vesperala

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> PC razna - deschiderea unei imagini din PC!?

vesperala
post Dec 8 2008, 09:45 PM
Post #1


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,096
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



când dau click dreapta pe o imagine să o deschid cu programul dorit... nu apare nimic altceva decât o clepsidră ca să aștept...
și practic nu pot face numic altceva din acel moment, doar restart...

ce a pățit? unsure.gif


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Dec 9 2008, 02:11 PM
Post #2


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



QUOTE (vesperala @ Dec 8 2008, 10:45 PM) *
când dau click dreapta pe o imagine să o deschid cu programul dorit... nu apare nimic altceva decât o clepsidră ca să aștept...
și practic nu pot face numic altceva din acel moment, doar restart...
ce a pățit? unsure.gif

poate fi ceva pe moment,cand procesorul sau memoria calculatorului
sunt suprasolicitate(trebuie vazut cu task manager ce procese ruleaza
si care din ele consuma resursele,care pare blocat,dar si ceva oarecum mai complicat
deschide orice folder si de la "tools">folder options">"file types"
asigura-te ca extensiilor fisierelor pe care incerci sa le deschizi
(de ex, .jpg,.bmp,)le corespunde un program anume,in cazul nostru ar fi:
"Windows Pictures and fax viwer",desigur poate fi si altul,dar asta e de obicei
daca nu e vreo problema interna a acestui program,sa faci o scanare a registrilor
AML Free Registry Cleaner 4.13 2008,merge pe toate,xp si vista,2,44MB:
http://www.amltools.com/
(asta e oricum bine de facut,pentru ca ai sa gasesti si alte probleme acolo)
la inceput,dupa ce il instalezi si tot,o sa apara aia cu "create a registry backup"
(are si "restore backup",asta daca observi ca in urma curateniei apar alte belele
de obicei nu vor aparea,dar nu poti fi absolut sigur,si nu face rau sa le poti intoarce)
apoi dai pe "new backup" si astepti s-o faca,inchizi fereastra,"close" si dai "next"
sa fie selectate toate sectiunile alea,apoi dai "scan",il lasi sa caute si "fix all"
e cumva acelasi comp pe care nu puteai deschide task manager?.sa ne spui...
daca esti pe cont de admin(nu user)pe computer si s-au modificat alea cu privilegiile
de la "run"(executare),bati "regedit" si din registri dai click dreapta pe fiecare categorie
click dreapta pe HKEY_CLASSES_ROOT> "permissions" si iti cauti numele de administrator
(ex,eu sunt pnv,daca nu apar acolo voi da pe "add" >"advanced" >"find now"
si din lista aia de conturi voi da click pe "pnv",apoi "ok",inca o data "ok",
bifez toate privilegiile la "Allow" si mai trag un "ok",asta ca nu cumva sa ma uite!
la fel cu celelate HKEY_CURRENT_USER,HKEY_LOCAL_MACHINE,HKEY_USERS,HKEY_CURRENT_CONFIG
trebuie umblat la fiecare din ele si sa te bagi acolo cu permisiuni totale
asta nu e totdeauna bine,si e recomandat ca pe net sa umbli cu un cont de user,
dar aproape nimeni nu face asta tocmai pentru ca nu mai poti face mare lucru,dar nici altii*
deocamdata incearca sa cureti registri,restarteaza si mai vedem...oricum,asa nu va ramane!
v1.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

vesperala
post Dec 9 2008, 06:58 PM
Post #3


Miradoniz
Group Icon
**********

Group: *vesperala*
Posts: 37,096
Joined: 30-December 07
From: În castel de treci prin colonade...
Member No.: 1



QUOTE (pnv @ Dec 9 2008, 02:11 PM) *
poate fi ceva pe moment,cand procesorul sau memoria calculatorului
sunt suprasolicitate(trebuie vazut cu task manager ce procese ruleaza
si care din ele consuma resursele,care pare blocat,dar si ceva oarecum mai complicat
deschide orice folder si de la "tools">folder options">"file types"
asigura-te ca extensiilor fisierelor pe care incerci sa le deschizi
(de ex, .jpg,.bmp,)le corespunde un program anume,in cazul nostru ar fi:
"Windows Pictures and fax viwer",desigur poate fi si altul,

așa cum spuneam , în mod misterios task manager la mine e dezactivat și nu știu cum să îl activez.
am și un topic unde întreb cum se activează, pe undeva pe aici

nu știu ce programe le sunt asociate pentru deschidere.
dar până acum a mers , și am windowsul instalat acum multe luni de zile.


User's Signature

O raclă mare-i lumea. Stelele-s cuie/Bătute-n ea Ɵi soarele-i fereasta/La temniƣa vieƣii
Mihai Eminescu

Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor, pùnă ce pier...

Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Dec 9 2008, 07:26 PM
Post #4


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



QUOTE (vesperala @ Dec 9 2008, 08:58 PM) *
așa cum spuneam , în mod misterios task manager la mine e dezactivat și nu știu cum să îl activez.

l-am vazut...topicul cu task manager,nu l-am mai auzit
asta cu task manager dezactivat e un semn de virus,nu singurul totusi
daca ai curatat registri cu programul de sus,atunci fa asa:
copiaza asta,doar ce e este intre puncte
................
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"DisableTaskMgr"=dword:00000000
......................
deschide notepad,da-i paste acolo,salveaza-l ca "ActivateTaskManager.reg"
da 2click pe el si alege "yes"

sau,din "run"(executare) da paste la aceasta comanda

REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableTaskMgr /t REG_DWORD /d 0 /f

v1.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

pnv
post Dec 10 2008, 03:10 AM
Post #5


.
Group Icon
****

Group: Stars
Posts: 681
Joined: 9-October 08
Member No.: 520



se pare ca pc-ul Tau a luat-o razna,nu-mi ramane decat s-o iau si eu usor dupa el
uneori,din prea multe cauze si efecte doar cu multa bataie de cap se mai poate face ceva
oricum,nu sfatuiesc pe nimeni sa formateze hardul,chiar n-as mai avea nimic de scris aici
mai intai facem o curatenie cu ala de sus,AML Free Registry Cleaner 4.13 2008.
am putea incerca si cu ceva mai tare,cum ar fi "PC Tools Registry Mechanic v8.0.0.900"
eu stiu,Avira e o scumpa dar ai putea incerca,doar pentru verificare si de momentul asta
http://download.eset.com/eval/win/eav/eav_nt32_rom.msi
asta e nod32 in romaneste,e trial 30 de zile si nu ma mai apuc acu sa spun ca sunt
programe care inregistreaza toate modificarile facute de orice program la instalare
si ce se poate face cu aceste inregistrari,nu se potriveste situatiei in care ne gasim
dar o scanare si cu asta,dupa ce vei scoate temporar Avira,asta ar fi bine s-o faci!
sa incepem s-o luam razna asa cum se ia de obicei,cu incetul
1."system restore":Start>all programs>accesories>system tools>system restore
(de acolo alegeti un punct de restabilire,adica o data la care computerul mergea bine
(selectati una apropiata de cea curenta,dar poate va trebui sa incercati mai multe)
2.din control panel>user accounts(conturi utilizatori)creati-va un alt cont de administrator
restartati,intrati pe acel cont,stergeti-l pe cel vechi,dar pastrati fiserelele personale
(la stergere o sa va intrebe asta si o sa faca un folder pe desktop cu ele)
de asemenea nu uitati de privilegiile de admin,sa fie toate cum am spus mai sus..sus
3."system file checker",descarcati asta,instalati:
http://download.microsoft.com/download/whi...wertoySetup.exe
mergeti in c:\windows,dati click dreapta pe folderul "system32 alegeti "open command here"
asta va deschide o ferastra mica,neagra si luminata doar de C:\WINDOWS\system32>
bagati discul windows setup,cel de instalare,si bateti asa si atat in fereastra aia:
sfc /scannow
asteptati sa verifice daca fisierele windows originale sunt pe locul lor si sa-si faca treaba
4.bagati discul windows de instalare,restartati(umblati la boot options,s-o ia de pe CD-DVD)
lasati discul sa se invarteasca pana va intreaba ceva,dati "enter",sariti de "recovery console"
pana ajungeti la "repair windows",va trebuie sa apasati tasta "r",dati F8 la "accept license"
(unele windows-uri care umbla pe net,anume cele modificate nu mai pastreaza optiunea "repair"
asa ca vedeti ce disc windows aveti,trebuie sa fie original sau o copie dupa cel original)
evident o sa va ceara codul ala din 25 de caractere,si va dura aproape cat o reinstalare
Daca nici dupa asta nu va merge inseamna ca registri sistemului sunt zapaciti cu totul
si eu nu mai am nimic simplu de scris
fiindca stiu ca in acest caz special nu se va ajunge mai departe ma opresc aici
v1.gif
Go to the top of the page
PM
+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st November 2018 - 03:38 AM
Arta si savoare www.iconcert.ro
 Vesperala Forum