Jump to content
Vesperala Forum

Eckhart Tolle


raul

Recommended Posts

Mi-ar face placere sa postez aici o carte intitulata "Puterea prezentului" ,scrisa de Eckhart Tolle ,un faimos ghid spiritual. Am sa o postez pe capitole, asemeni unei editii foileton, incepand cu nota venita din partea autorului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INTRODUCERE

 

Cum a aparut aceasta carte

 

Trecutul nu-mi foloseşte prea mult şi rareori mă gândesc la el; cu toate acestea, aş vrea să vă spun pe scurt cum am ajuns să fiu învăţător spiritual.

 

Până la vărsta de 13 ani, am trăit într-o stare aproape continuă de anxietate, întreruptă de perioade de depresie suicidală. Acum am sentimeintul că vorbesc despre o viaţă anterioară sau despre viaţa altei persoane.

 

Într-o noapte, la puţin timp după ce împlinisem 29 de ani, m-am trezit spre dimineaţa cuprins de un sentiment de panică totală. Mă mai trezisem de nenumărate ori înainte cu acest sentiment, dar de data asta era mai intens ca niciodată. Liniştea nopţii, contururile vagi ale mobilei în camera întunecată, zgomotul îndepărtat al trenului care trecea pe lăngă casa mea ---- totul părea atât de străin, de ostil şi de lipsit de orice sens, încât mi-a produs o aversiune profundă faţă de lume. Cel mai odios lucru era., totuşi, propria mea existenţă. Ce rost avea să continui această luptă permanentă ?

Simţeam cum o profundă doririnţă de autodistrugere, de nonexistenţă devine mult mai puternică decât dorinţa, instinctivă de a continua să trăiesc.

sursa

Edited by vesperala
Link to comment
Share on other sites

raul, după spusele wikipedia autorul e în viaţă şi cărţile mai au şi copyright...

postarea pe un forum nu înseamnă discuţie, aşa că mai bine postezi pasajele care îţi plac şi despre care doreşti să discuţi

 

 

în plus, e nevoie de links spre locul de unde le iei, pentru că presupun că nu ai stat să tastezi kilometrul de deasupra...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...