vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Viețile sfinților

vesperala
post Jan 28 2009, 06:33 PM
Post #1


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,146
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1Sărbătorim sfinții, dăm numele lor copiilor, și poate nu știm suficient despre ei.

Poate se pricepe cineva să detalieze, scriind câte ceva despre sfântul al cărui nume îl poartă sau despre orice alt sfânt smile.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

BigDefender
post Jan 29 2009, 09:57 AM
Post #2


de la mine mai mult, de la altii mai putin
Group Icon
******

Group: SuperModerator
Posts: 9,951
Joined: 31-December 07
From: Buzau-Romania
Member No.: 18Pe cei mai importanti ii detaliez la Sfintii Lunii Curente ( ortodocsi) iar pe marea majoritate ii puteti gasi aici:
http://209.85.129.132/search?q=cache:TUWgC...;cd=2&gl=ro


Edited by BigDefender: Jan 29 2009, 09:58 AM


User's Signature

Pace celor ce vin, bucurie celor ce raman, binecuvantare celor ce pleaca!

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

gabriel
post Feb 7 2009, 08:17 PM
Post #3


StarGazer
Group Icon
******

Group: Stars
Posts: 5,187
Joined: 8-September 08
Member No.: 406Arhanghelul Gabriel

Simbolism: Arhanghelul Gabriel este reprezentat ținând în mână un crin, simbol al purității și al adevărului. Uneori este reprezentat ținând în mână o călimară și o pană, simboluri ale rolului său de mesager divin. Alteori este reprezentat ținând o cupă aurie care ne amintește de Sfântul Graal.

Funcția angelică: Apărător al adevărului și mesager divin

Darurile spirituale pe care ni le oferă: El ne poate ajuta să spunem adevărul în mod deschis și sincer; să ne respectăm pe noi înșine; să ne lăsăm ghidați de intuiție și de vocea noastră interioară.

Gabriel este mesagerul Cuvântului lui Dumnezeu. Numele lui înseamnă „ Dumnezeu este puterea mea”. El este cel care le aduce la cunoștință misterul reîncarnării sufletelor care urmează să se nască și ne instruiește pe noi toți în ceea ce privește înzestrările și menirea noastră spirituală în această lume. El este protectorul copiilor și are grijă de copilul din sufletul fiecăruia dintre noi, oricând creșterea sa este împiedicată, ori este rănit și are nevoie de iubire. El este cel care ne ajută să trezim acest copil interior cu ajutorul cuvintelor pline de iubire și tandrețe.

Mâna lui protectoare este mereu prezentă pentru a ocroti ceea ce este natural și pur în noi. În toate religiile, Gabriel este considerat ca fiind cel mai important mesager divin. El este neobosit în a transmite Cuvântul lui Dumnezeu acelora care îl vor asculta și vor respecta esența divină din ei înșiși. El mai este cunoscut ca fiind și Ambasadorul Umanității, Îngerul Revelațiilor, Cel ce dăruiește veștile bune, judecata și compasiunea divină. El este un Înger al Bucuriei și Spiritul Adevărului.

Gabriel ne ajută să descoperim înțelepciunea chiar pornind de la corpurile noastre fizice și să ne cunoaștem valorile personale. El respectă individualitatea fiecărei ființe. Tot el este cel care ne ajută să ne respectăm principiile personale, onorându-ne calitățile proprii. El ne ajută să avem curajul să trăim bazându-ne pe adevărata cunoaștere din noi înșine care respectă abilitățile noastre divine. Gabriel ne ajută de asemenea să reușim să ne descoperim propriile noastre calități și astfel să le manifestăm.

Darul cel mai important pe care ni-l oferă Gabriel este acela de a ne ajuta să devenim mai puternici și de a ne face mai conștienți de faptul că fiecare dintre noi avem propria noastră contribuție în trezirea umanității la spiritualitate, prin simplul fapt de a ne manifesta noi înșine așa cum suntem cu adevărat. El ne ajută să descoperim adevărul în situațiile în care există un conflict între ceea ce știm noi că este corect și ceea ce este reprezentat ca fiind a fi adevărat. El ne ajută să descoperim ceea ce este real în orice situație în care e necesar să apelăm la intuiția noastră. Gabriel luminează calea spre adevărul din inimile noastre, și ne ajută să descoperim care este calea cea mai potrivită de urmat pentru noi.

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Alexandros
post Mar 8 2009, 11:33 PM
Post #4


RisingStar
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 617
Joined: 14-February 09
Member No.: 855CITEAZA(vesperala @ Jan 28 2009, 06:33 PM) *
Sărbătorim sfinții, dăm numele lor copiilor, și poate nu știm suficient despre ei.

Poate se pricepe cineva să detalieze, scriind câte ceva despre sfântul al cărui nume îl poartă sau despre orice alt sfânt smile.gif

Putem sa dezbatem si pe marginea acestui subiect ? De pilda,eu unul nu inteleg,nu stiu pe ce criterii se bazeaza Biserica atunci cand realizeaza zeificarile astea.
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th September 2019 - 06:25 PM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum