vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Știre: Saftoiu vrea vot obligatoriu. Dumneavoastra?

Vesperal News
post Jun 6 2009, 01:58 PM
Post #1


News Bot
***

Group: Bot
Posts: 282
Joined: 16-January 08
Member No.: 61Adriana Saftoiu: Votul obligatoriu inseamna regula. Eu stiu ca argumentul suprem contra votului obligatoriu il constituie faptul ca este un drept personal si ca n-ar trebui sa devina obligatie. Dar dreptul de a vota implica o obligatie cetateneasca. La ora actuala, 32 de tari au vot obligatoriu. Aici, mai multe! Ne-ar strica votul obligatoriu? ...vezi intregul articol


User's Signature

Acest cont este un BOT de știri, nu un user.

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Asimetric
post Jun 6 2009, 07:15 PM
Post #2


StarGazer
Group Icon
******

Group: Admin
Posts: 7,294
Joined: 20-April 08
From: Uncanny valley
Member No.: 161Imi place. Pentru ca vine de la cineva care, pana nu demult, avea buzele lipite temeinic de dosul basescian, hulind cu mare avant tot ce i se impotrivea idolului, iar acum e consilierul sefului unuia din partidele inamice. Frumos. Romania chiar e tara tuturor posibilitatilor. Pacat ca e in sens negativ.

La ora actuala, 32 de tari au vot obligatoriu.

Ce? emo-imao.gif Tare as fi curios care sunt alea.
In primul rand, as vrea sa stiu ce inseamna vot obligatoriu. Si, mai ales, care sunt consecintele nerespectarii legii? Sper ca penitenciarele sa fie pregatite sa "gazduiasca" jumatate din populatia tarii. emo-lol.gif Si cum s-ar stii daca legea e respectata? Se uita cineva pe buletinele de vot dupa ce sunt stampilate? Stiam ca votul e secret. Pot sa fac orice cu hartia aia. Asta nu inseamna ca am votat. smile.gif

In Romania exista lege votata in Parlament si promulgata de presedinte care acorda profesorilor o marire de salariu de 50%, dar care nu e respectata nici macar de papagalii care au votat-o. O lege inutila in plus nu strica.

"Dar dreptul de a vota implica o obligatie cetateneasca."
Asta suna similar cu prostia debitata cu nonsalanta un mare marinar filosof chelios si chior care zicea..."Cetatenii sunt mai responsabili decat politicienii."
Ce obligatie are cetateanu' fata de tara in momentul asta? Nici una. Ba chiar statul are multe datorii catre locuitorii sai, la cate orori i-a supus pana acum. Asa ca..."Mars de-aci, imbecilo!" e mesajul meu catre stimata doamna deputat.

Edited by Stelist_4_3v3r: Jun 6 2009, 07:49 PM
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

LIVIA
post Jun 7 2009, 09:56 AM
Post #3


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,754
Joined: 2-August 08
From: Giurgiu
Member No.: 263chiar si cu vot obligatoriu cei care nu au pentru cine opta pot face in asa fel sa nu-si dea votul....ii stampilam pe toti, insemnam buletinul de vot sau altele si va fi declarat nul(votul)...ma gandeam....ce venit ar avea Romania la buget daca toti politicienii ar munci pe bune, poate asa vom avea si noi medicamente , scoli, canalizari, gaze, curent electric....oftez adanc si cred ca multi dintre voi intelegeti de ce..


User's Signature

Dacă vrei odihnă - crede. Dacă vrei adevărul - caută și suferă.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Orpheus
post Jun 7 2009, 10:34 AM
Post #4


.
Group Icon
**********

Group: Stars
Posts: 25,928
Joined: 2-January 08
From: Bacovia's city
Member No.: 32CITEAZA(Vesperal News @ Jun 6 2009, 02:58 PM) *
Adriana Saftoiu: Votul obligatoriu inseamna regula. Eu stiu ca argumentul suprem contra votului obligatoriu il constituie faptul ca este un drept personal si ca n-ar trebui sa devina obligatie. Dar dreptul de a vota implica o obligatie cetateneasca. La ora actuala, 32 de tari au vot obligatoriu. Aici, mai multe! Ne-ar strica votul obligatoriu? ...


Madam Saftoiu, vede, ca de obicei, doar partea noastra a paharului, pe-a dumneaei ... ioc, ochi de politician...responsabil, si plin de interese....personale.

"Dreptul de a vota implica o obligatie cetateneasca" .... ai lasa, zau?

Dar odata ce esti ales, ce obligatie implica? ..... intreb aiurea si eu. Asta ar trebui trecuta la obligatii cetatenesti si sanctionat, penal, crunt, in primul rand, nerespectarea fara exceptie, a promisiunilor facute la momeala de a obtine voturi.

Am vazut pe aici tot felul de texte a caror peroratie era ceva de genul: "daca nu mergeti la vot sa nu comentati dupa aceea".
Pai si daca mergem, cu ce ne face mai dulce amarul faptul ca vom putea injura indreptatiti?
Nu se vede cu ochiul liber ca toti cei care se invart pe scena politica sunt aproape fara exceptie aceeiasi de acum 20 de ani, aceeasi pe care i-am votat de atatea ori si in trecut si i-am putut injura indreptatiti dupa aceea ?

Ce sa votezi?, pe cine?, ma refer responsabil, convins ca il stii bine pe omul ales si fara greseala va face ce a spus in campanie, si nu asa, doar de prezenta la urne.

Cel care crede ca stie ce face, se va duce si neobligat, cine nu....NU, ar merge dar ar manjii votul in bataie de joc, pe toata suprafata, astfel incat la final, tot 15-20 % ar fi ponderea, valida, de participare la vot ca si pana acum
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th September 2019 - 07:23 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum