vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> FingerPrint reader, probleme!

Rares_CRM
post Feb 4 2009, 07:36 PM
Post #1


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,382
Joined: 16-December 08
From: Cluj Napoca
Member No.: 668



Salut!

Mi-am achizitionat si eu de curand un Laptop Dell Studio 1535 cu urmatoarea configuratie:
Monitor 15,4" WXGA 1280x800 Glossy
Procesor: Intel? Core™ 2 Duo CPU T5750 @ 2.00 Ghz, 2 Mb Cache
Memorie: 4 Gb (2x2Gb) DDR2 667 Mhz
Video: Ati Radeon Mobility HD 3450, 256 Mb Dedicated
HDD: 160 Gb, 5400 Rpm
DVD-RW, Placa Sunet Hight Definition 5.1 integrated.
Webcam 2.0 Megapixeli, Microfon incorporat,
Fingerprint reader, 8 in 1 Card Reader, Wireless, BlueTooth, IRDA,
VGA-out, HDMI, 4xUSB, IEEEE 1394 Firewire, LAN.
Baterie 6 celule

Am o problema cu fingerprint-ul, nu imi porneste programul cu care trebuie sa-mi salvez amprenta. Am reinstalat windows-ul, driverele, sperand ca asta ar fi problema. In device manager imi apare driverul instalat, imi scrie ca The device is working properly, si din cate stiu eu, ar trebui sa-mi apara fingerprintu si in control panel, pentru a putea fi setat, dar nu apare. Si nu imi apare nici in lista de la start menu. Dupa ce am instalat driver-ul, programul imi apare doar in C:/Program Files/Fingerprint Sensor. Daca intru in program (AtService.exe) imi apare o fereastra neagra (gen dos), care imi dispare dupa cateva secunde, si nu se intampla nimic. M-am gandit eu ca, problema ar fi ca, nu am introdus service tag-ul in bios. Am trecut codul de service tag in bios, dar nu am rezolvat nimic. sad.gif Am citit pe support.dell.com, ca, ar trebui sa activez ceva TPM din bios, dar in bios nu imi apare aceasta optiune. Nu stiti care ar putea fi problema?

Si, as mai avea o intrebare daca se pricepe cineva. Sub baterie am un slot, unde pot sa introduc o cartela telefonica SIM, pentru ce este, cum se poate folosi? Eu am introdus cartela mea de Cosmote, am pornit laptopul, dar nu mi-a aparut nimic, nicaieri, probabil imi trebuie ceva driver si pentru ala. smile.gif

Daca puteti sa ma ajutati si pe mine, niste sfaturi, orice. Multumesc!

Edited by Rares_CRM: Feb 4 2009, 07:37 PM


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gabriel
post Feb 6 2009, 12:12 PM
Post #2


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 5,187
Joined: 8-September 08
Member No.: 406



Cred ca esti unicul de pe forum care are laptop de genul asta , de aia nu se imbulzeste lumea
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

crysty2k5
post Feb 6 2009, 01:17 PM
Post #3


Malware Defender
Group Icon
***

Group: Stars
Posts: 305
Joined: 19-April 08
From: Bucharest[Ro]
Member No.: 160



In legatura cu fingerprint: intra pe dell.com si descarca ultimele drivere.

In legatura cu acea cartela SIM: acela este un modem intern si iti trebuie o cartela SIM de date pe care o optii daca faci un abonent de date la operator. Cosmote nu are asa ceva.


User's Signature



Powered by Windows 7 Ultimate x64
Protected by BitDefender 2009 Total Security x64
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Rares_CRM
post Feb 6 2009, 01:26 PM
Post #4


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,382
Joined: 16-December 08
From: Cluj Napoca
Member No.: 668



QUOTE (crysty2k5 @ Feb 6 2009, 01:17 PM) *
In legatura cu fingerprint: intra pe dell.com si descarca ultimele drivere.


am intrat pe dell, am scos driverele, le-am reinstalat, am citit si la help and support, am incercat toate variantele posibile. Stau si ma gandesc ca, poate e problema de hardware, nu software, poate a fost schimbata carcasa, si fingerprintu ala e doar de forma acolo, dar daca e asa, ma intreb, de ce apare la device manager ca fiind prezent, instalat, si functioneaza normal?
Ce am citit pe support.dell, este ca, ar trebui sa am o functie de TPM, care trebuie activata in bios, iar in bios nu imi apare functia respectiva. Am updatat si bios-ul, dar nimic.. sad.gif


Slotul pentru cartela SIM, ma gandeam ca e pt vorbit, credeam ca pot sa folosesc laptopu, ca telefon, introduc cartela, sun, si vorbesc emo-lol.gif
Daca e doar pentru mobile internet, de la furnizorii de telefonie mobila, atunci, n-am ce face cu el emo-lol.gif


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Feb 6 2009, 01:35 PM
Post #5


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



QUOTE (Rares_CRM @ Feb 4 2009, 09:36 PM) *
Salut!
Am o problema cu fingerprint-ul.........

incearca sa deschizi un command prompt,o ferestra de-aia Ms-Dos acolo
(acolo in acel folder al programului,Fingerprint Sensor)si da-i o comanda de help
daca ti-e greu sa schimbi promptul default din "my documents"
(all programs>accessories>command prompt cd c:/program files/Fingerprint Sensor/)
instaleaza asta,e misto ca nu trebuie sa schimbi mereu folderul(directorul)
http://download.microsoft.com/download/whi...wertoySetup.exe
apoi da click dreapta pe folderul "Fingerprint Sensor" si alege "open command window here"
acolo,bate comanda aia de help
AtService.exe /help ,sau AtService.exe /?
vezi ce zice in continuare,ce se poate face de-acolo...
poate ca ai si vreun fisier de help prin folderul Fingerprint Sensor
fingerprint asta..merge ca serviciu?.uita-te si pe-acolo...
control panel>instrumente de administrare>services(vezi si la dependente)
scoate driverul si reinstaleaza-l...e sigur driverul potrivit,ce windows ai?
cauta-l pe gogu de "Driver Genius Pro 8.0.0.316" sau "Driver magician V3.32")
(pentru cartela aia SIM,caut-o cu unu din programele astea la "hardware neidentificat")
uita-te si pe la "errors",poate gasesti vreun indiciciu acolo
control panel>instrumente de administrare> vizualizator de eve..",(event viwer)
trebuie sa mearga,mai incearca,a mers vreodata..e nou?
si gata ,ca pusai mai multe intrebari ca tine.
v1.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Rares_CRM
post Feb 6 2009, 01:40 PM
Post #6


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,382
Joined: 16-December 08
From: Cluj Napoca
Member No.: 668



mai departe?

Am windows VISTA.
M-am uitat in sistem management, este SERVICE, si este enabled.
In Task Manager, la Proceses, imi arata ca este pornit.
Attached File(s)
Attached File  Untitled_1.jpg ( 426.17K ) Number of downloads: 38
 


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Feb 6 2009, 01:57 PM
Post #7


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



QUOTE (Rares_CRM @ Feb 6 2009, 02:40 PM) *
mai departe?

Am windows VISTA.
M-am uitat in sistem management, este SERVICE, si este enabled.
In Task Manager, la Proceses, imi arata ca este pornit.


daca o fi din windows sau driver pana la urma se va face..amprentarea
altfel,nu stiu daca e bun..dispozitivul asta,a mers vreodata?
din command prompt ala,da-i uninstall,apoi scoate(disable UAC) si tot din command prompt
da-i iar "install" la AtService,asa il zgudui putin..poate o ia
de la "services" da si un click dreapta pe el(AtService)>properties>dependencies..uita-te acolo
totusi,desi pare altfel,cred ca nu s-au instalat corect toate fisierele driverului respectiv
si mai departe ..sepuku
v1.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Rares_CRM
post Feb 6 2009, 02:04 PM
Post #8


SuperStar
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,382
Joined: 16-December 08
From: Cluj Napoca
Member No.: 668



nu a mers niciodata, de cand mi-am luat laptopul ma chinui cu el.

la depdendencies, nu imi apare nimic. adica, imi pare cu gri No Dependencies.
asta ce inseamna? ca e problema de hardware? nu il recunoaste? sau ceva de genu?


User's Signature

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Feb 6 2009, 02:59 PM
Post #9


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



QUOTE (Rares_CRM @ Feb 6 2009, 03:04 PM) *
nu a mers niciodata, de cand mi-am luat laptopul ma chinui cu el.

la depdendencies, nu imi apare nimic. adica, imi pare cu gri No Dependencies.
asta ce inseamna? ca e problema de hardware? nu il recunoaste? sau ceva de genu?


inca nu putem fi chiar siguri daca e asta..ca sa fie ala defect
ar trebui sa verifici daca acest dipozitiv(sau driverul)e compatibil cu vista
am inteles ca ar fi compatibil..oricum,cauta-l pe la "vista hardware compatibility list"
chiar s-asa ai putea incerca sa-l prostesti(sa instalezi driverul in Compatibility Mode)
click dreapta pe fiserul "setup"(de instalare a driverului) >"Compatibility"
acolo la "compatibilty mode" pune windows xp si de jos de undeva ,la "privilege level"
bifeaza aia cu "run the program as an admin..."
(poate ca merge pe xp,sa-l instalezi pe o partitie mica si sa-l folosesti de-acolo)
eu zic sa ...mai incearca o data:scoate driverul de tot,restarteaza...
eventul, daca ai cu ce fa si mica o curatenie in registri..si ai cu ce,vezi pe jos
http://www.vesperala.com/index.php?showtopic=9254
apoi,da-i neaparat disable la U.A.C(user account control,vezi cu privilegiile alea pe vista)
si instaleaza iar driverul,restarteaza iarasi si..roaga-te daca ai la cine
daca nu merge nicicum,atunci..sepuku la dispozitiv,desfa-l..uita-te pe-acolo
v1.gif

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd July 2018 - 08:36 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum