vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Supa de ceapă, -aud că e gustoasă

vesperala
post Mar 13 2009, 08:40 PM
Post #1


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,066
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



o rețetă? ați încercat vreodată să faceți?


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Narcisa
post Mar 14 2009, 08:02 AM
Post #2


StarGazer
Group Icon
******

Group: EveningStar
Posts: 24,144
Joined: 30-December 07
Member No.: 9



Stiu ca , pentru o astfel de supa, e de preferat ceapa rosie. Asa am auzit, nu am facut niciodata.
Iata o reteta care m-ar tenta:

4 cepe rosii (taiate solzisori), 1 telina (taiata marunt), 4 lingurite de ulei, 2 cani de apa, 2 cani de suc de rosii, sare vegetala (Vegeta), praf de usturoi (dupa gust), 1 1/2 felii groase de paine integrala, unt, parmezan.
Caliti ceapa si telina in ulei, pana se inmoaie putin. Adaugati apa, sucul de rosii si toate celelalte ingrediente. Acoperiti si lasati sa fiarba 15-20 de minute. Taiati painea cubulete si prajiti-o in unt. Cand supa este gata, o serviti cu crutoane si parmezan ras.


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

h007_2005
post Feb 23 2010, 07:02 PM
Post #3


StarGazer
Group Icon
******

Group: Moderator
Posts: 4,027
Joined: 28-August 08
From: Craiova
Member No.: 371



3 l apă, 250 g ceapă, 2 linguri unt, 1 lingură făină, sare, 6 felii de pâine prăjită în unt, 1 lingură brânză rasă.

Mod de preparare:
Se taie ceapa în felii foarte subțiri și se pune la foc cu o lingură de unt. Nu trebuie să se îngălbenească. Când începe să se moaie, se trage cratița pe marginea mașinii, se adaugă făina. Se amestecă mereu și când ceapa și făina au luat o culoare gălbuie, se sting cu apă sau, mult mai bine, cu zeamă de carne, amestecând continuu. Se pune sare și se lasă să fiarbă încet în sfert de oră. între timp se prăjesc feliile de pâine în unt. Deasupra supei din farfurii se pune câte o feliuță de pâine presărată cu parmezan ras.


User's Signature

Niciodata sa nu mergetii cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
nobody is perfect i am nobody
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

laurent-III-rd
post Jul 29 2010, 04:53 AM
Post #4


Last Dandy
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 685
Joined: 13-January 08
Member No.: 56



puf.gif

Nu stiu de unde ati luat retetele alea dar, nici una nu este nici macar aporoape de adevar.

Onion Soup, se face cu supa din carne de vaca, sau ceea ce numesc francezi - consomme.
Iar ceapa, trebuie sa fie alba si se caramelizeza la foc mic in unt ( e un proces oarecum anevoios), aproape de final se pune si coniac pentru a-i da savoare.
Apoi, in bolul de supa se aseaza sa pluteasca feli de paine prajita (crutoane) peste care se pune branza Gruyere rasa, o branza de consistenta parmesanului, si apoi se da la gratinat in cuptor pana se topeste.

Cam asta este pe scurt, o descriere aproape exacta a French Onion Soup. Daca doriti reteta, cautati pe google, si va alegeti pe cea care credeti ca o puteti realiza.


Am facut si mancat. Nu mi s-a parut ceva extrem de gustos. smile.gif

Edited by laurent-III-rd: Jul 29 2010, 04:54 AM


User's Signature

Quum adspexeris quot te antecendant, cogita quot sequantur!
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th May 2018 - 11:25 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum