vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Prajituri preferate

Narcisa
post Jan 30 2008, 08:00 PM
Post #21


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



savarina, tort cu frisca si crema de ciocolata


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

blue eyes
post Apr 4 2008, 04:50 AM
Post #22


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 13,278
Joined: 15-January 08
From: Loc cunoscut
Member No.: 59



tort cu frisca si fructe


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

malitzia
post May 7 2008, 05:04 AM
Post #23


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 12,599
Joined: 2-May 08
Member No.: 172



crema de zahar ars
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post May 23 2008, 10:07 AM
Post #24


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prajitura rapida

Ingrediente:
250g margarina, 3 galbenusuri, 150 g zahar, 2 linguri smantana, 1 lingurita amoniac stins.
Glazura:
100g zahar, 70 g margarina, 2-3 linguri cacao, 2-3 linguri apa.

Preparare:
Se amesteca ingredientele si se face un aluat care se imparte in doua. In una din parti se adauga 2 linguri cacao. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se intinde foaia de aluat alb, se inteapa cu furculita si se coace 10 minute. Se unge foaia de aluat cu gem, se acopera cu foaia de aluat maro si se da la cuptor. Cand este aproape gata, se intinde peste prajitura o bezea formata din cele 3 albusuri ramase si 150 g zahar. Se da la cuptor la foc mic , sa se usuce bezeaua. Se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit. Apoi se toarna peste ea glazura. Se pun toate ingredientele intrun vas si se pune pe foc, amestecand mereu; se ia dupa primul clocot.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post May 24 2008, 12:19 PM
Post #25


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Brioșe cu nucă de cocos

Ingrediente: 60 ml ulei, 50 g unt (la temperatura camerei), 100 g zahăr, 3 ouă (de mărime medie), 1 linguriță esență de vanilie, 220 g făină, 1 plic budincă de vanilie, 1/2 linguriță praf de copt, 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu, 1/8 linguriță sare, 120 ml lapte (la temperatura camerei), 150 g nucă de cocos măcinată.

Glazură: 50 g unt (la temperatura camerei), 70 g cremă de brânză (la temperatura camerei), 1/2 linguriță esență de vanilie, 50 g zahăr pudră, nucă de cocos, ciocolată rasă, bomboane.

Mod de preparare: Într-un vas se amestecă făina, praful de budincă, sarea, praful de copt și bicarbonatul. În alt vas încăpător se pun untul, uleiul, zahărul și se bat cu un mixer electric, pe viteza cea mai mică, pentru aproximativ 2 minute. Încorporăm pe rând ouăle, mixând după fiecare, până ce compoziția devine omogenă. Apoi adăugăm 120 ml lapte, făina, turnată treptat, nuca de cocos și amestecăm bine cu o paletă sau lingură. Se toarnă în forma de brioșe și se coace la temperatura de 180 C/350 F, aproximativ 22-25 de minute.

Se lasă să se răcească în forme timp de 5 minute, apoi se continuă răcirea pe un grătar. Pentru prepararea glazurii se amestecă toate ingredientele (untul, crema de brânză, esența de vanilie, zahărul pudră) și se bat cu un mixer aproximativ 3 minute. Se ia apoi cu o lingură și se acoperă pălăria brioșelor, după care se presară nuca de cocos/bomboanele pe deasupra. Se ornează după preferința.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post May 25 2008, 10:21 AM
Post #26


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prajitura cu ness

Ingrediente:
Aluat: 4 oua,4 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 lingura cacao.
Crema: 150 ml lapte, 150g zahar pudra, 2 linguri faina, 50g unt, 500g frisca, 1 lingura ness.
Sirop: 250 g zahar, 200ml apa, esenta de vanilie.

Preparare:
Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce devine o crema, apoi se adauga faina si cacao. Albusurile se bat ca pentru bezea si se incorporeaza impreuna cu zaharul vanilinat. Se toarna intro tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit, se lasa sa se raceasca. Laptele cu faina se pun pe foc pentru omogenizarea cremei. Dupa racire, se incorporeaza untul frecat cu zaharul pudra. Blatul rece se taie in doua foi. O foaie se pune inapoi in tava, se insiropeaza bine si se pune crema alba. Deasupra se pune a doua foaie , insiropata. Frisca se amesteca bine cu nessul si se orneaza cu ea prajitura.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post May 28 2008, 07:42 AM
Post #27


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prăjitură cu brânză și mandarine


Ingrediente: 500 g brânză de vaci, 2 compoturi mici de mandarine, 2 mandarine proaspete (pentru coajă rasă, suc și decorație), 2 pachețele zahăr vanilat, 2 plicuri budincă de vanilie, 160 g zahăr, un vârf de cuțit cu sare, 4 ouă, o linguriță praf de copt, pișcoturi, ciocolată amăruie cu aromă de portocală (facultativ).

Mod de preparare:

Mandarinele din compot se pun la scurs și se păstrează zeama pentru a înmuia pișcoturile. Se mixează ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și coaja rasă de la mandarine. Se adaugă brânza, se mixează încontinuu. Se amestecă praful de budincă împreună cu cel de copt și se presară peste amestecul de brânză, mixând întruna. Se unge o tavă și se tapetează cu puțin griș. Se toarnă jumătate din aluat în tavă, peste care se așază feliuțele de mandarine, păstrând vreo 20 pentru decorare. Se pune deasupra restul de aluat și se dă la cuptorul încins la 180-190 de grade Celsius. Se coace 40-45 de minute și se lasă la răcit. Se aranjează pișcoturile înmuiate peste prăjitura rece, iar deasupra se decorează cu feliuțe de mandarină.

Timp de preparare: o ora


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jun 11 2008, 07:34 AM
Post #28


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Tort șah

Ingrediente:

Blat: 5 ouă, 175 g zahăr, 1 fiolă esență de lămâie, 125 g făină, 125 g amidon, 3 ligurițe rase praf de copt, coajă de lămâie.

Cremă: 250 g fructe de pădure, 10 foi gelatină, 75 g zahăr, 250 g brânză de vaci, 600 ml frișcă.

Ornat: 200 ml frișcă, 1 plic întăritor de frișcă, inimioare de ciocolată.

Mod de preparare:

Blat: Se bat ouăle întregi cu mixerul împreună cu 5 linguri de apă fierbinte, zahăr, esență și coajă de lămâie. Se amestecă făina cu amidonul și praful de copt și se înglobează cu atenție în compoziția de ouă. Se toarnă în forma de tort tapetată cu hârtie de copt și se nivelează. Se coace blatul la 180 de grade Celsius, timp de 35 de minute, apoi se scoate și răstoarnă pe un grătar de bucătărie, se desprinde hârtia de copt și se lasă să se răcească bine.

Cremă: Gelatina se lasă la înmuiat în apa rece timp de 10 minute. Într-o cratiță se încălzesc fructele de pădure împreună cu 75 g zahăr și 2-3 linguri din siropul pe care l-au lăsat acestea. Se iau de pe foc și se lasă să se răcorească. Se stoarce gelatină și se dizolvă în compoziția de fructe. Se amestecă brânză de vaci, se așază în compoziția de fructe și se înglobează. Se bat cu mixerul cei 600 ml de frișcă rece și se înglobează în crema de brânză. Blatul răcit se tăie pe 4 niveluri, astfel încât să se formeze 2 blaturi late și 2 subțiri. Este bine ca acela de jos și cel de sus să fie mai înguste. Din blaturile mai groase se vor tăia câte 6 cercuri concentrice, folosind un șablon de carton. Se taie cu cuțitul de jur-împrejurul inelelor. Se acoperă tortul cu frișcă și se ornează după dorință.

Timp de preparare: trei ore

Complexitate: medie

Mențiuni: Inimioarele se prepară din ciocolată topită, turnată pe hârtie de copt, lăsată la răcit în congelator și tăiată cu formă încălzită.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jun 15 2008, 11:06 AM
Post #29


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prăjitură cu lămâie și rom

Ingrediente:

Pentru blat: 250 g făină, 2 lingurițe rase praf de copt, 2 budinci de vanilie, 250 g zahăr, 2 pachete vanilie bourbon, 3 linguri rom, coajă rasă de lămâie, 4 ouă, 250 g unt.

Pentru glazură: sucul și coaja de la 3 lămâi, 200 g zahăr pudră.

Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru blat și se pun într-o tavă unsă sau cu hârtie de copt. Nu trebuie să vă speriați dacă aluatul nu iese moale. Compoziția se bagă la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute. Se scoate din tavă și se lasă la răcit.

Pentru glazură se amestecă bine ingredientele și se toarnă peste prăjitură. Se lasă să se întărească glazura și se servește.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

blue eyes
post Jun 15 2008, 11:15 AM
Post #30


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 13,278
Joined: 15-January 08
From: Loc cunoscut
Member No.: 59



QUOTE (Narcisa @ Jun 15 2008, 12:06 PM) *
Prăjitură cu lămâie și rom

Ingrediente:

Pentru blat: 250 g făină, 2 lingurițe rase praf de copt, 2 budinci de vanilie, 250 g zahăr, 2 pachete vanilie bourbon, 3 linguri rom, coajă rasă de lămâie, 4 ouă, 250 g unt.

Pentru glazură: sucul și coaja de la 3 lămâi, 200 g zahăr pudră.

Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru blat și se pun într-o tavă unsă sau cu hârtie de copt. Nu trebuie să vă speriați dacă aluatul nu iese moale. Compoziția se bagă la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute. Se scoate din tavă și se lasă la răcit.

Pentru glazură se amestecă bine ingredientele și se toarnă peste prăjitură. Se lasă să se întărească glazura și se servește.



am venit sa mananc cateva dar erau calde....................revin


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jun 17 2008, 06:59 AM
Post #31


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



QUOTE (blue eyes @ Jun 15 2008, 12:15 PM) *
am venit sa mananc cateva dar erau calde....................revin


Poftim si una cu cirese biggrin.gif

Ingrediente

3 oua
6 linguri zahar pudra
1 cescuta cu smantana
1-2 plicuri zahar vanilat
1 lingura esenta de rom
1 plic praf de copt
faina pentru un aluat mai moale, ca cel de chec
500-600 g cirese sau alte fructe, fara samburi

Mod de preparare

Se freaca spuma untul si zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, smantana, esenta, si faina plus praful de copt;

Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza usor in aluat. Totul se toarna intr-o tava potrivit de mare unsa cu putin unt si tapetata cu faina;

Se presara deasupra fructele si se coace prajitura la foc potrivit 30-40 min. in functie de cuptorul fiecaruia. Se serveste rece, cu frisca deasupra.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jun 23 2008, 06:21 AM
Post #32


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Inghetata cu branza de vaci si capsuni

Ingrediente: 20 g unt, 60 g zahar, 250 g capsuni, 60 g fulgi de ovaz, 250 g branza de vaci proaspata si smantanoasa, sucul de la o lamaie, o cutie de inghetata de capsuni sau vanilie.
Modul de preparare: Se pun intr-o tigaie untul, zaharul si fulgii de ovaz, pe foc mic. Se amesteca pana devin aurii. Se dau deoparte si se lasa sa se raceasca. Se spala capsunile, se curata de codite, se dau prin mixer sau prin masina de tocat. Cateva se lasa deoparte, pentru garnisit. Se amesteca piureul de capsuni cu branza de vaci si sucul de lamaie. (Cui ii place mai dulce, pune si zahar.) Se adauga fulgii de ovaz prajiti, se amesteca toata compozitia usurel. In cupe separate de sticla, se pun cate 2-3 linguri de inghetata si deasupra se toarna sosul de branza si de capsuni. Se garniseste cu capsunile ramase.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jun 25 2008, 07:05 AM
Post #33


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Tort cu prune

Ingrediente: 500 g prune, 4 ouă, 1 cană zahăr, 1 cană făină, 1 linguriță praf de copt, 5 linguri apă, 3 linguri unt topit sau ulei, 1 plic zahăr cu aromă de portocală, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 linguriță scorțișoară, 1 linguriță zahăr pudră, unt/făină pentru uns forma.
Mod de preparare:
Se taie prunele în patru și se presară scorțișoară și puțin zahăr pudră. Se lasă deoparte cât se pregătește aluatul.
Se amestecă zahărul tos cu cel vanilat, cu zahărul cu aromă de portocală și cu cele 5 linguri de apă, pe foc, până se topește și se face un sirop. Se bat albușurile spumă și se adaugă siropul fierbinte, în fir subțire, treptat, amestecând continuu. Se pun pe rând gălbenușurile, uleiul și apoi făina amestecată cu praful de copt.
Se tapetează cu unt și făină o formă de tort de 28 cm, se toarnă aluatul și deasupra se aranjează prunele (cu tăietura în sus).
Aluatul este un pic mai moale și prunele se lasă puțin când se pun în formă. Se coace la foc potrivit aproximativ 35 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă o jumătate de oră să se răcorească. Se răstoarnă și se pudrează cu zahar. Se poate orna cu ciocolată albă topită sau cu jeleu de fructe.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jun 28 2008, 08:00 AM
Post #34


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Biscuiți Truffle

Ingrediente: 100 g ciocolată tăiată, 45 g unt, 55 g zahăr praf, un vârf sare, 2 ouă mici, esență vanilie, 100 g făină, 10 g cacao, o jumătate de linguriță rasă praf de copt, 90 g zahăr praf (pentru pudrat)

Mod de preparare: Untul și ciocolata se pun pe foc mic și se amestecă până se omogenizează compoziția, apoi se adaugă zahărul și se pune mixerul în funcțiune. Se adaugă pe rând câte un ou și esența de vanilie, mixând bine. Făina se amestecă și ea cu cacaua, un vârf de sare și praful de copt. Totul se adaugă peste compoziția de ciocolată. Mixați bine, acoperind vasul cu o folie și puneți aluatul la frigider două ore. Din aluatul răcit se modelează biluțe de aproximativ 2,5 cm diametru, se tăvălesc prin zahăr pudră. Se așază în tavă pe hârtie de copt și se lasă la 160 grade C timp de 10-15 minute. Când sunt gata, biscuiții se vor lăsa două minute în tavă, după care vor fi scoși și lăsați să se răcească.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 19 2008, 06:04 PM
Post #35


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prajitura cu smantana

Ingrediente:
100g smantana, o lingurita scortisoara, 2 oua, 4 linguri nuci taiate marunt, 1 lingura faina, 1 cescuta miere de albine, un varf de cutit sare, 25 g staf

Mod de preparare:

Se amesteca toate toate ingredientele pana se omogenizeaza bine, se toarna compozitia in tava ,se baga in cuptor si se tine la foc iute timp de 10 minute, dupa aceea la foc moderat timp de 30 minute. Se scoate , se lasa sa se raceasca si se taie in forma de romb.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 26 2008, 11:26 AM
Post #36


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prăjitură cu nucă de cocos și ciocolată

Ingrediente: Pentru blat: 4 albușuri, 300 g zahăr, 250 g nucă de cocos

Pentru glazura de ciocolată: 2 linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1 lingură nescafe, 100 g ciocolată amăruie, puțin lapte sau smântână de frișcă

Pentru cremă: 1 cutie de smântână pentru frișcă, 1 plic de budincă de vanilie, ciocolată rasă.

Mod de preparare: Se bat albușurile spumă împreună cu zahărul până rezultă o spumă tare și lucioasă. Se pune apoi nuca de cocos și se amestecă. Se pune compoziția la copt, la 160 de grade, până se aurește deasupra. Pentru glazura de ciocolată se pun ingredientele într-un vas pe bain-marie, până se omogenizează. Se toarnă apoi peste blatul răcit. Pentru crema de vanilie, se amestecă smântâna cu praful de budincă și se mixează. Crema se pune peste stratul de ciocolată. Se rade deasupra ciocolată. Se ține la frigider câteva ore, apoi se taie.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 27 2008, 09:25 AM
Post #37


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Ecler

Se face intai aluatul "barcutele". Dureaza vreo 30 de minute cu tot cu copt. Numai sa ai tava mare. Ingredientele sunt: un pahar de apa (de 250 ml), 3 oua, 130 gr de faina, 50 gr de unt, sare.

Se pune la fiert apa impreuna cu sarea si untul. Cand clocoteste, se adauga faina dar toata deodata, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Iei vasul de pe foc si amesteci, iar cand nu mai sunt cocoloase in acest aluat, se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi pe rand, unul cate unul, galbenusurile si la urma, amestecand cu grija sa nu se lase, albusurile batute spuma tare. Se pune intr-o tava folie pentru copt se pun apoi fasii de aluat (se poate pune cu o punga la care ati taiat un colt) de marime potrivita si la distante de 2-3 cm. Cand sunt aurite, se scot din tava si se taie pe jumatate pe orizontala, facandu-le astfel capacele. Se pot umple cu diverse creme, de ciocolata sau de vanilie. Prietena de la care am luat reteta le-a umplut cu budinca de vanilie cumparata din comert (praful). Au iesit excelente.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 29 2008, 07:29 AM
Post #38


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prajitura cu dovleac
Ingrediente:

100g unt, 75g margarina, 1 pahar smantana, 250g faina, 1 ou, 1 1/2 dovleac, 150g zahar, ulei;

Mod de preparare :

1.Se rade dovleacul si impreuna cu zaharul se pun in tigaia cu ulei (4-5 linguri) si se calesc impreuna;
2.Se amesteca untul cu margarina, se adauga paharul de smantana, oul si faina. Se puna aluatul obtinut 5-10 minute la rece. Se imparte in 2 parti.
3.Se unge si se tapeteaza tava ;
4.Se intinde fiecare foaie in asa fel incat sa aiba forma dreptunghiulara. Se pune pe fiecare bucata umplutura de dovleac putin racita si se ruleaza.
5.Se coace in cuptor preincalzit , la 180*C , timp de 20 minute.
6.Se scoate si se lasa putin la racit , apoi se pudreaza cu zahar praf.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 29 2008, 03:49 PM
Post #39


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Pandișpan cu brânză de vaci

Pentru aluatul unui asemenea produs delicios, ne sunt necesare: 7 ouă, 250 gr. de zahăr tos, 250 gr. făină, 6 linguri ulei, în vreme ce – pentru compoziție – avem nevoie de încă 200 gr. de zahăr, 200 gr. brânză de vaci, 50 gr. stafide și 2 pliculețe de zahăr vanilinat. Se sparg ouăle și separăm albușul de gălbenuș. Peste albuș se pune zahărul și se bate spumă, în vreme ce uleiul se toarnă peste gălbenuș. Compoziția se pune peste spumă, adăugându-se și făina, sub formă de ploaie și se amestecă bine. Aluatul format se toarnă într-o tavă, bine unsă în prealabil.

Separat, într-un castron, se realizează compoziția. Astfel, se amestecă bine brânza de vaci, restul de zahăr, stafidele și zahărul vanilinat, până la omogenizare. Amestecul se adaugă peste aluat, cu lingurița, din loc în loc.

Tava se bagă la cuptor și se coace aproximativ 45 de minute, la foc potrivit.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Aug 2 2008, 08:25 AM
Post #40


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,190
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Pricomigdale

Ingrediente: 2 albușuri, 1/2 linguriță zeamă de lămâie, un praf sare, 150 g zahăr pudră, 100 g nucă măcinată, 100 g ciocolată răzuită.

Mod de preparare: Albușurile se bat cu zeama de lămâie și un praf de sare. Se adaugă apoi zahărul pudră și se bate până când compoziția devine o spumă tare. Se pun apoi nuca și ciocolata și se amestecă încet, să nu se lase spuma. Cu ajutorul a două lingurițe se fac găluște mici, care se așază pe tavă. Se introduce tava, tapetată anterior, la cuptor și se coc pricomigdalele aproximativ 30 de minute, la o temperatură de 150 grade C.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

23 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th July 2018 - 12:25 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum