vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

24 Pages V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cum gatim... Ce gătim..., reţete preferate

gabita_7
post May 11 2009, 09:05 AM
Post #201


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 20
Joined: 9-May 09
From: Ireland-Bray
Member No.: 971



Sunt delicioase toate numai cand le citesti si inghiti in sec...Dar ce-ar fi sa ne mai si gandim la cat de sanatoase sunt aceste retete toate pe baza de oua ,lapte , branza , carne , etc. ca apoi sa ne mai intrebam ce metode utile de slabire am mai putea gasi / Sorry. De ce nu ne-am gandi la niste retete vegetariene simple si sanatoase?De exemplu:

Insalata di riso ( salata de orez)...

100gr.de orez brown,
un ardei rosu
o ceapa rosie
o cutiuta de porum fiert,
20gr.masline,
cateva floricele de brocoli sau conopida
o cutie de tono (nu neaparat)
putina mazare fiarta ,
si eventual 1-2 Mozzarella(daca dorim)
putin ulei de masline ,sare, si lamaie dupa gust.
Toate bine spalate si amestecate intr-un bol si pofta buna, fara sa aveti procese de contiinta la cate calorii a-ti consumat ,mancand cat doriti si avand si maximul necesar de vitamine si energie pt.ziua respectiva.

Eu chiar acum imi pregatesc salata.

S-auzim numai de bine.
Attached File(s)
Attached File  8192461.gif ( 8.01K ) Number of downloads: 0
 
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post May 16 2009, 03:11 PM
Post #202


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,121
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Ciorba de perisoare si gulii

Ingrediente: gulii, zarzavat pentru ciorbă (morcov și pătrunjel), 500 g carne tocată (amestec de vită cu porc), 3 linguri de orez, 3 ouă, verdeață tocată pentru compoziția de carne, 1 cutie de 200 g smântână, sare, piper.
Preparare: Taiem mărunt morcovul și pătrunjelul și punem la fiert în apă cu sare. Se scobesc, apoi, guliile. Se prepară compoziția pentru umplut amestecând carnea, ouăle, orezul, verdeața tocată, sare și piper, și se umplu guliile, după care se pun la fiert. Lasam circa 20 de minute, timp în care, din amestecul de carne rămas, modelam perișoare. După ce au trecut cele 20 de minute și guliile umplute sunt pătrunse, se adaugă în oală perișoarele, bucățile de gulie care au rămas de la scobitul acestora și frunzele de gulie tocate mărunt. Cand s-au fiert toate, se adaugă o cutie cu smântână, verdeață ( de preferat, pătrunjel) și se acrește, după gust.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post May 23 2009, 07:35 AM
Post #203


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,121
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Dovlecei picanti

Aveti nevoie de 5 dovlecei, spălați și curățați de codițe, 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri pastă de ardei iute, zeamă de lămâie, cimbru proaspăt, tocat. Tăiați dovleceii bucăți, pe lungime, și apoi în bucăți groase. Într-un vas mic, amestecați uleiul și pasta de ardei iute și turnați peste dovlecei. Amestecați, pentru a se unge uniform pe toate părțile. Încingeți un grătar din fontă și frigeți bucățile de dovlecei timp de câteva minute pe fiecare parte, până când se pătrund și încep să se rumenească. Mutati-i apoi într-un vas preîncălzit și țineți-i la cald până în momentul servirii. Stropiți cu zeamă de lămâie, apoi presărați cimbru tocat.

Nu uitati ca , cele mai potrivite mirodenii pentru dovlecei , sunt mărarul și cimbrul.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post May 29 2009, 08:59 PM
Post #204


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,062
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



Aglae Drogli a Trimis sorei sale, Harieta Eminovici, rețete culinare. S-au păstrat 3. Am găsit-o pe cea de ciuperci cu smântână...
http://www.vesperala.com/blog/vesperala/in...p?showentry=144

pe celelalte 2 încă le caut huh.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post May 30 2009, 06:48 AM
Post #205


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,121
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Varză de Bruxelles cu peste file


Ingrediente: 4 fileuri de pește, 10 verze de Bruxelles, un ardei gras, o lămâie, 5 linguri de ulei de măsline, mirodenii.
Preparare: Mai întâi trebuie să dezghețați peștele. Este recomandat ca apoi să-l țineți puțin în apă fierbinte, ca să-și mai piardă din gust. Așezați bucățile de pește într-un vas iena și puneți varza de Bruxelles pe lângă ele. Nu uitați să adăugați, pentru un plus de gust, câteva fâșii de ardei gras. Turnați puțin ulei peste pește și adăugați în tavă puțină apă și zeama de la o jumătate de lămâie. Se dă la cuptor pentru maximum 30 de minute. Inainte de a fi servit, peștele, indiferent că e cald sau rece, se stropește cu puțină zeamă de lămâie.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Tasos
post May 30 2009, 12:39 PM
Post #206


FallingStar
Group Icon
**

Group: Stars
Posts: 60
Joined: 11-September 08
From: Ptolemaida-Grecia
Member No.: 420



Mousakas
gr.gif


Ingrediente

* 1 kg vinete
* 1 kilogram de cartofi
* 125 gr. rasă parmezan
* Sare, piper, zahar
* 1/2 buchet pătrunjel tocat


Completați tocată

* 1 kilogram de carne tocată
* 350 gr. tocat rossi
* 1-2 k.s. ntomatopelte (suc de rossi)
* 125 gr. retsina
* 2 ceapă tocat
* 75 gr. ulei
* 1 cub de carne de vită
* 4 albușul de ou
* 1 pinch piper roșu, piper, sare
* 2-4 cuișoare usturoi
* Parfum: 1 k.s. pătrunjel, 1 k.s. tocat mentă
* Mirodenii: 2 priză de oregano, 1 priză de cățel de usturoi, 1 pinch scorțișoară, 1 priză de coriandru, frunze de dafin 1/2

4 doze bechamel (cu 4 țesătură din ouă)

Ingrediente

* 2 k.s. unt
* 2 k.s. făină
* 1 1 / 4 Fl. lapte
* Sare
* Proaspete piper
* Nucșoară

Edited by Tasos: May 30 2009, 12:45 PM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jun 2 2009, 07:31 AM
Post #207


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,121
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



O pizza delicioasa

Avem nevoie de : o pâine pătrată feliată, 3 cabanoși, două ouă, 150 g de cașcaval ras sau brânză, 10 măsline verzi umplute cu ardei, 150 g de șuncă, 3 linguri de bulion, sare, piper, o cană cu lapte, o ceșcuță cu apă, două linguri cu ulei.

Cum se pregateste
Ungem cu ulei o tavă de cuptor și se așează în ea, pe toată suprafața, un strat de felii de pâine trecute prin lapte. Cârnații se taie rondele și se pun pe toată suprafața “blatului” din pâine. La fel și șunca tăiată pătrățele, și cașcavalul ras. Măslinele se taie feliuțe și se presară peste celelalte ingrediente. Între timp, se pune pe foc, într-o crăticioară sau într-un ibric, o ceașcă de apă și se dizolvă în ea bulionul. Se pun sare și piper după gust și se dă într-un clocot. Sosul se toarnă apoi pe toată suprafața blatului, iar tava se bagă în cuptorul încins, cam 15 minute, la foc potrivit. După aceea se bat ouăle, se toarnă pe pizza și se continuă coacerea încă cinci minute. Se taie după conturul feliilor de pâine și poate fi servită imediat sau reîncălzită.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gabita_7
post Jun 11 2009, 11:29 PM
Post #208


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 20
Joined: 9-May 09
From: Ireland-Bray
Member No.: 971



Drob de legume cu branza proaspata:
- 2 teline
- 2 fire praz
- 2 cepe
- 100gr branza proapata degresata
- 20g fulgi de grau integral
- 2 oua
- 1 legatura patrunjel
- o lingurita faina de grau integral
- 1 lingurita ulei de floarea soarelui
- 1 varf de cutit de sare
- 1/4 lingurita tarhon sau chimen macinat
Se spala telina si prazul, se curata si se taie cubulete. cureti ceaoa si o tai fin. se rumenetse telina prazul si ceapa in tigaie si apoi se amesteca cu un bol de cereale sfaramati nu foarte marunt. Se adauga branza, sarea, ouale batute si patrunjelul tocat si se omogenizeaza compozitia. Ungi cu ulei si tapetezi cu faina o tava in forma de chec, unde se rastoarna compozitia. Se coaca la foc potrivit, in cuptorul potrivit cam sporx 45 de min.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jan 16 2010, 01:44 PM
Post #209


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,121
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Tocanita de vită cu găluște de parmezan


1 kg carne de vită, 1 lingură ulei de măsline, 1 ceapă, 6 bucăți de șuncă, 500 g ciuperci champignon, 4 căței de usturoi, 2 linguri de făină, 500 ml supă de vită, 250 ml vin roșu, 2 crenguțe de cimbru, 3 foi de dafin, 50 g unt, 300 g făină cu agent de creștere, 45 g parmezan, 185 ml lapte.
Tăiați carnea de vită în bucăți de aproximativ 2 cm și rumeniți-o în uleiul de măsline, la foc mediu. Scoateți carnea pe un platou. În tigaie puneți ceapa tocată, șunca tăiată mărunt, ciupercile tăiate pe jumătate și usturoiul, și lăsați totul pe foc până când ingredientele se înmoaie, apoi încorporați făina. Adăugați supa de vită, vinul, cimbrul și foile de dafin și dați totul în clocot. Micșorați focul, adăugați carnea de vită și fierbeți preparatul acoperit, timp de o oră și jumătate, apoi transferați totul într-un vas termorezistent. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Între timp, amestecați untul, făina cu agent de creștere, parmezanul și laptele, până când se omogenizează. Modelați compoziția sub formă de găluște și puneți-le peste carne. Dați totul la cuptor timp de 20 de minute .



User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jan 26 2010, 08:56 AM
Post #210


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,121
Joined: 30-December 07
Member No.: 9




Spaghete de top

Un pachet spaghete, două cutii de ton mărunțit, în ulei, cinci căței de usturoi, un vârf de cuțit de busuioc, o cutie de roșii în bulion, patru linguri de ulei de măsline, sare, piper alb, două linguri de parmezan.

Spaghetele se fierb în circa doi litri de apă, în care s-au pus o lingură de ulei și o linguriță de sare, apoi se pun într-o strecurătoare ca să se scurgă. Se pune pe foc o crăticioară cu trei linguri de ulei, în care se rumenesc cățeii de usturoi. Se adaugă roșiile mărunțite, sare, puțin piper alb, busuiocul și tonul scurs de ulei și se fierb cinci-zece minute. Pastele se pun într-un castron și se amestecă împreună cu sosul de roșii, apoi se servesc cu parmezan.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jan 30 2010, 09:14 AM
Post #211


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,121
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Găluște cu carne tocată


175 g carne tocată (de preferință de porc), 1/3 cană de castane din conservă, 3 ciuperci mari fără codițe, tăiate mărunt, 2 fire de ceapă verde tocate fin, 2 lingurițe de sos de soia light, 1 albuș de ou, foi de plăcintă congelate, ulei pentru prăjit, sos de soia integral pentru servit, piper.

Amestecați într-un castron carnea tocată, castanele, ciupercile, ceapa, piperul, sosul de soia light și albușul de ou. Amestecați până când se omogenizează. Tăiați foile de plăcintă în 24 de bucăți egale (aproximativ 10x10 cm). Puneți o lingură din amestecul de carne în mijlocul fiecărui pătrat de aluat. Întindeți puțină apă pe margini și împăturiți aluatul peste carne, apoi lipiți marginile. Turnați ulei într-o tigaie mare sau într-un wok până când se umple o treime din volum. Încălziți uleiul foarte bine, la foc mediu, apoi prăjiți găluștele în baie de ulei, în mai multe serii, timp de 3-4 minute sau până când se rumenesc. Scoateți găluștele pe rând cu o spumieră, având grijă să scurgeți bine uleiul. Serviți-le alături de un bol de sos de soia integral.



User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 2 2010, 08:54 AM
Post #212


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,121
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Vinete cu usturoi

Ingrediente: două vinete, 100 g de brânză topită, patru căței de usturoi, mărar, ulei de măsline.
Preparare: vinetele se spală, se șterg, se elimină cotorul și se taie felii rotunde. Se coc pe grătar pe aragaz pe o parte, apoi se întorc și deasupra fiecărei feliuțe se așază câte un vârf de cuțit de brânză topită și se mai lasă la copt câteva minute. La sfârșit se adaugă usturoiul tăiat mărunt și mărarul tocat.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

samsara
post Feb 9 2010, 06:13 PM
Post #213


StarGazer
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 19,760
Joined: 8-August 08
From: Brasov
Member No.: 282



Telina la cuptor

Ingrediente:
1 kg telina
sare, piper
3 linguri suc de lamaie
300 g pateu de ficat
1 ceapa
3 oua
100 gr cascaval
unt sau ulei pentru ungerea vasului termorezistent
2 linguri pesmet
20 g unt

Cum se procedeaza:
1. Se spala telina si se curata cu un cutit ascutit. Se taie in doua, apoi in felii cu grosimea de 1 cm, iar in final in cubulete.
2. Se da in clocot o cantitate suficienta de apa cu sare, se adauga sucul de lamaie si cubuletele de telina, apoi se fierbe timp de aprox. 8 minute. Se strecoara bine. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade.
3. Se taie pateul de ficat in cubulete mici. Se taie ceapa. Se da cascavalul pe razatoare. Se amesteca telina cu ceapa, pateul, sarea, piperul si 1/2 din cascaval.
4. Se unge un vas termorezistent si se toarna acest amestec cu telina. Se amesteca restul de cascaval cu pesmetul si se presara deasupra.
5. Se sfarama untul deasupra si se coace in cuptorul fierbinte timp de aprox. 25 de minute, pana cand cascavalul capata o culoare aurie. Se serveste alaturi de piure de cartofi.











User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 17 2010, 09:04 AM
Post #214


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,121
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Oua umplute

6 ouă fierte tari, 2 linguri cu maioneză, 100 g de somon afumat, șase măsline, două fire de pătrunjel, sare, piper, zeama de la o jumătate de lămâie.

Se curăță și se taie ouăle în două, apoi se scot gălbenușurile într-un castron. Se adaugă peste ele maioneza, 50 g de somon tăiat foarte mărunt, sare și piper după gust, lămâie, pătrunjel și se amestecă până se omogenizează. Se umplu jumătățile de ou cu această compoziție și se ornează cu fâșii de somon, cu pătrunjel proaspăt și cu măsline.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 20 2010, 02:59 PM
Post #215


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,121
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Supă de roșii


1 lingură de ulei de măsline, o ceapă tocată mărunt, 700 ml sos de roșii, 4 căni de supă de pui, 1 cană cu paste făinoase de dimensiuni mici, 1 dovlecel curățat de coajă, 100 g de brânză rasă, sare, piper, 4 felii de pâine prăjită.

ncălziți uleiul într-o cratiță, la temperatură medie. Adăugați ceapa și căliți-o timp de 3-4 minute sau până când se înmoaie, apoi turnați în cratiță sosul de roșii și supa de pui. Când începe să fiarbă, adăugați pastele și amestecați bine, apoi mai aduceți o dată supa la punctul de fierbere. Reduceți intensitatea flăcării și lăsați preparatul pe foc timp de 3 minute, fără capac. Între timp, dați dovlecelul pe răzătoare și adăugați-l în supă. Lăsați totul pe foc timp de 2 minute sau până când pastele se înmoaie. Condimentați cu sare și piper după gust. Presărați brânza rasă pe feliile de pâine prăjită și dați-le la cuptor până când brânza se înmoaie. Serviți supa împreună cu pâinea prăjită cu brânză.



Snitele de pui


800 g file de pui dezosat, 1/3 cană de făină, 2 ouă, 2 căni de pesmet, coaja rasă de la o lămâie, 1/2 cană de parmezan ras, 1/3 cană de pătrunjel tocat, ulei pentru prăjit, sare și piper. Ca garnitură: piure de cartofi, fasole verde fiartă și lămâie.

Preîncălziți cuptorul la temperatura de 130°C. Amestecați făina cu sare și piper. Separat, bateți ouăle. În alt castron amestecați pesmetul, coaja de lămâie, parmezanul, pătrunjelul, sarea, și piperul, după gust. Dați fileul de pui prin făina condimentată, îndepărtând excesul, înmuiați carnea în ou și apoi dați-o prin amestecul cu pesmet. Într-o tigaie mare, puneți ulei din abundență și încălziți-l bine la temperatură moderată. Prăjiți fiecare bucată de file de pui timp de 2 minute pe fiecare parte sau până când devine aurie. Puneți fileurile prăjite pe o tavă și țineți-le la cuptor pentru a se păstra calde. Serviți preparatul alături de o garnitură de piure de cartofi, fasole verde fiartă și lămâie.




User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

samsara
post Feb 20 2010, 08:26 PM
Post #216


StarGazer
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 19,760
Joined: 8-August 08
From: Brasov
Member No.: 282



Supa de ghimbir cu taitei de orez

Ingrediente:
1 kg de rosii
3 oua
3-4 catei de usturoi
o legatura de patrunjel verde
o bucata de radacina de ghimbir crud
sare
piper
ulei de floarea soarelui
taitei de orez

Cum se prepara:
Se oparesc rosiile pentru a le decoji. Se taie in bucatele mici si se adauga in apa la fiert. Se adauga sare si piper si cateii de usturoi taiati maruntel. Cand rosiile sunt fierte se adauga si taiteii de orez ( acestia fierb cam in 5-10 minute). Ouale se bat si se adauga in supa. Se ia oala de pe foc, se adauga ghimbirul dat pe razatoarea cea mica si se lasa oala acoperita cu un capac. Apoi se adauga si putin ulei si patrunjelul tocat.



User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 22 2010, 10:14 AM
Post #217


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,121
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Mâncare de castraveți murați

600 g castraveți murați, 100 ml ulei, două linguri de făină, două linguri de bulion, trei cepe, trei roșii, mărar, 50 ml vin alb, sare, piper după gust.

Se taie castraveții și se dau în clocot. Se scurg și se pun din nou la fiert. Separat se înăbușă ceapa în ulei și în 100 ml apă, iar când e rumenită, se adaugă făina combinată cu puțină apă și se amestecă patru-cinci minute, apoi se adaugă bulion și circa 300 ml apă. Se pun roșiile decojite, castraveții scurși, vinul, sarea, piperul și mărarul tocat.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 23 2010, 09:10 AM
Post #218


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,121
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Peste cu legume, la cuptor

Două bucăți de pește (macrou sau cod), două roșii, o lămâie, șase ciuperci mari ,un ardei gras roșu și unul verde, două cepe roșii, un fir de praz, doi morcovi, condimente, 0,5 l vin alb, bulion.

Se spală peștele și se dezosează, apoi se condimentează și se prăjește pe ambele părți. Legumele se spală și se taie rondele, iar ciupercile întregi se călesc pe ambele părți, în ulei de măsline. Se unge cu ulei un vas de Jena și se pun straturi din fiecare tip de legume. Apoi se așază peștele și încă un strat de legume. Se ornează cu lămâie și cu rondele de roșii.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

h007_2005
post Feb 23 2010, 06:57 PM
Post #219


StarGazer
Group Icon
******

Group: Moderator
Posts: 4,027
Joined: 28-August 08
From: Craiova
Member No.: 371



Gulas ardelenesc la ceaun cu lemn de brad

750 g carne de vita, 250 g costita de porc afumata, 60 g bulion, 50 g ceapa, 750 g cartofi, 200 g smnatana, 200 ml supa de oase, 100 ml ulei, 100 g faina, 30 g unt, 2 oua, patrunjel, sare piper, boia de ardei dulce

Mod de preparare:
Ceapa se taie marunt, se prajeste in ulei incins si apoi se adauga carnea batuta, taiata in cuburi mici, presarata cu sare, piper, boia. Costita prajita si taiata in cuburi se amesteca cu carnea. Se adauga cartofii taiati felii, supa de oase si se lasa la fiert. Galustile se pregatesc astfel: Se pune apa la fiert si se adauga faina, toata odata. Se amesteca 5 minute pana se omogenizeaza. Dupa ce se raceste putin, se adauga ouale si patrunjelul. Se fac galusti, se fierb in apa clocotita cu sare si unt. Se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata apei. Apoi se racesc sub jet de apa rece si se adauga in vasul cu carne, odata cu smantana. Se mai lasa 10 min la foc mic.


User's Signature

Niciodata sa nu mergetii cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
nobody is perfect i am nobody
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 24 2010, 08:13 AM
Post #220


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,121
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Ruladă de carne

Ingrediente: mușchi de porc (vițel, piept de curcan sau de pui), legume fierte: fasole verde, morcov, cabanos sau cârnați, brânză topită, murături (castraveți și gogoșari în oțet), muștar, ou, condimente, aluat de foietaj.

Se taie mușchiul de vițel sau de porc cu un cuțit ascuțit, astfel încât să obținem o bucată de carne dreptunghiulară. Se bate carnea ca pentru șnițel. Se condimentează și se dă puțin deoparte. Resturile de carne rămase după tăierea marginilor foii dreptunghiulare se amestecă bine cu un ou, o felie de pâine înmuiată în lapte, sare și condimente, un cățel de usturoi, verdeață tocată. Se fierbe fasolea și morcovul, apoi se taie bucăți, respectiv bastonașe. Foaia de carne se unge cu muștar, se așază un pat din compoziția de carne tocată, apoi legumele, iar în mijloc o bucată de cabanos sau de cârnăcior semiafumat.
Se rulează foaia de carne, se leagă cu ață și, pentru mai multă siguranță, se împachetează în folie de aluminiu.
Se așază într-o tavă cu apă (până la jumătate), se dă la cuptor cam o oră și jumătate. Dacă este necesar, se completează cu apă în tavă. Se lasă să se răcească în folie. După ce se răcește, se împachetează în foaie de foietaj, se unge cu o lingură de smântână, apoi se dă la cuptor (preîncălzit) până se rumenește frumos aluatul.
La rulada cu carne de curcan sau pui se procedează exact în același mod ca pentru cea de porc sau vită, dar la umplutură se pune brânză topită, morcov fiert, castraveți și gogoșar în oțet.

După ce se răcește foarte bine, se taie felii și se așază pe un platou acoperit cu verdeață.




User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

24 Pages V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd April 2018 - 09:00 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum