vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Kinstone USB PC Camera (Vimicro 301 Neptune), probleme de instalare

constantin
post Mar 25 2009, 03:37 PM
Post #1


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



Ma chinui sa instalez camera web mai sus pomenita si nu reusesc cu nici un chip. Procesul de instalare de driver se opreste la un moment dat dupa care nu se mai intampla nimic. Banuiesc ca s-a intamplat ceva cu suportul CD si nu am reusit sa descarc de pe NET driver-ul corespunzator. Ma poate ajuta cineva?


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

constantin
post Mar 25 2009, 04:27 PM
Post #2


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



se pare ca lipseste un fisier "usb VM 303. sys" hm.gif


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

KyKy
post Mar 25 2009, 04:32 PM
Post #3


Take your place inside the fire with her!
Group Icon
******

Group: Moderator
Posts: 2,986
Joined: 16-January 09
From: București
Member No.: 813



modelel camerei web ?
OS ?


User's Signature


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Cryss
post Mar 25 2009, 04:33 PM
Post #4


RisingStar
****

Group: Guests
Posts: 660
Joined: 1-March 09
From: Iasi
Member No.: 883



Eu de exemplu am patit-o cu ambele web-uri luate de la magazin. Ultimul web pe care l-am luat.. cu cd cu tot, toate bune si frumoase pana cand am ajuns acasa si am instalat. Nu stiu ce naiba s-a instalat ca nu apare nici un shortcut pe desktop iar cand caut in programe.. la fel nu-mi apare decat tittul si daca dau dublu clik nu se intampla nimic. Trebuie sa o duc inapoi cat inca e in garantie. Camera cea veche a trebuit sa o schimb cu alta cand am luat-o, ca tot asa imi zicea ca nu am driver sau asa ceva. So.. nu stiu ce sa zic si care e problema weburilor, dar eu vad ca de cate ori cumpar una am probleme cu ea.


User's Signature

foryouforyou
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Jokerbla
post Mar 25 2009, 04:40 PM
Post #5


FallingStar
Group Icon
**

Group: Stars
Posts: 65
Joined: 12-January 08
From: Iasi
Member No.: 54



posibil sa ajute --> http://www.fixya.com/support/t390645-cannot_install_webcam


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

KyKy
post Mar 25 2009, 04:41 PM
Post #6


Take your place inside the fire with her!
Group Icon
******

Group: Moderator
Posts: 2,986
Joined: 16-January 09
From: București
Member No.: 813



Daca ai Vista ii poti da automatic update

Edited by kykykyky: Mar 25 2009, 04:44 PM


User's Signature


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

constantin
post Mar 25 2009, 04:44 PM
Post #7


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



CITEAZA(kykykyky @ Mar 25 2009, 04:32 PM) *
modelel camerei web ?
OS ?

Kinstone USB PC Camera (Vimicro 301 Neptune)

CITEAZA(Jokerbla @ Mar 25 2009, 04:40 PM) *

e posibil dar nu stiu bine limba engleza... bblush.gif


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

KyKy
post Mar 25 2009, 04:49 PM
Post #8


Take your place inside the fire with her!
Group Icon
******

Group: Moderator
Posts: 2,986
Joined: 16-January 09
From: București
Member No.: 813



1 st of all install u r webcam in usb properly...

2.a massage will come on u r comp screen-(new hardware found)

3.now u r comp will ask to install driver....

4.install the cd in drive(cd come with web cam)

5.select automatic installation...

6.after compeation of installation u can use u r web cam....
__________________________________________________

1. conecteaza USB
2. un mesaj iti va aparea (acela cu driver nou)
3. PC-ul tau te va intreba sa instaleze
4. Instaleaza driverul de pe CD-ul camerei
6. Selecteza instalarea automata
6. Dupa aceea poti utiliza WEBCAM-ul

cel putin asa scrie


User's Signature


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

constantin
post Mar 25 2009, 04:54 PM
Post #9


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



UF!
Doar nu crezi ca nu am facut asta!
Stiu cum sa instalez doar ca procesul de instalare se blocheaza la final si nu mai apare mesajul care anunta ca instalarea s-a facut cu succes.
Daca reincerc sa instalez imi spune ca un alt program de instalare inca lucreaza.
Altfel!
Daca incerc sa instalez direct de pe CD imi da mesajul de eroare mentionat mai sus.
De asta am dedus ca este sticat CD-ul pe care am programul de instalare al camerei.
Intrebarea ar fi de unde pot sa descarc acest program!


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

NightShift
post Mar 25 2009, 05:02 PM
Post #10


Scârțar
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 3,586
Joined: 1-March 08
From: Paradise City
Member No.: 110



Constantin, eu personal nu te pot ajuta concret decat cu un singur sfat care nici macar nu are legatura cu driverele de instalare.

Ai 48 de ore sa o duci inapoi la magazin si sa le spui ca nu functioneaza. Nu trebuie sa motivezi cu nimic mai mult decat ca ''nu functioneaza''.
Sunt obligati sa iti returneze banii. Eventual le amintesti de ANPC daca e cazul. Si pe urma cumpara-ti o camera LOGITECH.

Nu te va dezamagi. emo-wink.gif


User's Signature


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

constantin
post Mar 25 2009, 05:12 PM
Post #11


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



Camera nu e noua!
asa ca nu am de ce sa o duc inapoi.
Dar recomandarea ta e de retinut.
Multumesc!


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Jokerbla
post Mar 25 2009, 05:18 PM
Post #12


FallingStar
Group Icon
**

Group: Stars
Posts: 65
Joined: 12-January 08
From: Iasi
Member No.: 54



din cate am vazut, cel putin pe google, toata lumea cauta driver bun pt camera asta

iti sugerez sa-i urmezi sfatul lui NightShift si sa returnezi si sa cumperi alta


edit: daca nu e noua nu ai ce face cu ea

dai un google la "301 Neptune driver" sa vezi cat de cautat este driverul

Edited by Jokerbla: Mar 25 2009, 05:20 PM


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Apr 4 2009, 09:40 AM
Post #13


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



trebuie sa mearga.
fiindca eu zic nu mai zic ca /..eu..\
si daca o camera web,sau orice altceva nu e noua
asta nu inseamna deloc ca n-ai ce face cu ea.

din cate mai vad e dimpotriva,dar vad mereu numai rele triste.
in schimba,sunt de o jumate de ora pe "driverguide"
o gramada de,pentru toate alea..chiar toate de la un cap la altul.
am 24 numai pe pagina asta
scrisai,rupsai...poate e tarziu,dar poate ca nu.
daca mai ai camera,o sa mearga si daca o mancam de vie

problema cu driverele care nu se instaleaza pana la capat nu e noua
si nu are mereu legatura cu calitatea driverului,ca e potrivit,mai putin sau deloc
e ceva de batut..sa ne spui te rog daca ai urmat sfaturile de sus,
,sau pe-al tau din inima
Oricum,dupa ce ma mai ..invartesc,am sa ma intorc
am mai scris ceva aici despre beleaua asta,dar iar n-o nimeresc,
si chiar daca asta se duse...sa nu te lasi chiar la sfaturi
mai incearca.
adica,chiar azi daca o mai ai
..................*......................


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

NightShift
post Apr 4 2009, 09:57 AM
Post #14


Scârțar
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 3,586
Joined: 1-March 08
From: Paradise City
Member No.: 110



QUOTE (pnv @ Apr 4 2009, 10:40 AM) *
trebuie sa mearga.

Uneori DA, alteori NU. SI am un exemplu foarte bun pentru "NU".

Am cumparat o data un Bluetooth-dongle, pe care nu l-am putut convinge sub nicio forma sa functioneze.
Deja a fost dubioasa treaba cand l-am infipt in USB si in loc sa mearga instant,, windowsul mi-a spus ca "unknown device" huh.gif
Buuuun, am scos CD-ul sa-l instalez. Pe la jumatatea instalarii cerea un fisier, care nu era inclus pe CD. AM cautat pe net, am donwloadat drivere (acelasi driver, alt driver, alt si alt driver), si tot nu a mers. L-am dus inapoi la magazin si le-am spus ca nu functioneaza. Interesant ca nu au insistat sa imi explice verzi si uscate, dar nu au vrut sa imi dea banii, decat sa imi schimbe marfa cu conditia sa cumpar ceva mai scump. Le-a pomenit de ANPC, si am insistat sa imi dea banii. emo-lol.gif

Apoi m-am dus la alt magazin si am cumparat un BT-dongle de doua ori mai scump emo-lol.gif
.... dar care FUNCTIONEAZA PERFECT si in ziua de azi. Fara instalare, fara CD, si fara batai de cap.

Constantin,, webcamul acela l-ai primit cumva cadou ?? emo-imao.gif


User's Signature


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Apr 4 2009, 10:02 AM
Post #15


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



QUOTE (NightShift @ Apr 4 2009, 10:57 AM) *
Uneori DA, alteori NU. SI am un exemplu foarte bun pentru "NU".


Constantin, acum stii de ce ai primit cadou webcamul ala?



asta,ce bine ca plictiseam...asa este.
dar depinde de fiecare,cum si cat de repede renunta.
la mine,daca nu e sparta-rupta-distrusa de tot merge intotdeauna.

si daca cumva a fost cadou,va trebui sa-i multumeasca chiar prin aceea camera

.................*...................


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

NightShift
post Apr 4 2009, 10:06 AM
Post #16


Scârțar
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 3,586
Joined: 1-March 08
From: Paradise City
Member No.: 110



pnv,, cauta totusi informatii despre dongle-ul respectiv pe net, si te convingi ca problema defapt nu are alta rezolvare. emo-wink.gif

Google search ----> Bluetooth / Bluesoleil


User's Signature


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Apr 4 2009, 10:35 AM
Post #17


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



QUOTE (NightShift @ Apr 4 2009, 11:06 AM) *
pnv,, cauta totusi informatii despre dongle-ul respectiv pe net, si te convingi ca problema defapt nu are alta rezolvare. emo-wink.gif

Google search ----> Bluetooth / Bluesoleil



acum nu pot,si niciodata dupa acum
dar pe tine din cred din ..nu stiu ce din mine
oricum,ramane sa incerce fiecare cu ale lui,la timpul care va fi.

numai bine,nightshift
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

constantin
post Apr 6 2009, 03:26 PM
Post #18


*Membru de Onoare*
Group Icon
*****

Group: Membru de onoare
Posts: 1,183
Joined: 31-December 07
From: suceava
Member No.: 20



Nu am aruncat camera dar renuntasem sa o mai instalez.


User's Signature

"Am mai văzut apoi sub soare, că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări."
Solomon

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Apr 6 2009, 09:11 PM
Post #19


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



te salut,constantin
ai renuntat ,si eu de o mie de ori e putin
dar am mai incearcat o data....
hai,fratele meu(eu,mie)...hai,ca mai merge o tura*!*
sa-mi spui,te rog tot ce sti despre acel driver
cel cu care ai incercat si s-a pierdut pe la instalare
adica,orice..cum ii zice,chiar si cate kg-bytes are
si apoi sa-l scoti complet*
cu asta am sa intorc in noaptea asta
fiindca mi s-a mai intamplat de multe ori
ca intra si ...apoi dispare tocmai pe la terminare
si,poate dupa ce reusesti,si un mic secret
despre cum sa se scoate ceva de tot,ca sa poti baga altceva
Nu doar un driver infipt pe jumatate,ci orice altceva
exista un mijloc prin care se pot dezinstala toate de tot

acum,daca vei fi de acord,o sa o luam usor
sa ne spui ce sti,ce se vede despre acel driver
asta e primul lucru de facut

l-am luat de ceva timp la tinta,pe "driverguide.com"
http://www.vesperala.com/index.php?showtopic=8567&st=20
(e pe jos..)
si n-am spus ca orice se poate,
chiar nu e asa..oricat de mult ti-ai dori.
doar ca trebuie neaparat incercat,pana la capatul fiecaruia.
mai vedem.......si tot aici*
(........*\/*........)

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Apr 7 2009, 11:40 AM
Post #20


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



am sa incerc acum,ca azi noapte am crezut ca nu se va mai termina
ce-am de facut,vorbesc tot singur si inca nu de nebun,stati pana jos.
Ca ,din anume motive un driver poate intra doar cu capul,sau pe jumatate
si va ramane acolo intepenit,asa cum ramane ceva nici intrat bine
dar nici de bagat altul in locul ala,sau tot pe el inc-o data
asta inseamana asa dupa mintea mea
1.cateva fisiere ale acelui driver vor intra pe hard la locul lor
si vor fi inregistrate de sistemul de operare(evident in registri),
2.vor intra toate dar nu vor fi toate inregistrate
este probabil,(ultima oara,e dupa mintea mea),ca in acest caz
prima incercare de a-l instala nu a reusit*,dar nu stiu exact de ce,
si apoi orice incercare ulterioara n-a facut decat sa dea in gol
totusi,de ce?
pentru a raspunde la asta am nevoie sa stiu ce este un driver
si mai ales cum anume se duce el aproape singur la locul acelui dispozitiv
un driver este un program,care contine instructiuni prin care va trebui
sa faca ca acel dispozitiv pentru care "este scris" sa comunice cu sistemul de operare
e un jargon,o limba de-a lor prin care trebuie sa se inteleaga cumva
(acel device,dispozitiv,oricare-ar fi, cu sistemul de operare)
ati vazut,cele mai multe dintre ele ne spun de la inceput..
pleaca,nu sunt eu acela!
sau ,eu sunt dar nu chiar cu ochii negri si cuminte de 1.90 strong
adica,va merge cumva,doar ca la unele figuri mai greu,sau dimpotriva altele


S-a cumparat,primit in schimb,cadou sau gasit pe jos o camera web.
producatorul acelei camere a fost obligat sa faca drivere,el sau prin altul
si asta pentru un anumit sistem de operare,dar trebuie sa spuna asta
acum,avem noroc,avem driverele sunt bune si trebuie sa mearga
de ce nu merg?
pai,chiar nu stiu,uite,o s-o dau la zid
s-a mai pus vreodata o alta camera pe web pe computer,cu alt driver?
s-a scos cu totul acel driver?
sunt unele drivere bune,dar prost scrise,viceversa-> scrise prost?
adica care nu tin cont de cat mai multe situatii in care se poate
gasi un sistem de operare,care in timp devine unic chiar si prin erori
11.43,ma opresc aici ca sa o incerc prin fapte de vorbe
ma gasi la loc,asa ca ma citez din ce am mai scris pe aici
"
Dati click dreapta pe My computer >Properties >Hardware >Device Manager si veti
vedea acolo niste semne de intrebare(culoare galbena,de avertizare),in stanga
dispozitivelor pentru. care nu aveti driver,dati apoi click dreapta acolo si puneti
windows-ul sa caute,alegeti sa caute intr-o locatie anume,si dati browse
(cautare)pana la folderul in care aveti driverele astea,dati ok si asteptati
E f. posibil ca wizard-ul acela(care anunta c-a gasit un nou hardware),sa apara
cand porniti compul(dupa instalarea windows-ului),aceeasi solutie,puneti-l sa caute
in acel folder,chiar daca acest folder cu drivere se afla pe o alta partitie,sau pe
un disc,
........
si acum un exemplu despre un driver care n-a mers prin metoda la automat
..........
de-asta trebuie scos ce ai si pus de la inceput,eventul cu mana.adica dupa ce il scoti din
"Manager Dispozitive",Sound,video..."click dreapta si "uninstall",restartezi compul si iar
vi acolo*,click dreapta,apoi"update driver",va aparea acel wizard de "actualizare hardware".
se bifeaza:1. nu pentru internet,2."Instalare dintr-o lista sau o amplasare specifica",
3."Fara cautare,Aleg driverul pentru instalare",apoi "Sound,video...controllers" si alegi
folderul in care se afla driverul,folderul in care l-ai descarcat,e un fisier cu extensia .inf
in cazul acesta ar fi Desktop\a12112d\WinXP\SIS7012.INF (daca l-ai descarcat in "Desktop")
..............
aici e vorba de pus cu mana ta,le pui cu mana ta dupa locatie

dar cum se scoate un driver sau orice nu mai apare in Control Panel?
(de la adaugare,eliminare programe..mai rar folosit dar se pot pune si de acolo)
meniu pe limba noastra
start-->executare(run)-->regedit(adica scris regedit ),apoi "enter"
intram in registri(care sunt de fapt hartile si planurile sistemului de operare)
in mare si a celor mai multe dintre programe,
un fel de ceva la care se uita in ochi prima oara si mereu sistemul si mai toate alea

registri astia..nu ma apuc ca nu mai termin cu ei

dati click pe HKEY_LOCAL_MACHINE,apoi tot cu mausu intrati in adanc
pana la -->Software\Microsoft\Windows\Currentversion\Uninstall
deci,HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Currentversion\Uninstall\
aici,dati un click,se zice expand,arata tot,o sa fie mai multe subcategorii
niste simple lini care corespund programelor,nu doar cele instalate constient
si de-acolo cu manuta o vom lua din tastele sageti pana vom gasi ce avem de scos
(si anume ce nu puteam,pentru ca nu mai vedeam in Control Panel!)
{din registri se pot scoate si programele alea trial...le faci ca noi,si multe}
dam cu tastele in jos si ne uitam in dreapta ca sa ne gasim paguba de dat afara
am gasit-o,sa zicem.
dam 2click pe "uninstall string",asta e in dreapta..e o fereastra divizata

vom pune mausul si vom copia,copy toata acea linie,toata!
nu-i nevoie sa o tragem in toate partile,are deja focus si un simplu click
dreapta pe ea,apoi "copiere"(copy),va fi de ajuns
acum o avem in clipboard,in acea memorie temporara..
iesim de acolo
dam iar pe "start"-->executare(run)
si in acel dreptunghi vom baga mausul si tot dintr-un click dreapta vom da "paste"
adica vom pune linia aceea pe care am copiat-o din registri,la "uninstall"
dupa ce am dat paste,vom da si "enter" din tasta,sau "ok" de jos
veti observa imediat ca nu e gluma si ca acel program sau ce-o fi va fi scos
.......
pana imi scot gloantele cu altele,astia gasesc mereu loc pe langa
ramane asa:
1.a
scoateti driverul cu beleaua,si ca sa fiti siguri,scoateti-l din:
click dreapta pe "My computer" >Properties >Hardware >Device Manager
(Manager Dispozitive),cautati in acea lista,dati click dreapta si "uninstall"
2.b
dupa ce l-ati scos,restartati calculatorul
3.c
mergeti inapoi acolo(in "device manager"de unde l-ati scos cu comanda "uninstall")
si faceti asa cum m-am citat pe sus in acest delir
adica ma mai citez o data

de-asta trebuie scos ce ai si pus de la inceput,eventul cu mana.adica dupa ce il scoti din
"Manager Dispozitive",Sound,video..."click dreapta si "uninstall",restartezi compul si iar
vi acolo*,click dreapta,apoi"update driver",va aparea acel wizard de "actualizare hardware".
se bifeaza:1. nu pentru internet,2."Instalare dintr-o lista sau o amplasare specifica",
3."Fara cautare,Aleg driverul pentru instalare",apoi "Sound,video...controllers" si alegi
folderul in care se afla driverul,folderul in care l-ai descarcat,e un fisier cu extensia .inf
in cazul acesta ar fi Desktop\a12112d\WinXP\SIS7012.INF (daca l-ai descarcat in "Desktop")

asta presupune ca il punem cu mana noastra si ca va trebui sa specificam locatia
in care se afla driverul,folderul in care e,de restul se va ocupa sistemul de operare

(asta daca il va gasi acolo,daca nu..atunci acel driver nu este potrivit deloc
si va trebui sa incercati altul
care e poanta?
e simplu,ori intra ori deloc,la jumatate nu va merge!

hai,ca azi poate sa ma intorc mai greu:

intai scoateti driverul cu coamnda "uninstall"asa cum am spus pe sus
din "device manager"( manager dispozitive)
instalati noul,sau tot acel driver tot din "device manager",dar pe manual
si specificati folderul in care se gaseste acel driver

le facui de .......nici usa n-o mai vad
sa ma iertati la fel,care cum puteti..sa ma intrebati orice pe bucatele

...............*...............
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th September 2018 - 11:57 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum