vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Surmenajul, cheia eșecului sigur

vesperala
post Mar 9 2008, 06:47 PM
Post #1


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,149
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1Adesea ne înhămăm la prea mult. La mai mult decât putem de fapt să ducem...
Și apar gândurile, sentimentul că nu rezistăm, teama că nu putem face ce ne-am propus... Apare dezamăgirea că nu suntem în stare, auto-decepția, coborârea ștachetei...


Există soluții pentru îndepărtarea stării respective și continuarea activităților , sau singura cale este reducerea lor, renunțarea la o parte din ele astfel încât să răsuflăm ușurați că ni s-a luat o grijă de pe cap?


Surmenajul are ca fundament presupun și stresul cotidian, dorința de autoafirmare. Dar se duce sănătatea, atât fizică, cât și pshihică.


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Oct 25 2008, 07:44 AM
Post #2


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,495
Joined: 30-December 07
Member No.: 9Contrar ideii preconcepute că un pui de somn după-amiază dereglează programul obișnuit, o astfel de pauză vă permite să recuperați energia pierdută și să vă pregătiți organismul pentru somnul din timpul nopții.

Somnul vă protejează de boli

În timpul perioadelor de somn, organismul se reface și își consolidează rezistența în fața virusurilor și a bacteriilor. De altfel, s-a dovedit științific că practicarea în mod obișnuit a siestei scade efectele negative ale stresului și reduce riscul de apariție a bolilor cardio-vasculare.
În afară de faptul că înlătură consecințele stresului, datorită reducerii nivelului de cortizol, odihna de după-amiază vă permite să vă ascuțiți simțurile și nivelul de concentrare. Oferindu-i creierului posibilitatea de a se odihni, cele câteva minute de somn de după-amiază permit restructurarea activității cerebrale, pentru un dinamism și o eficacitate dovedite.

Ce fel de siestă alegem?

Microsiesta. În general, acest tip de siestă durează câteva minute. Este vorba mai mult de o pauză decât de odihnă propriu-zisă, căci ideea nu este aceea de a dormi profund, ci de a avea ocazia să vă deconectați, să vă relaxați cât mai mult posibil, uitând pentru câteva clipe de griji și de probleme, așezându-vă confortabil și închizând ochii. Veți reuși să vă odihniți chiar și fără să dormiți.
Siesta medie. Aceasta durează aproximativ 20 de minute. Este o perioadă de timp suficient de lungă încât să adormiți, dar suficient de scurtă încât să nu aveți probleme la trezire. Vorbim aici de un somn reparator, de care ar fi păcat să vă privați organismul, mai ales dacă activitatea desfășurată și timpul vă permit o astfel de pauză.
Maxisiesta. Este o perioadă de odihnă mai mare, de cel puțin o oră. În general, o astfel de pauză este binevenită dacă ați pierdut o noapte. În schimb, în afară de faptul că siesta vă dă un impuls binefăcător în timpul zilei, există riscul de a vă deregla programul obișnuit de somn. Aveți grijă, este o plăcere pe care trebuie să v-o acordați cu moderație!

GdS


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

samsara
post Oct 25 2008, 09:01 AM
Post #3


StarGazer
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 20,419
Joined: 8-August 08
From: Brasov
Member No.: 282Eu zic ca toate se fac rand pe rand, daca simtim ca nu mai avem timp de nimic altceva decat munca si iar munca, invatat si iar invatat si nu ne permitem o plimbare in natura, un weekend petrecut departe, vrem prea multe deodata.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Apr 28 2009, 07:13 AM
Post #4


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,495
Joined: 30-December 07
Member No.: 9Daca dormim prea mult sau , dimpotriva, prea putin, putem face diabet, se precizează într-un studiu recent, publicat în The New Englan Journal of Medicine.

Cercetarile au arătat că un somn de șapte-opt ore în fiecare seară este ideal în cazul adulților pentru a-i proteja de boli sau de o moarte prematură.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

*Carmen*
post Jun 17 2011, 11:16 AM
Post #5


ShiningStar
Group Icon
***

Group: Stars
Posts: 155
Joined: 16-February 10
From: I R here. :)
Member No.: 1,056Eu m-am simtit de multe ori surmenata. Am probleme cu somnul si uneori iau medicamente pentru a-mi induce somnul, insa nu in fiecarea noapte, ci doar la nevoie. Sunt dependenta de Red Bull-ul de dimineata si de cafeaua de la pranz. Stiu pe pielea mea ce inseamna sa nu poti dormi peste 96 de ore...halucinatii cu coada ochiului, ameteli, ochi rosii si senzatia ca acestia ard, o senzatie generala ca de febra, cunostinta afectata, ganduri si perceptii deformate.


User's Signature

"All intelligent thoughts have already been thought; what is necessary is only to try to think them again."-Johann Wolfgang von Goethe
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 14th October 2019 - 03:09 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum