vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Atuurile uleiului de palmier

malitzia
post Feb 3 2009, 04:53 PM
Post #1


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 12,599
Joined: 2-May 08
Member No.: 172Zilele trecute am cumparat si am folosit ulei de palmier. Nu face fum si mancarea iese foarte gustoasa. Specialistii spun ca este si foarte sanatos, el nefiind cancerigen. Va prezint mai jos un articol despre acest tip de ulei.


Uleiul de palmier trebuie să înlocuiască uleiul de floarea-soarelui. De ce? Pentru că uleiul de palmier rezistă la temperaturi foarte ridicate – 230 de grade Celsius, nu pătrunde în alimente, nu miroase și nu face fum.

SFAT - La prăjit folosiți doar grăsimi rezistente la temperaturi ridicate

Uleiul de palmier trebuie să înlocuiască uleiul de floarea-soarelui. De ce? Pentru că uleiul de palmier rezistă la temperaturi foarte ridicate – 230 de grade Celsius, nu pătrunde în alimente, nu miroase și nu face fum.

Studii efectuate în SUA au demonstrat că uleiul de palmier este bogat în vitaminele A și E. Aceste vitamine sunt antioxidanți puternici, care au un rol deosebit în prevenirea îmbătrânirii precoce. Însă, potrivit nutriționiștilor, principalul atu al uleiului de palmier este rezistența lui la prăjit. Uleiul de palmier nu se degradează în timpul prăjirii și nu formează substanțe toxice, așa cum se întâmplă în cazul celorlalte uleiuri. “Nu încurajez consumul de alimente prăjite, însă, dacă totuși o facem, haideți să folosim un ulei rezistent la temperaturi ridicate. Uleiul de palmier nehidrogenat sau nerafinat rezistă la temperaturi de până la 230 de grade Celsius, în vreme ce uleiul de măsline – 180 de grade, iar uleiul de floarea-soarelui – la doar 160 de grade. Uleiul de palmier are avantaje majore față de celelalte uleiuri vegetale: nu pătrunde în alimente, nu miroase, nu face fum și nu își schimbă culoarea. Uleiurile de floarea-soarelui, de șofrănel, de germeni de porumb sunt foarte sensibile la prăjit. De aceea, dacă nu avem ulei de palmier, mai bine folosim untură de porc decât ulei de floarea-soarelui pentru prăjit”, arată prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Continuare articol acici.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

rubens
post Apr 24 2009, 02:11 PM
Post #2


Qui triomphe de lui-meme, possede la force.Lao-Tseu
Group Icon
*****

Group: Stars
Posts: 1,355
Joined: 2-January 08
Member No.: 30atentie , nu-i chiar bun in alimentatie , aici ne cam ferim de el, preferam, in ordine, ulei masline, floare si colza. Pun o frintura dintr-un articol, daca e nevoie de traducere imi spui .... chiar daca e bun la gust, te sfatuiesc sa-l folosesti din cind in cind .

Impact sur la santé
Du fait son très faible cout de production, on la retrouve aujourd'hui dans un très grand nombre de produits alimentaires. L'huile de palme rouge (non raffinée ni traitée) est considérée comme l'aliment naturel le plus riche en vitamine A, elle en contient environ 15 fois plus que la carotte. Ces taux de vitamines diminuent très fortement après chauffage et cuisson. Un lien statistique existe entre le taux d'acides gras saturés dans l'alimentation, l'hypercholestérolémie et la surmortalité des occidentaux par maladie cardio-vasculaire.

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Yelle
post Jan 2 2015, 11:45 PM
Post #3


StarGazer
******

Group: Banned by Moderators
Posts: 2,815
Joined: 19-February 14
Member No.: 1,771Vrajeala! Nu suport nici macar uleiul de masline, de ce m-as lega la cap cu asta de palmier?
Oricum, folosesc foarte putin ulei la gatit. O sticla imi ajunge o jumatate de an. Floarea-soarelui rules! dance3.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th September 2019 - 10:46 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum