vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Mâncăruri ușoare, pentru zilele când ne doare stomacul

vesperala
post Feb 23 2008, 05:01 PM
Post #1


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 35,816
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



chiar nu știu ce aș putea mânca să fie mai simplu, mai ușor...


se pare că portocalele nu îmi priesc. dar ce ar fi bun?


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea și soarele-i fereasta/La temnița vieții
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, până ce pier...


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

nynna
post Feb 23 2008, 05:05 PM
Post #2


FallingStar
Group Icon
**

Group: Stars
Posts: 92
Joined: 7-January 08
Member No.: 46



merele sunt bombe de vitamine....si cred ca te ajuta la digestie!

De cateva luni un nou deliciu tropical "pomelo".e foarte bun..dupa parerea mea si contine o gama completa de vitamine1


User's Signature

cert ca am existat chiar daca am fost doar un fir de nisip la tarmul TIMPULUI!

"Fiecaruia i se cuvine sa participe la existenta
artei, dupa cum i se cuvine artei sa participe la
existenta fiecaruia"(motto)
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Feb 23 2008, 05:07 PM
Post #3


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



mut mesajul!

Edited by paradise: Feb 23 2008, 05:14 PM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Feb 23 2008, 05:07 PM
Post #4


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 35,816
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



din câte văd nu pot mânca nimic crud...sad.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea și soarele-i fereasta/La temnița vieții
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, până ce pier...


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 23 2008, 05:12 PM
Post #5


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 20,709
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Supe de zarzavaturi strecurate, fainoase, cartofi copti, mere rase,branza de vaca. Daca simptomele nu cedeaza ia antispastice: lizadon, scobutil, calmogastrin.Nu pe toate, unul dintre ele.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

paradise
post Feb 23 2008, 05:16 PM
Post #6


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,551
Joined: 2-January 08
Member No.: 29



l-am pus aici: http://www.vesperala.com/index.php?...amp;#entry32616
fiind prajita nu e buna cand te doare stomacuL
am crezut ca vrei o reteta rapida ca ai ramas in pana de idei si d-aia am scris-o aici....sorry

Edited by paradise: Feb 23 2008, 05:19 PM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Floarea Soarelui
post Feb 23 2008, 07:21 PM
Post #7


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 2,565
Joined: 11-January 08
Member No.: 52



Carbohidrații te ajută... Puțin orez fiert, cartofi fierți ori copți, supă limpede. Fără fructe, nici chiar compot...E bun și sucul de cartorf crud,e cel mai bun...


User's Signature



Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

BigDefender
post Feb 23 2008, 07:41 PM
Post #8


de la mine mai mult, de la altii mai putin
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 8,096
Joined: 31-December 07
From: Buzau-Romania
Member No.: 18



REGULI GENERALE

1. 5-6 mese pe zi, cu respectarea oreor zilnice
2. nu se consuma nimic intre mesele principale
3. se evita cititul, privitul la televizor sau alte activitati in timpul meselor
4. se consuma cel putin 2 l de lichid pe zi
5. pentru ceaiuri, cafea, compot, sucuri naturale se folosesc doar indulcitori (nu mai mult de 5-6 tbvepezi, 1 tb zaharina este echivalentul unei lingurite de zahar)
6. nu preparati sosuri cu unt, smantana, faina
7. nu se consuma alcol
8. interzis uleiul la gatit si salate
9. nu se abuzeaza de sare


ALIMENTE PERMISE + CANTITATILE PE ZI

1. Branza = 150 – 200 g
2. Lactate = 250 ml
3. Carne = 150 – 200 g
4. Mezeluri = 50g
5. Oua fierte tare = 3 buc pe saptamana
6. Legume = fara limita
7. Fructe normale = 600 g (sau 300 g din fructe “un pic periculoase” )
8. Cartofi, orez, paste = 150g
9. Paine = 3 felii


DETALII DESPRE ALIMENTELE PERMISE

BRANZA = branza de vaci, cas, urda

LACTATE = lapte dulce (cel cu 1.8 % grasime), lapte batut, iaurt degresat, sana, chefir

CARNE = carne slaba fiarta sau gratar: pui, curcan (fara pielita), peste (salau, stiuca, lin, cod, pastrav)

MEZELURI = sunca de Praga, piept de pui, pastrama vita, cremvusti de pui

LEGUME = crude, salate, fierte sau soteuri: rosii, castraveti, ardei, conopida, dovlecei, vinete, varza, ciuperci, ceapa, ridichi, practic orice legume + verdeata

FRUCTE NORMALE = crude, salate, coapte, compot, sucuri: portocale, grapefruit, mandarine, mere, pepene verde, capsuni, kiwi, cirese, piersici, caise, visine, fragi, zmeura

FRUCTE “un pic pericoloase” = crude, salate, coapte, compot, sucuri: banana, pere, prune, struguri

CARTOFI = fierti, copti, la cuptor, pe gratar

OREZ = fiert, fara ulei, cu verdeata

PAINE = graham, cu seminte, cu secara, grau, adica cu fibre de cereale (aceste fibre sunt bune ca se umfla in stomacel si tin mai mult de foame  )

EXEMPLU DE MENIU PENTRU O ZI

1. Dimineata 7.30
• cafea cu indulcitor
• o felie de paine cu 50 g branza sau 50 g mezel sau un ou fiert
• un iaut sau lapte

2. Gustarea de la 10.30 – 11.00
• un fruct sau un iaurt

3. Pranz
• carne gratar + garnitura (cartof, paste, legume) + salata
Sau
• 1 felie de paine + ciorba + 1 fruct

Sau

• 2 felii de paine + 50 g branza / mezel + legume + 1 fruct

4. Gustarea de la 16.00 – 16.30
• 1 fruct / iaurt

5. Cina 19.00 – 20.00
• mamaliguta (300 g) cu branza

Sau
• Salata bulgareasca + conserva de tone (in suc propriu sau apa)

Sau
• legume la cuptor + salata

Sau
• cartof copt + branza + 1 fruct

SE INTELEGE CA TOT CE NU ESTE PE LISTA ACEASTA ESTE INTERZIS!!!


User's Signature

Pace celor ce vin, bucurie celor ce raman, binecuvantare celor ce pleaca!


http://www.verze.ro/forum-femei.html
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Feb 23 2008, 07:43 PM
Post #9


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 35,816
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



așa o fi la regim...

dar ce văd eu pe listă stomacul meu azi nu vrea.

am făcut o supă de pasăre, beau supa. fără carne, pâine...etc.
la noapte un ceai de sunătoare.


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea și soarele-i fereasta/La temnița vieții
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, până ce pier...


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

puiu.t
post Feb 24 2008, 07:13 AM
Post #10


Banned
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 2,293
Joined: 31-December 07
Member No.: 14



QUOTE (vesperala @ Feb 23 2008, 03:07 PM) *
din câte văd nu pot mânca nimic crud...sad.gif

din ce citesc, si sper sa nu fie asa, ai probleme gastrice
primavara si toamna efectele sunt accentuate
nimic, dar chiar nimic nu se compara cu un tratament medical adecvat
( si eu am negljat mut timp o vizita la specialist si am ajuns la perforare)
citricele in acest caz, desi contin multe vitamine, nu-s agreeate de stomac, generand arsuri
iti recomand o mancare usoare ca pentru copii cand trec de faza alptatului, pasate si cu painea prajita
ceaiurile ajuta mult!
sanatate!


User's Signature

This user is no longer a member of vesperala*forum
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Christina_Whispe...
post Feb 26 2008, 10:07 PM
Post #11


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,254
Joined: 5-January 08
From: SilverMoon City
Member No.: 40



legume si fructe ! ;)


User's Signature

~~~~~~~~~~~~~~

May the Stars guide you...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

BigDefender
post Feb 27 2008, 11:05 AM
Post #12


de la mine mai mult, de la altii mai putin
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 8,096
Joined: 31-December 07
From: Buzau-Romania
Member No.: 18



saritul peste mese!


User's Signature

Pace celor ce vin, bucurie celor ce raman, binecuvantare celor ce pleaca!


http://www.verze.ro/forum-femei.html
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Aprig
post Feb 27 2008, 11:12 AM
Post #13


Ghepardul fulgerător
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 2,289
Joined: 13-January 08
From: București
Member No.: 55



Brînză, orez fiert; în cazuri grave, orez fiert fără sare, eventual cu morcovi fierți (morcovii nu trebuie să fie mulți, are gust groaznic, dar e tolerat de organism și te obișnuiești).

Dacă ai probleme e bine să nu încerci două alimente noi în aceeași zi, în caz de reacție nasoală măcar știi din start care-i făptașul.

Ferește-te de citrice și banane, măcar o săptămînă, și bagă zeamă de supă sau ceaiuri.

Exclus: ouă, alune.


User's Signature

checking the maximum length of command line arguments... 1572864

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

blue eyes
post Feb 27 2008, 11:14 AM
Post #14


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 13,278
Joined: 15-January 08
From: Loc cunoscut
Member No.: 59



salata de fructe.........cu frisca


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jun 16 2008, 07:56 AM
Post #15


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 20,709
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Salata cu usturoi, patrunjel verde si branza telemea

Ingrediente (pentru 4 portii): 1 legatura mare patrunjel verde (150 g), 1/2 legatura menta, 2 capatani usturoi, 1 ardei gras rosu (270 g), 200 g telemea, 20 g seminte de pin, 1 lamaie, 6 linguri ulei de masline, sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare: * Se spala bine verdeata, se zvanta si se taie nu prea marunt. Usturoiul curatat se toaca. * Se taie ardeiul in patru, se curata de nervuri si seminte si se taie fasii subtiri. * Se rupe branza bucatele sau se taie cubulete, iar semintele de pin se rumenesc usor intr-o tigaie (fara grasime). * Se amesteca zeama de lamaie cu uleiul si se condimenteaza cu sare si piper. * Se amesteca - intr-un castron - verdeata, usturoiul si fasiile de ardei, se toarna peste ele sosul si se presara deasupra cubuletele de telemea si semintele de pin.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Jun 30 2008, 07:48 AM
Post #16


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 20,709
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Iată o rețetă foarte ușor de preparat, dar foarte gustoasă și hrănitoare, ideală pentru perioada verii. Se face o omletă din două ouă, sare și ulei de măsline. Separat, se călește puțin praz în ulei de măsline și se adaugă trei roșii de mărime mijlocie, tăiate feliuțe. Se călesc puțin, după care se adaugă omleta și o linguriță de zahăr. Se sărează și se servește cu orez simplu și salată verde sau salată de castraveți.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

RoAp
post Jun 30 2008, 07:01 PM
Post #17


StarGazer
******

Group: Former member
Posts: 7,854
Joined: 2-January 08
Member No.: 31



Pentru cine tolereaza ceapa. Stiu ca e topic de mancaruri usoare atunci cand ne doare stomacul.
Dar am vazut ca s-au mai scris retete mai sus nu neaparat pentru un stomac cu probleme.

Scriu fiindca azi mi s-a facut pofta de cartofi prajiti. Mananc de maxim zece ori pe an cartofi prajiti.
Si cum pofta trebuie satisfacuta din cand in cand imi permit sa scriu.

Doua portii de cartofi prajiti. Eu le-am luat de la un fast-food. Prajiti in ulei de palmier. Cartofi "normali", nu congelati. Faceam prea mult balamuc in bucatarie pana-i prajeam eu.De-asta am preferat varianta asta.

Patru cepe medii. Otet si sare. Si catva felii de paine.

Ceapa am taiat-o marunt si am sarat-o potrivit intr-un bol mediu.
Am pus dupa ce am rasfirat-o bine, otet peste ea pana s-a acoperit.
Am lasat-o un minut. Nu mai mult ca-si schimba culoarea.
Am inceput sa adaug apa pana cand gustul de otet nu a mai fost agresiv.
In momentul acela am bagat cartofii in bol. Destul de fierbinti inca. I-am bagat si la microunde putin
inainte. Daca ii faceam pe loc era si mai bine.
Cateva secunde am amestecat si am scurs imediat zeama.
Au ramas cartofii cu ceapa lipita de ei. Si cu aroma discreta a otetului.
Intr-un bol mic am pastrat putina zeama. Am prostul obicei sa bag painea in diverse sosuri sau zemuri.
La masa am trecut dupa ce am racit bine de tot cartofii.
N-a ramas nimic.

Combinatia de ceapa cu otet elimina mirosul ulterior si arsurile. Personal is norocos.
Tolerez bine ceapa in orice asociere cu exceptia ei calita si pusa peste fasole batuta. Nu suport. Dar asta e deja utopie pentru mine. Glumesc.

Pofta buna. Cam greu de rontait deodata patru cepe, asa-i? hatoff.gif Se pot folosi doar doua, eu is lacom legat de ceapa.
Toate bune dumneavoastra.

Consider ceapa leguma de baza in alimentatie. Nu numai la mancarurile gatite.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Jun 30 2008, 07:27 PM
Post #18


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 35,816
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



QUOTE (RoAp @ Jun 30 2008, 08:01 PM) *
cu exceptia ei calita si pusa peste fasole batuta.

și cred că e printre puținele mâncăruri care îmi plac... emo-um.gif o face Narcisa de te lingi pe gegețele....

give_heart.gif mâine sigur nu reușesc să ajung la ea... dar poimâine sper să îi pot face o vizită...52-mat.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea și soarele-i fereasta/La temnița vieții
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, până ce pier...


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

RoAp
post Jun 30 2008, 07:33 PM
Post #19


StarGazer
******

Group: Former member
Posts: 7,854
Joined: 2-January 08
Member No.: 31



QUOTE (vesperala @ Jun 30 2008, 08:27 PM) *
și cred că e printre puținele mâncăruri care îmi plac... emo-um.gif o face Narcisa de te lingi pe gegețele....

give_heart.gif mâine sigur nu reușesc să ajung la ea... dar poimâine sper să îi pot face o vizită...52-mat.gif


De fapt stiti ce ma deranjeaza? Nu ceapa cat tona de ulei in care pluteste deasupra pe fasole.
emo-flowers.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Jun 30 2008, 07:37 PM
Post #20


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 35,816
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



QUOTE (RoAp @ Jun 30 2008, 08:33 PM) *
De fapt stiti ce ma deranjeaza? Nu ceapa cat tona de ulei in care pluteste deasupra pe fasole.
emo-flowers.gif

Păi și cine te pune să le lași la suprafață? Narcisa amestecă fasolea fiartă, bătută piure cu compoziția de care zici..emo-yes.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea și soarele-i fereasta/La temnița vieții
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, până ce pier...


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 27th November 2014 - 06:07 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum