vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> care e diferenta dintre x86 si x64?, >>?<<

Barcelona
post Mar 14 2010, 02:56 PM
Post #1


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 8,817
Joined: 10-February 10
Member No.: 1,053



Care este diferenta dintre X86 si X64?
Am incercat sa citesc p'acolo .....dar prea incurcate...:-s


User's Signature

It's like all eyes on me
So I try to avoid any eye contact
Cause if I do that then it opens a door to conversation
Like I want that...
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

florin7franky
post Mar 14 2010, 10:13 PM
Post #2


Sapient
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 16,736
Joined: 27-January 08
From: Italia
Member No.: 80



QUOTE (Barcelona @ Mar 14 2010, 01:56 PM) *
Care este diferenta dintre X86 si X64?
Am incercat sa citesc p'acolo .....dar prea incurcate...:-s

Sistemul operativ X86 va functiona pe o masina de 32 bit pc-uri cu procesoare intel si hp

Sistemul operativ X64 va functiona pe o masina de 64 bit pc-uri cu procesoare amd


User's Signature

Origami
         
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Barcelona
post Mar 14 2010, 10:14 PM
Post #3


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 8,817
Joined: 10-February 10
Member No.: 1,053



Al meu e Flatron..asa scrie.....deci pe care merge?


User's Signature

It's like all eyes on me
So I try to avoid any eye contact
Cause if I do that then it opens a door to conversation
Like I want that...
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

florin7franky
post Mar 14 2010, 10:19 PM
Post #4


Sapient
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 16,736
Joined: 27-January 08
From: Italia
Member No.: 80



QUOTE (Barcelona @ Mar 14 2010, 09:14 PM) *
Al meu e Flatron..asa scrie.....deci pe care merge?

Ce procesor ai sigur nu e flatron emo-tongue.gif

click dreapta pe my computer si proprietati acolo iti va spune ce procesor ai intel pentium sau amd


User's Signature

Origami
         
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Barcelona
post Mar 14 2010, 10:21 PM
Post #5


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 8,817
Joined: 10-February 10
Member No.: 1,053



Print screen...

Attached thumbnail(s)
Attached Image
 


User's Signature

It's like all eyes on me
So I try to avoid any eye contact
Cause if I do that then it opens a door to conversation
Like I want that...
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

florin7franky
post Mar 14 2010, 10:24 PM
Post #6


Sapient
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 16,736
Joined: 27-January 08
From: Italia
Member No.: 80



Ai masina de 32 de bit , iti va trebui un windows X86
PS : iti si scrie System type : 32-bit emo-tease.gif


User's Signature

Origami
         
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Barcelona
post Mar 14 2010, 10:27 PM
Post #7


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 8,817
Joined: 10-February 10
Member No.: 1,053



Deci merge windows 7 ultimate?mai am 2 :18 ore..


User's Signature

It's like all eyes on me
So I try to avoid any eye contact
Cause if I do that then it opens a door to conversation
Like I want that...
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

florin7franky
post Mar 14 2010, 10:28 PM
Post #8


Sapient
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 16,736
Joined: 27-January 08
From: Italia
Member No.: 80



Din cate stiam eu functioneaza biggrin.gif


User's Signature

Origami
         
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Barcelona
post Mar 14 2010, 10:29 PM
Post #9


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 8,817
Joined: 10-February 10
Member No.: 1,053



Ok...mersi!


User's Signature

It's like all eyes on me
So I try to avoid any eye contact
Cause if I do that then it opens a door to conversation
Like I want that...
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Barcelona
post Mar 15 2010, 03:27 PM
Post #10


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 8,817
Joined: 10-February 10
Member No.: 1,053



Da,merge...am citit pe'un site...
hmm...pai saptamana asta mi-l bag smile.gif

Edited by Barcelona: Mar 15 2010, 03:28 PM


User's Signature

It's like all eyes on me
So I try to avoid any eye contact
Cause if I do that then it opens a door to conversation
Like I want that...
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

NightShift
post Mar 15 2010, 04:12 PM
Post #11


Scârțar
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 3,586
Joined: 1-March 08
From: Paradise City
Member No.: 110



QUOTE (Barcelona @ Mar 14 2010, 10:27 PM) *
Deci merge windows 7 ultimate?mai am 2 :18 ore..
QUOTE (Barcelona @ Mar 15 2010, 03:27 PM) *
hmm...pai saptamana asta mi-l bag smile.gif

Bun, bun, am inteles ca 'saptamana asta', dar vezi sa te incadrezi in 2:18 ore (calculate de ieri seara) emo-imao.gif


User's Signature


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Barcelona
post Mar 15 2010, 04:15 PM
Post #12


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 8,817
Joined: 10-February 10
Member No.: 1,053



Acolo ma refeream la cate ore mai aveam...pana se sfarsea download-ul smile.gif...

Ma rog...cam asta am inteles eu...din chestia ca ar merge dupa site-ul ala emo-imao.gif


User's Signature

It's like all eyes on me
So I try to avoid any eye contact
Cause if I do that then it opens a door to conversation
Like I want that...
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

NightShift
post Mar 15 2010, 04:20 PM
Post #13


Scârțar
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 3,586
Joined: 1-March 08
From: Paradise City
Member No.: 110



Aha, pai asa spune! smile.gif Cred ca toata lumea se gandea ca termenul limita al autentificarii este 2h:18 min. hatoff.gif


Si inca ceva:
Nu mai pune atatea puncte puncte si fa un efort ca propozitiile care le scrii sa aiba subiect, predicat, complement direct, etc.


User's Signature


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paulvanorton
post Mar 15 2010, 08:40 PM
Post #14


ShiningStar
Group Icon
***

Group: Stars
Posts: 231
Joined: 30-December 07
From: China jud.Galati
Member No.: 7



un S.O pe 64,poate functiona corect si pe o masina x86.
insa gamerii var fi dezamagiti in unele cazuri.


User's Signature

________________________________________________________________________________

This post has been edited by paulvanorton:acu'3 luni fix...aaa....ba cred ca sunt 6 luni fix.
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________

CUMPAR CEASURI VECHI,CHIAR SI NEFUNCTIONALE.
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________

Romanii au talent.
-la furat
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Barcelona
post May 29 2010, 09:42 PM
Post #15


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 8,817
Joined: 10-February 10
Member No.: 1,053



eu nu-s gamer..am decat 5 jocuri in calculator..
printre care cs pe care il joc mai mereu


User's Signature

It's like all eyes on me
So I try to avoid any eye contact
Cause if I do that then it opens a door to conversation
Like I want that...
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Aprig
post May 29 2010, 11:16 PM
Post #16


Ghepardul fulgerător
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,869
Joined: 13-January 08
From: București
Member No.: 55



Nu este chiar așa; x86 e denumirea generică pentru cam toate procesoarele Intel și AMD care contează, extensia la 64 de biți se numește x86_64 și e suportată doar de unele procesoare. Nu știu exact care, dar majoritatea procesoarelor Celeron nu, și al tău pare destul de vechi, deci e mai bine să nu te complici inutil.


User's Signature

Foaie verde, foi de nuc,
Se duc oile, se duc
Și se duc și nu mai vin
Pîn' la Sfîntul Constantin...

(Ion Pillat)

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

dens
post May 31 2010, 02:36 AM
Post #17


LittleStar
*

Group: Former member
Posts: 28
Joined: 30-May 10
Member No.: 1,092



QUOTE (Barcelona @ Mar 14 2010, 03:56 PM) *
Care este diferenta dintre X86 si X64?
Am incercat sa citesc p'acolo .....dar prea incurcate...:-s


cred ar fi ceva daca am sti ce inteleg ei printr-un bit
daca avem un bec aprins, avem un bit in mintea unui programator
adica are doua variante
sa-l stinga-0, sau sa-l pastreze aprins -1
daca era stins era totuna pentru un bit, doar ca era invers
daca un bit este doar un zero si unu, adica o conventie in a ne hotari ce facem
sau o faci ,sau nu ,zero, ori la stanga , ori la dreapta
2 biti se complica, ori o faci ..si de oaie, si de balaie , si apoi nu e nici atat cat ti-ai dorit

aceste variatii..ganduri atribuite de programator ,atatea variante ale unui posibil raspuns-actiune,
fac acesti biti , care pot ajunge , aprinde becul doar acea clipa,(cand e legat de un alt eveniment)
sa aibe o anume culoare , sa se opreasca dupa toate,sau imediat

procesorul pe 32 de biti ia decat atatea instructiuni dintr-o data
(asta nu inseamna ca-r fi mai prost!)
atat e facut sa ia.
a impartii o actiune in biti, in secvente logice, este destul de complicat dupa cum va imaginati

daca folosim acesti biti-instructiuni, in a desena atunci lucrurile se complica rau de tot
comenzile devin atat de lungi..in a desemna fiecare trasatura, parul este un cosmar

Inca o data, un procesor nu e mai prost doar pentru ca este pe 32 de biti
daca bitul ar fi: , fa-o, n-o fa
si daca restul ar fi fa-o tare, fa-o incet, fa-o cu cap, cu capul inainte, cu capul gol
n-o fa atunci cand vezi..ca nu e loc,n-o fa cand nu-i pasa, nu cand vrea la coamnda,
daca astea sunt doar cativa biti, atunci restul pana la 32 ar mai putea fi
n-o fa cand vezi ca nu e loc, cand e bruneta, cand adineori te-a privit ca prin tine,cand nu e cu tine.
fa-o ori de cate ori ploua, indiferent de ochii ei, fa-o cand plange, n-o fa cand rade
fa-o tare de tot cand rade ..in acel fel, nu fi bou, n-o fa cand rade in alt fel.
procesoarele sunt facute de oameni ca se execute intructiuni precise
dintre care unele..sunt mai lungi
asta e o mica diferenta intre procesoarele ..duble
fiecare este facut doar pentru acele instructiuni,
tocmai de aceea un procesor de 32 nu e mai prost decat unul de 64 , si nici mai rapid!
este doar un alt fel de a trai.
daca ne inchipuim ca toate instructiunile ar fi la fel de lungi ca desenatul artistic
atunci am gresi crezand ca toate trebuie facute pe 64 de biti, asta insemnand mai repede
de cele mai multe ori nu e nevoie de mai mult de 32 de biti, care acopera toata gama de raspunsuri si actiuni

un procesor de 64 de biti este mai scump de cat unul pe 32,doar pentru acest motiv
ca unele fapte, actiuni..uneori trag mai mult decat restul in a se indeplinii cu totul.

dar nici nu putem consuma procesorul inventand actiuni care nu vor avea loc niciodata

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th April 2014 - 02:46 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro Felicitari Online
 Vesperala Forum