vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

24 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cum gatim... Ce gătim..., reţete preferate

puiu.t
post Jan 13 2008, 09:27 AM
Post #1


Banned
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 2,293
Joined: 31-December 07
Member No.: 14



Azi va propun prepararea uleiului picant:
Intr-o sticluta(din sticla) cam de 250 ml se toarna pana la jumatate ulei de masline in care se pune ardei iute taiat cat mai marunt. Se lasa la macerat cca 2 saptamani. Va iesi un condiment savuros numai bun de dat savoare mancarii. Atentie! se consuma in cantitati mici, sub 1/2 lingurita din motive de...'''foc pe limba'', de preferat la paste, taietei, salate
Pofta buna!


User's Signature

This user is no longer a member of vesperala*forum
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Orpheus
post Jan 13 2008, 02:34 PM
Post #2


.
Group Icon
**********

Group: Stars
Posts: 25,928
Joined: 2-January 08
From: Bacovia's city
Member No.: 32



Jeleu cu ceai


ingrediente:
2 lamai, 3 - 4 linguri de jeleu de lamaie, 3/4 l ceai, si frisca pentru decor

Se da coaja de lamaie prin razatoare. Se pune jeleul intr-un vas si se toarna deasupra ceai cald, acesta poate fi si ceai exotic. Se amesteca pana ce acesta se dizolva dupa care se raceste. Se pune coaja de lamaie si se amesteca. Ceaiul se toarna in cesti iar, optional, deasupra se pune frisca, insa nu in exces

Edited by Black Hawk: Jan 13 2008, 02:36 PM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Jan 13 2008, 06:35 PM
Post #3


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



placinta creata...

pentru foi: 1/2 kg faina, 1 cana apa calda, 2 linguri ulei, un varf de cutit de sare
pentru. umplutura: 1/2 de kg de telemea de oaie (eu am pus de vaca) nu foarte sarata, 1/4/ de kg de cas de oaie (eu am pus branza grasa sfaramata . se gaseste la vrac), 4 oua.

se zdobesc telemeaua si casul, se adauga ouale. bucati intinse din coco (apa, faina, sare), unse cu ulei se aseaza una peste alta. se lasa sa se odihneasca 15 minute., apoi se intinde o foaie si se stropeste cu ulei. se intinde 1/4 din umplutura pe treimea din mijloc a foii, se acopera cu una dintre treimile laterale, se stropeste cu ulei, se pune inca 1/4 din umplutura si se acopera cu ultima treime de coca. se increteste pana la o inaltime de 10cm, se taie in bucati si se pun in tava bine unsa cu ulei. deasupra se pune o cana de iaurt de oaie amestecat cu 1-2 oua (eu n-am mai pus). se pune in cuptorul fierbinte la foc iute.

va puneam si poze, dar le am in camera si camera nu merge... emo-uf.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Floarea Soarelui
post Jan 13 2008, 07:49 PM
Post #4


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,565
Joined: 11-January 08
Member No.: 52



Salată de fructe. Se aleg fructe aromate: ananas, kiwi, mandarine, rodii, pere coapte, banane... Se taie fructele mic de tot, se amestecă cu sâmburi de migdală zdrobiţi şi puţin lichior de vanilie şi se dau la rece pentru o oră... Când s-au răcit bine, se adaugă incă un pahar de lichior, se aşează în cupe şi se decorează cu frişcă şi frunze de mentă.


User's Signature



Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Jan 15 2008, 01:45 PM
Post #5


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



gulas vienez

1kg carne macra (eu am pus si cu putina grasime)
2 cepe
100ml de ulei
1 lingurita de chimen
3 linguri de bulion
1 lingura pasta de ardei
1/2kg cartofi
1 lingura verdeata tocata
piper
sare

carnea se taie in bucati mici, se spala, se scurge de apa, se sareaza si se prajeste intr-o tigaie in ulei fierbinte. dupa ce s-a prajit carnea, se scoate si se pune intr-o cratita cu putina apa si sare si se lasa sa fiarba. in uleiul ramas se caleste ceapa curatata si taiata marunt se stinge cu pasta de ardei, bulion si apa si se pune peste carne, lasand totul la fiert circa 2 ora la foc mic. cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se spala. cand carnea este aproape gata se pun in cratita cartofii, chimenul si o parte din verdeata tocata marunt. se potriveste de sare si piper si se mai lasa la fiert circa 30 de minute. se serveste fierbinte cu verdeata tocata marunt pe deasupra.

e super, dar data viitoare eu i-as pune mai putin chimen.
Attached File(s)
Attached File  Picture_032.jpg ( 22.72K ) Number of downloads: 16
 
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Jan 15 2008, 02:29 PM
Post #6


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



rulada cu frisca

250 ml smantana pentru frisca (la noi nu am gasit, asa ca am folosit frisca normala, dar eu va zic reteta originala)
120g de zahar pudra
2 pachete cu zahar vanilat
3 linguri cacao
6 oua
20g unt
o lingura zagar pugra pentru frisca
o lingurita cacao pentru ornat (eu am ornat-o cu zahar pudra)

se incalzeste cuptorul. se bat galbenusurile cu zaharul si 1 pachet zahar vanilat, pana se topeste tot zaharul. se adauga cacaoa si se amesteca usor cu albusurile batute spuma. intr-o tava tapetata cu hartie pentru. copt (unsa cu unt) se toarna aluatul si se intinde uniform. se pune in cuptorul incins si se coace la foc potrivit 12 minute. intre timp, se bate frisca pana nu mai cade de pe tel si apoi se adauga o lingura zahar pudra si un pachet zahar vanilat. se bate in continuare inca 1-2 minute si se pune la rece. se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, se toarna blatul pe un servet umed si se curata de hartie. se intoarce, se umple cu frisca si se ruleaza. se lasa la rece cel putin 6 ore, apoi se pudreaza cu cacao si se poate servi.
Attached File(s)
Attached File  Picture_031.jpg ( 419.9K ) Number of downloads: 18
 
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jan 17 2008, 08:11 AM
Post #7


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,248
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prajitura cu nuca
150 g zahar
4 oua
150 g nuci pisate
100 g pesmat
1 lingura rom
25 g unt
Se freaca zaharul cu galbenusurile pana se obtine o crema,se adauga nucile pisate,50 g pesmet stropit cu rom si albusurile batute spuma. Ungem o forma cu unt,presaram cu pesmet,turnam compozitia si-o introducem in cuptor la foc moderat timp de 25-30 minute. Dupa ce s-a racit ,se taie in forma de patrate sau dreptunghiuri.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

puiu.t
post Jan 17 2008, 08:14 AM
Post #8


Banned
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 2,293
Joined: 31-December 07
Member No.: 14



vreau ..lapte de pasare
stie cineva??


User's Signature

This user is no longer a member of vesperala*forum
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Jan 17 2008, 04:23 PM
Post #9


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



eu stiu, dar nu-ti zic emo-funny.gif emo-funny.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Jan 18 2008, 04:47 PM
Post #10


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



prajitura cu nuci (sau migdale)

pentru. aluat: 6 oua,
100g nuci sau migdale macinate
6 linguri de zahar tos
o lingurita zeama de lamaie
100g faina
1/2 lingurita de scortisoara
1/2 pachet praf de copt

pentru. crema: 3 galbenusuri de ou
120g zahar pudra
5-6 linguri zeama de lamaie
150g unt
60g migdale sau nuci macinate

se incalzeste cuptorul.
se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul tos si zeama de lamaie.
se bat in continuare pana se intareste din nou spuma, apoi se adauga galbenusurile, nucile si faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.
se amesteca circular, se toarna intr-o tava mare, tapetata cu hartie pentru. copt.
se coace la foc potrivit 30 de minute.
pentru. crema, se bat la aburi galbenusurile cu zaharul pudra si zeama de lamaie, pana ce crema devine de consistenta smantanii.
se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul batut spuma si nucile.
blatul copt si racit se taie in forme rotunde (sau patrate ), care apoi se taie pe orizontala in doua si se umplu cu crema. se lasa la rece o ora si se orneaza dupa preferinta.

eu am pus crema deasupra si au fost bune si asa....
Attached File(s)
Attached File  Picture_034.jpg ( 21.2K ) Number of downloads: 9
 
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Jan 21 2008, 12:28 PM
Post #11


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



pui cu lamaie

un pui
2 lamai
ulei de masline extravirgin
o capatana de usturoi
sare
piper
rozmarin

se usuca puiul cu un servetel de hartie si se freaca cu sare si piper, iar apoi se lasa o ora la frigider, intr-o folie de plastic.
apoi se face un amestec din 5 linguri de ulei de masline, zeama de la jumatate de lamaie si putina sare.
separat, se fierbe o lamaie cu o capatana de usturoi, dar nu mai mult de 10 minute.
se freaca din nou puiul cu amestecul de ulei si lamaie, si pe exterior, si pe interior.
apoi se pun in interiorul puiului cativa catei de usturoi fierti, striviti usor, si lamaia fiarta, intepata in cateva locuri.
se inchide puiul cu o scobitoare si se lasa la cuptor, la 190 de grade, intr-o tava mare.
inainte sa fie gata se stropeste cu ulei de masline si se presara rozmarin peste el.

poza nu e foarte reusite....l-am servit cu mujdei si cartofi prajiti
Attached File(s)
Attached File  Picture_037.jpg ( 383.2K ) Number of downloads: 14
 
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jan 25 2008, 08:08 AM
Post #12


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,248
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Lapte de pasare

3 oua
500 g lapte
150 g zahar
zahar vanilat
1/2 lingurita faina
1 lingura rom

Se pune la fiert laptele cu 75 g zahar si zahar vanilat si se lasa cratita pe foc slab sa fiarba incet. Albusurile se bat spuma tare. Se ia cate o lingura de albus netezita cu cutitul si se toarna in laptele fierband incet.Dupa ce s-a umflat ca un bulgare de zapada se intoarce pe cealalta parte pentru doua minute. Se iau bulgarasii cu o lingura cu gauri si se pun pe o sita, sa se scurga. Dupa aceea se aranjeaza in farfuria in care se serveste.Laptele se pune la racit.Se freaca galbenusurile cu 75 g zahar si 1/2 lingurita faina ,apoi se subtiaza cu laptele rece, putin cate putin, amestecand mereu. Se pune in baia de apa sau pe foc moale sa se ingroase ca o smantana. Se lasa sa se raceasca, se adauga o lingura de rom si se toarna usor in farfurie.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

puiu.t
post Jan 25 2008, 08:14 AM
Post #13


Banned
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 2,293
Joined: 31-December 07
Member No.: 14



m-ai doborat cu reteta asta
saru-mana Narcis!


User's Signature

This user is no longer a member of vesperala*forum
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Felix
post Jan 25 2008, 11:17 AM
Post #14


singur si în cautare..:))
Group Icon
***

Group: Stars
Posts: 173
Joined: 12-January 08
Member No.: 53



QUOTE (Narcis @ Jan 25 2008, 08:08 AM) *
Lapte de pasare

3 oua
500 g lapte
150 g zahar
zahar vanilat
1/2 lingurita faina
1 lingura rom

Se pune la fiert laptele cu 75 g zahar si zahar vanilat si se lasa cratita pe foc slab sa fiarba incet. Albusurile se bat spuma tare. Se ia cate o lingura de albus netezita cu cutitul si se toarna in laptele fierband incet.Dupa ce s-a umflat ca un bulgare de zapada se intoarce pe cealalta parte pentru doua minute. Se iau bulgarasii cu o lingura cu gauri si se pun pe o sita, sa se scurga. Dupa aceea se aranjeaza in farfuria in care se serveste.Laptele se pune la racit.Se freaca galbenusurile cu 75 g zahar si 1/2 lingurita faina ,apoi se subtiaza cu laptele rece, putin cate putin, amestecand mereu. Se pune in baia de apa sau pe foc moale sa se ingroase ca o smantana. Se lasa sa se raceasca, se adauga o lingura de rom si se toarna usor in farfurie.


Narcis,eu stiu o reteta cu 6 oua,si faina,deloc.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

puiu.t
post Jan 25 2008, 01:57 PM
Post #15


Banned
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 2,293
Joined: 31-December 07
Member No.: 14



QUOTE (Felix @ Jan 25 2008, 09:18 AM) *
Narcis,eu stiu o reteta cu 6 oua,si faina,deloc.

nu te sfii si scrie-o mafia1.gif


User's Signature

This user is no longer a member of vesperala*forum
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pisisimota
post Feb 15 2008, 01:51 PM
Post #16


FallingStar
Group Icon
**

Group: Stars
Posts: 149
Joined: 8-February 08
Member No.: 94



O salata ce a fost preparata intr-o zi de vara.
Locul: padurea Tarcaului.
Ingrediente:
Rosii
Ardei Gras Rosu
Castraveti
Telemea
Sunca Presata (piept de pui la gratar,...)
Masline
Ceapa Verde
Ulei de Masline
sare si piper alb dupa gust
Preparare: este cineva care nu stie sa faca o salata? smile.gif

Pofta buna.

P.S. Nu poza :D
Attached File(s)
Attached File  P0447_Salata_220707.JPG ( 980.03K ) Number of downloads: 26
 


User's Signature

"Trupul traieste,daca e locuit de suflet,iar sufletul traieste,daca e locuit de Dumnezeu"
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Feb 15 2008, 03:05 PM
Post #17


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



ma sinucid de pofta!!! emo-girl_cry.gif emo-girl_cry.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

constantin
post Feb 15 2008, 03:10 PM
Post #18


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



QUOTE (paradise @ Jan 13 2008, 06:35 PM) *
placinta creata...

pentru foi: 1/2 kg faina, 1 cana apa calda, 2 linguri ulei, un varf de cutit de sare
pentru. umplutura: 1/2 de kg de telemea de oaie (eu am pus de vaca) nu foarte sarata, 1/4/ de kg de cas de oaie (eu am pus branza grasa sfaramata . se gaseste la vrac), 4 oua.

se zdobesc telemeaua si casul, se adauga ouale. bucati intinse din coco (apa, faina, sare), unse cu ulei se aseaza una peste alta. se lasa sa se odihneasca 15 minute., apoi se intinde o foaie si se stropeste cu ulei. se intinde 1/4 din umplutura pe treimea din mijloc a foii, se acopera cu una dintre treimile laterale, se stropeste cu ulei, se pune inca 1/4 din umplutura si se acopera cu ultima treime de coca. se increteste pana la o inaltime de 10cm, se taie in bucati si se pun in tava bine unsa cu ulei. deasupra se pune o cana de iaurt de oaie amestecat cu 1-2 oua (eu n-am mai pus). se pune in cuptorul fierbinte la foc iute.

va puneam si poze, dar le am in camera si camera nu merge... emo-uf.gif

Ce facem acum, cu cele 2/4 de umplutura ramase?


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Feb 15 2008, 03:28 PM
Post #19


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



QUOTE (constantin @ Feb 15 2008, 03:10 PM) *
Ce facem acum, cu cele 2/4 de umplutura ramase?

eu am pus-o deasupra...cam asa arata (mi-am reparat camera)

Edited by paradise: Feb 15 2008, 03:28 PM
Attached File(s)
Attached File  IMG_2271__Medium_.JPG ( 85.87K ) Number of downloads: 22
 
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

constantin
post Feb 15 2008, 03:45 PM
Post #20


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



QUOTE (paradise @ Feb 15 2008, 03:28 PM) *
eu am pus-o deasupra...cam asa arata (mi-am reparat camera)

feed.gif


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

24 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th September 2018 - 05:35 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum