vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> - despre propagarea DNS -, Domain Name System

vesperala
post Mar 15 2009, 09:02 AM
Post #1


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,072
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



eu tiu c dup schimbare numelor de server (IP) dureaz pn un site se poate accesa

mi se pare ns c de data aceasta, pentur unii dintre noi dureaz prea mult, peste o sptmn


se poate face ceva? se poate nlocui n PC-ul propriu fostul IP al siteului cu actualul? dac da, unde??? hm.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea şi soarele-i fereasta/La temniţa vieţii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, până ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

crysty2k5
post Mar 15 2009, 01:38 PM
Post #2


Malware Defender
Group Icon
***

Group: Stars
Posts: 305
Joined: 19-April 08
From: Bucharest[Ro]
Member No.: 160



La faza asta e devina ISP ca nu face update la DNS.

Singura metoda e sa intre direct pe IP nou smile.gif

Sa pui aici IP-ul

Edited by crysty2k5: Mar 15 2009, 01:39 PM


User's Signature



Powered by Windows 7 Ultimate x64
Protected by BitDefender 2009 Total Security x64
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Mar 15 2009, 01:44 PM
Post #3


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,072
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



CITEAZA(crysty2k5 @ Mar 15 2009, 01:38 PM) *
La faza asta e devina ISP ca nu face update la DNS.

Singura metoda e sa intre direct pe IP nou smile.gif

Sa pui aici IP-ul

dar cum se intr direct pe ip?
tocmai asta e ntrebarea
smile.gif l puteai gsi i tu fcnd un ping


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea şi soarele-i fereasta/La temniţa vieţii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, până ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Mar 16 2009, 07:06 AM
Post #4


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



QUOTE (pnv @ Feb 25 2009, 06:54 AM) *
(........*\/*.........) v1.gif


am inteles ca mai sunt probleme cu propagarea DNS pe la rds,poate si altele..
daca inca nu puteti intra pe Vesperala.com,puteti incerca sa schimbati adresele
serverelor DNS de la conexiunea voastra la internet,la amandoua daca e cazul

intrati in "Control Panel",dati 2click pe "Conexiuni in retea"(Network Connection)
la mine sunt doua conexiuni acolo,una locala si cealalata PPPoE(un protocal de comunicare)
dati click dreapta pe fiecare din ele si alegeti "Proprietati",apoi "Lucru in Retea"
iar de-acolo dati 2click pe "Internet Protocol TCP/IP"
veti vedea ceva in genul asta:
http://img01.picoodle.com/img/img01/3/3/15...alm_eeb67ba.jpg

daca vedeti altceva la DNS,si nu puteti accesa Vesperala.com,schimbati-le dupa cum e in foto
adica,folositi-le pe cele de la Open DNS,am zis cate ceva pe sus cum vine asta cu Open..
inainte de a le schimba aveam asa:
213.154.124.1
193.231.252.1

si nu putem intra pe Vesperala.com decat printr-un proxy,sau cu "Opera-Tor"
am reusit doar dupa ce le-am pus pe cele Open DNS,adica astea de jos:
208.67.222.222
208.67.220.220

se pare ca RDS-ul de aici n-a resit nici pana acum,desi s-au facut destule cereri "request"
(asta face automat orice browser atunci cand cauta)sa actualizeze baza de date a serverelor DNS
mai pun o data link-urile de pe sus,au mai multe foto despre cum sa schimbati adresele DNS
https://www.opendns.com/start/ ceva despre Open DNS
https://www.opendns.com/start/device/windows-xp a ,cum s-o faceti pe xp
https://www.opendns.com/start/device/windows-vista si aici la vista

in pozelele lor veti vedea doar cum sa le schimbati la "Conexiune de retea locala"
pentru ca atat spun,asta si schimbarea serverului m-a facut sa cred ca doar acolo
ar fi problema,dar de fapt trebuie schimbate si la cealalta conexiune..
nu vad ce belele sa fie..oricum notati-le pe ceva inainte de-a le schimba
si nu modificati nimic la IP-uri,doar la DNS in loc de "Se obtine automat adresa DNS"
bifati pe "server DNS alternativ" si acolo le veti pune pe cele de la Open DNS,astea:
208.67.222.222
208.67.220.220

v1.gif

Edited by NightShift: Mar 16 2009, 07:21 AM
Reason for edit: eliminat -> citat integral postul #6
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Asimetric
post Mar 16 2009, 08:31 AM
Post #5


StarGazer
Group Icon
******

Group: Admin
Posts: 7,236
Joined: 20-April 08
From: Uncanny valley
Member No.: 161



Merci mult, pnv. smile.gif

Am o intrebare. Asta va afecta navigarea pe alte site-uri? hm.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Mar 16 2009, 01:55 PM
Post #6


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,072
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



cred c poi s ncerci i dac da, refaci
aa cum a zis i el, i notezi pe ceva ce ai modificat, ca s poi reface

smile.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea şi soarele-i fereasta/La temniţa vieţii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, până ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Asimetric
post Mar 16 2009, 06:09 PM
Post #7


StarGazer
Group Icon
******

Group: Admin
Posts: 7,236
Joined: 20-April 08
From: Uncanny valley
Member No.: 161



CITEAZA(vesperala @ Mar 16 2009, 01:55 PM) *
cred c poi s ncerci i dac da, refaci
aa cum a zis i el, i notezi pe ceva ce ai modificat, ca s poi reface

smile.gif

Nu cred ca e nevoie. smile.gif Din 2 motive:
1. Initial nu aveam nimic scris la DNS, isi lua singur adresele. smile.gif
2. Nu am observat nicio problema a conexiunii, pana acum. smile.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Mar 18 2009, 09:02 PM
Post #8


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



n-am apucat mai mult,era deja dimineata iar pericolul de fi vazut crestea cu fiecare clipa
de-asta am si observat tarziu ca m-am citat pe tot,probabil nu doar de drag,de obicei nu se mai
citeste deasupra si mi s-a parut ca altfel nu s-ar intelege ce e cu aceste DNS-uri
Nu inseamna ca toate posturile trebuie citate,ci doar ca era o situatie mai speciala*
da,si nu trebuia sa spun ca am urat scoala si nu-mi place sa fiu corectat nici chiar de mine
M-am gandit si eu care ar fi urmarile tragice ale schimbari serverelor DNS in conexiune
am spus,le aveam deja modificate dar numai pe "conexiunea locala",pentru ca asa am vazut la aia
de-asta nu pricepeam de ce astia de la Open DNS nu gasesc IP-ul acestui domeniu
bat inspre domeniul Vesperala.com,dar e valabil la oricare altul care se muta pe un alt server
ca sa n-o lungesc din prima,va spun ca sunt urmari,dar dintre cele de dorit..adica e de bine
totusi,am ramas intepenit la problema..de ce n-am putut intra?
sunt abonat rau la rds si poate asta ar fi de-ajuns ca sa nu-i suport,dar nu raman in ceata
am cautat mai in adanc si am descoperit mai multe cauze posibile..si una probabila
sar usor peste ce un "DNS provider","A" record sau address record(leaga un domeniu de un IP)
round-robin DNS(mai multe Ip-uri pe un domeniu..cererile de la utilizatori se trimit,pe rand,
la mai multe servere,DNS cloaking..asta e tare,un fel de web-forward pe nevazute,chiar nesimtit
"Dynamic DNS","backup si slave DNS","canonical name domains",se leaga doua domenii..
ca si cum pe mine m-ar cheama aurel dar aici sunt pnv,si as avea doua conturi pe acest forum
,aurel ar fi "alias" pnv,iar "mesajele" le-ar primi pnv,in cazul nostru cererile(request)
De fapt,providerul de internet(ISP) nu e si provider DNS ci doar un relay DNS,care primeste
cererea "request" de la browser,se cauta prin baza de date si i-o serveste daca o gaseste
daca nu o da mai sus catre "nameservers DNS",servere pentru acel domeniu,care la randul lor,
in caz ca tot nu dau de ea o trimit la "root servers"(registry servers....gtld-servers.ne)
bine,sa zicem ca n-au gasit-o
dar asta nu e bine deloc,pentru ca in cazul nostru a fost gasita si ne-a fost data
numai ca nu era cea buna!.*
providerul de net tine intr-o memorie temporara,caruia ii zice peste tot "cache",aceste
informatii DNS,si incepand cu temp..memoria asta are o durata,TTL,in care datele vor fi
pastrate,nu doar providerul care e prima veriga in lantul asta nebun procedeaza asa
dar din toate verigile una s-a aratat ca avand o memoria temporara cam lunga...
nu mai e vreme de asa ceva..care si cum,atat mi-a ramas ...la rds e o memorie lungaaa!!!
dar restul nu e doar vrajeala
puteti si e chiar de mine recomandat sa schimbati adresele serverelor DNS
ma refer la cele de la conexiunea externa,nu cea locala..."conexiune de retea locala"
eu raspund si ma fac de kkt daca gresesc,dar voi le veti nota pe cele dinainte
si nu aveti chiar nimic de pierdut daca incercati,..asta e psiho de bine ca sa incerci
am zis ca Open DNS filtreaza cautarile,dar asta numai daca iti faci cont la ei,altfel NU!!!!!!!
de altfel o sa simtiti schimbarea pe pielea voastra,gandit-va cate domenii..adrese de net
ati cautat-batut si v-a dat aceea eroare de mort,iar site-ul acela era viu in acel timp
asta face un server DNS bun,nu pierde pe nimeni,tine un cache mic,ca sa poata reactualiza imediat
Gata,incercati asa,o sa fie mai bine..si asta nu mai are nicio legatura cu Vesperala.com
(......*\/*......)
v1.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Mar 19 2009, 05:25 AM
Post #9


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



cine a lovit fara sens si adresa si a fost bubuit tot pe sub ..topic
am vrut si n-am apucat bine,nu va luati direct dupa nimeni
n-am scoli de servere DNS,si de nicuna..e doar ce stiu pe mana mea sigura.
inca o data,ce inseamna ca un provider tine in memorie(cache) informatiile DNS

si ce s-a intamplat?

in browser am batut..chiar si baut,Vesperala..atat era de ajuns cand eram destept
(cei care au trait pe viu in lanturi stiu ca machiala la tribunal e agravanta)
1.
browserul,oricare ar fi,face o cerere automata la providerul de internet
in care cere lamuriri..cine si unde e "vesperala.com" acum*?!
2.
acelasi provider de net,cauta la fel de automat intr-o baza de date temporara
am zis,cache ii zice,o gaseste si o da browser-ului,asta se duce la gogu cu acel ip
(dar de fapt cu acel domeniu),si-i zice sa ..adu-o incoa pe Vesperala.
....daca mai vrei sa visezi si maine seara!
3.
gogu primeste cererea disperata a browserului si se cauta la freza!
(google nu se baga si nu raspunde de domenii si legatura lor cu ip-uri)
4.
browserul..adica eu primesc o teapa din doua:
una e ca nu exista Vesperala
si alta ca n-am acces la Ea.
(amandoua adevarate,dar nu pentru asta l-am "bautut" pe gogu!)

explicatie dupa mintea mea bulita si nescolita:

1.a
eu ,prin browserul nenorocit..adica viceversa,bat de nebun...."Vesperala"
2.b
providerul se cauta la memorie,o gaseste pe Vesperala.com si mi-o da de nevoie
consecinta:o iau ,ma duc cu ea pana la..si dupa cativa pasi observ ca am visat nasol

aici facem acoloda de-aia,voi stiti mai bine ce e asta
memoria,cache a providerului,tine in ea informatii despre domenii si ip-uri
in aceasta memorie exista vesperala.com legata de un IP..de acum defunctul IP
IMPORTANT:
domeniile si legaturile lor cu Ip-uri se tin de la o saptamana in sus..pana la luna!
in fapt,de la 7-la 30 de zile legal
providerul rds e roman,si nu-si bate capul cu treburi zilnice..n-are timp de cafea
asa ca prefera ca memoria aia "cache" sa dea aceleasi rezultate..chiar de mai corespund!

asa ca eu ,tot mai innebunit primesc acelasi raspuns din memoria provider-ului..
acel IP,adica fostul server care a gazduit acel domeniu.poate face pe nenorocitul
si sa anunte ca nu mai exista acel domeniu,poate face si mai rau,dar i se poate si intoarce*

3.c
totul s-a sfarsit..sfasiat pana la sange,nimic..nicio stea de pe cer nu exista

4.d
alarma generala in univers!
ceva nu se potriveste ..Steaua mea,chiar de o vad atat de putin,exista si e acolo!
5.e
m-am lamurit:
providerul e un betiv ..nenorocit de cafea,care prefera sa tina in memoria temporara
aceleasi legaturi intre domenii si IP-uri,ca sa actualizeze e nevoie de configurari
manuale si el nu vrea decat sa fie lasat sa-si vada de viata privita prin ceasca de cafea
nu vrea sa-si bata capu cu ..cei care se muta de nevoie,nu-i pasa!

6.v-in loc de f
noi suntem inca mici,si daca careva doreste poate intra..cu proxy,cu tor,cu orice,oricum.
dar ce fac carnatii astia grasi cu noi e o mizerie...eu am sarit din tigaia lor.
schimbati adresele serverelor DNS de la ei cu cele de la Open DNS
asa le am cand vorbesc cu voi si daca cumva va trebui sa le schimb..fortat cumva
am sa anunt aici de ce si cum am ..daca vreoadata voi face si porcaria asta.
ma citez iar..mereu numai de drag,e mult mai tare liber la... deschis
ganditi-va asa:nu pot intra pe vesperala.com....dar e numai atat,ce mai urmeaza?
de ce la Open DNS,si peste tot in lumea careia ii pasa de lume,se poate si aici nu?!
7.tot V in loc de orice
incercati mai mult decat credeti ca puteti ..altfel va fi tot mai trist.
si nu ma urati de la distanta pentru gandurile astea tehnice,nu le-am nascocit eu
doar am incercat ca si voi,dar simt ca mai e prea mult pana la capat
cum era reclama aia...ne vedem acolo!
parca era ceva cu bere, nu folosesc asa ceva ca sa visez mai tare..dar e bine orice.
in acest topic nu m-am tinut de gogu si nici macar sa fiu putin amuzant
asa se duse si ceva din aceeasi noapte,poate ne vom vedea si maine..sigur tot aici
(......*\/*......)
v1.gif



Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Mar 19 2009, 10:03 PM
Post #10


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



[quote name='pnv' date='Mar 19 2009, 07:25 AM' post='221006']
!
in fapt,de la 7-la 30 de zile legal
providerul rds e roman,si nu-si bate capul cu treburi zilnice..n-are timp de cafea
asa ca prefera ca memoria aia "cache" sa dea aceleasi rezultate..chiar de mai corespund!

am ramas cu senzatie de-aia..de nu stiu ce caut sa traiesc
dar pe asta o voi lamuri imediat.

daca providerul tine acele date ,inforamtii DNS despre domenii si ip-uri
exemplu: domeniului vesperala.com ii va corespunde un anume ip,cel ala serverului.
asta in argou DNS se zice translatea adresei
eu fac prin browser cerere sa dau de "vesperala.com"
astia se cauta in memoria,asa cum au facut-o de fapt,si mi-o dau
numai ca nu e buna!

ce-ar insemna sa-si goleasca memoria temporara inainte de termen?!!!!

tot eu fac aceeasi cerere catre ei,se cauta si ..nu mai au unde!
asa ca automat vor face cerere catre un server autentic DNS,unul din acel lant
si daca nici ala n-o are,va mereg in sus mai departe pana da de el

asa au facut astia de la Open DNS!!!!!!!!!!!!!
au tinut o memorie temporara mica..pe o zi sau doua,
iar apoi cand eu sau altul am facut request au cautat in sus pana au dat de vesperala.com!

puteau si ei sa fie nenorociti ca cei de la rds..s-o tin o luna in fals!!!!!!
numai ca sa nu-si bata capul

dar vedeti,astia de la rds si platiti fiind nu-si fac treaba si-i doare la 1 km de noi!!!!!!!

iar ceilelati,moca si de drag...o fac perfect si fara greseala.

asta e tot...trebuie sa ne dea straini si ip-urile domeniilor romanesti!






Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st July 2018 - 07:17 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum