugați apă. Când fierbe, puneți dovleceii cubulețe. În timp ce fierb, tăiați omleta pătrățele și pregătiți roșiile, decojiți-le și tăiați-le mărunt.

Când dovleceii sunt fierți, puneți omleta să fiarbă la un loc cu ei. Adăugați și roșiile și lăsați-le să fiarbă. Preparați între timp smântâna. Într-un recipient puneți puțină zeamă din cratiță și amestecați-o cu smântână, apoi puneți-o în ciorbă. După ce clocotește din nou, potriviți-o de sare și piper. Nu uitați de mărarul tocat. Dacă vi se pare prea dulce, puteți pune o lingură de oțet de mere. Supa se poate servi cu crutoane sau cu pâine prăjită.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 16 2008, 07:26 AM
Post #50


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Crepe’s chinezești

Ingrediente: Compoziția pentru clătite: 100 g de ulei, 400 g de lapte, 2 ouă, făină (cam 400 g), sare.

Compoziția pentru umplutură: varză, morcov, piept de pui, mazăre, soia (muguri de soia), ulei, sare, piper, o lingură sos de soia.

Mod de preparare: Într-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui și se călește carnea de pui tăiată cubulețe. Când este aproape gata, se adaugă morcovul ras, mazărea și se lasă 2-3 minute, după care se adaugă și varza tăiată. Se mai lasă la foc mic 5 minute, acoperind tigaia cu un capac. Se pun apoi sarea, piperul, sosul de soia și se mai lasă alte cinci minute, astfel încât varza să se înmoaie bine. La final se pun și mugurii de soia. Între timp, se fac și clătitele, amestecând toate ingredientele. Din amestecul rezultat se coc foi într-o tigaie. Când sunt gata, se trece la umplerea lor, nu înainte de a pregăti o compoziție din făină și apă, cu care se ung pe margine clătitele. Umplutura se pune în mijloc și clătitele se rulează sau împachetează. După ce „pachețelele“ sunt gata, se prăjesc în puțin ulei.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 19 2008, 05:53 PM
Post #51


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Salata de cartofi cu rosii si smantana (sau maioneza

Ingrediente (pentru 4 portii) :
250 g cartofi, 150 g rosii, 2-3 g sare, 30-40 g smantana (maioneza), 2 oua, marar..

Mod de preparare :
Cartofii spalati, se fierb in coaja lor, apoi se curata si se taie felii. Ouale se fierb tare, se curata de coaja si se taie si ele felii, care se amesteca apoi cu cartofii. Se adauga rosiile, spalate si taiate rondele sau in forma de felii de pepene, mararul tocat si smantana sau maioneza si se amesteca totul bine.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

RoAp
post Jul 19 2008, 06:49 PM
Post #52


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 7,854
Joined: 2-January 08
Member No.: 31



QUOTE (Narcisa @ Jul 19 2008, 06:53 PM) *
Salata de cartofi cu rosii si smantana (sau maioneza

Ingrediente (pentru 4 portii) :
250 g cartofi, 150 g rosii, 2-3 g sare, 30-40 g smantana (maioneza), 2 oua, marar..

Mod de preparare :
Cartofii spalati, se fierb in coaja lor, apoi se curata si se taie felii. Ouale se fierb tare, se curata de coaja si se taie si ele felii, care se amesteca apoi cu cartofii. Se adauga rosiile, spalate si taiate rondele sau in forma de felii de pepene, mararul tocat si smantana sau maioneza si se amesteca totul bine.


Cu tot respectul dar sunteti sadica! Mi-a iesit de drum sa cumpar smantana. Online cica nu se poate. biggrin.gif

d1.gif

Edited by RoAp: Jul 19 2008, 06:50 PM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Jul 19 2008, 06:52 PM
Post #53


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,066
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



daca in loc de rosii pui ceapa care îți place iese aproape salata orientală...smile.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

RoAp
post Jul 19 2008, 07:18 PM
Post #54


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 7,854
Joined: 2-January 08
Member No.: 31



QUOTE (vesperala @ Jul 19 2008, 07:52 PM) *
daca in loc de rosii pui ceapa care îți place iese aproape salata orientală...smile.gif


Of, si-un cartof. Nu se mai spune asa. Se spune salata orientata!

Desigur scapam doua trei cepe in combinatie! Nu pot sa ma abtin. Adica nu vreau.

Dar tot am de facut un drum dupa smantana. Chiar mi-e pofta.

emo-flowers.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 19 2008, 08:15 PM
Post #55


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



biggrin.gif Pofta buna, RoAp! Sa ne spui ce si cum...


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

blue eyes
post Jul 20 2008, 06:51 PM
Post #56


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 13,278
Joined: 15-January 08
From: Loc cunoscut
Member No.: 59



mi s-a facut pofta ...........sunteti raspunzatori ca plec de pe forum sa-mi fac "salata"
si eu care ma gandeam ca fiind vara sa mananc numai ................inghetata emo-ha.gif


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 21 2008, 09:05 AM
Post #57


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Tocana picanta cu carne de porc

Ingrediente:
0,5 kg carne de porc macra, 4 cepe mari, 100 g ciuperci, usturoi, verdeata tocata, 1 lingurita boia de ardei, sare, piper, 1 ceasca de ulei, smantana

Mod de preparare:
Se spala carnea, se taie felii si se prajesc in ulei incins. Cand este usor rumenita se scoate pe o farfurie si se pastreaza calda. Separat , se toaca cepele si se pun sa se caleasca in uleiul in care s-a prajit carnea, cu o ceasca de apa. Se lucreaza cu vasul acoperit. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga ciupercile curatate si taiate felii subtiri, cateva fire de usturoi tocate marunt si cateva boabe de piper. Se fierb la foc mic 15 min., dupa care se adauga carnea si o ceasca de supa de carne sau de apa calda. Mancarea se sareaza dupa gust si se fierbe pe foc mic pana cand ciupercile se pot consuma. Atunci se coloreaza cu o lingurita de boia de ardei si se adauga un pahar de smantana, se ia vasul de pe foc si se lasa 10 min. Se presara deasupra verdeata tocata. Se serveste calda, cu mamaliguta.

blue, RoAp, pofta mare! emo-airkiss.gif


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 21 2008, 04:41 PM
Post #58


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Pizza cu vinete

-Aluat de pizza

-200 g rosii decojite (taiate marunt)
- sare
-piper
-zahar
-2 vinete
-8 linguri ulei
-2 catei de usturoi
-1/2 legatura cimbru
-1/2 patrunjel tocat
- 120 g mozzarela di buffala
-o lingurita ulei pentru uns tava.

Mod de preparare

Se fierb rosiile circa 15 minute la foc potrivit si se gusta de sare, piper si zahar.
Vinetele, spalate si curatate de coaja, se taie felii, se prajesc pe ambele parti in trei linguri de ulei incins alaturi de putin usturoi, apoi se scot. Se adauga sare, piper si frunzulite de cimbru. Se spala patrunjelul, se scurge si se taie fasii, iar mozzarella se rade.
Se aseaza aluatul de pizza pe o tava unsa cu ulei, se lasa 10 minute sa creasca si se unge cu sosul de rosii (lasandu-se o margine ingusta).
Deasupra se intinde amestecul de vinete si se presara cascavalul ras.
Se stropeste cu uleiul ramas si se coace circa 20 de minute in cuptorul incins la foc mare.
Cand este gata se presara cu parunjelul maruntit.

blue, nu dureaza mult, cca 30 minute. biggrin.gif

Edited by Narcisa: Jul 21 2008, 04:45 PM


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 23 2008, 01:52 PM
Post #59


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Cartofi gratinati
Ingrediente:

5-6 buc ceapa (sau 2 legaturi ceapa verde)
1 kg cartofi noi
300 gr branza telemea
2 oua
1 legatura patrunjel verde
1 legatura marar verde
sare
ulei

Preparare:
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pe jumate, apoi ii scoatem si ii punem deoparte. O tava o ungem cu ulei si asezam in ea ceapa taiata felii subtiri (daca avem ceapa verde taiem si frunzele)si presaram cu patrunjel verde maruntit. Dam pe razatoarea mica branza telemea si 200 gr branza o amestecam cu 2 oua.

Asezam peste ceapa cartofii fierti pe jumate si deasupra punem branza telemea amestecata cu ouale. Deasupra punem si restul de branza telemea razuita si presaram cu mararul verde maruntit. Presaram cu sare si turnam peste cartofi circa 200 ml apa in care punem 3 linguri ulei.

Dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 20 minute, pana formeaza deasupra o crusta aurie.Se serveste ca atare sau ca si garnitura langa fripturi.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 26 2008, 11:30 AM
Post #60


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,141
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Piept de pui în sos cu "acordeoane" de cartofi

Ingrediente: piept de pui, sare, piper, ulei, vin alb, făină, lapte, 2 linguri, smântână, verdeață, 1 linguriță suc de roșii, cartofi, usturoi feliat/bucăți, ceapă roșie tăiată peștișori, unt.

Mod de preparare: se sărează și piperează bucățile de piept de pui. Se pun într-o tigaie cu ulei încins și se prăjesc bine pe ambele părți. Se sting cu vin alb. După ce scade vinul, scoateți bucățile de carne și păstrați-le calde. În tigaia în care ați prăjit carnea, adăugați o lingură de făină, amestecând puțin, după care stingeți cu lapte. Condimentați după gust cu sare, piper, nucșoară și verdețuri tăiate mărunt. Adăugați și pastă de tomate sau suc de roșii. Totul se amestecă puțin, după care se adaugă și smântâna. Se lasă să dea un clocot. Se pun apoi bucățile de piept în sos și se lasă 10-15 minute la foc mic. Între timp, cartofii se spală, se crestează și se pun în folie, așezându-se deasupra o felie de unt, dar și bucățile de usturoi, ceapă și verdeață. Se sărează și pipează. Se împachetează și apoi se dau în cuptorul preîncălzit la 250 C, timp de 35-40 de minute.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

24 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th May 2018 - 12:54 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum