vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Prăjituri de post

vesperala
post Apr 7 2009, 02:11 PM
Post #1


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,066
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



pofticioși sunt mulți și în zilele de post

cum se poate prepara ceva dulce, să ții post?


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Apr 11 2009, 06:49 AM
Post #2


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,144
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Tort de post

Ingrediente: Pentru blatul de cacao: 1 cană zahăr, 1 cană ulei, 1 cană apă minerală, 1 plic praf de copt sau amoniac, esențe, cacao, făină cât cuprinde.
Pentru blatul de mere: 150 g zahăr, 400 ml apă, 100 ml ulei, 50-100 g nuci măcinate, 4 mere rase, praf de copt sau amoniac pentru creștere, făină cât cuprinde.
Pentru crema de caramel: o cană cu zahăr, 500 ml apă, 5 linguri cu făină, jumătate pachet margarină, cacao, esență de rom.
Pentru crema de piersici: 1.400 ml suc de piersici, 3 plicuri de budincă, 9 linguri cu zahăr, 1 pachet cu margarină
Mod de preparare:
Pentru blatul de cacao se amestecă într-un castron apa cu uleiul și zahărul până la topirea acestuia. Apoi se adaugă făina, cacaua, esențele și amoniacul. Se tapetează tava, se dă la cuptor la foc potrivit până trece testul scobitorii.
Blatul de mere se face în felul următor: se pune zahărul la caramelizat într-o cratiță și se amestecă. Atunci când e gata se adaugă apa fierbinte. Când apa caramelizată s-a răcit, se adaugă merele și nuca măcinată, apoi făina, amidonul și esența.
Prepararea cremei de caramel: Se caramelizează zahărul, se adaugă cinci linguri cu făină și se amestecă bine. Peste compoziție se adaugă apă fierbinte. Se lasă la răcit, după care se adaugă margarina cubulețe, cacaua, aromele.
Pentru pregătirea cremei de piersici, puneți la fiert sucul cu budinca, amidonul și zahărul. Când compoziția s-a răcit, adăugați margarina cubulețe. Tortul va fi gata după ce veți pune crema caramel, apoi blatul de mere, crema de piersici și apoi blatul de cacao însiropat.





User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 17 2010, 08:33 AM
Post #3


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,144
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Tort de post cu ananas

Avem nevoie de: 1 cană de suc de portocale sau de ananas, 1 cană de ulei, 1 cană de zahăr, 1 lingură de cacao, 3 căni de făină, 4 linguri de gem de caise, esență de vanilie, esență de rom, coajă rasă de lămâie, portocală, 2 budinci de vanilie, 3 plicuri de gelatină (7 g plicul), 600 ml suc de ananas, o cutie de 500 g de compot de ananas.

Amestecam foarte bine uleiul cu zahărul, cacaua, făina, coaja rasă de lămâie și portocală, gemul, într-un castron, după care se răstoarnă într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie. Se dă la cuptor până când se coace. Se încearcă apoi cu o scobitoare. Se lasă la răcit, se scoate din formă, se spală forma și se pune folie de plastic în ea.
Blatul se taie în două și se împarte în două tăvi rotunde. Se pun fructele din conservă peste blatul pregătit din timp în tavă și din sucul rămas în conservă se face un sirop (suc + 2 linguri zahăr+ esență de rom) care se toarnă peste fructe și blat (nu mult, că se va înmuia prea tare).
Între timp se pune la fiert sucul de ananas cu budincile și gelatina până se îngroașă. Se lasă la răcit și, când este călduț, se toarnă peste blat. Se dă la rece câteva ore până gelatina se întărește, se decorează cu frișcă vegetală sau doar cu fructe, după dorință.
Puteti înlocui gemul de caise cu orice tip de gem care vă place.




User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Feb 19 2010, 08:55 AM
Post #4


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,144
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Negresă cu nuci și stafide

Ingrediente pentru aluat: trei căni de făină, 100 g de zahăr, 100 ml de apă, patru linguri de ulei, o linguriță de esență de rom, un praf de copt, un zahăr vanilat, trei linguri de cacao, 50 g de stafide și de nuci.

Ingrediente pentru glazură: cinci linguri de zahăr, trei linguri de apă, o lingură de margarină, esență de rom.

Se pun într-un vas făina, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat, cacaua și esența de rom. Se amestecă, după care se adaugă uleiul și apa. Se încorporează stafidele sau nucile, apoi se pune compoziția într-o tavă tapetată cu margarină și făină. Se ține circa 20 minute la cuptor. Pentru glazură se pun toate ingredientele la fiert, iar când dau în clocot se iau de pe foc și se adaugă romul. Se toarnă peste prăjitura caldă.



User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Yelle
post Jan 2 2015, 11:47 PM
Post #5


StarGazer
******

Group: Banned by Moderators
Posts: 2,815
Joined: 19-February 14
Member No.: 1,771



Da' parca postul nu-i cu placerile? Prajiturile ce-i, nu tot placere? glaugh.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Asimetric
post Jan 2 2015, 11:48 PM
Post #6


StarGazer
Group Icon
******

Group: Admin
Posts: 7,231
Joined: 20-April 08
From: Uncanny valley
Member No.: 161



Daca mananci prajituri de post, se cheama ca trisezi. smile.gif Adevarul e ca nici regulile nu sunt foarte clare, si pot fi driblate usor. biggrin.gif


User's Signature


Pot să fiu uitat, pentru că
nu țin la brațe, pot să-mi lipsească.
Pot fi părăsit, pentru că
nu-mi iubesc picioarele, pot merge
și cu aerul.
Pot fi lăsat singur, pentru că
sangele meu se varsă în mare
oricum.


http://mariuslupu.deviantart.com/

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Yelle
post Jan 2 2015, 11:49 PM
Post #7


StarGazer
******

Group: Banned by Moderators
Posts: 2,815
Joined: 19-February 14
Member No.: 1,771



Ba sunt foarte clare, da' nu e in interesul multora sa fie rostite. emo-tongue.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th May 2018 - 11:36 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum