vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Mâncăruri ușoare, pentru zilele când ne doare stomacul

RoAp
post Jun 30 2008, 07:47 PM
Post #21


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 7,854
Joined: 2-January 08
Member No.: 31



QUOTE (vesperala @ Jun 30 2008, 08:37 PM) *
Păi și cine te pune să le lași la suprafață? Narcisa amestecă fasolea fiartă, bătută piure cu compoziția de care zici..emo-yes.gif


Pai eu va cred. Dar par eu genul care stie sa faca asa ceva?
Nu ca n-as manca, ohoho...

Dumneavoastra glumiti. Eu in rarele dati cand mananc asa ceva am parte de ulei, grasime si
ceapa arsa. Si mai bine fara. Vorbesc de localuri publice. Acolo mai mananc cateodata fasole batuta cu gogosari . Dar rar is norocos.
Doamna Narcisa is sigur ca nu exagereaza cu uleiul sau cu grasimile.
Nu sufera comparatie reteta proprie a unei gospodine cu reteta unui ametit de bucatar vai mama lui.
La asta ma gandeam. d1.gif

LE: M-am grabit si in loc de ardei copti cu otet am scris gogosari mai sus. Iertare.

Edited by RoAp: Jun 30 2008, 08:06 PM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jun 30 2008, 08:24 PM
Post #22


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,189
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



RoAp, cat de curand voi incerca reteta ta. Se face repede si, daca ai papat tot , inseamna ca iese ceva bun...


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Jun 30 2008, 09:17 PM
Post #23


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,072
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



QUOTE (RoAp @ Jun 30 2008, 08:47 PM) *
LE: M-am grabit si in loc de ardei copti cu otet am scris gogosari mai sus. Iertare.

merge și cu gogoșari murați..smile.gif îmi făcuși poftă.


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jul 27 2008, 05:47 AM
Post #24


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,189
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Există câteva variante de supă, eficiente în cura de detoxifiere. Vom prepara o supă "de bază", pe care o putem modifica, schimbând unele ingrediente, care curăță organismul de toxine și elimină surplusul de kilograme. Iată o rețetă de supă pe care o putem consuma la prânz și la cină: Ingrediente pentru 1 litru de supă: 1 ceapă, 2 morcovi, o țelină, o rădăcină de pătrunjel, un fir de praz și ¼ de căpățână de varză albă.

Preparare: Tăiem legumele mărunt, le înăbușim în puțin ulei și 2 litri de apă clocotită. Lăsăm supa să fiarbă încet, timp de 15 minute.

În final adaugăm o jumătate de linguriță de cimbru. O altă variantă de "supă de bază" folosește următoarele ingrediente: spanac, broccoli, roșii, conopidă și pătrunjel.

Acestea se lasă să fiarbă încet, 10 minute; Supa se servește cu verdeață proaspătă. Cei care preferă supele-cremă trebuie să adauge, după ce au pasat legumele, lapte de soia sau suc de lămâie.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 24 2009, 08:32 AM
Post #25


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,189
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Sendvișuri cu cașcaval

Ingrediente: Un ou, o linguriță de lapte, 100 g cașcaval, două roșii, o ceapă, sare, piper, pătrunjel.
Preparare: Se bate oul cu lapte și se adaugă cașcavalul ras, sarea și piperul. Se ia cu o lingură din acest amestec și se pune pe feliile de pâine. Deasupra se așază o felie de roșie de maximum un centimetru grosime și două rondele subțiri de ceapă și se introduce la cuptor pentru 10 minute. Ca să aibă și mai multă consistență, peste roșie și rondelele de ceapă se pune o altă lingură de ou cu cașcaval.



User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 25 2009, 11:12 AM
Post #26


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,189
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Urzici bătute
Ingrediente: un kg de urzici, 3 linguri de ulei, două lingurițe de făină, mujdei de usturoi, sare.
Preparare: Se aleg urzicile, se spală în multe ape și se opăresc în apă clocotită cu sare. Se lasă să fiarbă până se înmoaie, se scurg de apă și se dau prin sită, adăugând câte o linguriță din zeama în care au fiert. Se pun într-o cratiță la foc, se adaugă sare, ulei și făină și se lasă la marginea aragazului, amestecând mereu cu lingura până încep să se umfle.



User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Mar 3 2009, 08:45 AM
Post #27


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,189
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Supă de roșii cu tăiței

Ingrediente: 3 morcovi, o țelină, doi ardei grași, două cepe uscate, doi cartofi, tăiței de post, 0,5 l suc de roșii, delicat, ulei, pătrunjel.

Preparare: Se curăță legumele se taie mărunt sau se dau pe răzătoare și se pun la fiert într-o oală acoperită, circa 45 de minute. Se adaugă sucul de roșii și delicatul și se mai clocotește încă 15 minute, apoi se adaugă tăiețeii de post. Dacă sunt fierte și legumele, și tăițeii se oprește focul și se adaugă câteva linguri de ulei și pătrunjelul tocat fin. Se poate consuma atât fierbinte, cât și rece.



Supă-cremă de mazăre

Ingrediente: 600 g mazăre, 600 g cartofi, 250 g morcovi, 100 g păstârnac, două cepe, 30 g margarină vegetală, mărar, delicat, mărar.

Preparare: Legumele se curăță, se taie în bucăți mari și se fierb bine, într-o oală de circa trei litri, împreună cu mazărea, aproximativ o oră. Când sunt fierte, se scot, se pasează cu mixerul sau cu o furculiță, și se trec prin sită. Piureul obținut se pune în supa în care au fiert legumele, cu delicat, și se clocotește circa 10 minute. După aceea se ia supa de pe foc și se adaugă mărarul și margarina. Se poate servi cu crutoane.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Mar 4 2009, 08:00 AM
Post #28


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,189
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Cartofi cu branza la cuptor

Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cartofi fierti, 3 linguri smantana dulce, 30 g unt moale, 3 linguri parmezan (cascaval), sare, piper negru macinat.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 190gr. Se curata cartofii reci de coaja, i se taie fiecaruia capacul (o felie) pe latime si se scobeste miezul cu o lingurita, fara a rupe coaja si lasand o margine groasa de 1/2 cm. Se pune miezul scobit inr-un castron. Se incorporeaza smantana, untul si parmezanul in miezul de cartofi, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine si se umplu cartofii cu pasta astfel obtinuta. Se aseaza cartofii umpluti pe o tava, se dau la cuptor si se lasa sa se coaca 25-30 de minute.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Mar 10 2009, 09:27 AM
Post #29


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,189
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Supă cu găluște

Ingrediente: două pulpe de pui, 3-4 morcovi, o țelină, 4 cepe potrivite, 3-4 bucăți de albitură, un cartof, griș, 3 ouă, sare, pătrunjel, un cub de delikat.

Preparare: Se pun la fiert pulpele într-o oală de cinci sau opt litri, cu puțină sare. După ce a fost îndepărtată toată spuma, se curăță morcovii, țelina, albitura, cartoful și ceapa, se spală și se pun la fiert peste carne, împreună cu delikatul. Când sunt fierte toate, se scot carnea și zarzavatul pe un platou, la răcit (acestea vor fi puse ulterior la ciulama și, respectiv, la salata de legume), se completează cu apă și sare după gust, iar când supa reîncepe să fiarbă, se pregătesc găluștele. Se bat ouăle cu puțină sare și se pune grișul treptat. Se amestecă până se obține o pastă omogenă, dar nu prea moale. Înainte de a fi pusă în oală, compoziția se încearcă punându-se o lingură din ea în supa care clocotește. Dacă gălușca rămâne întreagă și începe să se umfle, înseamnă că a fost pus suficient griș și compoziția e bună. Se pun și celelalte găluște și se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute, la foc domol. Când sunt gata se adaugă pătrunjelul tocat mărunt (tot sau doar o parte) și se oprește focul.

Poti prepara supă cu găluște și dacă nu ai carne. Trebuie doar să mărești puțin cantitatea de legume puse la fiert și chiar cea de delikat, pentru ca gustul să fie mai bun. În acest caz, poți adăuga și suc de roșii (cel mult un litru).


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Apr 28 2009, 07:34 AM
Post #30


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,189
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Ciorbă de salată verde

Două sau trei salate (depinde de mărime), 200 g kaiser sau costiță, 3 cartofi mici, două ouă, două cepe mici, 4 fire de ceapă verde, 4 roșii în bulion, un cub Knorr cu smântână și pătrunjel, un cub Knorr de legume, vegeta, piper, mărar, sare de lamâie sau borș;

Se toacă ceapa mărunt, iar kaiserul se taie fâșii. Se pun la rumenit în puțin ulei. Cartofii se curăță, se taie în cubulețe mai mari și se adaugă peste ceapă și kaiser. Se acoperă cu apă și se lasă 7-8 minute la fiert, după care se adaugă ceapa verde tăiată rondele și roșiile tăiate le fel. Se completeaza cu apă și se lasă la fiert încă 8-10 minute.

Salata tăiată fâșii de un centimetru se adaugă peste compoziție , împreună cu cubulețele de Knorr. Lasam pe foc 5 minute, timp în care se amestecă ușor și se potrivește de condimente. Ouăle se bat cu furculița și se adaugă în ciorbă amestecând continuu. Se lasă să dea într-un clocot, apoi se acrește cu sare de lămâie sau borș. La sfârșit punem mărarul tocat mărunt.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Apr 28 2009, 07:39 AM
Post #31


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,072
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



ohmy.gif păi cu prăjeală nu știu dacă face bine la durerea de stomac

fiind ciorbă e destul de ușoară, e drept, dar are kaizer prăjit în ea


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gabita_7
post Jun 11 2009, 11:39 PM
Post #32


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 20
Joined: 9-May 09
From: Ireland-Bray
Member No.: 971



Paste gratinate cu spanac si samantana pt 8-10 persoane

Se ia 500g de spanac verde( spalat bine...);
Cam 100 de grame foi de busuioc= basilico
50-100 grame de usturoi dupa gust
5-600g de ciuperci

Se toaca toate impreuna, eventual cu mixerul doar un 30-40 de secunde( sa nu se faca o pasta totusi...)
Concomitent se fierb pastele. de preferinta fusili. Fierberea pastelor are secretele ei: se pune apa sa fiarba pana da in clocot, apoi se adauga o lingura, doua de sare sa nu se lipeasca pastele, si abia dupa se adauga pastele amestecand din cand in cand la foc moderat. Fierberea nu ar trbui sa depaseasca 10 minute. Nu e bine ca pastele sa fie nici prea moi sa-si piarda forma, dar nici nefierte...
Pastele fierte se pun in 2, 3 tavi si se amesteca cu amestecatura de mai sus: usturoi, spanac, basilico, ciuperci (maruntite).
Intr-un bol mai mare se amesteca 4,5 oua cu jumatate de kg de smantana si cu 1/2 kg de lapte si sare dupa gust, eventula si ulei de mazline. Amestecul format se toarna repartizat uniform peste pastele din tavi. Pe deasupra se razuie cascaval. Pt un gust mai italian se poate razui parmezan, care e mai uscat, dar si cu un gust sarat mai pronuntat.

Se pune la cuptor la foc moderat 20-25 de minute pana se gratineaza.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Mar 9 2010, 09:42 AM
Post #33


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,189
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Peste-file : Condimentați fileurile de pește cu sare și piper. Într-o tigaie topiți unt sau margarină, având grijă să nu se ardă. Prăjiți peștele pe fiecare parte, până când carnea își schimbă consistența și carnea devină opacă (albă sau roz, în funcție de pește). Turnați zeamă de lămâie peste fileurile prăjite și serviți împreună cu orez și legume.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jun 23 2010, 07:57 AM
Post #34


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,189
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Supa de perișoare

Pentru supă: 2 morcovi mari, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o jumătate rădăcină de țelină, un ardei roșu, o ceapă, zeamă de lămâie sau borș pentru acrit, frunze de leuștean, pătrunjel.
Pentru perișoare: 2 cepe mari, călite în apă și puțin ulei, 4 linguri de orez, 3 linguri pesmet, 3 linguri gris, 3 linguri nucă măcinată, 2 ouă, condimente (sare, piper).
Pentru varianta de post: 2 cepe mari, călite, 100 g orez, 100 g granule de soia fierte, 3 linguri de semințe de in măcinate în râșnița de cafea, 4 linguri făină din fulgi de ovăz, 2-3 linguri gris sau făină albă de grâu, condimente (sare, piper).


Morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și țelina se taie cubulețe și se călesc în apă cu două linguri de ulei. Se completează apoi cu 3,5 - 4 l de apă clocotită, se adaugă ceapa întreagă și ardeiul, sarea, până sunt fierte legumele. Adăugăm frunzele de leuștean și/sau pătrunjel și acrim după preferință cu zeamă de lămâie sau borș.
Pentru perișoare, călim cepele tocate mărunt, adăugăm orezul spălat și 1/2 cană apă și lăsăm pe foc până orezul este aproape fiert. Adăugăm restul ingredientelor (la varianta de post: granulele de soia și făinurile plus condimentele, la varianta cealaltă: grisul, pesmetul, nuca măcinată și ouăle bătute ca pentru omletă), formăm perișoarele și le fierbem în apă cu sare. Apoi le transferăm în oala cu supa de legume.
Dupa preferinte, se poate adăuga și smântână.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

h007_2005
post Jun 23 2010, 07:43 PM
Post #35


StarGazer
Group Icon
******

Group: Moderator
Posts: 4,027
Joined: 28-August 08
From: Craiova
Member No.: 371



da ceva fara carne nu avem smile.gif


User's Signature

Niciodata sa nu mergetii cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
nobody is perfect i am nobody
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Aida
post Jun 23 2010, 10:19 PM
Post #36


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 9,229
Joined: 31-December 07
From: Craiova
Member No.: 17



salata se rosii cu castraveti grin.gif

Edited by Aida: Jun 23 2010, 10:20 PM


User's Signature


Nu rupe firul unei prietenii, caci chiar daca il legi din nou, nodul ramane.





Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

mesmerize
post Jun 23 2010, 11:51 PM
Post #37


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,603
Joined: 27-May 09
Member No.: 989



Cea mai ușoară mâncare e un o_ușor biggrin.gif


User's Signature

101%
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th July 2018 - 06:55 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum