vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

24 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cum gatim... Ce gătim..., reţete preferate

paradise
post Feb 15 2008, 03:46 PM
Post #21


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



ai facut si tu?
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

constantin
post Feb 15 2008, 03:54 PM
Post #22


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



QUOTE (paradise @ Feb 15 2008, 03:46 PM) *
ai facut si tu?

Nu am facut, dar stiu ca e buna.
Aceiasi umplutura merge folosita in mai multe feluri.
1. se face o sarja de clatite.
Intr-un vas potrivit ca marime se aseaza alternativ, o clatita si un rand de umplutura.
Se adauga cateva bucatele de unt si se toarna deasupra smantana(sau iaurt) amestecata cu ou si se da la cuptor.

2.clatitele pot fi inlocuite cu paste.


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Feb 15 2008, 03:55 PM
Post #23


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



da, intr-adevar o mai poti folosi si asa
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Feb 23 2008, 05:15 PM
Post #24


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



super rapid daca ai ce-ti trebuie la indemana intr-o jumatate de ora e gata masa! o masa super gustoasa...deci:
pui shanghai
1 piept de pui dezosat il tai fasii pe lung groase de 1 cm
bati vreo 2 oua (daca mai trebuie mai spargi unul)
delicat sau sare si piper
pesmet
susan
ulei

pieptul se trece prin ouale batute cu delicatul, apoi prin pesmetul amestecat cu susan si iar prin ou si se prajeste in ulei incins pana devine auriu.
servesti cu piure de cartofi si acrituri sau ca atare intr-un sandvis!
pofta buna!
asta am facut eu aseara...intr-o jumatate de ora am terminat! e super bun!!
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

puiu.t
post Feb 24 2008, 07:29 AM
Post #25


Banned
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 2,293
Joined: 31-December 07
Member No.: 14



spaghetti..reteta furata de la un gurmand
se fierb rapid spaghetele aruncandu-le in apa deja clocotita
se scurg bine si se rastoarna intr-o tava de inaltime medie
se adauga cascaval ras, bucatele taiate marunt de sunca de praga si carne de porc, piper negru pisat, unt, si se lasa la cuptor cam 30 min...se poate adauga si ou
in acest timp de deschid sticlele cu cabernet si se toarna in pahare mijlocii cu picior cam 2/3
se servesc calde
pofta buna!


User's Signature

This user is no longer a member of vesperala*forum
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

blue eyes
post Feb 26 2008, 03:18 PM
Post #26


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 13,278
Joined: 15-January 08
From: Loc cunoscut
Member No.: 59



Simplu : rosii, castraveti, ceapa, ardei, masline ,ulei de masline si branza fetta


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

puiu.t
post Feb 26 2008, 03:22 PM
Post #27


Banned
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 2,293
Joined: 31-December 07
Member No.: 14



azi dimineata m-a rugat soata mea sa-i fac o salata din fructe. sunr specialist la ''macelarit'' fructele''
fara sa stie am tornat si cam 50 grame din metaxa peste bolul plin
cum a iesit???????????????
O NEBUNIE


User's Signature

This user is no longer a member of vesperala*forum
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Feb 26 2008, 04:00 PM
Post #28


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



arahide imbracate in zahar ars si susan (am mancat in grecia si mi-a placut la nebunie, asa ca am zis sa improvizez si eu ca nu mai puteam de pofta)

se cumpara arahide crude (sau daca gasiti gata prajite, dar nesarate e si mai bine!) si se prajesc asa cum scrie pe pachet, dar nu adaugati sare. dupa ce s-au prajit, topiti la foc mic zahar...amestecati cate o mana de arahide cu zaharul topit, iar apoi le tavaliti prin susan pana se acopera bine. trebuie sa va miscati repede ca se intareste zaharul si nu se mai lipeste susanul de zahar. enjoy!
Attached File(s)
Attached File  IMG_4179__Medium_.JPG ( 106.64K ) Number of downloads: 8
Attached File  IMG_4181.JPG ( 1.83MB ) Number of downloads: 8
 
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Marius-Doru
post Mar 13 2008, 09:44 AM
Post #29


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 2,368
Joined: 7-January 08
From: Bucuresti - undeva prin nord
Member No.: 44



Tartine cu pasta de branza, sunca si oua

Ingrediente:

200 g crema de branza Philadelphia
50 g unt
100 g sunca presata
2 oua fierte tari
3 fire ceapa verde
1/4 ardei rosu
sare, piper dupa gust

1. Untul si crema de branza, la temperatura camerei, se spumeaza impreuna cu ajutorul unui mixer.
2. Sunca, ouale, ceapa si ardeiul se taie in cubulete foarte mici. Ardeiul se stoarce foarte bine inainte de a-l pune in compozitia de branza deoarece lasa foarte multa apa. Toate ingredientele se amesteca bine impreuna.
3. Din compozitie se formeaza rulouri (batoane) care se strang foarte bine in folie de plastic si se dau la rece.
4. Inainte de a taia feliute pentru a servi este indicat sa se puna timp de 5-10 minute la congelator; in acest fel va fi mult mai usor de taiat felii perfecte. Fiecare felie se aseaza pe o felie de paine care a fost decupata in prealabil cu o forma de fursecuri sau pe felii de paine facuta in casa intr-o forma de floare.

Edited by Marius-Doru: Mar 13 2008, 09:46 AM


User's Signature

Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate.
(Jack Penn)
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Apr 2 2008, 01:33 PM
Post #30


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



peste la cuptor (reteta dintr-o revista)

ingrediente (pt 4 persoane):
1,5kg de peste proaspat (eu am pus merluciu, pe care l-am dezghetat in prealabil )
o lamaie
4-5 linguri de ulei
200 ml de vin alb (eu am pus mai putin pt ca nu voiam ca peste sa iasa fiert ci cumva copt )
1-2 cepe
3-4 catei de usturoi
1-2 foi de dafin
1 lingura pasta de rosii
sare
piper macinat
piper boabe

se curata pestii de solzi, branhii si intestine, se spala foarte bine cu apa rece, se usuca, apoi se cresteaza la 1-2cm, se da cu sare si piper, se stropeste cu zeama de lamaie si se lasa la rece 15 minute.
se incinge cuptorul.
ceapa si usturoiul se toaca si se pun intr-o tava unsa cu ulei.
deasupra se pun bucatile de peste, care se ung cu ulei.
se adauga vinul, sucul de rosii diluat cu putina apa, cateva boabe de piper, sare si foaie de dafin.
se pune in cuptorul incins si se lasa 50-60 de minute.
se unge din cand in cand (cam din sfert in sfert de ora) cu sosul din tava, iar daca este cazul se mai adauga cateva linguri de apa.
cand se serveste se orneaza cu verdeata!

noua ne-a placut foarte mult!
Attached File(s)
Attached File  IMG_4463__Medium_.JPG ( 99.88K ) Number of downloads: 12
 
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Apr 2 2008, 08:04 PM
Post #31


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Salata de cartofi cu telina
Pentru 2 portii:

6-7 cartofi medii
1 tulpina de telina
1 castronel cu brinza rasa (sau cascaval )
5 linguri de iaurt ( se poate inlocui 1 dintre lingurile de iaurt cu 1 de maioneza )
sare si piper
Preparare:

Cartofii fierti in coaja se curata si se taie marunt, se amesteca cu telina cruda curatata de fire (daca e cazul ) si taiata felii subtirele, cu iaurtul (dupa caz si cu maioneza), cu brinza rasa.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust . Se da la rece .


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

blue eyes
post Apr 4 2008, 01:22 PM
Post #32


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 13,278
Joined: 15-January 08
From: Loc cunoscut
Member No.: 59



Sarmale de post cu orez si ghebe



Ingrediente: varza murata, 6 linguri ulei, o lingura de bulion de rosii, 4-5 cepe, o ceasca de orez, 1-2 legaturi de patrunjel, 1-2 legaturi de marar, ghebe, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se spala, si se taie marunt. Se pune ulei si apa intr-o cratita si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga ceapa taiata si se lasa pana se inmoaie, dupa care se pune orezul. Daca este nevoie se mai adauga apa si se lasa cateva minute sa fiarba inabusit. Se stinge focul, se lasa 10-15 minute, pana se umfla orezul, dupa care se adauga verdeata tocata marunt, sare si piper dupa gust, ghebele(conservate fiind, sunt fierte} si se amesteca bine compozitia. Se taie foile de varza, se pune umplutura in foaia de varza in cantitatea potrivita si se impatureste bine pentru a nu se desface in timpul fiertului. Se pune ulei intr-o cratita, se aseaza un strat de varza, dupa care se pun sarmalele una langa alta, in straturi, se acopera cu un strat de varza tocata, se adauga bulionul si apa. Se mai adauga ulei si se baga cratita la cuptor unde se lasa aproximativ o ora.

Edited by blue eyes: Apr 4 2008, 01:22 PM


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

blue eyes
post Apr 11 2008, 12:28 PM
Post #33


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 13,278
Joined: 15-January 08
From: Loc cunoscut
Member No.: 59



Prăjitură cu miere și cacao
Ingrediente: 4 linguri de zahăr, 3 linguri de miere, două linguri de cacao, două căni de apă, un pahar de ulei, două căni și jumătate de făină, două lingurițe de bicarbonat, scorțișoară, 100 g migdale, câteva cuișoare, un borcan cu gem de vișine.
Preparare: Într-un vas mai mare se cerne făina, se face o adâncitură și se pun bicarbonatul, apa, uleiul, zahărul, mierea, scorțișoara, migdalele măcinate, cacaua și cuișoarele. Se omogenizează foarte bine. Tava se unge cu ulei și se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziția. Se introduce tava în cuptor, la foc moderat. Prăjitura este gata atunci când, dacă introducem o scobitoare, aceasta iese uscată. Când s-a mai răcit, se unge deasupra cu gem din belșug și se taie în pătrate sau romburi.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

malitzia
post May 7 2008, 02:43 PM
Post #34


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 12,599
Joined: 2-May 08
Member No.: 172



QUOTE (paradise @ Feb 23 2008, 06:15 PM) *
super rapid daca ai ce-ti trebuie la indemana intr-o jumatate de ora e gata masa! o masa super gustoasa...deci:
pui shanghai
1 piept de pui dezosat il tai fasii pe lung groase de 1 cm
bati vreo 2 oua (daca mai trebuie mai spargi unul)
delicat sau sare si piper
pesmet
susan
ulei

pieptul se trece prin ouale batute cu delicatul, apoi prin pesmetul amestecat cu susan si iar prin ou si se prajeste in ulei incins pana devine auriu.
servesti cu piure de cartofi si acrituri sau ca atare intr-un sandvis!
pofta buna!
asta am facut eu aseara...intr-o jumatate de ora am terminat! e super bun!!


Am facut eu azi. A iesit foarte bun. Multumesc!
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post May 16 2008, 10:00 AM
Post #35


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Tort Mocha

Ingrediente pentru 8 portii:

* 140 g faina
* 1 lingura cafea macinata
* 5 oua
* 4 galbenusuri
* 160 g zahar vanilat
* 100 ml cafea preparata
* 120 g zahar
* 1 baton vanilie
* 200 g unt
* ulei, otet

Mod de preparare:
Se freaca ouale cu zaharul vanilat, se adauga cafeaua macinata si faina si se amesteca. Se toarna compozitia intr-o forma unsa si se coace cca o ora, la foc mediu.

Cand e gata, cafeaua facuta se fierbe un pic cu zaharul, se adauga vanilia si se lasa la racit. Se adauga peste galbenusuri, se freaca si se amesteca pe foc mic. Se adauga unt si se freaca bine, sa nu formeze cocoloase. Se foloseste cat e cald, ca sa se intinda bine.

Se taie blatul in trei, se ung blaturile, lasandu-se crema si pentru glazura.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post May 20 2008, 08:13 AM
Post #36


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Salata de cartofi cu verdeturi

Savuroasa si sanatoasa , aceasta salata de cartofi cu verdeturi este intr-adevar ieftina, gustoasa si la indemana.
Ingrediente
1 kg cartofi noi
200 g fasole verde
2 ridichi de luna
2 legaturi ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 legatura patrunjel verde
1 legatura marar verde
50 g ulei
40 ml otet
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
-se fierb cartofii in apa cu sare, se curata si se taie cuburi;
-fasolea se rupe in bucati cu lungimea de 3-4 cm si se fierbe in apa cu sare;
-ridichile de luna se taie feliute.
-ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul verde si mararul verde se toaca marunt;
-se amesteca totul si se adauga sare, piper, ulei si otet subtiat cu apa.

Putem folosi lamaie in loc de otet si eventual putin mustar, iar maslinele sunt binevenite oricand.

Edited by Narcisa: May 20 2008, 08:14 AM


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

illudere
post May 20 2008, 07:37 PM
Post #37


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 6,907
Joined: 28-February 08
Member No.: 108



facultativ, oua fierte taiate rondele si cuburi de cascaval smile.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

blue eyes
post May 21 2008, 07:23 AM
Post #38


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 13,278
Joined: 15-January 08
From: Loc cunoscut
Member No.: 59



QUOTE (illudere @ May 20 2008, 08:37 PM) *
facultativ, oua fierte taiate rondele si cuburi de cascaval smile.gif



illu......... gateste biggrin.gif


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Orpheus
post May 21 2008, 12:12 PM
Post #39


.
Group Icon
**********

Group: Stars
Posts: 25,928
Joined: 2-January 08
From: Bacovia's city
Member No.: 32



mi-ati facut pofta smile.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

illudere
post May 21 2008, 09:39 PM
Post #40


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 6,907
Joined: 28-February 08
Member No.: 108



QUOTE (blue eyes @ May 21 2008, 08:23 AM) *
illu......... gateste biggrin.gif

illu a "bucatarit" in armata emo-rade.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

24 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd July 2018 - 10:27 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum