vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Arhitectura Umană, topic despre

VasileIon
post May 5 2009, 10:26 PM
Post #1


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 12
Joined: 3-May 09
Member No.: 957Toți știm cum arată la exterior corpul uman dar nu toți sau chiar puțini cunosc cum funcționează fiecare celulă, fiecare organ sau sistem din această capodoperă ce poate singur să se apere, să se autoregenereze, să ia decizii etc..

Din articole citite, răsfoite si stors creierii tot nu am reușit să înțeleg pe deplin cum funționează un neuron, unul sigur, făcând abstracție de interconectivitatea foarte stransă dintre aceste celule.
Din ce am inteles pana acum reiese ca fiecare celula neuronală are foarte multe legaturi cu celelalte din jur iar multitudinea acestor legaturi dau insăși capacitatea de gandire sau de reacție a unei persoane. Fiecare neuron are o ''intrare'' si o ''ieșire'' prin care intră și ies informațiile (sinapsele=iesirea și dentritele=intrarea).Sinapsele pot ajunge la muschi (efector) sau la alți neuroni care vor prelua informația prin dentrite pentru a fi procesată mai departe.Din cate spun specialiștii fiecare neuron în parte are rolul său in tot sistemul dar acest rol este aleator. Nici un neuron nu are o funție statică iar chestia asta mă cam intrigă.Cine îi schimba funcția neuronului și de ce ?
Care este logica acestor schimburi de roluri la nivel neuronal ?
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pufonel
post May 8 2009, 12:10 AM
Post #2


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 7,424
Joined: 23-July 08
From: țara pisicilor negre
Member No.: 246Nu sunt specialist in domeniu, dar banuiesc ca e vorba de posibilitatea de a-si indeplini functia chiar daca o celula individuala moare. Organismele vii sunt redundante pentru a se putea reproduce in ciuda erorilor de copiere generica. Probabil asta e si motivul functiilor aparent aleatoare ale unui neuron luat separat. De fapt, nu cred ca intelege cineva pe deplin functionarea sistemului nervos.


User's Signature

"Don't rush me, I'm a-thinkin'... and my head hurts..."
(Yosemite Sam)
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th July 2019 - 11:36 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum