vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Workgoup, Rețea de computere

vesperala
post Jan 31 2009, 12:00 PM
Post #1


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,043
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



Cum se schimbă numele unui grup de computere legate în rețea? Denumirea actuală e workgroup...


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

dada
post Jan 31 2009, 03:00 PM
Post #2


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 41
Joined: 5-January 09
From: la loc
Member No.: 779



QUOTE (vesperala @ Jan 31 2009, 12:00 PM) *
Cum se schimbă numele unui grup de computere legate în rețea? Denumirea actuală e workgroup...


click dreapta pe "My Computer">Properties>Computer Name(nume computer)
,da unde scrie "modificare",o sa para un fereastra in care poti schimba atat
numele computerului cat si "grupul de lucru",dupa asta iti va cere sa restartezi.
v1.gif


Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

dada
post Jan 31 2009, 04:03 PM
Post #3


LittleStar
Group Icon
*

Group: Stars
Posts: 41
Joined: 5-January 09
From: la loc
Member No.: 779



QUOTE (dada @ Jan 31 2009, 03:00 PM) *
numele computerului cat si "grupul de lucru",dupa asta iti va cere sa restartezi.
v1.gif

asta se schimba ..poate daca faci vreo retea,sa legi cateva computere
toate compurile din retea sunt "peers",nici unul nu are control(fara clienti si servere)
aspra celorlalte,si fiecare din ele are "utilizatori" care au conturi
ca sa te poti conecta la un alt computer din retea,treabui sa-i sti numele
si sa ai creat un cont de utilizator sau de administrator pe el
(sau sa ti-l faca dinainte respectivul utilizator,adica admin)
poti face si-asa fiecare folder(share)sau doar unele accesibile altor computere
la un alt computer din retea te poti conecta din:
control panel>instrumente de administrare>da 2click pe "gestionare computer"
o sa apara o consola de-aia,da click dreapta pe "Computer Management(Local)
(e primul de sus)si alege "connect to another computer",apoi "browse"(cauta)
ca sa te conectezi la "remote computer",tot asa ,dai My Computer">Properties
La distanta(remote),in fereastra aia bifezi ambele "se permite....."
apoi "selectare utilizatori la distanta" >adaugare,si aici trebuie pui un cont
in afara de al tau,fie sa mai ai unu deja facut si sa i-l dai celui care se va conecta
sau ii faci un cont inainte de asta(din control panel>conturi utilizatori)
sa nu pui pe acela cu "guests",pentru ca oricine se poate conecta in felu asta
de asemenea din firewall,ala din windows,trebuie sa dai pe "don't allow exceptions"
si sa te asiguri ca la "excepti" este selectat "remote desktop",altfel nu se va putea
in sfarsit,asta cu remote..nu e cazul acum,si sunt multe programe cu care o poti face
cel mai simplu,moca si misto cu care poti controla remote si total un alt computer este UltraVNC
http://www.uvnc.com/
v1.gif

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th February 2018 - 07:19 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum