vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Volumul antologic IZVOARELE VIETII 2009, realizare tiparita a poetilor de pe NET

Mihai LEONTE
post May 30 2009, 12:34 PM
Post #1


*Membru de Onoare*
Group Icon
****

Group: Membru de onoare
Posts: 625
Joined: 30-December 07
From: Moldova Noua Romania
Member No.: 6Volumul antologic IZVOARELE VIETII 2009

Dragă cititorule,

Volumul antologic “Izvoarele vieții” reprezintă una dintre cele mai ample lucrări de creație literară aparținând unor generații poetice de diferite vârste, care permite delicat și atent ca fiecare debutant ales de muza artei lirice să se manifeste.
Crețiile din acest volum demonstrează, cu argumente covingătoare, că în poezia românească a anilor de tranziție există puternice generații care-și onorează cu strălucire menirea de rezonatori ai epocilor prin care au trecut.
Practicând stiluri și formule de creație variate, uneori foarte moderne, poeții care o compun exprimă o stare de suflet comună, dragostea mare față de poezie și frumos.
Cu adevărat dotați, stăpâni pe tainele creației, semnatarii din această antologie și-au acordat lira pentru ca din ea să izvorască sunetul cel mai pur cu putință, care să atingă sufletul cititorului, pentru a-i aduce clipe de liniște, de regăsire, de fericire.
Îți doresc, dragă cititorule, să-ți încarci sufletul cu energia debordantă ce izvorăște din jocul cuvintelor frumos încondeiate în acest nou volum al prieteniei.
Lectură plăcută!

Coordonator: Simina Silvia ȘCLADAN
Cei interesati de citirea scrierilor din volum se pot adresa autorilor.Cuvant pentru coperta Izvoarelor vietii

"Volumul antologic "Izvoarele vieții", purtând un titlu simbol, se înscrie în șirul ciclic al aparițiilor literare de excepție, al căror inițiator este poetul Mihai Leonte. Volumul de debut al acestei serii „Spiralele vieții”, a fost publicat în anul 2006 continuându-se în 2007 cu „Drumurile vieții” și în 2008 cu volumul „Mirajele vieții”. Volumul „Izvoarele vieții” este a IV-a apariție literară apărută sub egida editurii Lidana, aceeași editură care s-a ocupat și cu tipărirea volumului „Mirajele vieții”din 2008, primele două volume fiind apărute sub tiparul editurii Anamarol. Coordonatorul direct al acestui volum, precum și al volumului „Mirajele vieții” este poeta Simina Silvia Șcladan, care prin eforturi susținute și o tenacitate de invidiat, a reușit să reunească un număr mare de autori, cu stiluri și viziuni diferite, (mulți dintre ei cunoscuți deja în lumea literară contemporană, alții proaspăt debutanți), dar având toți același ideal: dragostea pentru poezie și pentru oameni. Ca editor al volumului „Izvoarele vieții”, cât și a volumului anterior, Liviu Clement a acordat un real sprijin în realizarea celor două proiecte menționate mai sus. Cititorii iubitori de frumos, se vor regăsi în versurile acestui volum creat pentru a încânta acele suflete aflate în căutarea unei dimensiuni noi de iubire și lumină guvernată de înțelepciunea celestă.”

Adina-Cristinela Ghinescu


Poetii participanti la volumul antologic IZVOARELE VIETII 2009 a poetilor de pe NET.

Silvia Simona BODEA si Valeria TAMAȘ din Timișoara,
Aristița BUCIU-STOIAN si Dan DEȘLIU din Drobeta Turnu Severin,
Floarea CĂRBUNE, Cristina CĂRBUNE, Niculina VIZIREANU din Constanta,
Valeriu CERCEL din Canada,
Andrei Claudiu DAROCZI din Jibou-Cluj,
Raluca IORDAN din Tulcea,
Victorița Duțu si Craita MOROIENI din Bucuresti,
Aneta GEORGESCU din Vaslui,
Adina-Cristinela GHINESCU din Galati,
Iuliana GHIOCA din Calarasi,
Dan IORDACHE si Simina Silvia SCLADAN,
Mihai LEONTE din Moldova Nouă,
Costel MACOVEI,
Gabriela MIHAIL din Caracal,
Georgeta OLTEANU,
George PENA din Draganești Vlașca,
Gabriela PETCU,
Virginia POPESCU,
Ștefania PUSCALAU din Onești,
Tania ROMAN,
Liliana TOMACHE din Roman,
Ionela van REES-ZOTA din Germania
*
Cei interesati de citirea creatiilor din volum se pot adresa autorilor.
Fie pentru formatul electronic, fie pentru un volum tiparit

Attached File(s)
Attached File  Izvoarele_vietii_2009.jpg ( 643.99K ) Number of downloads: 7
 


User's Signature

Poezia este infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise! Mihai LEONTE
vezi;
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
http://www.armbell.com/petia/
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Mihai LEONTE
post Jun 12 2009, 01:58 PM
Post #2


*Membru de Onoare*
Group Icon
****

Group: Membru de onoare
Posts: 625
Joined: 30-December 07
From: Moldova Noua Romania
Member No.: 6

User's Signature

Poezia este infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise! Mihai LEONTE
vezi;
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
http://www.armbell.com/petia/
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Simina
post Jun 20 2009, 09:41 AM
Post #3


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 3
Joined: 16-June 09
Member No.: 1,000Volumul Izvoarele vieții reunește oameni și cântece, oameni și vise, oameni și dăruire.

Cum altfel putem vorbi despre acești iubitori de frumos care dăruiesc cu atâta căldură lumină din lumina lor, pentru a transmite omenirii clipe de purificare, clipe de iubire, clipe de înțelepciune?!

Doresc sincer, ca miezul cuvintelor curat măiestrite de dragii noștri colegi, să vibreze cu o adâncă rezonanță în sufletul cititorului și să zămislească în trăirile omului frumos, împlinire, liniște și armonie.
Îi apreciez mult pe autorii acestui volum, un nou volum al prieteniei,și nu pot să nu scriu câteva gânduri despre poemele lor, pe care le-am citit și ușor surprinsă, și cu interes iar nu o dată, ca atunci când am ajuns la titluri ca:
Pentru dumneavoastră MAMĂ(SILVIA SIMONA BODEA), Mai cred în minuni(ARISTIȚA BUCIU STOIAN), Adevărul ascuns(FLOAREA CĂRBUNE), Ploaia de cristal(CRISTINA CĂRBUNE),Durere românească (VALERIU CERCEL), Ca trecător (ANDREI-CLAUDIU DAROCZI), Dorm pentru tine(RALUCA IORDAN), Frumoase clipe(DAN DEȘLIU), Pulbere de lumină (VICTORITA DUȚU), Scrisoare către fiul meu (ANETA GEORGESCU), Călător înspre veșnicie(ADINA-CRISTINELA GHINESCU), În miros de liliac(IULIANA GHIOCA), Contemplație solo fără voce(DAN IORDACHE), Am pornit (MIHAI LEONTE), Eu templul(COSTEL MACOVEI), Rânduri și gânduri(GABRIELA MIHAIL), Dependența de cuvânt (CRĂIȚA MOROIENI), Am învățat (GEORGETA OLTEANU), Neuitarea unui bărbat (GEORGE PENA), Viața ca o scenă (GABRIELA PETCU), Treptele devenirii (VIRGINIA POPESCU), Ascunsă într-o carte (ȘTEFANIA PUȘCALĂU), Clopoțind de primăvară (TANIA ROMAN), Cântecul codrilor (SIMINA SILVIA ȘCLADAN), În palme ierburi(VALERIA TAMAȘ), Dece ?(LILANA TOMACHE) sau poezia Timpul (LUMINIȚA CIURARU) care aduce la viață poemele acestei prietene de suflet Liliana Tomache, Răsărit de soare (IONELA VAN REES-ZOTA) și nu în ultimul rând grafica dăruită cu drag de doamna Niculina Vizireanu pentru a înfrumuseța această carte.

Coperta este realizată de poeta Adina Cristinela Ghinescu care a reușit cu talent să reunească imagini importante din tainele creației pentru a da farmec volumului “Izvoarele vieții”.

Acum când țin în palmele mele această carte izvorâtă din florile sufletelor ce cred într-o lume mai bună, o văd ca un cer plin de stele…în care fiecare stea are taina și lumina sa proprie.

M-au surprins într-un mod plăcut, debutantele, Floarea și Cristina Cărbune, mamă și fiică dar și poezia rafinată scrisă in română și franceză a doamnei Georgeta Olteanu, creațiile poetei Aristița Buciu Stoian, o adevărată doamnă a poeziei românești care a ajuns la apogeul creației sale, poeta Adina-Cristinela Ghinescu prin creția sa în care debordează iubirea divină, poetul Dan Iordache prin versurile sale bine ancorate în literature contemporană, poetul Costel Macovei prin versuri desprinse din valurile vieții atingând trepte înalte ale psihologiei umane, poeta Crăița Moroianu care prin versul său ne aduce clipe de bucurie și de regăsire, poeta Ștefania Pușclău al cărei vers este de mult cunoscut și apreciat de lumea literaturii contemporane, poeta Valeria Tamaș care aduce prin versul său colțuri din România și din trăirile acestui popor …

Mă simt onorată să fi descoperit noi talente în poezie, dar și în grafica așa cum ne demonstreaza Gabriela Petcu prin creațiile sale, doamna Virginia Popescu cu poeziile scrise în română și franceză, doamna Ionela Van Rees-Zota din Germania care ne dăruiește cuvinte de iubire și armonie și mă bucur sincer că , « Izvoarele Vieții », le-a dat posibilitatea să se manifeste.

Este admirabil gestul poetei Luminița Ciuraru de a finanța și promova versurile poetei Liliana Tomache, care s-a înălțat la ceruri fără să-și mai vadă creațiile publicate.

Vă recomad să poposiți pe pagina acestui suflet ca să-i citiți creațiile și să aprindeți o lumină virtuală în memoria ei.

Mă bucur sincer că poeți consacrați care au publicat în volumele anterioare acestui ciclu de cărți s-au alăturat și de această dată pentru a sprijini debutanții în drumul lor pe tărâmul muzei lirice.

Vă mulțumim :

- domnule Valeriu Cercel care ne-ați adus din nou zâmbetul pe buze prin poeziile dumneavoastră tocmai din îndepărtata Canadă;

- domnule Andrei –Claudiu Daroczi care ați adus mirajul iubirii în paginile cărții prin versurile create împreună cu poeta Raluca Iordan

- distinsă colegă Victorița Duțu care prin versul fin deschideți porțile luminii divine

- doamna Aneta Georgescu care ne aduceți cugetări și trăiri din Italia;

- doamna Iuliana Ghioca pentru versurile delicate dedicate iubirii de viață

- domnul Mihai Leonte, inițiatorul acestui ciclu de volume antologice, pentru că reușiți să descoperiți români deosebiți pe care îi încurajați să-și publice creațiile și să pășească în lumea literară

- doamna Gabriela Mihail care prin versurile sale dedicate oamenilor importanți din viața sa și nu numai ne ajută să vedem frumosul din acest Univers.

- Domnul George Pena, profesorul care transmite urmașilor săi înțelepciune și ne descrie glia strămoșească așa cum numai marii români au reușit să o mai facă ;

- Doamna Tania Roman, un talent autentic care prin versul fin, bine încadrat în poezia contemporană ne destăinuie trăiri și sentimente, ne redescoperă frumusețea naturii și a lui Dumnezeu.

- Doamna Niculina Vizireanu care a fost încă de la început prin intermediul graficii sale , alături de toți creeatorii de frumos din acest ciclu de volume ale prieteniei.

Vă doresc tuturor să străluciți pe cerul idealurilor literare și să vă bucurați de fiecare clipă în care numele voastre sunt rostite cu mandrie de cei dragi vouă.

Cu deosebită considerație,

Simina Silvia Șcladan


Acest volum al prieteniei a reunit oameni deosebiți care împreună reușesc să trimită gândul bun cititorilor care se vor bucura de această lume a poeziei și armoniei.

Astăzi poeta Victorita Duțu va face prima înregistrare TV în care va prezenta volumul antologic “Izvoarele vieții”.
Înregistrările vor fi difuzate în lunile iulie și august.

“victoritadutu@yahoo.com

http://www.tvrm.ro

Emisiunea mea pe tvrm cultural
“Gandesti, deci existi”
producator :IRINA HAIDET
realizator : VICTORITA DUTU

marti de la 17,30 la 18 emsiunea directa, tvrm cultural
marti de la 12.00 pana la 12,30 tvrm cultural reluare
marti de la 9,oo pana la 9,30 reluare pe tvrm educational
va invit sa ma uramariti si daca scrieti sau pictati va astept sa imi scrieti si de ce nu , chiar sa imi fiti colaboratori.emisiunea se numeste
‘GANDESTI DECI EXISTI”
MARTEA de la 17,30 la 18
cine nu prinde pe tv prinde pe internet
pe
http://www.tvrm.ro
sunt toate datele

IMI TRIMITETI cv 10 poeme, 10 picturi sau blogul
dumneavoastra

VICTORITA

http://WWW.VICTORITADUTU.WORDPRESS.COMMai multe detalii puteți citi chiar pe site-ul autoarei:

http://victoritadutu.wordpress.com/jurnal-demnitate-umana/

Cine poate participa la lansarea de carte de la București este rugat să ia legătura direct cu doamna Victorița Duțu prin e-mail sau la telefon.

SIMINA SILVIA ȘCLADAN

Coordonatoarea volumului antologic Izvoarele vieții


User's Signature

Omule, păstrează credința, nădejdea și dragostea, pentru că scopul vieții tale, este să trăiești pentru a putea participa la evoluția Universului.

Simina-Silvia Șcladan
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Mihai LEONTE
post Sep 3 2011, 05:42 AM
Post #4


*Membru de Onoare*
Group Icon
****

Group: Membru de onoare
Posts: 625
Joined: 30-December 07
From: Moldova Noua Romania
Member No.: 6Volumul antologic AMINTIRILE VIEȚII 2011 este tipărit

Am reușit să tipărim cel de al șaselea volum antologic al poeților de pe NET inițiat de poetul Mihai LEONTE în anul 2006.
În noul volum se regăsesc următorii debutanți editorial absolut; Maria CIOBOTARIU din Brașov, Ovidiu DONISĂ din Suceava, Sabina Violeta LAZĂR din Pașcani, Stelian PLATON din New York SUA, Mihăiță TALPALARU din Miroslava Iași și Marcel VIȘA din Alba Iulia.
Dintre veterani trebui să amintesc pe Valeriu CERCEL din Hamilton Canada și Mihai LEONTE din Moldova Nouă, participanți la toate cele șase volume. Dar mai sunt și autori care au participat la volumele anterioare; Aristița BUCIU-STOIAN și Dănuț DEȘLIU din Drobeta Turnu Severin, Floarea CĂRBUNE din Constanța, Luminița CIURARU din Roman, Ioana DOBRE și Crăița MOROIENI din București, Silvia Simona BODEA și Valeria TAMAȘ din Timișoara care se regăsesc și în noul volum AMINTIRILE VIEȚII 2011.
Din acest volum fac parte următorii membri ai Ligii Scriitorilor din România; Aristița BUCIU-STOIAN, Floarea CĂRBUNE, Dănuț DEȘLIU, Mihai LEONTE, Sorin OLARIU.

În acest volum sunt foarte mulți autori care postează pe diverse site-uri literare. Principalul furnizor de autori de poezie este www.poezii.biz Din actualul volum AMINTIRILE VIETII 2011 fac parte următorii autori BIZ-iști; Valeriu CERCEL – Canada, Mihai LEONTE – Moldova Nouă, Sabina Violeta LAZĂR –Pașcani, Mihaela MIHĂILĂ – Dumbrava Roșie, Sorin OLARIU – Michigan SUA, Stelian PLATON – New York, Dănuț DEȘLIU – Drobeta Turnu Severin, Valeria TAMAȘ – Timișoara,

Personal aduc multe mulțumiri editurii Brumar din Timișoara pentru implicarea în acest proiect destul de vast, cu multe probleme de organizare în mod special.
Mulțumesc pictorului Mihai CĂTRUNA pentru acceptul de a folosi pictura sa pentru copertă.
***

User's Signature

Poezia este infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise! Mihai LEONTE
vezi;
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
http://www.armbell.com/petia/
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Mihai LEONTE
post Jul 7 2013, 05:16 PM
Post #5


*Membru de Onoare*
Group Icon
****

Group: Membru de onoare
Posts: 625
Joined: 30-December 07
From: Moldova Noua Romania
Member No.: 6Volumul antologic AMINTIRILE VIETII 2011 se poate citi integral aici:

http://en.calameo.com/books/000136769abe44f2e302d
Attached File(s)
Attached File  2011_AMINTIRILE_VIETII.jpg ( 1.19MB ) Number of downloads: 3
 


User's Signature

Poezia este infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise! Mihai LEONTE
vezi;
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
http://www.armbell.com/petia/
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd September 2019 - 06:29 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum