vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages V  « < 8 9 10 11 12 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Prajituri preferate

Narcisa
post Jan 14 2010, 09:30 AM
Post #181


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Plăcintă cu urdă


400 g făină, 200 g unt, 200 g smântână, coaja și zeama de la o jumătate de lămâie, 1 praf de copt, 1 gălbenuș, 1 ou întreg, 1 vârf de linguriță cu sare fină, 50 g zahăr pudră, vanilie.
Umplutura: 1 kg urdă, 150-200 g smântână groasă, 100 g
unt moale, 1 lingură griș, 1 linguriță făină, 1 vârf de cuțit sare, 150 g zahăr, 4 ouă, vanilie, 300 g stafide.


Untul moale se freacă bine cu zahărul până se lichefiază, aproximativ 5 minute, se adaugă gălbenușul și oul întreg pe rând, amestecând după fiecare până se încorporează. Se pune apoi smântâna, sarea, coaja rasă și zeama de lămâie, vanilia. La final se amestecă și cu praful de copt și făina. Se amestecă toate fără a se lăsa la dospit.
Urda se mărunțește bine cu furculița; se adaugă 50 g zahăr, smântâna, untul moale, grișul, făina, gălbenușurile, sarea, vanilia și la final stafidele înmuiate în rom. Se amestecă bine, apoi se pun albușurile bătute spumă cu restul de zahăr și, după gust, stafide. Plăcinta se face în tava mare de aragaz. Se împarte aluatul în două. Se întinde jumătate în foaie după mărimea tăvii și grosime de 1/2 cm. Se așază prima foaie în tavă. Se pune umplutura peste foaia din tavă, apoi altă foaie deasupra, se unge cu ou, se formează dâre cu furculița și se coace.
Daca folositi brânză sărată , nu mai puneti stafidele.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jan 15 2010, 11:36 AM
Post #182


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Budinca de gris

1cană de griș, cinci ouă, 100g zahăr tos (pentru albușuri), trei căni de lapte, 250 g zahăr, coaja rasă de la o lămâie, două plicuri de zahăr vanilat.
Se amestecă gălbenușurile cu 100 g de zahăr, apoi se încorporează grișul. Se bat albușurile spumă (ca pentru bezele), apoi se pun peste amestecul cu griș și se omogenizează cu o lingură de lemn. Compoziția se toarnă într-o tavă rotundă și se bagă în cuptorul foarte bine încins, până capătă o culoare ușor arămie. În acest timp, se fierbe laptele cu 250 g de zahăr, vanilia și coaja de lămâie, iar când e gata budinca, se toarnă peste ea. Vasul se ține acoperit până se absoarbe tot laptele, apoi se lasă să se răcească foarte bine, ca să se poată tăia.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jan 20 2010, 09:57 AM
Post #183


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prăjitură economica cu unt



500 g făină, 125 g zahăr, 250 ml lapte, 1 pachet zahăr vanilat, 1 lingură de unt, puțină drojdie proaspătă, un praf de sare, un ou, 60 g unt pentru umplutură, 100 g zahăr pentru ornat.

Făina și zahărul se amestecă într-un bol. În mijloc se face o gropiță și se pun laptele călduț și drojdia. Se face o maia care se lasă să crească timp de zece minute. Apoi se amestecă maiaua cu celelalte ingrediente. Pentru a obține un aluat mai bun puteți folosi mixerul. Când aluatul se desprinde de pe marginea castronului, se lasă la dospit circa 30 de minute la loc călduț. Se tapetează cu făină o planșetă, se ia aluatul și se întinde cu sucitorul. Se unge o tavă de aragaz și se pune foaia, spre exterior mai groasă decât în interior. Se fac gropițe în aluat și se pune câte o bucățică de unt în interior. Se unge cu lapte și se presară zahărul tos. Se introduce în cuptorul încălzit la 170 de grade, pentru 20 de minute.
Puteti inlocui zaharul cu măr ras, migdale sau cașcaval ras.






User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

danco
post Jan 20 2010, 10:31 AM
Post #184


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 4,322
Joined: 2-March 08
From: arad
Member No.: 115



Plăcintă cu dovleac...? miam miam... blush-1.gif


User's Signature

Singura prietenie de preț este cea care s-a născut fără motiv (Arthur von Shendel)
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jan 26 2010, 09:07 AM
Post #185


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Tarte fine , cu ciocolata

Aluat: 600 g făină, 130 g zahăr, 130 g miere, 40 g unt, două ouă, patru linguri de lapte, un plic de praf de copt;

Cremă: un litru de lapte, patru ouă, 300 g zahăr, 500 g ciocolată, patru linguri de cacao, șase linguri de făină, șase linguri de margarină, zahăr pudră pentru decor.



Se pun toate ingredientele într-un castron, împreună cu praful de copt stins cu lămâie, și se amestecă foarte bine, până ce aluatul format nu se mai lipește de mâini. Se întinde o foaie, din care se decupează cerculețe cu un castronel. Ciocolata se topește în bain marie, apoi se pune peste celelalte ingrediente, după ce acestea au fost omogenizate la foc încet, și se amestecă foarte bine.

Se framanta din nou resturile ramase de la cerculete și se mai întinde o foaie. Se decupează din ea, cu vârful unui aparat de șprițat, steluțe .Cerculețele tăiate cu castronul se presează bine cu mâna, ca să nu crească, se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, apoi se acoperă cu un strat consistent de cremă de ciocolată și se ornează cu steluțe din aluat.

Tava se introduce în cuptorul bine încins, cam 15 minute, până când steluțele devin arămii, apoi se scot pe un platou și, după ce se răcesc, se pudrează cu zahăr.



User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jan 27 2010, 08:30 AM
Post #186


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Un deliciu: prajitura cu nes. Complexitate avansata, ce-i drept, dar merita!


Blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, 4 linguri ulei, coaja rasă de la o lămâie, un praf de copt.
Crema nr. 1: 5 gălbenușuri, 2 plicuri budincă de vanilie, 1 lingură făină, 12 linguri zahăr, 1,5 l lapte dulce fiert, 1 lingură esență vanilie.
Crema nr. 2: 5 albușuri, 18 linguri zahăr, 3 lingurițe cu vârf nes (pulbere).
Pentru decor: ciocolată rasă, nuci sau alune prăjite.

Blatul:
Se bat albușurile spumă tare cu zahărul. Gălbenușurile se amestecă bine cu coaja de lămâie și uleiul. Se amestecă gălbenușul cu albușul, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt. Se pune aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mic 20 de minute.
Crema nr. 1:
Se amestecă făina cu praful de budincă și se toarnă ușor laptele rece. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul și se toarnă laptele. Se fierbe pe baie de aburi până se îngroașă. Se pune untul în crema călduță și apoi esența de vanilie. Crema călduță se pune peste blat.
Crema nr. 2:
Se bat spumă albușurile rămase cu șapte linguri de zahăr. Se pune nesul și se amestecă până se omogenizează. Într-o crăticioară cu coadă, se pun pe foc mic 11 linguri de zahăr și o lingură de apă, să se caramelizeze. Când tot zahărul a devenit lichid, se toarnă fir în compoziția de albuș. Compoziția aceasta își mărește volumul și de aceea trebuie să folosiți un castron mare. Dacă zahărul se răcește, mai puneți-l pe foc mic câteva minute. Este esențial ca temperatura zahărului caramelizat să fie foarte mare. Este bine dacă vă toarnă altcineva zahărul, ca să puteți amesteca energic. Trebuie să lucrați repede pentru ca să nu se formeze bucăți mari de zahăr caramel răcit în cremă. Crema este reușită dacă are aspect omogen și bucăți foarte fine crocante de zahăr. Cât timp această cremă este caldă, turnați-o peste prăjitură și repartizați-o uniform cu ajutorul unei furculițe. Lucrați repede deoarece, dacă se răcește, este cam greu să o mai întindeți uniform. Puneți deasupra ciocolată rasă, nuci sau alune prăjite sau și unele, și celelalte. Prăjitura se lasă la rece până a doua zi.




User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 2 2010, 08:59 AM
Post #187


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prajitura economica, cu caise

2 ouă, 12 linguri de zahăr, 12 linguri de ulei, 12 linguri de lapte, 15 linguri de făină, un plic de praf de copt, un borcan cu compot de caise.

Se amestecă toate ingredientele cu mixerul. Apoi se toarnă aluatul obținut într- o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se scot din compot fructele și se taie feliuțe. Înainte de a se coace, se pun deasupra caisele. Se bagă la cuptor aproximativ 40 de minute, până se rumenește.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 6 2010, 08:48 AM
Post #188


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Brioșe cu ciocolată
4 portii


Unt topit, 100 g margarină degresată topită și răcită, 2 ouă, 235 g cremă de ciocolată neagră topită, 75 g făină, 8 cuburi de ciocolată neagră, 4 linguri de înghețată de vanilie.

Preîncălziți cuptorul la temperatura de 200°C. Ungeți cu untul topit patru vase cu capacitatea de 100 ml, rezistente la căldură. Într-un castron bateți ouăle și margarina. Separat, amestecați crema de ciocolată și făina într-un castron de dimensiune medie. Folosiți un mixer pentru a încorpora treptat amestecul format din ouă și margarină. Turnați compoziția în cele patru vase, în mod egal. Puneți câte două cuburi de ciocolată în mijlocul fiecărui vas, împingându-le până se scufundă în compoziție. Dați brioșele la cuptor timp de 10 minute sau până când se coc. Răsturnați brioșele pe farfurii și serviți-le împreună cu înghețata.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 9 2010, 08:25 AM
Post #189


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prăjitură cu cacao si bezea

Aluat: cinci ouă, 180 g de zahăr, 50 g de făină, două linguri cu cacao, o lingură rasă cu bicarbonat; Ingrediente pentru bezele: cinci albușuri, 250 g de zahăr, zeama de la o jumătate de lămâie, 100 g de jeleu de caise.

Se bat bine ouăle cu zahărul, până se obține o compoziție foarte spumoasă. Se încorporează apoi ușor, cu lingura, cacaua, bicarbonatul stins cu oțet și făina. Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Blatul se lasă în cuptor aproximativ 25 de minute. Apoi, se scoate să se răcească. În acest timp, într-un vas se bat bine albușurile cu zahărul. Apoi se pun la bain-marie și se omogenizează cu telul, până se formează o compoziție spumoasă. Se adaugă zeama de lămâie. Bezeaua se întinde caldă pe blat și se lasă 24 de ore. A doua zi se pune deasupra bezelei jeleu de caise. Apoi se taie cu formele.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 10 2010, 08:38 AM
Post #190


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prăjitură Mocca


150 g făină, 165 g zahăr pudră, 150 g unt topit, 3 ouă întregi, 3 lingurițe cafea instant, 1 linguriță praf de copt, 1 lingură cacao, 1 lingură apă.
Sirop: 165 g zahăr, 180 ml apă, 3 lingurițe cafea instant.
Pentru ornat: frișcă bătută.

Se încinge cuptorul la foc moderat. Se pregătește o tavă rotundă, adâncă, cu diametrul de 20 cm. Se dizolvă cafeaua în apă și se bate cu ouăle până devin o cremă consistentă. Adăugați gradat zahărul și mixați de fiecare dată până ce zahărul se dizolvă.
Separat, se cern cacaua și făina împreună cu praful de copt, combinându-le. Adăugați amestecul la crema de ouă, inclusiv untul topit și răcit și cafeaua dizolvată. Toată compoziția se omogenizează bine.
Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt, unsă cu puțin unt, inclusiv pereții laterali. Se bagă prăjitura în cuptorul încins, la foc moderat, pentru aproximativ 30-40 de minute sau până este coaptă. Se încearcă aluatul cu o scobitoare. Se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcească timp de cinci minute.
Între timp se face siropul. Se pun pe foc mic, într-un vas pe care îl rotiți, ingredientele, până ce zahărul s-a topit, fără să lăsați să fiarbă. Abia apoi lăsați siropul să dea câteva clocote, trei-cinci minute, și îl luați de pe foc.
Păstrați un sfert din siropul pregătit, iar restul, așa cald, îl turnați peste prăjitura răcorită în cele cinci minute. Lăsați-o în tavă să se răcească și să absoarbă tot siropul. Se răstoarnă prăjitura pe un grătar.
Timp de preparare: o oră.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Marius-Doru
post Feb 10 2010, 09:58 AM
Post #191


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 2,368
Joined: 7-January 08
From: Bucuresti - undeva prin nord
Member No.: 44



Tort rapid

Ingrediente:

10 oua, 10 linguri de zahar, 11 linguri faina, 2 linguri ulei, 1/2 lingurita praf de copt, 150 g rahat colorat, 1/2 cutie finetti, 2 ciocolati albe, iar pt partea de deasupra blatului 6 linguri zahar, 2 albusuri, 1 biscuite cacao

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma , separat se bat galbenusurile cu zaharul pana acesta se dizolva, se amesteca apoi cu albusurile, praful de copt, se adauga uleiul si cu lingura faina in ploaie amestecand usor sa nu se lase spuma. Rahatul se taie bucatele mici se pun in compozitia blatului. Se iau 3 tavi rotunde sau chiar 1 si tai blatul in 3. Se unge cu ulei tava si se toarna compozitia, se pune la cuptor 25 de minute. Cuptorul sa fie cald cand bagi blatul, altfel se va lasa pana se incalzeste cuptorul. Lasi blatul sa se raceasca. Pe primul blat se pune ciocolata alba , se pune al doilea blat, se unge cu finetti, al treilea blat, iar deasupra se unge cu cele 2 albusuri frecate cu zahar. Cu o lingura pui deasupra ciocolata maro topita si cu coada de la lingura tragi prin ciocolata sa faci diferite forme. Pe lateral se imbraca tortul in frisca. Deasupra se orneaza cu ciocolata dupa preferinta. Lateral se pun bucati de biscuiti rupte marunt.
hourglass.gif emo-bienvenue.gif


User's Signature

Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate.
(Jack Penn)
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 12 2010, 09:05 AM
Post #192


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prăjitură cu dulceață

250 g făină, praf de copt, trei linguri de unt topit, 100 g zahăr, 60 g ciocolată topită, două ouă, 50 g nuci măcinate, esență de vanilie, sirop de la dulceață, sos de ciocolată.

Se pun la bain-marie untul topit, zahărul și ciocolata topită. Se adaugă apoi ouăle, făina și praful de copt și se amestecă. La sfârșit se pun nucile măcinate și esența de vanilie. Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină, se coace și se taie, după ce s-a răcit, cu o formă inimioară. Se stropește cu sirop și cu sos de ciocolată.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 13 2010, 05:49 PM
Post #193


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Sufleu de ciocolată

Unt topit (pentru uns vasele), 1 lingură de zahăr tos (cu granule cât mai fine), 90 g de ciocolată neagră, 75 ml de frișcă groasă, 2 ouă, 20 ml de coniac, 1 albuș de ou, zahăr pudră pentru ornat.

Preîncălziți cuptorul la temperatura de 220°C. Ungeți cu unt două recipiente speciale pentru sufleu (cu capacitatea de 330 ml), apoi tapetați-le cu puțin zahăr. Puneți-le la rece timp de 15 minute. Între timp, puneți ciocolata și frișca într-o cratiță, la foc încet, amestecând încontinuu, până când compoziția se omogenizează și devine moale. Dați cratița de pe foc. Adăugați gălbenușurile de la cele două ouă și coniacul, apoi acoperiți cratița și lăsați-o deoparte timp de două ore. Bateți toate cele trei albușuri spumă, apoi adăugați o jumătate de linguriță de zahăr și bateți din nou compoziția, până când se întărește. În cazul în care ciocolata s-a răcit, încălziți-o puțin. Adăugați în primă fază o lingură din spuma de albușuri, apoi încorporați toată spuma. Umpleți vasele cu această compoziție și dați sufleul la cuptor. Pudrați cu zahăr pudră și serviți imediat.





User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gbrgeorge
post Feb 18 2010, 09:13 PM
Post #194


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,699
Joined: 14-February 10
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Daca incep sa scriu prajiturile preferate, mi-e teama ca in fiecare zi o sa pun cate 4 sau 5 posturi numai aici.

Cel mai mult imi place amandina bine insiropata sau un ecler cu crema usor acrisoara.

Daca putem include aici si placintele, e bine de stiut ca ma omor la propiu pentru o placinta de mere ca la mama acasa sau o placinta de dovlecel dulce.


User's Signature

Un cer senin ii asteapta....pe toti cei ce merg spre calea dreapta.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

samsara
post Feb 20 2010, 08:28 PM
Post #195


StarGazer
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 19,873
Joined: 8-August 08
From: Brasov
Member No.: 282





Papanasi

Pt 10 portii, adica 20 de bucati:
2 kg branza de vaci (aspra, fara prea mult zer)
1 kg faina
4 oua
10 gr bicarbonat de sodiu
un praf de sare
coaja de la o lamaie
2 - 3 plicuri zahar vanilat
ulei pt prajit
dulceata si smantana pt ornat
zahar pudra

Se framanta intai branza si apoi se adauga pe rand restul ingredientelor, faina adaugandu-se ultima.
Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi se trece bila prin faina. Usor, se mareste gaura din mijloc si se aplatizeaza putin colacul obtinut.
Se prajeste in uleiul bine incins. Se pot face si bilute mai mici ca un fel de capacel pt papanasi.
Se presara cu zahar pudra, se pune deasupra smantana si dulceata.



User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

h007_2005
post Feb 23 2010, 06:58 PM
Post #196


StarGazer
Group Icon
******

Group: Moderator
Posts: 4,027
Joined: 28-August 08
From: Craiova
Member No.: 371



toate prajiturile de casa rolleyes.gif


User's Signature

Niciodata sa nu mergetii cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
nobody is perfect i am nobody
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Mar 3 2010, 08:21 AM
Post #197


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Melci cu nucă și zahăr caramelizat

400 g făină, 25 g drojdie proaspătă, 110 ml lapte, 3 linguri zahăr pentru lapte, 2 ouă întregi, zahăr vanilat, coajă de lămâie, portocală, esență de rom, un praf de sare, 130 g unt moale la temperatura camerei, 6 linguri zahăr pentru unt, 10-12 linguri zahăr pentru caramel, nucă măcinată în cantitatea dorită.

Caramelizați zahărul într-o cratiță sau tavă rotundă cu diametrul de 26-28 cm. Aveți grijă să tapetați atât fundul, cât și pereții, apoi lăsați la răcit.
În acest timp, separat, într-un castron, puneți peste făina cernută ouăle, sarea și aromele.
Dizolvați drojdia în laptele călduț îndulcit, însă fără să o lăsați să se dospească, turnați-o câte puțin în castronul cu făină și omogenizați. Frământați circa 10-15 minute, pe masa de lucru presărată cu făină, până obțineți un aluat elastic.
Întindeți o foaie dreptunghiulară de circa 1 cm grosime, pe care o ungeți cu untul frecat spumă cu zahăr. Presărați nucă din belșug și presați-o ușor cu palma, pentru o bună aderență la stratul de unt. Rulați sub formă de sul și tăiați în șase-șapte bucăți egale ca lungime.
Puneți-le în picioare, distanțațe uniform, în tava tapetată cu caramelul răcit. Lăsați la crescut, într-un loc încălzit, fără curenți de aer, timp de o oră sau până ce aluatul a ocupat întreg spațiul tăvii.
Dați la cuptorul încins pentru circa 35-40 de minute, la 180 de grade sau până ce aluatul este copt și frumos rumenit. Scoateți din cuptor și răsturnați imediat pe un platou, așa fierbinte, altfel caramelul se întărește și nu puteți scoate melcii din vas.
Lăsați la răcit.
Melcii pot fi presărați cu nucă


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Mar 4 2010, 09:20 AM
Post #198


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Scovergi

600 g de făină, 30 g de drojdie instant, o linguriță de zahăr,100 ml de apă călduță, esență de vanilie, sare după gust, ulei pentru prăjit, 50 g de zahăr pudră.

Se amestecă făina, drojdia, zahărul, sarea, mirodeniile și apa pentru a obține o cocă potrivită. Se lasă la dospit circa 20 de minute. Se întinde sub formă de foaie groasă de circa un centimetru. Se taie bucăți în formă de romb, se crestează pe mijloc și una din părți se trece prin interior. Se prăjesc în ulei, apoi se scurg bine și se pudrează cu zahăr.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Mar 6 2010, 10:04 AM
Post #199


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Ștrudel cu banane

4 banane, 1/3 cană de stafide, 1 lingură de nucă de cocos, 2 linguri de zahăr brun, coaja rasă și sucul de la o portocală, 3/4 linguriță de praf de scorțișoară, 12 foi subțiri de plăcintă, ulei de măsline, 1 lingură de zahăr pudră.

Preîncălziți cuptorul la temperatura de 190°C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Într-un castron amestecați bananele tăiate în bucăți mari, stafidele, nuca de cocos, zahărul, coaja și sucul de portocală și 1/2 de linguriță de praf de scorțișoară. Puneți două foi de plăcintă una peste alta, apoi ungeți-le cu ulei. Repetați operațiunea cu toate foile de plăcintă, astfel încât să obțineți șase straturi. Puneți cu lingura amestecul de banane pe lungimea fiecărei foi duble, lăsând o margine de 5 cm. Rulați fiecare foaie, lipind aluatul la capete. Puneți ștrudelele în tava pregătită în prealabil. Ungeți ștrudelele cu ulei. Separat, amestecați zahărul pudră și restul de scorțișoară și presărați acest amestec peste preparate. Dați totul la cuptor timp de 30-35 de minute sau până când aluatul devine auriu și crocant. Lăsați ștrudelul să se răcească timp de 5 minute, apoi serviți.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Mar 10 2010, 07:57 AM
Post #200


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,186
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Prăjitură cu foi

Foi: 5 ouă, 300 g zahăr, 200 ml ulei, 400 ml lapte, 1 plic praf de copt stins într-o lingură de oțet, 1 fiolă esență de rom, făină cât cuprinde.
Cremă: 750 g zahăr, 1 l lapte, 1 fiolă esență vanilie, 13 linguri făină, 1 1/2 pachete margarină sau unt.
Mod de preparare:
Se freacă gălbenușurile cu zahărul până se topește și se adaugă albușurile bătute spumă. Se încorporează pe rând uleiul, laptele, praful de copt și esența. Se pune treptat făină cât să rezulte un aluat potrivit. Acesta se împarte în șase părți egale, care se coc pe dosul tăvii tapetate cu făină.
Crema : din litrul de lapte se oprește o cană, în care se desface făina. Zahărul se caramelizează, după care se adaugă restul de lapte și se amestecă până când se dizolvă caramelul. Când tot zahărul s-a topit, adăugăm făina desfăcută în lapte și lăsăm să fiarbă la foc mic zece minute. Când se răcește, se încorporează esența în untul frecat spumă și se mai lasă 15 minute în frigider.
Se ung foile cu cremă, se suprapun și se dă la frigider. Se păstrează câteva linguri de cremă pentru decor. Deasupra se poate presăra nucă de cocos.
În cremă se poate adăuga și nucă pralinată. Puteți prepara și o glazură de ciocolată pentru prăjitură.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

23 Pages V  « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 16th July 2018 - 10:22 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum